Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de restoranların zevksiz olması sorunu


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

İki türlüsü de güzel ya soslu et ayrı bi lezzetli sossuz et iyi hazırlanınca ayrı bi lezzetli. Sosun olayı boktan eti de yenebilir hale getirmesi ama şimdi yımışacık küşlemeyi iyi marine edip patlıcan ezmesiyle birlikte yiyince de mide nirvanasına gidebiliyorsun.

Ben mesela rakıyı etle balıkla sevmiyorum, soğuk + deniz mezesiyle daha güzel gidiyor. Ete balığa şarap gidiyor, ama kebap yiyorsan o da olmuyor tabi anca kola.

Lan şarap kebap kombinasyonu olur mu acaba? Çok mu asidik kaçıyor acaba kebap şarap içmek için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Abi işte biberiye, taze kekik, tereyağ falan bunlar en iyi ette bile kullanılıp daha güzel hale getiriyor eti. Tüm baharat ve yağlara karşı olmaya benim lafım.


Ben ete direk baharatı uygulamaktansa, zeytinyağına kekik ve biberiye (taze - kuru dal) koyup uzun süre bekletip o zeytinyağını ete kullanıyorum.Tam kararında bir aroma veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Suark said:

adam ayda 50 tl oduyor, `BURDA TELEFON CEKMIYO` e sktrgit baska operatore diyemiyosun.

bide bole kucuk isletmeciler var lord olan, 20 tane calisani var kurumsal hat almis, habire sikayet. Iste anca muhendis gidip konusunca adamla rahatliyor. Ulen etin ne budun ne senin.

kesemiosun da hatlarini btk yuzunden, kapatican networku 1 saat bak bakam noluyor.

musteri her zaman haklidirin kirilmasi lazim artik su ulkede,
manasiz para harcaniyor ayda 50 lira harcayan adam icin.


(Şimdi sen buna şahsi saldırı çarpıtmasına girmeden yanıt veremeyeceksin muhtemelen, o yüzden baştan belirteyim, bahsettiğin kapsamların hiçbirine girmiyorum. Benzer çomar postu manav da atsa aynılarını söylerdim, gocunduğumdan değil, genel geçer yargılar.)

"Türkiye'nin %99.99998'ini kapsıyoruz" diye reklam yapılmıyor mu, adamın "tam benim bulunduğum yer %0.00002'ye mi denk geldi emenike" deme hakkı yok mu? Hakkı olması için gereken fatura tutarı nedir, 200 TL, 1000 TL? Adam ayda 5000 TL fatura ödese bile koskoca şirket cirosunun içinde payı nedir ki, o zaman kimseyi sallamayın, kesin hattını gitsin. Ah şu BTK olmasa...

Bir de madem öyle, şikayet edenlerin değil de tüm "alt tarafı 50 TL ödeyen" müşterilerin hattını kapatsana, yer mi o pastayı kaybetmek? Sadece 500 TL üzeri fatura ödeyenlerle dönecek mi şirket? İşine gelen dursun, işine gelmeyen gitsin, ne güzel tüccarlık o öyle.

Görgüsüz tüketicinin abarttığı durumlar var iyi de, şu attığın postun neresinde tutsan elinde kalıyor, tam tok çomar Trabzon esnafı gibi konuşmuşsun, kusura bakma.

Esh said:

BEN OTELCIYIM AMK BANA SOR TURK BEYAZ YAKALISINI.

7 ceddinin maaslarini toplasan yapamaz amk otel gelmis bana akil veriyo sunu soyle yapsana bunu boyle etsene diye. Nasil bir cesaret nasil bir haksiz gurur var bu insanlarda ben anlamiyorum ya

Koleysen koleligini bil amk


Bir tane de burada. Zaten aileden parası olup adres belli olsun, millete hava atsın diye otel açan adam, maaşa tamah etmek durumunda olan ve belki tam bir maaşını kendisine ciro olarak bırakan "beyaz yakaya" memnuniyet sağlamak, tavsiyelerini dinlemek, işe yarayabilecekleri uygulamak yerine Laleli esnafı gibi abuk subuk laflar ediyor. Beceremeyip kapatmaya çalışmasına şaşmamak lazım :p


Baggio'nun yazdıklarına katılıyorum. bu da köylü zihniyetinin bir örneği. "biz hizmet yapıyoruz beğenmiyorsan çek git".
sanki hayrına yapıyor hizmeti. parayı almayı biliyor, şikayete gelince hemen trip...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:


Baggio said:

Suark said:

adam ayda 50 tl oduyor, `BURDA TELEFON CEKMIYO` e sktrgit baska operatore diyemiyosun.

bide bole kucuk isletmeciler var lord olan, 20 tane calisani var kurumsal hat almis, habire sikayet. Iste anca muhendis gidip konusunca adamla rahatliyor. Ulen etin ne budun ne senin.

kesemiosun da hatlarini btk yuzunden, kapatican networku 1 saat bak bakam noluyor.

musteri her zaman haklidirin kirilmasi lazim artik su ulkede,
manasiz para harcaniyor ayda 50 lira harcayan adam icin.


(Şimdi sen buna şahsi saldırı çarpıtmasına girmeden yanıt veremeyeceksin muhtemelen, o yüzden baştan belirteyim, bahsettiğin kapsamların hiçbirine girmiyorum. Benzer çomar postu manav da atsa aynılarını söylerdim, gocunduğumdan değil, genel geçer yargılar.)

"Türkiye'nin %99.99998'ini kapsıyoruz" diye reklam yapılmıyor mu, adamın "tam benim bulunduğum yer %0.00002'ye mi denk geldi emenike" deme hakkı yok mu? Hakkı olması için gereken fatura tutarı nedir, 200 TL, 1000 TL? Adam ayda 5000 TL fatura ödese bile koskoca şirket cirosunun içinde payı nedir ki, o zaman kimseyi sallamayın, kesin hattını gitsin. Ah şu BTK olmasa...

Bir de madem öyle, şikayet edenlerin değil de tüm "alt tarafı 50 TL ödeyen" müşterilerin hattını kapatsana, yer mi o pastayı kaybetmek? Sadece 500 TL üzeri fatura ödeyenlerle dönecek mi şirket? İşine gelen dursun, işine gelmeyen gitsin, ne güzel tüccarlık o öyle.

Görgüsüz tüketicinin abarttığı durumlar var iyi de, şu attığın postun neresinde tutsan elinde kalıyor, tam tok çomar Trabzon esnafı gibi konuşmuşsun, kusura bakma.

Esh said:

BEN OTELCIYIM AMK BANA SOR TURK BEYAZ YAKALISINI.

7 ceddinin maaslarini toplasan yapamaz amk otel gelmis bana akil veriyo sunu soyle yapsana bunu boyle etsene diye. Nasil bir cesaret nasil bir haksiz gurur var bu insanlarda ben anlamiyorum ya

Koleysen koleligini bil amk


Bir tane de burada. Zaten aileden parası olup adres belli olsun, millete hava atsın diye otel açan adam, maaşa tamah etmek durumunda olan ve belki tam bir maaşını kendisine ciro olarak bırakan "beyaz yakaya" memnuniyet sağlamak, tavsiyelerini dinlemek, işe yarayabilecekleri uygulamak yerine Laleli esnafı gibi abuk subuk laflar ediyor. Beceremeyip kapatmaya çalışmasına şaşmamak lazım :p




Baggio'nun yazdıklarına katılıyorum. bu da köylü zihniyetinin bir örneği. "biz hizmet yapıyoruz beğenmiyorsan çek git".
sanki hayrına yapıyor hizmeti. parayı almayı biliyor, şikayete gelince hemen trip...


normal bir şikayetten bahsetmiyorlar orada, abuk subuk tavırlar ve ukalalıktan bahsediyorlar

diğer taraftan para alma mevzusu için, kimse parasını hibe etmiyor, "hizmet almasını biliyorsun ne şikayet ediyorsun" diye bir jargon da yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

aslında bu ülkenin özeti. Ayhan Sicimoğlu izliyorum. Adam İtalya'nın kasabalarında öyle restaurantlara gidiyor ki inanamazsınız. 150-200 yıldır aynı aile işletiyor. Tek bir şey değişmemiş. Şubeleşelim dememişler. Neyse o!

Bizde ziyadesiyle et kültürü mevcut. En güzel gidecek şey ise maalesef mevcut değil. Çok güzel üzümler var ancak islami kurallar nedeni ile aileler üretmek yerine üzümleri satıyor.
Süryani şarabından ne gelirse artık.

Rodos'ta "Tamam" adında bir restorana gittim. Muazzam. Adam başka yer açmayı düşünmüyor. 10 masa var yan dükkanı alayım da yok, başka yere taşınayım da... Vedat Milor girmiş bizden bir gün önce.
sırada beklerken ev yapımı şarap ikram ediyorlar. Yemekten sonra tatlısı, sakız rakısı hep ikram.

biz açgözlüyüz. Biz ticaret gözüyle bakıyoruz. En nihayetinde her işletmenin amacı karı maksimize etmek. Ancak bu adamlar standardı bozmayıp, keyif için yaparken bizler nasıl daha da gelişir, şubeleşir.

İyi kötü bir nusret markası oluşturdu Doğuş. Kro vs. Şu anda "fine dining" restoranlardan biri.
Durdu mu? Hayır! 10 tane avm ye yer açtılar. Bunu bile farklı isimle yapmaktan acizler.

Bodrum gibi yer de muhteşem yerler var. Aileleri de eski. Restoran biraz tutsun, butik otele dönüyorlar. Sonra ambiansı kaybediyorlar.

osmanlı mutfağı diye gurur duyuyoruz. Osmanlı'dan kalan bir tane restoran yok. 15yy dan bahsetmiyorum 1900 lü yıllarda osmanlı hala bu topraklardaydı.
Aile yapmadı, saraydan da mı kimse yapamadı?
Google'la osmanlı mutfağı restoranları yazın, ya osmanlı hakkında bilgi sahibi insanların açtığı restoranları bulursunuz ya da işte Beyti, Hükar türevi 90'larda açılan nam salmış restoranları.


Türk mutfağı inanilmaz zengin. Yunan-Rum-Ermeni-Levant aklına ne gelirse hepsinin buluştuğu topraklar.
Bizdeki sıkıntı, bu yemekleri bilmiyor, yemiyor olmamız. Ağız tadımız kokoreçten öteye gitmiyor. 35 yaş altı bu konuda daha da sorunlu.

Avrupa'ya giden Türkler de lokanta açacağı zaman, "kebab shop" açıyor anca. Soruyorsun "niye başka yemek yapmıyorsun" diye, adam yapamıyor tabii haliyle bilmiyor da.
Ama bi yandan İtalyan, Fransız, Japon mutfağı inanılmaz rağbet görüyor.

Olay şubeleşmek değil. Elbette şubeleşeceksin. Ama bunca zengin mutfak ortasında yemek cahili kalmış olmamız da üzüntü meselesi.

Bir tek Antakya'da doğru düzgün bir yemek kültürü var. Onlar da halk olarak yemek içmekten inanılmaz keyif alıyor oldukları için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...