pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 thai mutfagi cilgin ya aci tatli eksi 3u1arada misss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 İki türlüsü de güzel ya soslu et ayrı bi lezzetli sossuz et iyi hazırlanınca ayrı bi lezzetli. Sosun olayı boktan eti de yenebilir hale getirmesi ama şimdi yımışacık küşlemeyi iyi marine edip patlıcan ezmesiyle birlikte yiyince de mide nirvanasına gidebiliyorsun. Ben mesela rakıyı etle balıkla sevmiyorum, soğuk + deniz mezesiyle daha güzel gidiyor. Ete balığa şarap gidiyor, ama kebap yiyorsan o da olmuyor tabi anca kola. Lan şarap kebap kombinasyonu olur mu acaba? Çok mu asidik kaçıyor acaba kebap şarap içmek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 e şalgam kebap yanına? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 etin sotelenmesindeki mantık o değil mi abi zaten. eskiden lezzetsiz olan eti sote ederlermiş ki yenilebilir hale gelsin diye. sen dry aged fıstık gibi eti sotelersen ramsay rüyana girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Tereyagi ve biberiye abi marine dedigi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Abi işte biberiye, taze kekik, tereyağ falan bunlar en iyi ette bile kullanılıp daha güzel hale getiriyor eti. Tüm baharat ve yağlara karşı olmaya benim lafım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 ben karşı değilim ki. baharat, tuz, yağ ile her şey lezzetli oluyor yazdım sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Holy said: Abi işte biberiye, taze kekik, tereyağ falan bunlar en iyi ette bile kullanılıp daha güzel hale getiriyor eti. Tüm baharat ve yağlara karşı olmaya benim lafım. Ben ete direk baharatı uygulamaktansa, zeytinyağına kekik ve biberiye (taze - kuru dal) koyup uzun süre bekletip o zeytinyağını ete kullanıyorum.Tam kararında bir aroma veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Yemekten bahsediyorsun değil mi RamsesII? Emin olmak istedim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Yemekten bahsediyorum tabi ki. Ondan bahsetmesem tereyağı derdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 bingildak said: köylü olduğumuzun farkındalığı ağır gelmiş adama bir anda asdas patideki kişilerin %99'u köylüdür zaten. hani bir esnaf lokantasında bile çorba içmemişlerle dolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Baggio said: Suark said: adam ayda 50 tl oduyor, `BURDA TELEFON CEKMIYO` e sktrgit baska operatore diyemiyosun. bide bole kucuk isletmeciler var lord olan, 20 tane calisani var kurumsal hat almis, habire sikayet. Iste anca muhendis gidip konusunca adamla rahatliyor. Ulen etin ne budun ne senin. kesemiosun da hatlarini btk yuzunden, kapatican networku 1 saat bak bakam noluyor. musteri her zaman haklidirin kirilmasi lazim artik su ulkede, manasiz para harcaniyor ayda 50 lira harcayan adam icin. (Şimdi sen buna şahsi saldırı çarpıtmasına girmeden yanıt veremeyeceksin muhtemelen, o yüzden baştan belirteyim, bahsettiğin kapsamların hiçbirine girmiyorum. Benzer çomar postu manav da atsa aynılarını söylerdim, gocunduğumdan değil, genel geçer yargılar.) "Türkiye'nin %99.99998'ini kapsıyoruz" diye reklam yapılmıyor mu, adamın "tam benim bulunduğum yer %0.00002'ye mi denk geldi emenike" deme hakkı yok mu? Hakkı olması için gereken fatura tutarı nedir, 200 TL, 1000 TL? Adam ayda 5000 TL fatura ödese bile koskoca şirket cirosunun içinde payı nedir ki, o zaman kimseyi sallamayın, kesin hattını gitsin. Ah şu BTK olmasa... Bir de madem öyle, şikayet edenlerin değil de tüm "alt tarafı 50 TL ödeyen" müşterilerin hattını kapatsana, yer mi o pastayı kaybetmek? Sadece 500 TL üzeri fatura ödeyenlerle dönecek mi şirket? İşine gelen dursun, işine gelmeyen gitsin, ne güzel tüccarlık o öyle. Görgüsüz tüketicinin abarttığı durumlar var iyi de, şu attığın postun neresinde tutsan elinde kalıyor, tam tok çomar Trabzon esnafı gibi konuşmuşsun, kusura bakma. Esh said: BEN OTELCIYIM AMK BANA SOR TURK BEYAZ YAKALISINI. 7 ceddinin maaslarini toplasan yapamaz amk otel gelmis bana akil veriyo sunu soyle yapsana bunu boyle etsene diye. Nasil bir cesaret nasil bir haksiz gurur var bu insanlarda ben anlamiyorum ya Koleysen koleligini bil amk Bir tane de burada. Zaten aileden parası olup adres belli olsun, millete hava atsın diye otel açan adam, maaşa tamah etmek durumunda olan ve belki tam bir maaşını kendisine ciro olarak bırakan "beyaz yakaya" memnuniyet sağlamak, tavsiyelerini dinlemek, işe yarayabilecekleri uygulamak yerine Laleli esnafı gibi abuk subuk laflar ediyor. Beceremeyip kapatmaya çalışmasına şaşmamak lazım :p Baggio'nun yazdıklarına katılıyorum. bu da köylü zihniyetinin bir örneği. "biz hizmet yapıyoruz beğenmiyorsan çek git". sanki hayrına yapıyor hizmeti. parayı almayı biliyor, şikayete gelince hemen trip... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 slow-dining (yok yazmis bazi kekolar da) var turkiye'de en kolayindan mikla var tavuk doner yiyin siz, hatta hatay usulu salcali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Ne kadar da elitmişiz oysaki. Ben yerim tavuk dönerleri gençler siz elit kalın yeter ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Goering said: tavuk doner yiyin siz, hatta hatay usulu salcali Bu gerçekten çok iyi ama. Zincir yapanlardan kebo baya başarılı mesela, ama tabii ki en iyisi antakyada. Hatta orda et dönerden de yapıyorlar mmmmmmhhhhssss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 elitliğiyle alakası yok da tavuk döner yemeyin hem alttan hem üstten hararetle çıkar sonra tadınız kaçar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Bone said: patideki kişilerin %99'u köylüdür zaten. hani bir esnaf lokantasında bile çorba içmemişlerle dolu. tam da su aklimdaydi birkac gundur oglen esnaf lokantasina gittim bilmem kac km yapip.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Esh said: Osmanli mutfagi lafi donmus de saray mutfagi abi o. ki su anda saray mutfagini onune getirsek cogumuz bos bakar..roma ziyafet yemekleri de ole..okudugun zaman irkiliyorsun.. ps..bir de hicbirinde domates salca yok patates yok misir yok .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 patlican, enginar yeter brocan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 o hatay soslu döneri düzgün yapıldığı zaman baya başarılı oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Bone said: Baggio said: Suark said: adam ayda 50 tl oduyor, `BURDA TELEFON CEKMIYO` e sktrgit baska operatore diyemiyosun. bide bole kucuk isletmeciler var lord olan, 20 tane calisani var kurumsal hat almis, habire sikayet. Iste anca muhendis gidip konusunca adamla rahatliyor. Ulen etin ne budun ne senin. kesemiosun da hatlarini btk yuzunden, kapatican networku 1 saat bak bakam noluyor. musteri her zaman haklidirin kirilmasi lazim artik su ulkede, manasiz para harcaniyor ayda 50 lira harcayan adam icin. (Şimdi sen buna şahsi saldırı çarpıtmasına girmeden yanıt veremeyeceksin muhtemelen, o yüzden baştan belirteyim, bahsettiğin kapsamların hiçbirine girmiyorum. Benzer çomar postu manav da atsa aynılarını söylerdim, gocunduğumdan değil, genel geçer yargılar.) "Türkiye'nin %99.99998'ini kapsıyoruz" diye reklam yapılmıyor mu, adamın "tam benim bulunduğum yer %0.00002'ye mi denk geldi emenike" deme hakkı yok mu? Hakkı olması için gereken fatura tutarı nedir, 200 TL, 1000 TL? Adam ayda 5000 TL fatura ödese bile koskoca şirket cirosunun içinde payı nedir ki, o zaman kimseyi sallamayın, kesin hattını gitsin. Ah şu BTK olmasa... Bir de madem öyle, şikayet edenlerin değil de tüm "alt tarafı 50 TL ödeyen" müşterilerin hattını kapatsana, yer mi o pastayı kaybetmek? Sadece 500 TL üzeri fatura ödeyenlerle dönecek mi şirket? İşine gelen dursun, işine gelmeyen gitsin, ne güzel tüccarlık o öyle. Görgüsüz tüketicinin abarttığı durumlar var iyi de, şu attığın postun neresinde tutsan elinde kalıyor, tam tok çomar Trabzon esnafı gibi konuşmuşsun, kusura bakma. Esh said: BEN OTELCIYIM AMK BANA SOR TURK BEYAZ YAKALISINI. 7 ceddinin maaslarini toplasan yapamaz amk otel gelmis bana akil veriyo sunu soyle yapsana bunu boyle etsene diye. Nasil bir cesaret nasil bir haksiz gurur var bu insanlarda ben anlamiyorum ya Koleysen koleligini bil amk Bir tane de burada. Zaten aileden parası olup adres belli olsun, millete hava atsın diye otel açan adam, maaşa tamah etmek durumunda olan ve belki tam bir maaşını kendisine ciro olarak bırakan "beyaz yakaya" memnuniyet sağlamak, tavsiyelerini dinlemek, işe yarayabilecekleri uygulamak yerine Laleli esnafı gibi abuk subuk laflar ediyor. Beceremeyip kapatmaya çalışmasına şaşmamak lazım :p Baggio'nun yazdıklarına katılıyorum. bu da köylü zihniyetinin bir örneği. "biz hizmet yapıyoruz beğenmiyorsan çek git". sanki hayrına yapıyor hizmeti. parayı almayı biliyor, şikayete gelince hemen trip... normal bir şikayetten bahsetmiyorlar orada, abuk subuk tavırlar ve ukalalıktan bahsediyorlar diğer taraftan para alma mevzusu için, kimse parasını hibe etmiyor, "hizmet almasını biliyorsun ne şikayet ediyorsun" diye bir jargon da yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 hayatı boyunca sadece hizmet almaya alışmışların hizmet sektöründekilere iliştirmeleri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 bLackcha0s said: aslında bu ülkenin özeti. Ayhan Sicimoğlu izliyorum. Adam İtalya'nın kasabalarında öyle restaurantlara gidiyor ki inanamazsınız. 150-200 yıldır aynı aile işletiyor. Tek bir şey değişmemiş. Şubeleşelim dememişler. Neyse o! Bizde ziyadesiyle et kültürü mevcut. En güzel gidecek şey ise maalesef mevcut değil. Çok güzel üzümler var ancak islami kurallar nedeni ile aileler üretmek yerine üzümleri satıyor. Süryani şarabından ne gelirse artık. Rodos'ta "Tamam" adında bir restorana gittim. Muazzam. Adam başka yer açmayı düşünmüyor. 10 masa var yan dükkanı alayım da yok, başka yere taşınayım da... Vedat Milor girmiş bizden bir gün önce. sırada beklerken ev yapımı şarap ikram ediyorlar. Yemekten sonra tatlısı, sakız rakısı hep ikram. biz açgözlüyüz. Biz ticaret gözüyle bakıyoruz. En nihayetinde her işletmenin amacı karı maksimize etmek. Ancak bu adamlar standardı bozmayıp, keyif için yaparken bizler nasıl daha da gelişir, şubeleşir. İyi kötü bir nusret markası oluşturdu Doğuş. Kro vs. Şu anda "fine dining" restoranlardan biri. Durdu mu? Hayır! 10 tane avm ye yer açtılar. Bunu bile farklı isimle yapmaktan acizler. Bodrum gibi yer de muhteşem yerler var. Aileleri de eski. Restoran biraz tutsun, butik otele dönüyorlar. Sonra ambiansı kaybediyorlar. osmanlı mutfağı diye gurur duyuyoruz. Osmanlı'dan kalan bir tane restoran yok. 15yy dan bahsetmiyorum 1900 lü yıllarda osmanlı hala bu topraklardaydı. Aile yapmadı, saraydan da mı kimse yapamadı? Google'la osmanlı mutfağı restoranları yazın, ya osmanlı hakkında bilgi sahibi insanların açtığı restoranları bulursunuz ya da işte Beyti, Hükar türevi 90'larda açılan nam salmış restoranları. Türk mutfağı inanilmaz zengin. Yunan-Rum-Ermeni-Levant aklına ne gelirse hepsinin buluştuğu topraklar. Bizdeki sıkıntı, bu yemekleri bilmiyor, yemiyor olmamız. Ağız tadımız kokoreçten öteye gitmiyor. 35 yaş altı bu konuda daha da sorunlu. Avrupa'ya giden Türkler de lokanta açacağı zaman, "kebab shop" açıyor anca. Soruyorsun "niye başka yemek yapmıyorsun" diye, adam yapamıyor tabii haliyle bilmiyor da. Ama bi yandan İtalyan, Fransız, Japon mutfağı inanılmaz rağbet görüyor. Olay şubeleşmek değil. Elbette şubeleşeceksin. Ama bunca zengin mutfak ortasında yemek cahili kalmış olmamız da üzüntü meselesi. Bir tek Antakya'da doğru düzgün bir yemek kültürü var. Onlar da halk olarak yemek içmekten inanılmaz keyif alıyor oldukları için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 antakya içinde en farklı kültürden adam barından illerden biri ya onun da etkisi var, hıristiyanın nüfusu falan da baya fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2017 dandik ülke işte neyini tartıştınız şu dandik tartışmada bile millet kendini kanırtıp prim peşinde koşmuş sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar