Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

twitch.tv/denoran

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
birinin mesleği olan, para kazandığı bir şeyi arkadaşlık bahanesiyle beleşe getirmeye çalışıyorsanız leşin önde gidenisiniz kusura bakmayın. restoran açan arkadaşınıza gidip beleşe yemek yemeye de çalışıyor musunuz?
Mesaj tarihi:
deftonez said:

birinin mesleği olan, para kazandığı bir şeyi arkadaşlık bahanesiyle beleşe getirmeye çalışıyorsanız leşin önde gidenisiniz kusura bakmayın. restoran açan arkadaşınıza gidip beleşe yemek yemeye de çalışıyor musunuz?

Mükemmel bir kafaymış lan bu.

Orta okuldan, liseden beri arkadaşım olan insanlardan birkaç saatlerini ayırıp basit bir iki görsel yapmalarını istediğim için leşçi, beleşçi olunuyor senin mantığına göre öyle mi? Ben de finansçıyım mesela, yarın öbür gün bir arkadaşım bana bir soru sorduğunda ücrete tabidir çekeyim o zaman? Kaldı ki bu arkadaşlarıma bedavaya yapar mısın demişliğim de yok, yapar mısın dedim, bakarız deyip bakmamalarına/unutmalarına alındım biraz o kadar. Yoğun bile olunsa üzerinden aylar geçti çünkü.

Bir arkadaşım restoran açsa ve ben ona uğrasam zaten %99 bir ihtimalle benden para istemez ben vermek istesem de. Sen çevreni ve mantığını bir gözden geçir acele.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

Aylardır 4 - 5 tane grafik tasarımcı arkadaşımdan logo tasarlamalarını istemiştim birkaç saatlerini ayırıp, bir tanesi bile yardım etmedi bakarız ederiz diyip.

insanlar boyle ya. yaziklar olsun
Mesaj tarihi:
deftonez said:

bu kadar mantıksız bir gatekeeping görmemiştim uzun zamandır xd
Mesaj tarihi:
hakkaten saçma saçma konuşmayın ya. hiçbir ihtimali ilişkiyi değerlendirmeden düz yorum yapmak ne kadar kolay. ayrıca evet arkadaşımın restoranı olsa gidip paso beleş yemek yerim ne var lan bunda.
Mesaj tarihi:
o işin bi karşılıklı ölçüsü olmalı. arkadaşım zaten gidem de beleş yiyem. valla çocuğa asıl para kazandırması gereken sensin yani kusura bakma arkadaşıyız diye beleş yenmez hep. yoksa dükkanı açanı batırır öyle arkadaş.
Mesaj tarihi:
ya zaten yakın, değerli arkadaşınsa ilk geldiğinde senin ikramın olur, sonra uğradığında hesabı öder, olur biter. ha yediği 53 tutar 50'ye yuvarlarsın, anca o. :D
Mesaj tarihi:
para istememek ayri belese is yaptirmaya calismak ayri. isin raconu isi yapan para istemez ik mik der ama sen yine de verirsin.
zaten adama soyle bir is yapar misin dediysen takmadiysa bir sebebi vardir. ya yogundur ya da belesci oldugunu dusunuyordur biseydir.
Mesaj tarihi:
abi ne abarttınız he, adam twitch'e logo yaptırmak istemiş, meslek olarak bu işi yapan adam için fazlasıyla basit bir iş. gerçekten arkadaşı olan insan yapar zaten bunu, suistimal ediyor vs. diye düşünmeden. karşılıklı acaba diye düşünüyorsan zaten o kadar yakın değilsin demektir, niyet okuyorsan vs.
Mesaj tarihi:
deftonez said:

yapmamis iste adam belli ki belesci olarak bir reputasyonu var beyefendinin.

tanımadığı adamlar hakkında 1 dakikada böyle çıkarımlar yapanların (türk insanının yarıdan fazlası) hastasıyım.
Mesaj tarihi:
lan ben arkadaşa bedava villa projesi çizdim.
dersin bi bira ısmarla logoyu da çizersin. adam belki karşılığında bi kıyak yapacak fln. elinizde info olmadan yardırıyorsunuz abi forumun klasik problemi. ben de fazla triggerlanıyorum.
  • Yeni Oluştur...