goldbären Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 çinde iki haftada bir pazar günü izin yapanlar var fabrikalarda :) ayda iki gün. daha çok yolumuz var yani. bangladeşli tekstilciler hintli yazılımcılar gibi olcaz hepimiz.
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 hafta içi 45 saat çalışıyorsam cumartesi gününü niye izin gününden sayıyorlar ben bunu anlamadım? O zaman şerefsiz şirket kendi yaptıkları uygulamayı es geç direk çalışanı öpmeye yöneliyorlar demektir, şerefsizliktir.
Narstil Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 RamsesII said: hafta içi 45 saat çalışıyorsam cumartesi gününü niye izin gününden sayıyorlar ben bunu anlamadım? . Çalışma kanunu Pazartesi - Cumartesi yi çalışma günü alıyor bahsettikleri gibi. Özel sektörde firmaya göre değişiyor bazı firmalar pazartesi cuma çalışsa dahi kanuni olarak cumartesiyi yıllık izne dahil edebilirler.Maalesef bizde de öyle hatta 5 yazdırırsan cumartesi gel diyebiliyorlar , gelip 1 saat takılıp gidebilirsin modunda oluyoruz bizde sonuçta ceylan derisi koltuklarda oturmak onların da hakkı :)o
eldar Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Haftaiçi 45 saat çalıştıran bir işyeri, sen 5 gün izin aldıktan sonra cumartesi gel derse fazla mesai vermesi lazım. İşten çıkarken bunları talep edebilirsin.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Bizim firmada tarife mesela şöyle: pazartesi-cuma 5 ama cuma-pazartesi 3 yani cumadan pazartesiye bağlarsan cumartesiyi tatil sayıyor. IK ile konusup doğrusnu öğrenmekte fayda var. Ama normalde cuma günü izin aldığında cumarteside katılıp 2gün düşerler anında. Adil mi değil ama burası tr.
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 eldar said: Haftaiçi 45 saat çalıştıran bir işyeri, sen 5 gün izin aldıktan sonra cumartesi gel derse fazla mesai vermesi lazım. İşten çıkarken bunları talep edebilirsin. İşte, ben de buna dayanarak izin alıyorsam cumartesiyi eklememesi lazım diyorum. zaten 5 gün 45 saat çalışıyorum. Öteki türlü beni çalıştırma arkadasım :D
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 5 günde 6 günlük çalıştığın için, işveren de haklı olarak 6 gün kayba ugradığından, 6 gün sayıyor izni. (=
Remus Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 goldbären said: çinde iki haftada bir pazar günü izin yapanlar var fabrikalarda :) ayda iki gün. daha çok yolumuz var yani. bangladeşli tekstilciler hintli yazılımcılar gibi olcaz hepimiz. Hindistan da günde 8 saat çalışıyorsun. Baya bir fabrika ve bölgeisni gezdim eminim.
Remus Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 BonePART said: Remus said: Türkiye iş kanunu bildiğin sömürü düzeni. Çalışanı bu kadar ezen başka bir ülke yok sanırım. Günlük 8 saat'den fazla çalışılmaması gerekiyor normalde. aksine türk iş kanunu tamamen işçinin yanında işveren adam anana küfredip kafana zopayla vurmadığı sürece hep haksız Çalışma koşullarından bahsediyorum... Kanun işçinin yanındaysa neden hep iş veren kazanıyor? Benimkide sorumu sdfsdfs dur vaz caydım.
goldbären Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Remus said: goldbären said: çinde iki haftada bir pazar günü izin yapanlar var fabrikalarda :) ayda iki gün. daha çok yolumuz var yani. bangladeşli tekstilciler hintli yazılımcılar gibi olcaz hepimiz. Hindistan da günde 8 saat çalışıyorsun. Baya bir fabrika ve bölgeisni gezdim eminim. saatlik kaç dolar alıyorlar? isterse 4 saat çalışsın abi.
Remus Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 :) çok az alıyorlar, bir fabrika sahibi ile işçi çalıştırmak otomatik sistemden ucuza mal oluyor diye geyik yaptıydık sfsdgsd Olsun yinede 8 saat çalışıyorlar... bizim gibi günde 9-10 saat değil. Haftada maksimum 40 saat çalışmaya izin verilmesi lazım öncelikle. İstanbul gibi yerlerde yoluda eklersen 14-15 saat çalışıyorsun öh yani...
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 aktiftablet said: 5 günde 6 günlük çalıştığın için, işveren de haklı olarak 6 gün kayba ugradığından, 6 gün sayıyor izni. (= Şerefsizlik işte
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Pazartesi’yi bağlayınca da düşüyorlar mı? 8-)
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 1 günün derdine düştüm çok kıl oldum. bir kaçış yolu bulucam.. geçen sene yarım gün çalışırken tam gün düşüyordu, madem öyle c.tesi günleri de ticket yatırın demiştik ama olmamıştı sdsafas
TheGreatWall Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 BonePART said: Remus said: Türkiye iş kanunu bildiğin sömürü düzeni. Çalışanı bu kadar ezen başka bir ülke yok sanırım. Günlük 8 saat'den fazla çalışılmaması gerekiyor normalde. aksine türk iş kanunu tamamen işçinin yanında işveren adam anana küfredip kafana zopayla vurmadığı sürece hep haksız Sonunda Tr de ki iş hayatıyla ilgili gerçekleri bilen biri.
TheGreatWall Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Remus said: BonePART said: Remus said: Türkiye iş kanunu bildiğin sömürü düzeni. Çalışanı bu kadar ezen başka bir ülke yok sanırım. Günlük 8 saat'den fazla çalışılmaması gerekiyor normalde. aksine türk iş kanunu tamamen işçinin yanında işveren adam anana küfredip kafana zopayla vurmadığı sürece hep haksız Çalışma koşullarından bahsediyorum... Kanun işçinin yanındaysa neden hep iş veren kazanıyor? Benimkide sorumu sdfsdfs dur vaz caydım. Beyaz yakalıları bilmiyorum ama mavi yakalıların davalarında işverenin kazanma ihtimali 0 falan. Ben bir gün çok saçma ve tamamen kurgulanmış bir olay için davaya kendim gittim. Dayanamadım artık. Konuşmak istedim. Hakim bana "senin garibana ödeyeceğin 3-5 kuruş para seni bozmaz ama onu ihya eder." gibisinden bişi zırvalamıştı.
neutrino Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 BonePART said: aksine türk iş kanunu tamamen işçinin yanında işveren adam anana küfredip kafana zopayla vurmadığı sürece hep haksız Anamiza kufredip sopayla vurunca hakli yani?
Pordakal Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 applev0dka said: 8-18 çalışıyorum, 1 saat yemek arası. günde 9 saat yapıyor. 9x5=45 yapıyor. haliyle c.tesi çağırmıyorum kıyak yapıyorum diyemez. O zaman siz kasindiniz diyip 8-5 cagirip cumartesiyi de 8 5 e mahkum edince sesinizi cikarmazsiniz
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Durun daha işten ayrılırken izin vb tazminatında haşırt diye izin günlerini bir ayı 30a bölerek hesapladıklarında yaşayacak bi şok da. - Benim birikmiş 40 gün iznim vardı, aylık 20 çalışma gününden iki maaş... - O öyle değil yalnız, 40 gün bölü 30 1,3 maaş hakediş, ordan da vergiler düşüncee...
df Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 geçen sene ptesi-perş 4 gün alıp bir de sonraki ptesi aldım. maksat uyuzluk olsun diye.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Abi harcayın izinlerinizi ayrılırken yalan oluyor onlar. Vaktinde her sene sıfırlayın
Zep Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 TheGreatWall said: Remus said: BonePART said: Remus said: Türkiye iş kanunu bildiğin sömürü düzeni. Çalışanı bu kadar ezen başka bir ülke yok sanırım. Günlük 8 saat'den fazla çalışılmaması gerekiyor normalde. aksine türk iş kanunu tamamen işçinin yanında işveren adam anana küfredip kafana zopayla vurmadığı sürece hep haksız Çalışma koşullarından bahsediyorum... Kanun işçinin yanındaysa neden hep iş veren kazanıyor? Benimkide sorumu sdfsdfs dur vaz caydım. Beyaz yakalıları bilmiyorum ama mavi yakalıların davalarında işverenin kazanma ihtimali 0 falan. Ben bir gün çok saçma ve tamamen kurgulanmış bir olay için davaya kendim gittim. Dayanamadım artık. Konuşmak istedim. Hakim bana "senin garibana ödeyeceğin 3-5 kuruş para seni bozmaz ama onu ihya eder." gibisinden bişi zırvalamıştı. anlatsana şunu neymiş kurgulanmış olay
goldbären Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 he iş kanunu yanımızda he. kanun kağıt üstünde yanında olabilir ama işleyişe gelince hiç öyle değil. beyaz yakada bir sürü fazla mesai falan var beleş, mobbing var, sektör böyle dostum git başka kapıya var, biz de dengelemek için gündüz foruma giriyoruz işte : )
Öne çıkan mesajlar