Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllık izinde C.tesi günü sayılması saçmalığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hafta içi 45 saat çalışıyorsam cumartesi gününü niye izin gününden sayıyorlar ben bunu anlamadım?

O zaman şerefsiz şirket kendi yaptıkları uygulamayı es geç direk çalışanı öpmeye yöneliyorlar demektir, şerefsizliktir.
Mesaj tarihi:
RamsesII said:

hafta içi 45 saat çalışıyorsam cumartesi gününü niye izin gününden sayıyorlar ben bunu anlamadım?
.

Çalışma kanunu Pazartesi - Cumartesi yi çalışma günü alıyor bahsettikleri gibi.
Özel sektörde firmaya göre değişiyor bazı firmalar pazartesi cuma çalışsa dahi kanuni olarak cumartesiyi yıllık izne dahil edebilirler.Maalesef bizde de öyle hatta 5 yazdırırsan cumartesi gel diyebiliyorlar , gelip 1 saat takılıp gidebilirsin modunda oluyoruz bizde sonuçta ceylan derisi koltuklarda oturmak onların da hakkı :)o
Mesaj tarihi:
Haftaiçi 45 saat çalıştıran bir işyeri, sen 5 gün izin aldıktan sonra cumartesi gel derse fazla mesai vermesi lazım. İşten çıkarken bunları talep edebilirsin.
Mesaj tarihi:
Bizim firmada tarife mesela şöyle:

pazartesi-cuma 5
ama
cuma-pazartesi 3

yani cumadan pazartesiye bağlarsan cumartesiyi tatil sayıyor.

IK ile konusup doğrusnu öğrenmekte fayda var. Ama normalde cuma günü izin aldığında cumarteside katılıp 2gün düşerler anında.

Adil mi değil ama burası tr.
Mesaj tarihi:
eldar said:

Haftaiçi 45 saat çalıştıran bir işyeri, sen 5 gün izin aldıktan sonra cumartesi gel derse fazla mesai vermesi lazım. İşten çıkarken bunları talep edebilirsin.

İşte, ben de buna dayanarak izin alıyorsam cumartesiyi eklememesi lazım diyorum. zaten 5 gün 45 saat çalışıyorum.

Öteki türlü beni çalıştırma arkadasım :D
Mesaj tarihi:
goldbären said:

çinde iki haftada bir pazar günü izin yapanlar var fabrikalarda :) ayda iki gün.

daha çok yolumuz var yani. bangladeşli tekstilciler hintli yazılımcılar gibi olcaz hepimiz.

Hindistan da günde 8 saat çalışıyorsun. Baya bir fabrika ve bölgeisni gezdim eminim.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

Remus said:

Türkiye iş kanunu bildiğin sömürü düzeni. Çalışanı bu kadar ezen başka bir ülke yok sanırım. Günlük 8 saat'den fazla çalışılmaması gerekiyor normalde.

aksine türk iş kanunu tamamen işçinin yanında
işveren adam anana küfredip kafana zopayla vurmadığı sürece hep haksız

Çalışma koşullarından bahsediyorum... Kanun işçinin yanındaysa neden hep iş veren kazanıyor? Benimkide sorumu sdfsdfs dur vaz caydım.
Mesaj tarihi:
Remus said:

goldbären said:

çinde iki haftada bir pazar günü izin yapanlar var fabrikalarda :) ayda iki gün.

daha çok yolumuz var yani. bangladeşli tekstilciler hintli yazılımcılar gibi olcaz hepimiz.

Hindistan da günde 8 saat çalışıyorsun. Baya bir fabrika ve bölgeisni gezdim eminim.

saatlik kaç dolar alıyorlar? isterse 4 saat çalışsın abi.
Mesaj tarihi:
:) çok az alıyorlar, bir fabrika sahibi ile işçi çalıştırmak otomatik sistemden ucuza mal oluyor diye geyik yaptıydık sfsdgsd

Olsun yinede 8 saat çalışıyorlar... bizim gibi günde 9-10 saat değil. Haftada maksimum 40 saat çalışmaya izin verilmesi lazım öncelikle. İstanbul gibi yerlerde yoluda eklersen 14-15 saat çalışıyorsun öh yani...
Mesaj tarihi:
1 günün derdine düştüm çok kıl oldum.

bir kaçış yolu bulucam..

geçen sene yarım gün çalışırken tam gün düşüyordu, madem öyle c.tesi günleri de ticket yatırın demiştik ama olmamıştı sdsafas
Mesaj tarihi:
BonePART said:

Remus said:

Türkiye iş kanunu bildiğin sömürü düzeni. Çalışanı bu kadar ezen başka bir ülke yok sanırım. Günlük 8 saat'den fazla çalışılmaması gerekiyor normalde.

Sonunda Tr de ki iş hayatıyla ilgili gerçekleri bilen biri.
Mesaj tarihi:
Remus said:

BonePART said:

Remus said:

Çalışma koşullarından bahsediyorum... Kanun işçinin yanındaysa neden hep iş veren kazanıyor? Benimkide sorumu sdfsdfs dur vaz caydım.

Beyaz yakalıları bilmiyorum ama mavi yakalıların davalarında işverenin kazanma ihtimali 0 falan.
Ben bir gün çok saçma ve tamamen kurgulanmış bir olay için davaya kendim gittim. Dayanamadım artık. Konuşmak istedim. Hakim bana "senin garibana ödeyeceğin 3-5 kuruş para seni bozmaz ama onu ihya eder." gibisinden bişi zırvalamıştı.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

Anamiza kufredip sopayla vurunca hakli yani?
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

8-18 çalışıyorum, 1 saat yemek arası. günde 9 saat yapıyor.

9x5=45 yapıyor.

haliyle c.tesi çağırmıyorum kıyak yapıyorum diyemez.

O zaman siz kasindiniz diyip 8-5 cagirip cumartesiyi de 8 5 e mahkum edince sesinizi cikarmazsiniz
Mesaj tarihi:
Durun daha işten ayrılırken izin vb tazminatında haşırt diye izin günlerini bir ayı 30a bölerek hesapladıklarında yaşayacak bi şok da.

- Benim birikmiş 40 gün iznim vardı, aylık 20 çalışma gününden iki maaş...
- O öyle değil yalnız, 40 gün bölü 30 1,3 maaş hakediş, ordan da vergiler düşüncee...
Mesaj tarihi:
TheGreatWall said:

Remus said:

BonePART said:

Remus said:

Beyaz yakalıları bilmiyorum ama mavi yakalıların davalarında işverenin kazanma ihtimali 0 falan.
Ben bir gün çok saçma ve tamamen kurgulanmış bir olay için davaya kendim gittim. Dayanamadım artık. Konuşmak istedim. Hakim bana "senin garibana ödeyeceğin 3-5 kuruş para seni bozmaz ama onu ihya eder." gibisinden bişi zırvalamıştı.

anlatsana şunu neymiş kurgulanmış olay
Mesaj tarihi:
he iş kanunu yanımızda he.

kanun kağıt üstünde yanında olabilir ama işleyişe gelince hiç öyle değil. beyaz yakada bir sürü fazla mesai falan var beleş, mobbing var, sektör böyle dostum git başka kapıya var, biz de dengelemek için gündüz foruma giriyoruz işte : )
  • Yeni Oluştur...