Bone Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 On 19.04.2021 at 02:43, mani dedi ki: Sous Vide kullanın sonrada görüntü için ufak bir dandik döküm tava ile dışına renk verirsiniz en kötü butane torch kullanırsınız. böyle şeylerle uğraşmak yerine direk çok amaçlı pişirici almış olsak onda pişirsek daha mantıklı değil mi? https://www.epey.com/pisiriciler/karsilastir/85549-85573-85599-85649-123314-166326-343847-370849-412438-565345/bosch-autocook-pro-muc88b68tr_redmond-rmc-m4502_redmond-rmc-m90e_tefal-multicooker-fc28q_delonghi-fh1394_tefal-rk8121_fakir-cuisinier_kitchenaid-artisan-5kcf0104_kitchenaid-5kcf0103eob_arcelik-mc-6056-gurme-sefi/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Bu cihazları çok bilmiyorum ama pahalı gözüküyor Sous Vide'e göre. Bunlarda eti içine sığdırman, birden fazla istediğin boyutta et yapman zor gibi. Sous Vide ile böyle bir limitin yok belli bir yere kadar. Devasa bir kazan kullanmayacaksan. Sonuçta eti gıdaya uygun plastik poşetle suyun içine daldırarak pişiriyorsun. Bu cihazlar buna izin veriyor mu bilmiyorum. Vakumlama cihazına gerek yok ilk başlarda. Sonrasında mühürlemek için de illa döküm tavaya gerek yok. Çelik tava da olur. Maksat dışına renk vermesi ve istiyorsan tereyağ eklemek dışına mühürlerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 (düzenlendi) su probe yapan, etin icinin derecesini gosteren aleti dune kadar niye kullanmiyomusum puuuu. pisirildigi yer kadar ic derecesinin tam kivaminda olmasi da buyuk mesele, et 2 cm kalinlasinca, pisirilme suresinde saniyelik oynamalar oluyo, su hassasligi saglamak icin dokum tavanin yaninda cok iyi companion. Nisan 26, 2021 reyou tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Bana da 3-4 tane probelu bluetooth et termometrelerinden lazim. Firinda 2-3kg lik bi et pisirirken veya soyle toplu mangal yapip farkli kalinliklarda eti takip edeyim derken ortalik karisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 lol bana da aynisi oldu, dana pirzola ile kuzu birbirine girdi, baksan et disardan nar gibi olmus, probe bu bi soktum ici 55 derece, komurlerin dagilimi, etleri saga sola oynatiyim derken ayar kacmis, 1-2 dakika daha bekleyince guzelce cikti sicakligi. onu alip o haliyle tabaga koysam, tekrar mangala donecektir ki, en nefret ettigim seydir bir isirik alinip tekrar ocaga donen et asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 etin lokum gibi olmasi icin pisirme kadar oncesi ve sonrasi da onemli misal `marine` olayina cok kafa takmiyorum, ama tuzla ovup iyice disini kurutuyorum etin, bi 3-4 saat oyle beklese disi ince kabuk tutmaya basliyor, kurudugu icin. Disi kurumus, hafif dry age gibi kabuk tutmus et, nar gibi kizarir. sonra pisirdikten sonra, kenara alip 2-3 dakika bekletmek gerek. hemen keserseniz etin suyu direk disari kacar bide kesip dilimlerken `cutting against the grain` olayina dikkat edin, bu son detay cok anlamsiz gelebilir ama aslinda etin yumusakligna cok etkisi var siz cut against the grain yaptiginizda, lifleri release etmis oluyorsunuz, daha yumusak oluyor et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 6 saat önce, DoGMeaT dedi ki: ama tuzla ovup iyice disini kurutuyorum etin, bi 3-4 saat oyle beklese disi ince kabuk tutmaya basliyor, kurudugu icin bunun hakkinda surekli farkli sey okuyorum. onceden tuzlamayin vs. tuzlayinca etin icindeki butun su cekilmiyor mu? cekilir bence cok kalin degilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Selam, Tuzun ince değil de iri taneli olması gerekiyor diye biliyorum. Öbür türlüsü hemen çözülüyor çünkü. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 brisket vs yaparken tuzlayip baharatlayip bekletmek kabuklandiriyor da steakler komple suyunu birakiyor, dogmeat in steakler icin soyledigini zannetmiyorum onu. Pisirme esnasinda veya hemen pisirmeden saniyeler once tuzluyorum ben o etleri. Hatta bu tuzlama olayi sashimi yaparken falan fazla suyu atmak ve kismi pisirim yapmak icin avantaja da kullaniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 insanlık 2.6 milyon yıldır et yiyor daha nasıl yeneceğini bilemiyor asfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 2 saat önce, KHaRoN dedi ki: Pisirme esnasinda veya hemen pisirmeden saniyeler once tuzluyorum ben o etleri. Tuzladiktan sonra suyunu bırakacak, ama yüzeyini kurutmak istiyoruz zaten, bu sayede ateşe verdiğinde dışı nar gibi kizarcak Pişirmeden hemen önce tuzlamak kötü fikir değil , eğer 4-5 saat beklemiyorsan , sadece 1&2 saat vaktin varsa, senin dediğin gibi yapardım. Bu abi güzel anlayiyor olayın tekniğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Üye oldum dayıya 1 saatimi yedi ve çok acıktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 1 saat önce, DoGMeaT dedi ki: Tuzladiktan sonra suyunu bırakacak, ama yüzeyini kurutmak istiyoruz zaten, bu sayede ateşe verdiğinde dışı nar gibi kizarcak En az videodaki et kadar marbled et bulabilsek 1 ay oncesinden baslarim hazirliklarina zaten. Burda o kadar kalin kesince hala ici sulu kalacak kadar yagli et nadir maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 kadıköy butcher a gidebilirsin, çok güzel etleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Kenji çok kral adam ya, bi ara yemek yerken izliyordum. İşin kimyasıyla falan anlatıyor, bayağı bir şey öğrendim adamdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 2 saat önce, DoGMeaT dedi ki: Tuzladiktan sonra suyunu bırakacak, ama yüzeyini kurutmak istiyoruz zaten, bu sayede ateşe verdiğinde dışı nar gibi kizarcak Pişirmeden hemen önce tuzlamak kötü fikir değil , eğer 4-5 saat beklemiyorsan , sadece 1&2 saat vaktin varsa, senin dediğin gibi yapardım. Bu abi güzel anlayiyor olayın tekniğini Ben eti açık olarak dolaba koyuyorum bazen telle yükseltip altına da kap koyup, onu da Kenji'den öğrenmiştim. Derisi üzerinde tavukta falan da şahane oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Guzel kanalmis kenji, tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 1 saat önce, KHaRoN dedi ki: En az videodaki et kadar marbled et bulabilsek 1 ay oncesinden baslarim hazirliklarina zaten. Burda o kadar kalin kesince hala ici sulu kalacak kadar yagli et nadir maalesef. Abi bu arada kasaplarla konuşup istediğin gibi et getirmelerini ya da kesmelerini sağlayabilirsin. Düzgün müşteri bulunca şahane işler yapıyor bizim kasaplar da . Evin yakınında kendi hayvanlarını kesen büyük bir kasap var, genelde oraya sipariş veriyorum ben. Öte yandan Migros'taki kasapla bile tanışığım, bir şey almayacak olsam bile selam verip muhabbet ediyorum müsait olduğunda. Güzel eti olursa söylüyor, istediğim gibi kesiyor, paketliyor falan. Gerçi eskiden 2-3 tane dry aged et satan yer vardı Kütahya'da, adamlara mesela siparişle t-bone steak istiyorum diyince dolabında dinlendiriyorlardı etin üzerine isim yazıp, en güzeli oydu, fiyatları da antrikottan falan bir iki tık fazlaydı sadece. 2016 sonrası her apartmanın önünde olan 5.40 xdrive'ların yok olması gibi yok oldu ama onların dolaplar da dsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 (düzenlendi) https://instagram.com/ozel.kasap?igshid=1hh3610i8zd49 Wagyu bile var bu adamda. Kargoyla hazırlayıp soslayip falan gönderiyorlar her yere. Nisan 27, 2021 ahmedinejad tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 (düzenlendi) Gunaydindan aliyorum ben dryaged falan guzel oluyor, mangallik hamburgeri bile ordan alabilirsiniz fiyat/performams iyi baya. Demir dokum tava guzel bir sey de temizligi falan insani sogutuyor. suda isitarak yapma olayini pahali diye deneyemedim ben. bluetoothlu derece almak isteyen varsa tekrar dusunsun, ben aldim 1 kere kulandim ve bir daha da acmadim akdhak youtube kanaliniz yoksa gerek yok xd etin disini torch ile yakma olayini yapmayin cok kanserojen dicem de mangalda yediklerim aklima geliyor susuyorum o yuzden. Nisan 27, 2021 µh tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 hem japon restoraninda wagyu hem dry aged tbone steak yedim 1.5 kg ama kuzu sirt kadar guzel et bulamadim. yiyiniz yediriniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 1 saat önce, deadwoll dedi ki: Abi bu arada kasaplarla konuşup istediğin gibi et getirmelerini ya da kesmelerini sağlayabilirsin. Düzgün müşteri bulunca şahane işler yapıyor bizim kasaplar da . Evin yakınında kendi hayvanlarını kesen büyük bir kasap var, genelde oraya sipariş veriyorum ben. Öte yandan Migros'taki kasapla bile tanışığım, bir şey almayacak olsam bile selam verip muhabbet ediyorum müsait olduğunda. Güzel eti olursa söylüyor, istediğim gibi kesiyor, paketliyor falan. Aslinda ben yanlis ifade etmisim. Et var olmasina var da, eski fiyatinda yok. Soyle bir kuzu kafes alayim, komple butun bonfile dinlendireyim, dry-aged dinlendirilmis biseyler alayim; ne bileyim 5-6 kisi ayda 1-2 defa porterhouse dumanlayalim bahcede denemeyecek fiyatlarda artik. Yoksa kasabim 20+ senelik kasap, civar esnafla muhabbette de sikinti yok. Bu arada ahmedinejad in yolladigi ozel kasap da tanidik. Hatta direkt karsi mahalledeler. Ama unlendikten sonra fiyatlari baya hizli costu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 ohoo karun bey siz de et fiyatlarından şikayetçiyseniz biz ne yapalım. bulgurla mı kilo alalım : ( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2021 Migrosta 130-140 tl civarı Lava marka tavalar oluyor bazen. Fiyat/performans olarak nasıl bunlar? Lava marka tavaların hepsi emaye kaplı sanırım, normal döküm demir tavaya kıyasla avantajları/dezavantajları neler? Bunlara istediğimiz gibi sabunla deterjanla girişebiliyormuşuz, makineye atabiliyormuşuz. Peki emaye kaplama aşındıktan sonra teflon tava gibi kullanılmaz hale mi geliyor, yoksa normal demir döküm tava gibi yağlayıp fırınlayarak seasoning katmanı oluşturabiliyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar