Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Palworld

xaty

Öne çıkan mesajlar

monoscope, 25.01.2024 17:52 tarihinde dedi ki:

Pokemon company de dünyanın parasını kazandı hala doyamadılar mickey mousenin ip si düşüyomuş pokemonların niye düşmüyo acaba

x yılda bir yeni bişey çıkarmazsan public domain'e ne düşüyor trademark. ya da copyright. farkını bilmiyorum bu ikisinin.

sam'in dediği gibi ilk ilk ilk versiyonu düştü mickey mouse'un. onda da sonraki (ve hakları hala disney'de olan) versiyonlarına bariz benzerlik olduğu için biri o public domain'dekinden bişey yapıp para kazansa disney avukatoğulları gelir ertesi güne elinde kağıtlarla sdgf

Cokomantis tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Pokemondan eskiye dayanan bi örnek buldukları sürece (görsel olması şart da değil) sıkıntı olmaz. 1'e 1 aynı şeyi kopyaladıklarını görmedim hiç

Hatta Pokemon çıkıp kendi içeriğini bu şekilde sunmaya kalkarsa o zaman sıkıntı yaşayabilir

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...

gameplay patentleri beyinsizlik, herkes herşeyi ilk çıkarırken patentlese bugünkü oyun seçeneklerinin %98’i olamazdı. nintendo gibi açgözlü olmayan devler sayesinde bugün aynı türde çeşit çeşit oyun seçebiliyoruz. o zelda patentlerini de ters çevirip üstüne otursunlar.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah baya duygusal girip duz gitmissin. Tabi ki oyun cesitliligi acisindan dogru dediklerin, eskiden pc platformuna cikan mekaniklerin suyunun suyunun suyunu oynuyoruz simdi. Yine de sirket acisindan bakinca yaptiklarinda yanlis bir sey yok. Kar amaci guduyorlar, o patentlenmis teknolojileri veya fikirleri bulmak icin para harcamis yatirim yapmislar. Bunu korumak istemeleri normal. Nintendo’nun oyunlarini guzel, eglenceli yapan boyle ufak seylerin birlesimi sonucta. 

Sosyal ağlarda paylaş

neyi koruyormuş? doğa güzelliğini filan mı koruyor? şirket hissedarının çıkarını koruyor. duygusal olan ben miyim acaba yoksa nintendo denince ratatuy yemek eleştirmeni gibi çocukluğuna dönüp "evet oyun fikirlerini parsellemeleri hakları" diyenler mi?

bungie mouselook'u, id vertical level'ları vs herkes kendi aklına geleni korusaymış keşke, 2024'de patent süresi yeni geçen platformer oynardık hepimiz. onu istiyormuşuz demek ki. oyuncu değiliz çünkü hissedarız, oyunların gelişimi değil hisse fiyatları önemli.

patentlenmiş 'teknoloji' nedir ayrıca? alın size zelda patentleri:

medium-fddc8d7a37fb9fda97a65622bcb11425.

F3HlGIbbAAIS_I-.png

bu nedir yahu? dört tekerlekli araba simülasyonu mu 'teknoloji'? hakettiğimiz mario kart harici araba yarışı olmaması piyasada. mesele nintendo olunca neden corpolaşıyoruz bir anda?

Sosyal ağlarda paylaş

Sam, 19.09.2024 08:22 tarihinde dedi ki:

neyi koruyormuş? doğa güzelliğini filan mı koruyor? şirket hissedarının çıkarını koruyor. duygusal olan ben miyim acaba yoksa nintendo denince ratatuy yemek eleştirmeni gibi çocukluğuna dönüp "evet oyun fikirlerini parsellemeleri hakları" diyenler mi?

bungie mouselook'u, id vertical level'ları vs herkes kendi aklına geleni korusaymış keşke, 2024'de patent süresi yeni geçen platformer oynardık hepimiz. onu istiyormuşuz demek ki. oyuncu değiliz çünkü hissedarız, oyunların gelişimi değil hisse fiyatları önemli.

patentlenmiş 'teknoloji' nedir ayrıca? alın size zelda patentleri:

medium-fddc8d7a37fb9fda97a65622bcb11425.

F3HlGIbbAAIS_I-.png

bu nedir yahu? dört tekerlekli araba simülasyonu mu 'teknoloji'? hakettiğimiz mario kart harici araba yarışı olmaması piyasada. mesele nintendo olunca neden corpolaşıyoruz bir anda?

Yahu iyi de bu şirketler (özellikle modern şirketlerin hepsi) hayrina oyun gelistirmiyor ki. Hepsinin amaci kar etmek günün sonunda. Zamaninda alsaymis patentleri bungie, id vs. O zamanlar daha amator yaklasiyorlarmis demek ki, daha tutkuyla yapiyorlarmis bu isleri. 
Kapitalizm ilerledikce daha da vahsilesecek. Onun dogal yansimasi bu gorduklerimiz. Hem de bu patent isi nintendo’ya özgün değil, japonya’da bile 5. siradalar, globalde kim bilir nedir durum. Rockstar’i, microsoft’u, Bethesda’si hepsi yapiyor. Onlari ayirip tek basina nintendoya yuklenmek anlamsiz. 

Sosyal ağlarda paylaş

oyunu yapıp, satıp para kazanıyorlar işte nelerine yetmiyor? “ben geldim önce parselledim şimdi başka kimse yapamaz” mantığını bir oyuncu nasıl savunabilir cidden akıl alacak gibi değil. emek harcanan modlara bile para istenince isyan eden oyuncular nintendo bizi inek gibi sağsın istiyor ben anlamıyorum yani bunun nintendog kodamanları hariç herkese zararı var.

nintendog gibi leş şirket olsalarmış yaparlarmış. bunun kapitalizmle değil leşlikle alakası var. hangi şirket hangi patenti almış buyur yaz madem hepsini bombalayalım. rockstar araba çalmayı mı patentlemiş, microsoft dialog kutusu kapamayı mı patentlemiş, bethesda open world mü patentlemiş? neden nintendog gibi leşliğini tekrar tekrar kanıtlayan şirkete gelince kutsallaşıyor?

çocukluğum nintendo ile geçti, inşallah evsiz kalıp sokağa düştüklerini görürüm yaşlılığımda da olsa. oyunlarda değnekçilik yapan herkes çöpten yemeye muhtaç kalsın inşallah. “bu oyundaki fikre ben oturdum artık başka kimse yapamaz” dendi mi sektör biter. yılda bir oyun çıkar bütün dünyada, herşey yapıldı zaten. yapılmışları değişik şekilde kombine etmek yenilik sayılıyor ancak.

palworld şirketi de davaya gideceklerini söylemiş, oyunu 3-5 gün oynadım sadece ama yolları açık olsun. karşı dava edip donlarına kadar soysunlar. nintendog ibretlik sağa sola dava açıyor, onlar ibretlik olsun bu sefer. bu kodamanlar sokağa düşse de stüdyolar kendi başlarına aç kalmaz zaten.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...