Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 (düzenlendi) monoscope, 25.01.2024 17:52 tarihinde dedi ki: Pokemon company de dünyanın parasını kazandı hala doyamadılar mickey mousenin ip si düşüyomuş pokemonların niye düşmüyo acaba x yılda bir yeni bişey çıkarmazsan public domain'e ne düşüyor trademark. ya da copyright. farkını bilmiyorum bu ikisinin. sam'in dediği gibi ilk ilk ilk versiyonu düştü mickey mouse'un. onda da sonraki (ve hakları hala disney'de olan) versiyonlarına bariz benzerlik olduğu için biri o public domain'dekinden bişey yapıp para kazansa disney avukatoğulları gelir ertesi güne elinde kağıtlarla sdgf Ocak 26, 2024 Cokomantis tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 100 yıl geçmiş o yüzden düştü mickey mouse un ilk hali. pokemon daha 30 yıllık ip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Deathblade, 21.01.2024 23:15 tarihinde dedi ki: Güzel bir dava bekliyorum ben Nintendo'dan. Demiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Sadece pokemon modlarını yasaklayabilirler. Yoksa pokemon benzeri bisürü oyuncak falanda var bi bok olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Bazı modellemeler doğrudan pokemon modellemesi kullanarak editlenmiş tarzı iddialar vardı onlar kanıtlanırsa saplarlar muhtemelen de pokemon benzeri yıgınla zırzavat var, doğrudan bir ihlal yoksa kurtulabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Pokemondan eskiye dayanan bi örnek buldukları sürece (görsel olması şart da değil) sıkıntı olmaz. 1'e 1 aynı şeyi kopyaladıklarını görmedim hiç Hatta Pokemon çıkıp kendi içeriğini bu şekilde sunmaya kalkarsa o zaman sıkıntı yaşayabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 telif vs olmasi icin birebir ayni olmasi gerek sanirim yaratiklarin sagini solunu degistirdikleri icin bisi olmamasi gerek, koyun falan var oyle nerdeyse birebir ama accik degisik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Norak, 26.01.2024 15:17 tarihinde dedi ki: koyun falan var oyle nerdeyse birebir doğadaki bir şeyi alıp telif iddia edemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2024 dogadaki degil, pokemondaki ama iste 3-5 degistirdikleri icin telif sayilmamasi lazim direkt - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2024 https://www.aliexpress.com/item/1005006527137861.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Şubat 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2024 hype bitti heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 14, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2024 herkes hemen emdi içeriği, zaten lvl50 olunca başka şey yok. sims gibi oynayanlar devam ediyor sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 14, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2024 Geçen alakasız oyun yapımında çalışan birileriyle tanıştım bu oyunda modellemeler yapay zekaya yaptırılmış diye anlattılar. Sonra google'ladım öyle bir dedikodu var ama kesin değil sanırım. Var mıdır bunun asılını astarını bilen, merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 patent diye dava açmış sonunda nintendog. https://www.ign.com/articles/nintendo-and-the-pokmon-company-officially-suing-palworld-developer-over-multiple-patent-infringements Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Nintendo'nun gameplayle ilgili patentleri cok var. Zelda'nin loading screenleri, haritasi, tasinabilir platformlarindaki fizik ogeleri benim ilk aklima gelen bildiklerim. Kesin diger ip'lerde de vardir benzer patentleri. Onlari kopyalamissa palworld normal sanki dava acilmasi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 gameplay patentleri beyinsizlik, herkes herşeyi ilk çıkarırken patentlese bugünkü oyun seçeneklerinin %98’i olamazdı. nintendo gibi açgözlü olmayan devler sayesinde bugün aynı türde çeşit çeşit oyun seçebiliyoruz. o zelda patentlerini de ters çevirip üstüne otursunlar. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Ahahah baya duygusal girip duz gitmissin. Tabi ki oyun cesitliligi acisindan dogru dediklerin, eskiden pc platformuna cikan mekaniklerin suyunun suyunun suyunu oynuyoruz simdi. Yine de sirket acisindan bakinca yaptiklarinda yanlis bir sey yok. Kar amaci guduyorlar, o patentlenmis teknolojileri veya fikirleri bulmak icin para harcamis yatirim yapmislar. Bunu korumak istemeleri normal. Nintendo’nun oyunlarini guzel, eglenceli yapan boyle ufak seylerin birlesimi sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 neyi koruyormuş? doğa güzelliğini filan mı koruyor? şirket hissedarının çıkarını koruyor. duygusal olan ben miyim acaba yoksa nintendo denince ratatuy yemek eleştirmeni gibi çocukluğuna dönüp "evet oyun fikirlerini parsellemeleri hakları" diyenler mi? bungie mouselook'u, id vertical level'ları vs herkes kendi aklına geleni korusaymış keşke, 2024'de patent süresi yeni geçen platformer oynardık hepimiz. onu istiyormuşuz demek ki. oyuncu değiliz çünkü hissedarız, oyunların gelişimi değil hisse fiyatları önemli. patentlenmiş 'teknoloji' nedir ayrıca? alın size zelda patentleri: bu nedir yahu? dört tekerlekli araba simülasyonu mu 'teknoloji'? hakettiğimiz mario kart harici araba yarışı olmaması piyasada. mesele nintendo olunca neden corpolaşıyoruz bir anda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harvey Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 copyright değil işte patent davası, çok daha absürd. top atıp yakalamayı filan patentlemişler herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 nintendo'nun bu konudaki yobazlığı baya meşhur zaten. palworld kopyacı oyunun teki ama gameplay patenti olmaz ve olmamalı, eğer olsaydı nintendo'nun oyunlarındaki mekaniklerin de çoğu iptal olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2024 nintendo'dan önce patentleyen var mı ki o mekanikleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 20, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2024 Sam, 19.09.2024 08:22 tarihinde dedi ki: neyi koruyormuş? doğa güzelliğini filan mı koruyor? şirket hissedarının çıkarını koruyor. duygusal olan ben miyim acaba yoksa nintendo denince ratatuy yemek eleştirmeni gibi çocukluğuna dönüp "evet oyun fikirlerini parsellemeleri hakları" diyenler mi? bungie mouselook'u, id vertical level'ları vs herkes kendi aklına geleni korusaymış keşke, 2024'de patent süresi yeni geçen platformer oynardık hepimiz. onu istiyormuşuz demek ki. oyuncu değiliz çünkü hissedarız, oyunların gelişimi değil hisse fiyatları önemli. patentlenmiş 'teknoloji' nedir ayrıca? alın size zelda patentleri: bu nedir yahu? dört tekerlekli araba simülasyonu mu 'teknoloji'? hakettiğimiz mario kart harici araba yarışı olmaması piyasada. mesele nintendo olunca neden corpolaşıyoruz bir anda? Yahu iyi de bu şirketler (özellikle modern şirketlerin hepsi) hayrina oyun gelistirmiyor ki. Hepsinin amaci kar etmek günün sonunda. Zamaninda alsaymis patentleri bungie, id vs. O zamanlar daha amator yaklasiyorlarmis demek ki, daha tutkuyla yapiyorlarmis bu isleri. Kapitalizm ilerledikce daha da vahsilesecek. Onun dogal yansimasi bu gorduklerimiz. Hem de bu patent isi nintendo’ya özgün değil, japonya’da bile 5. siradalar, globalde kim bilir nedir durum. Rockstar’i, microsoft’u, Bethesda’si hepsi yapiyor. Onlari ayirip tek basina nintendoya yuklenmek anlamsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 20, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2024 oyunu yapıp, satıp para kazanıyorlar işte nelerine yetmiyor? “ben geldim önce parselledim şimdi başka kimse yapamaz” mantığını bir oyuncu nasıl savunabilir cidden akıl alacak gibi değil. emek harcanan modlara bile para istenince isyan eden oyuncular nintendo bizi inek gibi sağsın istiyor ben anlamıyorum yani bunun nintendog kodamanları hariç herkese zararı var. nintendog gibi leş şirket olsalarmış yaparlarmış. bunun kapitalizmle değil leşlikle alakası var. hangi şirket hangi patenti almış buyur yaz madem hepsini bombalayalım. rockstar araba çalmayı mı patentlemiş, microsoft dialog kutusu kapamayı mı patentlemiş, bethesda open world mü patentlemiş? neden nintendog gibi leşliğini tekrar tekrar kanıtlayan şirkete gelince kutsallaşıyor? çocukluğum nintendo ile geçti, inşallah evsiz kalıp sokağa düştüklerini görürüm yaşlılığımda da olsa. oyunlarda değnekçilik yapan herkes çöpten yemeye muhtaç kalsın inşallah. “bu oyundaki fikre ben oturdum artık başka kimse yapamaz” dendi mi sektör biter. yılda bir oyun çıkar bütün dünyada, herşey yapıldı zaten. yapılmışları değişik şekilde kombine etmek yenilik sayılıyor ancak. palworld şirketi de davaya gideceklerini söylemiş, oyunu 3-5 gün oynadım sadece ama yolları açık olsun. karşı dava edip donlarına kadar soysunlar. nintendog ibretlik sağa sola dava açıyor, onlar ibretlik olsun bu sefer. bu kodamanlar sokağa düşse de stüdyolar kendi başlarına aç kalmaz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar