Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kızıma ne öğreteyim ?


knockout

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Forumun gidisati cok iyi ama ya. Once universite secimleri konusuluyordu bol, askerlik ve is sorunlari basladi, onlara evlilik katildi. Cocuk konulari da iyice yayginlasti bu arada. Sirada emeklilik ve prostat konulari var. Torunlara kadar kalir mi forum bilinmez ama.

Bir kitlesi Ultima oynayan liseliler olarak alip coluga cocuga karistirdi resmen forum =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

pf size, adam onu mu diyor. dışarıda yeterince feminist var zaten, burada da baymayın bi.
Şurda bir kişinin bile kafa yapısını değiştirebilsek ne mutlu bize. Dışarıdaki feministler demek ki faydalı olmamış yeterince.

Yemek yapmayı babasından veya annesinden öğrenebilir. İnsanlara nasıl davranması gerektiğini de. Çalışma için de geçerli. Hatta inanmazsınız ama öğrenebileceği tüm şeyleri anne veya babasından öğrenebilir.

Duyar kasılacak bir yer varsa o da burası, çünkü bir çocuğun yetiştirme tarzı konuşuluyor ve bu kafayla çocuk yetiştirilmemeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Forumun gidisati cok iyi ama ya. Once universite secimleri konusuluyordu bol, askerlik ve is sorunlari basladi, onlara evlilik katildi. Cocuk konulari da iyice yayginlasti bu arada. Sirada emeklilik ve prostat konulari var. Torunlara kadar kalir mi forum bilinmez ama.

Bir kitlesi Ultima oynayan liseliler olarak alip coluga cocuga karistirdi resmen forum =)


bu gidisle 20 yila bitcoinden zengin olduktan sonra ayvalik'da deniz kenarina plastik masalari atip uo oynayip anime izler forum.

prostat icin de doktor da var forumda, guzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlgili olmak cok guzel,
Oncelikle dana'nin onerisini kesin yap. Cocuk istismari ciddi bir durum ne yazik ki ulkemizde ve cok kucuk yasta cocuklarin basina geldigini goruyoruz. Hatta aamir khanin bir videosu var oldukca guzel.
Sorunla ilgili olarak gelisimsel perspektiften anlatayim, bu isin bir kismi cevresindeki rol modeller ve maruz kaldigi cevre (etrafindakiler napiyor, kime benzerse isine yara vb.) bir kismi da kendi ilgi ve meraklari. Bunu anlamanin en iyi yolu cocugunuzla acele etmeden onun kontrolunde vakit gecirmek ve bu yas kres icin oldukca musait kresteki gozlemlerden faydalanmak.
Bazi onerileri asiri buldum, 3 yasinda bir cocugun yapabilecekleri ve yapamayacaklari var. Asiri yuklenmenin cocuga mi faydasi olur yoksa zamaninda ebeveynlerin yapamadiklarinin hirsini cocuktan mi cikarmak olur emin olamadim. Ayrica cocuk da olsa birey sonucta, yani agac degil. Egmek degil, rehberlik etmek gerekir.

Dipnot: Seksist, irkci ve ayristirici soylemlerin yanlisligi cocuga zamaninda aktarilirsa burdakilerden daha iyi bir is basarilmis olunur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

Yemek yapmayı,insanları idare etmeyi öğrensin annesinden, senden de yilmamayi ve çalışmayı ogrendiyse sırtı yere gelmez.


Bu mesaja bir yorum yapmasam olmazdı, ama kırmadan da yapacak bir yorum bulamadım. Hiç olmamış diyorum sadece. Güçlü ve çalışkan kadına hiç mi rast gelmedin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İmkanlar dahilinde olabildiğince fazla seçenek sunup sonra onun kendi yolundan gitmesi ve kendi tercihini yapması en güzeli.

Daha o yaşlardan spora başlaması hem hayat boyu vücut esnekliği, el göz koordinasyonu ve sportif beceri açısından çok büyük önem teşkil ediyor, nitekim gerçekten o yaşta oturan sportiflik hayat boyu sürüyor, o yaştan bir şey yapmazsa da ileride hep kısıtlı kalıyor.

Herhangi bir şeyi inatla öğretmeye kasıp bıktırıp ters tepmesindense ilgi alanına göre yönelmesi için serbest deneme şansı vermek en güzeli.

Bir de "spora yönlendirsem ülkede sporcuya verilen değer belli" çok yanlış bir önerme bence. Nitekim kızın küçük yaştan spora yönelmesi illa sporcu olacağı anlamına gelmez, adı üzerinde hobi bu, serbest zamanı için de çok güzel bir hayattan zevk alacağı artı değer olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

senko said:

Erkeklerin feminizm savunmasi yeni moda
Elektornik sigara hype inin azalmasi ile basladi.

Yarin da aslinda 371 tane cinsiyet var diye gelicekler, hazirlikli olun.


Hakikaten sırada ne var? Eşitlikten sonra bir de hayvan haklarını mı savunacağız?


Savunulan esitlik degil
Sikinti bu feministlerin ne savundugunu dahi bilmemesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feminizm esasen eşitlik. Daha doğrusu teknik olarak "eşitlik" değil "denklik", çünkü matematiksel tanımla eşitlik her şeyiyle tamamen tıpatıp aynı olmaktır ki biyolojik olarak değiliz, başta XX-XY'den gelen fark var, denklikse birbirine denk değerde olmaktır. Ama "kadın erkek eşitliği değil denkliğidir gerçek olan" derseniz gerçekten aklıbaşında olan çok az sayıda olanların büyük kısmı da dahil olmak üzere feministlerin %95'i konuyu kıçından anlar o ayrı. Çünkü "eşitlik değil" dedikten sonrasını dinlemeyecekler bile değerlendirmek için, o cümleyi o kadar çok duymuşlar ki baştan oraya odaklanacaklar.

Öte yandan konuyu gerçekten bilerek savunan erkek/kadın sayısı da çok az. Ünlülerden bu konuda en iyi hareket eden ve samimi olan Emma Watson mesela. Gencecik yaşında konuyu çok güzel kavramış.

Ama ortada feministim diye gezenlerin büyük kısmı da (kaşıya kaşıya tahriş edilen yaranın iltihap yapması misali başta dış etkenlere daha sert tepki vermek üzere) feminazi olduğundan ve daha gerçek feminizmin ne olduğunu bilmediğinden (Garbage'de geçen hafta bir konuda çok örneği vardı) olayı yanlış tanıtıp hem gerçek feminizme hem de kendilerine zarar veriyor, dahası pek kapasiteleri olmadığından da anlayamıyorlar. Aynı düşük kapasitedeki erkekler de genel olarak kendi içlerinde konuyu sorgulayamadan bunlardan gördükleriyle feminizmi yanlış tanıyor, ortada da devasa bir yanlış bilgi akışı yumağı oluşuyor.

Gerçek feminizmi ve denkliği yakalamak için kadınların bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor, sadece bilmediği için boyun eğenlerin değil ama esas tehlike yarı cahil olarak anlamını bilmeden feministim diye etrafta feminazi gezip "dava"larına zarar verenler. Onlar doğru ifadeyi yaygınlaştırdıkça mantıklı argümanlarla gelince zaten sığır olmayan erkeklerin de bilinçlesi hızlanacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keşke kadın egemen toplumda yaşasaydık.
ya en azından erkeklerin sokaklarda azgınca kadınlara bakamadığı, kadınları sözlü ya da fiziki olarak taciz edemediği, aile içi taciz tecavüz, kamusal alanda, sokaklardaki taciz tecavüzün hiçbir şekilde cezasız kalmadığı hatta en ağır şeklde cezalandırıldığı bir dünya olsa keşke.

tam tersi de oluyor ama çok çok az çünkü erkek bir şekilde fiziki, toplumsal ve psikolojik üstünlüğünü kullanarak bunu yapıyor ve oranlar düşündüğümüzden çok çok çok üst düzeyde. her yerde her kadında mutlaka ufak veya büyük hatta zincirleme travmalar var.

siz sanıyor musunuz ki etrafınızda 10 kadın varsa ve sadece 1'i size bir şey anlattıysa sadece 1 kadın kötü olay yaşadı, hayır. 10 kadının 10'unda da malesef kötü anılar var. sadece bazısı anlatmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...