razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2019 (düzenlendi) Robot tarafından yetiştirilecek insan farklı olur mu konusu ilginç ama sakın ola trailer'ın 0:52'den sonrasını izlemeyin ağır spo. gerizekalı gibi trailer yapıyolar. annihilation'dan sonra buna da bi şans veririm heralde ama aksiyon odaklı gibi. şu konuyla moon & dogtooth karışımı bi film yapsaymışlar ne yürürmüş üfff. Mayıs 23, 2019 razzRaziel tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Dün gece izledim fena değil, weta gene robotu harika yapmış. Şu film black mirror'dan kat kat daha iyi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 netflix'in bilim kurgu stratejisi, Cast'i minimal tut, CGI aban, hikaye karmaşık başlat, biraz topla, çözümlemeden hemen bitir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Gayet güzeldi. Sonu biraz yavandı o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scalanova Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 fena degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Sonu biraz aceleye gelmiş gibiydi Spoiler Fiziksel benzerliklerinden dolayı sığınağa gelen kadın da orada yetişmiş hissi verdi. Sonunda AI anneni hatırlıyor musun ve rolün bitti gibi bir laf etti ama kadın da sığınakta doğup büyümüş olsa hatırlamaz mıydı? Hafızayı silip mi salıyor dışarı? Çok aceleye gelmiş sonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scalanova Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2019 (düzenlendi) Spoiler Motherin yetistirdigi ve plani dogrultusunda yonlendirdigi bir baska embriyo. Haziran 11, 2019 Scalanova tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 (düzenlendi) filmi izledim, akıla takılan birçok yer var bunlar ya seyirciye doldursun diye bırakılmış ya da senaristler becerememiş ve gelen yorumlara/teorilere göre devam filmini çekebilsinler. Spoiler apx'ler muhtemelen female apy'ler de male insanların kod adı. şimdi ana karakterimiz apx3 bu demek ki 3. üretim, bu yüzden öncesinde de 2 tane daha apx olmalı. o yüzden stranger woman yani hillary apx1 ya da 2 olmalı. muhtemelen kendisi apx2 ve ilk apx'in krematoryumda öldürülmüş olması kendisinin tesisten kaçmasında rol oynamış. hillarinin yaşı da filmin başlarında geçen gün sayısına uyuyor hemen hemen.( tabi yaşını bilmiyoruz ama çıkarım yapabiliyoruz görünüşünden) filmdeki boşluklardan biri de burada devreye giriyor çünkü hillarynin geçmişini unutmuş olması ya da anlattığı her şeyin yalan olması lazım. burada ipucu vermiyor. hillary'nin jacob, rachel vb. gibi tanımladıkları muhtemelen madenlerdeki insanlardan bazıları. yani dışarda bir yaşam var ama ne manada; robotlar kaynak için zorla mı kullanıyor yoksa freefolk gibi yaşam mücadelesi mi veriyorlar bilmiyoruz. fakat hillary neden tesise geri döndüğüyle alakalı da yeterli bir ipucu yok çünkü dediğim gibi yalan mı bilmiyoruz. gerçekten jacob denen kişi mi vurdu, vurduysa neden vurdu, hadi vurdu diyelim niye oraya döndü... ha derselerse robotlar vurdu ki bu da mother robotun bilinçli planı ve kurtulabileceği tek yer olduğunu bilen hillarinin tesise dönmesi, bu sayede apx 3 kendisine sorulan etik testini pratikte geçebilmesi sağlanması...bize doldurmamız için bırakılan yerden bir tanesi de bu. çünkü sonunda bir amacın vardı başardın şeklinde konteynerda muhabbetleri oldu motherla. öldürdü mü bilmiyoruz ama öldürmüş olması muhtemel. hillary testi geçemeyen bir yeto sonuçta, tesisteki yeni doğmuş bir insanı kurtarmaktan aciz, moral değerleri yetersiz. haliyle apx3'ü kurtarmak da yetersiz kalıyor. bu da onu apx3'ün test sırasında " başkalarını düşünmeyen, zarar verebilecek bir insanı kurtarmak manasız" tarzındaki cümlesiyle uyuşuyor. ve önce tokat manyağı yapıp sonra onu dışarıda bırakıp tüyü bitmemiş yetimi kurtarmak için tesise dönüyor ve mother olmayı kabul ediyor. bunların dışında ana hatlarıyla aslında hikayede anlatılmak istenen adam gibi adam pardon kadın yetiştirmek ki böylece insanlık yeniden düzgün bir kaliteye ulaşsın falan. iyi tamam da organik bireyleriz eninde sonunda dejenere olur o nesil. sonuç olarak mantık hatası ya da eksiklikler diyebileceğimiz bir çok yeri vardı filmin. izlenir mi? neden olmasın ama çok da bir şey vaad etmiyor. bu tarz filmlerin en büyük hatası birim maliyet ve alanda çok kapsayıcı hikayeleri çok dar senaryolarla anlatmaya çalışmaları. bu kadar büyük resim yerine daha minor hikaye yazsalar sıkıntı çıkmaz. mesela 2018 yapımı upgrade filmi böyleydi ve çok sevildi. velhasıl 6.5-7/10 arası bir yerlerde. Haziran 12, 2019 sanssizsansli tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 ergo proxy tadı aldım izlerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Spoiler Bi ara diğer kadın da gelince, "neden anne uyurken farenin kemirdiği kabloyu kesmediler" yine diye sordurdu uzun süre. Ama sonra annenin bütün droidleri kontrol ettiğini söyleyerek bağladılar. Oradaki karakterin gözünden bu düşünülüp denenmiş olmalıydı ama bu sefer hikaye istedikleri gibi ilerlemeyecekti. Genel olarak izlenir seviyede bir filmdi. Benden 6.5 çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Turkceye “Anan Zaa” olarak mi cevirmisler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Film cogzel 7-7.5/10 u var. Mother glados u andırdı. Hikayede boşluklar var biraz seyircinin hayalgücüne bırakılmış iyi de olmuş bence. Mother Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 (düzenlendi) evet fena çıkmadı ya, beklentiyi düşük tuttuğum için bilemedim ama netflix'ten böyle bişi beklemiyodum sdfs film boyu sonunun belli olmaması ve sonu iyi olmuş. başarılı. Spoiler esasen ilk postta dediğim gibi moon ve dogtooth karışımı yapmış adamlar hakkaten. naysü. Haziran 13, 2019 razzRaziel tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 +1 Netflix olunca beklentiyi düşük tutarak başladım, bayağı iyi çıktı. Bu arada senaryo bilimkurgu okurları için pek de tahmin edilemez değildi bence. Düz mantık izleyince göze batan pek çok plot hole aslında bilinçli olarak orada. Spoiler Beni rahatsız eden tek şey Mother'ın kadına sürekli başkaları da var mı? diye sorması oldu. Muhtemelen kadının bencilliğini vurguluyordu orada belki ama pek iyi verilemediğini düşünüyorum o sahnenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Amma güzel film yapmış adamlar. Helal olsun. Imdb puanı çok düşük ya. Haksızlık olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 (düzenlendi) amma güzel film mi? film "meh" kelimesinin vücut bulmuş hali be bir yandan çok uzatıyorlar bir yandan uzatmalarına rağmen bir sürü şeye açıklama getirmiyorlar falan. saçmalıklar silsilesi ama genel netflix filmleri gibi sıçış diil, izlenebilir bir yapım. Haziran 14, 2019 sabonis tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Abi niye her şeye açıklama getirilmesini bekliyorsunuz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 (düzenlendi) Haziran 14, 2019 lord_gorthaur tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 izlemedim henüz ama süre biraz uzun gibi geldi bu genreye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 abi empire dergisinden aradılar az önce, önümüzdeki ay kapağa i am mother'ı koyacaklarmış. senin bu yorumunu eleştiri olarak kapağa basmak için izin istiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 izlemeden süre uzun demek genreye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Cemreye o konuda ben de kırgınım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 abi netflix australia yapimi, cok da buyutmeyin yani. bir muhafiz'dan iyi tabii de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 genresine de cemresine de lan 1:55 işte alla alla. Normalde kısa olmuyor netflix filmi, o yüzden dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar