Bone Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Son 30 yıldır oynadığımız, piyasaya etkisi olan, değerli gördüğüm oyunları listelemeye çalıştım. Bazı seneler için 5 oyunu sığdırmak zor oldu, "keşke şunu da koyabilsem" dediklerim var. Oblivion gibi dergilerin şişirdiği ama çok eksiği olduğunu düşündüğüm, ya da The Talos Principle gibi oyunculara değişik tatlar sunan ama fazla popülerleşememiş (Hidden Gem tarzı) oyunları dahil etmedim. Buna rağmen 5 oyuna kısıtlamakta zorlandım. Ayrıca şöyle bir soru da sormuş olayım. Civilization, Total War, Europa Universalis, Crusader Kings, Hearts of Iron serilerini burada dahil etmedim. Ama bu serileri yakından takip eden birisiyseniz, en zevk aldığınız oyunları hangisi oldu, en iyi olduğunu düşündükleriniz veya yeni başlayan birisinin kolay girebileceğini düşündükleriniz neler? Listeye girmeye değer olduğunu düşündükleriniz var mı bu serilerden? 2019 - Jedi Fallen Order, Outer Worlds, Resident Evil 2 Remake, Disco Elysium, Bloodstained: Ritual of the Night 2018 - God of War, Hitman 2, Spider-Man, Red Dead Redemption 2, Super Smash Bros Ultimate 2017 - Super Mario Odyssey, NieR: Automata, Divinity: Original Sin II, Cuphead, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2016 - Doom, Ratchet & Clank, Uncharted 4: A Thief's End, Stardew Valley, Titanfall 2 2015 - Cities: Skylines, The Witcher 3: Wild Hunt, Bloodborne, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Rise of the Tomb Raider 2014 - Shadow of Mordor, Divinity: Original Sin, Bayonetta 2, Valkyria Chronicles, Super Smash Bros for Wii U 2013 - Far Cry 3: Blood Dragon, Tomb Raider, Saints Row IV, Grand Theft Auto V, The Last of Us 2012 - Walking Dead, Borderlands 2, Mark of the Ninja, Journey, Far Cry 3 2011 - Deus Ex: Human Revolution, Witcher 2, Batman: Arkham City, Skyrim, Portal 2 2010 - StarCraft II: Wings of Liberty, Red Dead Redemption, Fallout: New Vegas, God of War III, Xenoblade Chronicles 2009 - Left 4 Dead 2, Assassin's Creed II, Batman: Arkham Asylum, Demon's Souls, Uncharted 2: Among Thieves 2008 - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Grand Theft Auto IV, Super Smash Bros Brawl, LittleBigPlanet, Mount & Blade 2007 - Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, Bioshock, Crysis, Super Mario Galaxy, Portal 2006 - Okami, Company of Heroes, Gears of War, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Hitman: Blood Money 2005 - God of War, Shadow of the Colossus, Resident Evil 4, FEAR, Psychonauts 2004 - Metal Gear Solid 3: Snake Eater, VTM: Bloodlines, KOTOR II: The Sith Lords, Half-Life 2, GTA: San Andreas 2003 - Beyond Good & Evil, The Legend of Zelda: The Windwaker, Prince of Persia: The Sands of Time, SimCity 4, Max Payne 2: The Fall of Max Payne 2002 - Morrowind, Metroid Prime, Jedi Knight II: Jedi Outcast, GTA: Vice City, Warcraft III: Reign of Chaos 2001 - Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Silent Hill 2, Undying, Max Payne, Halo 2000 - Final Fantasy IX, Baldur's Gate II: Shadows of Amn, Deus Ex, Perfect Dark, Tony Hawk's Pro Skater 2 1999 - Planescape: Torment, Legacy of Kain: Soul Reaver, System Shock 2, Unreal Tournament, Age of Empires II 1998 - Metal Gear Solid, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, StarCraft, Half-Life, Thief 1997 - Final Fantasy VII, Fallout, Quake II, The Curse of Monkey Island, Castlevania: Symphony of the Night 1996 - Quake, Diablo, Super Mario 64, Resident Evil, Warcraft II: Tides of Darkness 1995 - Chrono Trigger, Crusader: No Remorse, Full Throttle, Descent, Command & Conquer 1994 - Final Fantasy VI, EarthBound, SimCity 2000, Donkey Kong Country, UFO: Enemy Unknown 1993 - Master of Orion, Secret of Mana, Betrayal at Krondor, Doom, Day of the Tentacle 1992 - Ultima VII, Wizardry VII, Ultima Underworld, Wolfenstein 3D, Indiana Jones and the Fate of Atlantis 1991 - The Legend of Zelda: A Link to the Past, Another World, Sonic the Hedgehog, Street Fighter II, Lemmings 1990 - Wizardry VI, The Secret of Monkey Island, Loom, Super Mario World, Stunts 1989 - Prince of Persia, SimCity, Quest for Glory, Golden Axe, Populous Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 (düzenlendi) Bone, guzel baslik okuyacam Aralık 4, 2020 sardalya tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 2000 Diablo 2. 1'i koymussun ama replayability ve turu ilerletmek acisindan D2 bence olmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 beş az geldiyse on yapsaydın. niye öyle kısıtladın ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 aynen 5 ile sınırlarsan 97 de Ultima Online sorarız 2000 de red alert 2 , 96 red alert 1 vs vs sen genişlet o listeyi bence buralar karışacak çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 itiraz etmeyin kızıyor sonra sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Adam sormuş ya ekleme değer gördükleriniz var mı diye dğoasmgfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 (düzenlendi) 1996 Blood Omen: Legacy of Kain 1999 Heroes 3 (2000'e de olur, Heroes 3 ü Heroes 3 yapan bazı açılardan Shadows of Death ti cünkü) 2000 Diablo 2 (zaten söylenmiş ama), Thief 2 (1'in üstüne gerek hikaye gerek dizayn gerek gameplay olarak çok şey koyan bir oyundu), Giants: Citizen Kabuto 2001 Black & White 2003 Jedi Knight 3: Jedi Academy (Hikaye olarak 2 den zayıf, ama multisi çok güçlü bir oyundu, bugün bile modded devam etmekte) 2004 Thief: Deadly Shadows (Robbing the Cradle bölümü tek başına oyunu oynamaya değer kılıyor) 2012 Dishonored 2014 Alien Isolation 2016 Layers of Fear (bunu Hidden Gem sayabilirsin, bilemedim), Tyranny, Deus Ex: Mankind Divided 2017 Prey Dip not: Might and Magiclerin en iyi hangisiydi (7?). Morrowind başta olmak üzere open-world 3d gamelerin gözümde atası o oyun, oda eklenebilir. Gece 4 te aklıma potansiyel eklenti bunlar geldi Aralık 5, 2020 Soimyr tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 2003 : Dota Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Cidden HOMM 3.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 az olmuş böyle 150 oyun, bizde ekleyelim 200 olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 6 saat önce, goldbären dedi ki: beş az geldiyse on yapsaydın. niye öyle kısıtladın ki bazı senelerde 10'u dolduramıyoruz, bazı senelerde 5 az geliyor. 5 olsun bizim olsun dedim. 5 saat önce, khalad dedi ki: aynen 5 ile sınırlarsan 97 de Ultima Online sorarız Ultima Online ve World of Warcraft koysam mı dedim de sonra vazgeçtim. Top 5 MMORPG diye ayrı başlık açmak lazım sanki 5 saat önce, goldbären dedi ki: itiraz etmeyin kızıyor sonra sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 50 dakika önce, Fistan dedi ki: az olmuş böyle 150 oyun, bizde ekleyelim 200 olsun iyi fikir. 50 oyun olursa listeye ekleriz onları da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 2001 : Arcanum 2018 : Kingdom Come Deliverance 2018 : Pathfinder Kingmaker Yok, liste beş para etmez. Supersmash bilmeme mywifesboyfriend memelerindeki adamların oynayacağı saçma salak oyunları eklemişsin bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 sdfsdfs "consolecuck oyunu" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 56 dakika önce, axedice dedi ki: 2001 : Arcanum 2018 : Kingdom Come Deliverance 2018 : Pathfinder Kingmaker Yok, liste beş para etmez. Supersmash bilmeme mywifesboyfriend memelerindeki adamların oynayacağı saçma salak oyunları eklemişsin bide sadece PC oyunlarını dahil etmedim, o dönem meşhur olan konsol oyunlarını da dahil ettim. liste beş para etmez dediğinde Planescape: Torment'e de laf etmiş oldun, al gardını! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 bazı garip tercihler var oscar gibi önceden hakkını yediğimize sonradan verelim tarzı, doom 1 veya 2 yokken gidip nostalji doom 16’yı saymak gibi. valkyria chronicles 2014 değil, 2008 filan olması lazım. pc port yılı sayılmaz, pc’de niche kaldı zaten. genel olarak fena değil ama, kabul edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 (düzenlendi) Pek çoğu yukarıda söylenmiş gerçi de toparlayayım. Adventure türünün de bayağı hakkı yenmiş sanki. Doom Duke Nukem Red Alert Ultima Online World of Warcraft Grim Fandango yok ya la!!? Prey (son çıkan, önceki isim benzeri olan değil) Red Alert 2 Command & Conquer Dune HoMM2 (çizimleri müzikleri inanılmazdı) HoMM3 (hele bu nasıl olmaz) Worms 2 Might & Magic 6 KotoR1 System Shock yok, 2. var, ilki yok. Black & White Civilization 2 ve 4 (dahil etmedim demişsin, sebebi belirsiz, başka oyun serileri var sonuçta listede) Master of Orion 2 (bence 1'den daha dikkat çekici, hem 1 var listede ama çok benzeri Civ yok) Stellaris (böyle bir listede olmaması çok büyük ayıp) X-Com: Enemy Unknown Phantasmagoria Gabriel Knight The Longest Journey Assassin's Creed: Odyssey (AC1 de girebilir listeye ekstradan, ama 2 girmiş zaten) Total War neden dahil edilmemiş o da soru işareti. Benim kişisel en sevdiğim Medieval olan, ama heralde listeyi hak eden için capona gitmek lazım. Aralık 5, 2020 Rewendor tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 hayret listenin hiç bir yerinde counter strike yok :dddd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 age of empires yok ;( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 2.yi koymuş. İlki de güzeldi, kimse olsa niye koydun demezdi ama ikinci kafi bence. Counter-Strike'ın güzel dönemi zaten kendi başına oyun olmadığı, HL modu olduğu dönemdi. Yoksa CS 1.0 felan komple bullshit, hele şu anki Global bilmemnesi felan direkt çöpe atmalık. O bakımdan olmaması normal. Dota da yok sanırım, onun da olayı ilkindeydi, o da tek başına oyun değil moddu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 populous:the beginning de genel kabul görür mü bilmem ama benim listemde olacak oyunlardandı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanas Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Just cause 2 de var, oyun olarak cok unique olmasa da open world optimizasyonunda milestone'dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 2 saat önce, Rewendor dedi ki: Pek çoğu yukarıda söylenmiş gerçi de toparlayayım. Adventure türünün de bayağı hakkı yenmiş sanki. sanırım konuyu açarken açıklama şeklim pek anlaşılmamış. o yüzden tekrar izah etme gereği duyuyorum. "hadi PC'ye çıkan tüm oyunları listeleyelim" gibi bir amaç gütmüyorum, her sene çıkan oyunlar arasından "en iyi olanları" seçmeye çalışıyorum. evet, adventure türü, strateji türü, spor türü, ve hatta simülasyon türünün hakkı yendi. buraya tüm oynamış olduğum oyunları yazmaya kalkarsam Theme Park, Theme Hospital, Duke Nukem 1, Duke Nukem 2, Duke Nukem 3D, Heretic 2, Grand Theft Auto, Carmageddon, Gunman Chronicles, Dark Messiah, Alice, Daggerfall, VTM: Redemption, Kingpin, SkyNet, Blade Runner, Stonekeep, Lands of Lore 3... vs derken bir bakmışsın 500 oyun çıkmış. ama esas mevzu her sene için sadece 5 oyun seçmek, bu yüzden diğerlerine göre "daha iyi" olanları seçmeye çalıştım. o sene diğer oyunlara göre daha önplana çıkan oyunları seçmeye çalıştım. "Civilization 2 ve 4 (dahil etmedim demişsin, sebebi belirsiz, başka oyun serileri var sonuçta listede)" sebebi, benim hakim olacak kadar oynamamış olduğum seriler olması. o yüzden orada saymış olduğum "Civilization, Total War, Europa Universalis, Crusader Kings, Hearts of Iron" serilerini yakından takip edip oynamış kişilerin bu oyunlar hakkında yorumlarını, fikirlerini ve kıyaslamalarını almak istediğimi belirttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar