Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Queen's Gambit (2020) - Netflix

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
7 dakika önce, Kaede dedi ki:

Tarihte o kadar satranç efsanesi varken gidip hayali bir tanesinin dizisini yapalım çünkü muh female empowerment

adamlar ne güzel kitapı uyarlamış

yüzüklerin efendisi yapılınca OooOooO

bunu yapınca muh female empowerment

Mesaj tarihi:

yet another

Fena değildi dizi bu arada. Netflix klişeleri fiks zaten ama yapacak bir şey yok. Kimseye aman kesin izle diye önermem, yoklukta gideri olabilür.

Mesaj tarihi:

Netflix'in başarılı yapımlarından. Zaten 2-3 saatlik bir dizi. Dizideki satranç oyunları da bomboş değil. Youtube satranç sitelerinde analizleri falan var. Dizinin satranç danışmanları arasında Garry Kasparov'un olması olaya bakışlarını gösteriyor.

Mesaj tarihi:

oyunlari aciklamama kismi iyi olmus

severim satranc ama o sekilde tutmalari iyi belki cekerler ustune bts tutorial tarzinda donem dizisi boyle yavaslayinca sikici oluyor baya.

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Kendini izletti, lakin yuksek bir puan veremeyecegim.

Ana karakter haricindeki kisilerin tek amaci ana karakteri desteklemek, kendi amaclari yok. O uzulunce uzuluyorlar, o mutlu olunca onlar da mutlu oluyor. Bos vakitlerinde de "ana karakterin cikarlarini nasil ilerletiriz" diye kafa yoruyorlar.

Karakter kurgu olunca cikarilacak bir ders te yok, "yazar karaktere bu ozellikleri bahsetmis" diyebiliyoruz ancak.

Kisilerin neden kazanip neden kaybettigini hep iste hayatlarindaki gidisat, mac oncesi yapilan hazirliklarla vs aciklamak durumunda kalmis dizi. Satranc macini heyecanli gosterebilmek icin ellerinden geleni yapmislar ama Rocky Balboa degil ki bu yani, kendine guvenince 2 kat guclu yemiyor taslarin.

Mesaj tarihi:

satranç bilmediğim için keyifle izledim. satranç üstüne baktım zaten başka bir film veya dizi yokmuş. bundan daha iyisini de yapamazlar. anca hayretler içine düşen karakterlerin zihin savaşlarının falan olduğu anime yapılır bu konuda. onun dışında fictional olması daha bile güzel olmuş. 

Mesaj tarihi:

eyw, imdb'de chess keyword'u aratıp baktım ilk 50 sonuç içinde çıkmadığı için yok demiştim hehe

yoksa tabi bir konu üstüne çekilmiş film olmaması ihtimali artık kalmış değil. 

Mesaj tarihi:

kizi sanki 3d effect ile sonradan gercek sahnelere yedirmisler gibi. pixar animasyonu gibi kiz lan.

ortalarindayim, dizi coghk iyi bu arada. yuruyedur fischerin gizi.

• Yeni Oluştur...