xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Zaman zaman donanımı söküp toz vs temizliği yapıyorum bana bi kompresör ihtiyaç ev için ufak bir şey bir de kullanıyorsanız varsa şöyle tam takım temizleme seti link paylaşsanız? Açıkçası kart vs sökmeye üşeniyorum bazen o yüzden varsa zarar vermeyen uzun saplı bi fırça bi de özellikle kompresör net lazım. Hepsiburada falan varda kalitesiz gibiler ya sanki iki gün sonra ben calismicam ya diyor kalitesi. Foruma baktım pek bir konu bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 tavsiyem bundan sonrakilerde iyi yalıtımlı ve filtreli bir kasa kullanmak, son kullandığım kasa beşinci yılına girmek üzere ve ne zaman açsam iyi temiz. sadece filtreleri temizlemem gerekiyor, onlar da kasayı açmadan dışında zaten. hani ayrıca kasa temizliği konuşmasını baltalamış olmayayım da büyük ölçüde çözümü var diye söylemek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Mid tower tavsiyen var mı peki? Benim şu anki full tamperli cam. Ön ve iki yan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 ben coolermaster silencio kullanıyorum, aynı serinin en son modeli buymuş sanırım: https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/silencio-s600/ bu bir seri gerçi, başka modelleri var. kullandığım en sessiz kasa ayrıca, ses yalıtımı çok iyi. benimki camsız gerçi, camlı olanında ses yalıtımı nasıldır emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 4 dakika önce, Sam dedi ki: ne zaman açsam iyi temiz abi bunun olması imkansız gibi ya, emin misin? yani tamam filtreler bir nebze koruyor da illa toz alır ya, hatta linuslar denemişti bunu en iyi tüm fanların dışarıya hava vermesiydi onda bile toz oluyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 (düzenlendi) 28 dakika önce, xwhiplashx dedi ki: Zaman zaman donanımı söküp toz vs temizliği yapıyorum bana bi kompresör ihtiyaç ev için ufak bir şey bir de kullanıyorsanız varsa şöyle tam takım temizleme seti link paylaşsanız? Açıkçası kart vs sökmeye üşeniyorum bazen o yüzden varsa zarar vermeyen uzun saplı bi fırça bi de özellikle kompresör net lazım. Hepsiburada falan varda kalitesiz gibiler ya sanki iki gün sonra ben calismicam ya diyor kalitesi. Foruma baktım pek bir konu bulamadım. kompresör var bende, başka marka ama bu: https://www.hepsiburada.com/sturdy-power-1200-w-super-guc-elektrikli-hava-korugu-ufleme-makinasi-emme-ozellikli-p-HBV00000VTZDX balkona çıkar bas balkon yoksa duşa sok, hava bas. duşu temizle. Ocak 12, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 (düzenlendi) valla ben temizlemek için açmıyorum, ancak parça değiştirmek/takmak için veya bir sorun olursa. eski kasalarımın hepsinde ne zaman açsam köşeler, heatsink'ler filan toz olurdu. bu son kasamı 2016'da aldım ve en son yazın açtım, hala temizdi içi. kasaların mesela dizaynında bir vida deliği bile açık kalsa intake olarak oraya yığılıyor toz. gördüğüm kadarıyla bunda öyle birşey yok. önde, altta ve üstte açıklık var sadece ve hepsinde filtreli kapak var. ha bal dök yala demiyorum ama kasa açıkken temizleyeyim dedim, bulamadım temizleyecek toz. normalde yumak yumak toz çıkardı. arkadaşın periyodik olarak temizleme ihtiyacını ortadan kaldırır en azından. filtreleri çıkarıp suya tutup kurulasa yeter. ben kendim yıllarca tozdan çok çektiğim için (gpu yandı iki kere) özellikle aradım, bunu buldum sonunda ve gayet tatmin etti. Ocak 12, 2021 Sam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 10 dakika önce, Goering dedi ki: kompresör var bende, başka marka ama bu: https://www.hepsiburada.com/sturdy-power-1200-w-super-guc-elektrikli-hava-korugu-ufleme-makinasi-emme-ozellikli-p-HBV00000VTZDX balkona çıkar bas balkon yoksa duşa sok, hava bas. duşu temizle. Tam aradığım bu işte Fırça vs kullanıyor musun peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 (düzenlendi) evet, 2 tane büyük boya fırçası tanesi 5tl koçtaş hatta boya fırçası genel evde toz alırken de kullanıyorum büyük. bunların çekme fonksiyonuna güvenme çok, elektrik süpürgesi kullan çekmek için. Ocak 12, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Bence elektrik süpürgesi başlıktan dolayı büyük sıkıntı ya ciddi korkuyorum o konuda sıkıntı yaşarım diye gitti o zaman rtx 2080ti kalırım mal gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 PSU yandı geçen gün ekran kartım sanırım şehit oldu, bu saatten sonra haftada bir benzinciye götürür üfletirim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 hava spreyleri var, ucuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 (düzenlendi) Zamanında araştırmıştım. Fiyat/performans açısından kompresörlerin kralı. Dezavantajı, çok açık kalınca plastik borusu ısınıyor. Ama zaten 10 sn içinde bütün işini bitirmiş oluyorsun. http://www.sutasmarket.com/sutas-blower-kompresor-52 Ocak 12, 2021 Deathblade tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 14 saat önce, axedice dedi ki: PSU yandı geçen gün ekran kartım sanırım şehit oldu, bu saatten sonra haftada bir benzinciye götürür üfletirim ben Yanar abi elektrik süpürgesi falan iş mi ya. Yukaridaki patinin paylaştığı hepsiburadan linki var. Onu alicam ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Bizim işyerinde komprasör var baya, onunla içine fanlara dikkat ederek tutsam iyice -yeterli olur mu? Bu konuyu görünce bazı videolar izledim. Tek tek parçaları söküyorlar termal macunları falan yeniliyorlar. Sök- tak tecrübem yok mundar ederim ben şimdi pc'yi. Ama yok sökmen lazım termal macunları yenilemen lazım diyorsanız bir yere vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Hepsiburada'dan olanı aldım ben de, 6 ay oldu kasayı açmayalı, temizleyelim. Isı değerleri hala aynı ama, macun yenileme işine girmeyeceğim. 5600'e güncelleyeceğim zaten yaza doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 2 saat önce, sipeyskeyk dedi ki: Bizim işyerinde komprasör var baya, onunla içine fanlara dikkat ederek tutsam iyice -yeterli olur mu? Bu konuyu görünce bazı videolar izledim. Tek tek parçaları söküyorlar termal macunları falan yeniliyorlar. Sök- tak tecrübem yok mundar ederim ben şimdi pc'yi. Ama yok sökmen lazım termal macunları yenilemen lazım diyorsanız bir yere vereyim. Macunlama tecrüben yoksa sakın heves edipte yaparım deme. Bi bilene ver parasını yapsın. Mesela @GERGE yapar Sen havayi sal iki fırçayla tozunu al bitir temizledim de ben gibi. Ben bulasmiyorum bilmediğimden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2021 Termal macunlamada bisi yok, youtube tan izleyip, kafana yatarsa yaparsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 14, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2021 Selam, Ben işyerindeki 8bar'lık kompresörle yapıyorum temizliği. Kasanın kaplamasını söküp komple hava vuruyorum. Fanları hırpalamadan temizlemeye dikkat etmek gerekiyor. PSU'dan çıkan toz inanılmaz oluyor ki emişinde filtre olmasına rağmen. Çil çil oluyor sistem. Fan(kasa ve CPU) kanatlarını ayrıca hafif nemli bezle siliyorum ben. Sese olumlu etkisi oluyor. Dikkat edilecek nokta kompresörde su alma aparatının olması ve yağlamanın olmaması. Hava şartlandırıcı denince genelde su alıp sisteme hafif yağ veriyorlar. PC için iyi bir uygulama olmuyor az da olsa yağ pulvarize etmek. En az 25 yıldır bu şekilde temizliyorum. Termal macunu ise saçmalayan sıcaklık değerleri olduğunda yapıyorum ki şimdiye kadar 1 kere GTX560ti için yaptım. Komple soğutucusunu söküp temizledim, macunu yeniledim. Ses ve ısı anında düştü kartta. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 14, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2021 kompresör şakalarının hastanede bittiği iş yerleri bunlar demek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 Selam, Gelirsin ama 'abi temizleyelim mi benim bilgisayarı' diye... Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 şu ikisinden alıp temizlemem lazım benim de, kasanın içi epey toz oldu. ama evin içinde de yapmak istemiyorum, tüm toz eve dolmasın diye. böyle temizlik yapan bir yer olsa götürür parası neyse yaptırırdım da öteki türlü üşeniyor insan. On 12.01.2021 at 18:06, Sam dedi ki: tavsiyem bundan sonrakilerde iyi yalıtımlı ve filtreli bir kasa kullanmak, son kullandığım kasa beşinci yılına girmek üzere ve ne zaman açsam iyi temiz. sadece filtreleri temizlemem gerekiyor, onlar da kasayı açmadan dışında zaten. hani ayrıca kasa temizliği konuşmasını baltalamış olmayayım da büyük ölçüde çözümü var diye söylemek istedim. On 12.01.2021 at 18:14, paradoksalkedi dedi ki: abi bunun olması imkansız gibi ya, emin misin? yani tamam filtreler bir nebze koruyor da illa toz alır ya, hatta linuslar denemişti bunu en iyi tüm fanların dışarıya hava vermesiydi onda bile toz oluyordu en son gördüğümde havalandırma / davlumbaz filtresi alıp kasanın her yerine takmıştı. öyle yaparsan kasa içi havalandırmayı zorlaştırmış olursun ama düzenli değişen filtreyle içi cillop gibi tertemiz kalır. ona benzer bir sistem kurmak için çok uğraştım, hatta 3 yıl önce kolay çıkarılır takılır toz filtresi satan bir adamın sitesine ulaşmıştım ( https://www.demcifilter.com/OBSIDIAN-450D ) ama o kasayı almadığım için kaldı öyle... airflow için çok video izledim, tozu en iyi kasadan uzaklaştıran fan sistemini bulmaya çalıştım. ama HEPA filtresi kullanmadığımdan 2 senenin sonunda kasanın içi toz toz oldu. açıp iyice güzel temizlemem gerekecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 (düzenlendi) @Bone evin içinde yapma, duşun içine koy. kapıları çek. ağzına maske veya gözüne gözlük veya balkon Ocak 17, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 (düzenlendi) bone, o son gördüğünden bu yana kasa değiştirdim işte kendinden filtreli. ısı ile ilgili sorunum hiç olmadı henüz ve içini açınca temizleyecek birşey bulamıyorum öyle ne zaman baktıysam. gıcır gıcır, püripak değil belki ama öyle tozlanmış denecek bir toz yok. kasayı sonra bir ara açarsam resim çekip koyarım, böyle deyince de anlaşılmadı tam. Ocak 17, 2021 Sam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2021 (düzenlendi) eğer overclock yapmadıysan ve havayı engelleyebilecek bir filtre kullanmadıysan ısı sorunu olmaz zaten. 7 saat önce, Goering dedi ki: @Bone evin içinde yapma, duşun içine koy. kapıları çek. ağzına maske veya gözüne gözlük veya balkon yaz gelsin de, belki balkonda felan bişi düşünürüz. Ocak 17, 2021 Bone tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar