Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocuklar

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Kaçırmışım ben bu haberi, çok kötüymüş lan durum. Üzüldüm baya, işi gücü bıraktım yarım saattir araştırıyorum.

Descent demiş biri de harbi ortam öyle yani, o filmi izlerken de yaratıklardan çok ortam basıyordu insanı.

Ben hala ne akla hizmet antrenör o yörede bu kadar yoğun yağmur olduğu bilinmesine rağmen mağaraya soktu çocukları ordayım. Hadi hoca da çok genç olsa anlayacam da, 25 yaşındasın arkadaş ne skime mağaraya sokuyorsun çocukları yani.

Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla su pompalarıyla suyu çekme işi bir yere varmayacak gibi gözüküyor. Delme riskini hiç alacaklarını sanmıyorum ama sonuç oraya varacak gibi gözüküyor. Çocuklara öyle bir ortamda nasıl yüzme öğreteceksin zaten, ne kadar iyi gözükseler de aradan geçen sürede çoktan psikolojik etkileri başlamıştır gün ışığı olmamasından vs.

Çok zor valla ya, inşallah sağ salim çıkarlar. O kadar adam içerdeyken başka bir şey daha çıkmaz umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

ben o işi anlayamıyorum. çocuğun neden yüzme bilmesi gerekiyor ki? tak ağzına oksijen tüpünü girdir elbiseyi. bağla kafasına ipi çek gelsin tıpış tıpış. niye yapılamıyor ki bu

Ne yuzmesi allah askina forumdakiler/internettekiler uyduruyor bence,

nedeni ise cok dar olmasi bazi yerlerden ekipmanla gecilemiyormus?

scuba diving ogreniyorlarmis
Sosyal ağlarda paylaş

bu konunun filmi çekilir yakında.
holywood'un istediği her şey var çünkü içerisinde

-mahsur kalan çocuklar
-ulaşmaya çalışan ekipte can kaybı
-tüm dünya medyası buna odaklanmış
-alternatif planlar geliştiriliyor, medyatik zenginler yardıma koşuyor.
-başarılı kurtarma..

imdb 6/10 vasat kahramanlık filmi
Sosyal ağlarda paylaş

fsdfs abi 2 yıldız cmas dalıcıyım. bi coşmasaydınız :) oradaki durumu bilmiyorum ben sadece böyle yöntemlerin varlığını söyledim.
yüzme bilmeden dalabilen pek çok insan var. Sephiyenizi ayarlarken yüzme bilip bilmemenizin bir önemi yok. bc ile istediğiniz seviyeye gelip, palet çırpmanız yeterli hatta el-kol hareket ettirmek daha fazla hava tüketmenize neden.

baygın balıkadam kurtarmak da ayrıca bir olay. Çocuklar bayıltırılarak da panik yapması engellenerek çıkarılabilir ancak dar noktalarda çocukların hareketleri de önemli olduğu için yapmamışlardır böyle bir şey. yoksa A noktasından b noktasına yüzme bilmeyen adamı dalış yaptırarak ulaştırmak çok kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bi diyorsun ki bayılmış dalgıçı kurtarmak ile zaten kendinde olan birini ekstra risk alarak bayıltıp öyle çıkarmak bir gibi yani... bir de bayıltmak için sanki belli bir facility imkan falan varmış gibi. mağaranın içinde 1 tane doktor var yani, imkan bu.

bir de dalmak için yüzmek önemli değil demişsin. hayatında suya girmemiş birine hadi zifiri karanlık ve hiçbir şey görmediğin bulanık suyun içinden gideceğiz diye daldırmak kolay mı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Değil tabii ki ancak profesyonel dalgıçlar için çocukların panik yapması, yüzme bilmemesi sorun değil. Yani çocuğun dalış eğitimi almasına, yüzme bilmesine gerek yok. Full face mask vermişler, kask takmışlar. deco yapmalarına gerektirecek seviyelere de inmiyorlar. Buradaki sorun görüş ve dar geçitler. Profesyonel dalgıç bile 3km mesafeyi 5-7 saatte tamamladığı yazılıyor. Kolay bir şey değil. 3 gündür kurtarıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...