Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 şöyle bir tablo var ortada: Amerika'da yazılım geliştirici maaşı 5000 dolar'dan başlıyor, ülke genelinde ortalama maaş 3000 dolar, konforlu yaşamak için aylık 5000 dolar gerekiyor. İsveç'te yazılım geliştirici maaşı 3000 euro'dan başlıyor, ülke genelinde ortalama maaş 2250 TL, konforlu yaşamak için aylık 3000 euro gerekiyor. Türkiye'de yazılım geliştirici maaşı 3000 TL'den başlıyor, ülke genelinde ortalama maaş 2250 TL, konforlu yaşamak için aylık 9000 TL gerekiyor. fiyatları TL cinsine çevirsek Amerika: 16.500 TL - 11.000 TL - 16.500 TL İsveç: 18.500 TL - 14.000 TL - 18.500 TL Türkiye: 3.000 TL - 2.250 TL - 9.000 TL diyelim ki bir şeyler satın alacaksın, Kobo Aura ONE Amerika'da 230 dolar (1250 TL), Türkiye'de 1550 TL PS4 Pro Amerika'da 479 dolar (2600 TL), Türkiye'de 3700 TL Shadow of the Tomb Raider (Croft Edition) Amerika'da 90 dolar (500 TL), Türkiye'de 700 TL 1TB 12.9 inch iPad Pro Amerika'da 1750 dolar (9500 TL), Türkiye'de 13000 TL Mercedes E300 Amerika'da 53500 dolar (300 bin TL), Mercedes E350 Türkiye'de 680 bin TL Amerika'da veya İsveç'te alt seviye yazılımcı maaşı alan standart birisi hayatını sıkıntı çekmeden yaşayabiliyor. Türkiye'de ise aynı kişi aynı rahatlıktaki hayatı elde edebilmek için 3 tane aynı işten çalışması gerekiyor. Amerika'lıyla aynı harcamaları yapabilmek için de aylık 20 bin TL maaşa ihtiyacı var, o da şu anki maaşının 7 katı demek. sıkıldım valla kuruş hesabı yaparak yaşamaktan. her şeyde krediye muhtaçsın, krediler de çoğu şeyi karşılamıyor artık. hala birileri çıkıp "ekonomi çok iyi" diyor, "gençler iş beğenmiyor" diyor. nefis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=BpX8E-kavmI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 tebrikler baya erken çözmüşsün olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Kardeşim bu nasıl ince bir analiz böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 geçen gün bende böyle bi isyan yaşadım. geçiyo ya. alıştık nasıl olsa. hadi kalkın topyekün saldıralım desek bi goldbaren gelir benimle. o yüzden sıkıntı yok oyna devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 OFF AKLIM ÇIKTI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 3 aydır ciddi anlamda parmak hesabı ile yaşıyorum hiç böyle bi dönem hatırlamıyorum.. işe artık yürüyerek gidip geliyorum evden kavaltılık görüyorum dışardan gevrek almak falan artık hayal.. öğle yemeğini bile artık evden mi getirsem diyorum falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 PC alıp Steam indirimlerinden oyun kovalasan her şeye paran yeterdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 yetmez ama evet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 geçiniz bunları. ferrarisini satan bilge diye bi kitap varmış, onu okudum hayatım değişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 gecenlerde duydum o bilge cinnah ta ise baslamis.. sektorlerde de stoklar bitti..hammaddeler kol..tukkani satip fabrikayi yakip faize atan huzurlu uyuyor..cilgin isten cikartmalar varsa bile malum ozgur basin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Archangel_ said: geçiniz bunları. ferrarisini satan bilge diye bi kitap varmış, onu okudum hayatım değişti O bilge benzin 7 lira olunca sattiydi. Zaten vergisini zor oduyodu iyice cila oldu son zamlar. Sdfsddf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 ps4 pro red dead redempiton bundle 399 dolar. bütün araştırma benim gözmde çop oldu. hiç bir dayanağı yok bu anlaşmanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 tesekkurler boyle bir tablo cizdigin icin hic fark etmemistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 bone said: İsveç'te yazılım geliştirici maaşı 3000 euro'dan başlıyor, ülke genelinde ortalama maaş 2250 TL, konforlu yaşamak için aylık 3000 euro gerekiyor. isveçte ortalama maaş 2250TL ise o adamlar bizden bok durumdalar. Türkiye'ye sığınabilirler her an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 said: konforlu yaşamak için aylık 9000 TL gerekiyor. Şu nasıl hesaplanmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Yoksulluk sınırına göre galiba. Mesela Türk-İş'in araştırmasına göre, ağustosta 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 812, yoksulluk sınırı 5 bin 904 lira olarak hesaplandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 gidin abi ulkeden. durmak kabahat artik. bitti ulke... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 isveç ve abd de hintliler ne kadar maaş alıyor bildirdiğin için teşekkürler bone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 turkiyede cok kotu yazilimci maasi 3k arkadaslar boyle tuzaklara dusmeyin lutfen. 2. torba unisinden beraber mezun oldugumuz arkadaslar su an 8k-10kya fink atiyorlar. eger kotu yazilimciysaniz o sizin sucunuz, calisin ogrenin iki proje yapin bos zamaninizda. ha ben kotu olayim ama iyi maas alayim diyorsaniz avrupa'da da oyle ekmek yok sori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 ABD'de konforlu yaşamak için 5000 dolar gerekiyorsa, nufüsun çoğu konforsuz yaşıyor demektir İsveç genç işsizlik oranını son yıllarda hızla azaltmasına rağmen 24 yaş altında %17 işsiz var. Tabii bu %40'ı geçen İspanya ve %30'u deviren İtalya'ya oranla çok olumlu. İşsizlik sorunu yaşamayan iki ülke var gibi görünüyor dünyada biri ABD, diğeri Almanya. Fakat ikisinde de ücretlerin 90'lardan bu yana azaldığını görüyoruz. Bazı şeylere daha geniş bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Bu basit istatistiklerden görüldüğü üzere durumun sürdürülebilir olmadığı ve sosyal gerilimlere yol açtığı ortada. Sonuçları seçimlere yansımaya başladı bile. Yazılımcı maaşı her şey değil. Ayrıca ABD'den Ankara'ya gelip çok başarılı bir yazılım şirketi kurarak tüm dünyaya hizmet veren Aytekin Tank'ın hikayesini de kendi ağzından dinlemenizi tavsiye ederim: https://www.girisimcimuhabbeti.com/bolumler/177-aytekin-tank-ile-jotformun-hikayesini-konutuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 baby’s first payroll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 mokoko said: tebrikler baya erken çözmüşsün olayı laf sokmaya çalışarak karizma yapmaya çalışmanı anlayışla karşılıyorum mokoko kardeşim de, "erken" çözdüğümü nerden çıkardın? yaşadığımız kriz'in "geçmiş" olmasına rağmen durumların geçmemiş olmasından serzenişte bulunuyorum sadece. anlamadıysan yapabileceğim bişi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2018 eldar said: ABD'de konforlu yaşamak için 5000 dolar gerekiyorsa, nufüsun çoğu konforsuz yaşıyor demektir tabii ki. konforlu yaşamaktan kastettiğim geçim sıkıntısı hissetmeden günlük istediğin gibi harcama (giyecek, yiyecek, kira, ulaşım felan masrafları) yapabilmek. ABD'de evsizliğin önemli bir problem olduğunu düşünürsen, ABD'de bile herkes kafasına göre harcama yapamıyor, gidip de McDonalds'ta çalışan kişiler haliyle ekonomik seçimlere yöneliyor. sanmıyorum ki hiç bir ülkede o bahsettiğim konforlu yaşamı ortalama veya altında bir maaşla elde etmen mümkün değil. yine de Türkiye'deki maaşların çok adaletsiz olduğunu kabul etmemiz gerek. eldar said: Yazılımcı maaşı her şey değil. sadece bir örnek olarak kullandım onu. İstersen doktor, istersen inşaat mühendisi, istersen öğretmen maaşı koyabilirsin. alt seviye de olsa yazılım geliştirici maaşı alabilen birisi bu tip ülkelerde geçim sıkıntısı olmadan yaşıyabiliyorken, Türkiye'de ek işlerde çalışmak zorunda kalıyorsun ya da kredi borcuyla ömür geçiriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar