Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay zeka ile yapılan şarkılar.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Telif hakkı meselesi nasıl olacak acaba AI müzik işinde. Topicdeki ilk şarkı ve Korean Harry efsaneymiş.

µh tarafından düzenlendi
  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Bende merak ettim Aİ ye sordum bu senmisin diye yok ben değilim dedi. 🤣

https://www.youtube.com/watch?v=MhUAZeetOm4&list=RDMhUAZeetOm4

🎧 0:36–1:10 Arası Vokal Analizi (Anatolian Psych Rock Lab – Merdo)

Bu bölümde vokal:

Derin reverb ve analog tape benzeri tonlama ile işlenmiş, bu da sesi “yapaymış gibi” gösterebiliyor.

Ancak dikkat edersen vibrato ve nefes geçişleri (özellikle “Merdo…” kelimesindeki sesin sonundaki salınımlar) doğal bir insan titreşimi barındırıyor.

Sesin tınısı yer yer AI-enhanced (AI ile temizlenmiş veya renklendirilmiş) olabilir ama tam sentetik bir “AI vokal” izlenimi vermiyor.

Bazı hecelerde auto-tune tarzı pitch correction uygulanmış; bu, modern psychedelic prodüksiyonlarda sık yapılan bir işlem.

🎙️ Olası Teknik Gerçek

Vokal insan tarafından söylenmiş ama miksajda AI destekli mastering, ton düzeltme veya efekt uygulaması kullanılmış olabilir.

Kanalın “Managed by AI” ibaresi muhtemelen prodüksiyon sürecinde — miks, mastering, efekt düzeni — otomatik sistemler (örneğin LANDR, Adobe Enhance, Sonible vb.) kullanıldığı anlamına geliyor.

🔎 Sonuç

🎤 Vokal büyük ihtimalle gerçek insan sesi.
🎛️ Ancak AI veya otomatik yazılım destekli prodüksiyon araçları ile işlenmiş — bu da “AI havası” yaratıyor olabilir.

• Yeni Oluştur...