Holy Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Kolezyum 15 euro falan olması lazım, kesinlikle değmiyor.
Holy Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Pordakal said: Italyada karar kildik. Romadan baslayip milanoda bitiricez hava alanlari sebebiyle. Araya 2 sehir daha alicaz muhtemelen ama onlara daha karar veremedik. Floransa venedik napoli vs. En cok boyle tarihi yapi olarak falan nereleri onerirsiniz. Iste suraya gidin 2 gun aksama kadar gezin bitiremezsiniz dediginiz yerler falan. Hatta oralara bolbol gitmis biri varsa ufak bi tuto da alabilirim. Kalicak yerler bookingden ayarliyorum. Hatta ilk 3 gun roma icin biyer buldum rezerve yaptim bile. Sonraki sehirlerde karar kilinca devamina da bakicam.Tarih, sanat, rönesans görelim diyorsanız Floransa'ya gidin. Floransa'daki tarih ve sanat, Roma'da gördüklerinizden daha çok keyif verecektir diye düşünüyorum. 3 günden fazla bile gerekebilir.
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Roma'nın hakkını vermek için en az 3 gün şart. 1 gün sadece Vatikan zaten. Hayatımda girdiğim en pahalı müzedir muhtemelen ama Vatikan Müzesi ve içindeki Sistina Şapeli hakkını veriyor. Roma tamamen meydanlardan kurulu ağır turistik bir şehir; yeme içme konusunda meydanlardan uzak dur. İç taraflara yönel, İtalyanların Foursquare yorumlarına göre hareket et. Enoteca'larda ye. Navona Meydanı'nın bir arka sokağında Cul de Sac var, orada ye iç, Yuri var şefi, selam söyle Türkiye'den. Pizza için Baffetto. Floransa, Roma'ya göre daha zıt; Medici ailesinin şehri Rönesans kültürünü hissedersin. Caffe Gilli'de tiramisu ye. Da Vinci'nin icat ve çizimlerinin 3D maket ve modellerinin olduğu küçük bir müze var, orayı gör mutlaka Venedik'e gideceksen Dal Moro's Fresh Pasta go Go'da kalamarlı siyah makarnalarından ye, otur bir kanalda. Hanımla gondola binersiniz illa, pazarlık yap, başı çok kalabalık olan gondolculara yönelme. Venedik'in merkezinde oteller çoook pahalı, etrafındaki yerlere yönel. Venedik baya küçük, 1 gün yeter, ama buraya da 2 veya 3 gün planlayıp Vapuretto'lar ile Venedik'in etrafındaki adaları gezin. Burano ve Murano çok güzel. Hangisi hangisi hatırlamıyorum ama biri cam işçiliği diğeri dantel işçiliğinde ünlü, hediyelik veya eviniz için anı falan alırsınız dandik souvenierlerde kazıklanmak yerine. İçki seviyorsanız şarap bayacak bir süre sonra, gittiğiniz mekanlarda Bellini veya Aperol Spritz hazırlatın. Bu arada Avrupa'nın çoğu böyle ama özellikle İtalya'da ağır restaurantlarda yemiyorsanız çoğu şeyi take away alın, içeride oturursanız x2 hesap ödersin. Zaten o kadar güzel şehirler ki içeri tıkılmanın manası yok, al eline yemeğini aç yanına marketten aldığın şarapları; meydanlarda, kanallarda tüket. Roma-Floransa-Venedik tabii İtalya'nın 3 zorunlu şehri turistik olarak. Ama Venedik'ten Verona ve Trieste; Floransa'dan Siena çok yakın. Günü birlik buralara da gidin gelin. Özellikle Siena benim en beğendiğim şehirdi gittiğimde.
axedice Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Kesinlikle floransa. Ponte Vecchio civarı güzel manzaralı bi mekan bulun airbnbden, ama sinekler konusunda yazışın ilaçlama vs. yok mutlaka bi önlem almak gerekiyor.
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 italya dünyada gittiğim turizm için dunyanın en boktan noktası olabilir resmen turistten yabancıdan bu kadar tiksinmiş bir halk ve tüccar nufusu belki bir turkiyede vardır 20 den fazla ulkeye gittim bi daha gitmem dediğim tek ulke italya acık ara
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Turistik "meydanlara", Roma dondurması diye şeker dayayanların olduğu yere felan gidersen normaldir.
Red Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 aquila said: vatikana gitmeden biletini online alin. tiqets.com'u diyorsun dimi. vatikan biletini yapıştırıcam da ben rome pass card almak ile almamak arasındayım. kolezyum'a girmeyi düşünmüyorum. metro'yu da maks 1 kere kullanırım o da vatikana giderken.
aquila Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?weblang=en&do
senko Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 BonePART said: italya dünyada gittiğim turizm için dunyanın en boktan noktası olabilir resmen turistten yabancıdan bu kadar tiksinmiş bir halk ve tüccar nufusu belki bir turkiyede vardır 20 den fazla ulkeye gittim bi daha gitmem dediğim tek ulke italya acık ara avrupa da beğendiğin ülkeler neydi? bir de ben şimdi oturma izni aldım almanyadan, sağa sola giderken bu oturma iznini göstermem yeterli değil mi?
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 yeterli ab vatandasi sirasindan elini kolunu sallaya sallaya gecersin turkiyeye git gel yapiyosan da
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 sonra pasaport sirasinda OTHER COUNTRIES deki 3. dunya sefillerine bakip mehehe dersin icinden
senko Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 helee bak bunu bilmiyordum :) bikaç güne gidecem türkiye ye, ab sırasından geçiyim bi havam olsun sdf
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 zencisiyle vietnamlisiyla sirbiyla kurduyle dolu sefillik yanyana olmak istemeyecegin ne kadar eleman varsa OTHER COUNTRIESde
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Ayni sirada olursam gosteririm valla “yalniz hocam senko T*rk”
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Auril'i okurken göz kanaması yaşadım. Forumdan tazminat talep ediyorum.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Werirseniz werin wermezseniz wermeyin.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Çalışma veya oturum vizesi ile ilgili işlem yapmış biri varsa öm atabilir mi
senko Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 inanmazlar ya sdf burda kimseye inandıramiom türk olduğumu bi taraftan da hoş bişi gerçi herkes japon fln zannediyor. konichiwa diye yanıma geliyorlar
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 cok kisi var, en iyisi buraya yaz sen =p
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 umutsarikayabirsekildeavrupayatutunmayiistemek.jpg
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Rotweiler said: Turistik "meydanlara", Roma dondurması diye şeker dayayanların olduğu yere felan gidersen normaldir. nereye gidiyim abi. italyada underground aktiviteler mi yapıyım? arka mahalleleri felan mı geziyim? otosanayide boyazsız fiat çento çinto mu arıyım? dondurmacıyla derdim yok sevdiğimden dondurma 7 gunde 20 ayrı yerde felan yedik
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 senko said: BonePART said: italya dünyada gittiğim turizm için dunyanın en boktan noktası olabilir resmen turistten yabancıdan bu kadar tiksinmiş bir halk ve tüccar nufusu belki bir turkiyede vardır 20 den fazla ulkeye gittim bi daha gitmem dediğim tek ulke italya acık ara avrupa da beğendiğin ülkeler neydi? bir de ben şimdi oturma izni aldım almanyadan, sağa sola giderken bu oturma iznini göstermem yeterli değil mi? valla iskandinav ülkeleri güzel almanya her zaman yeterince güzel ispanya inanılmaz türk ha bide belçika var emerkli olsam yetleşirim brüksele
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Romaya gitmedim ama venedik gayet sikko bi yer ya. Floransa ise yasanilacak yer sdfg
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Yapıştırıyorum o zaman. İtalyada firma şimdilik 1 senelik kontrot için anlaştım.Şimdi çalışma vizesi için işlemleri başlatıyoruz. Ancak prosedör nedir nasıl ilerler en ufak fikrim yok. Elemanlarında ilk yurtdışından elemanıyım dışarıdan firma tuttular bu işlerle ilgilensin diye. Ben biraz tezcanlılıktan heyecandan süreç nasıl işliyor ne olacak ne kadar sürecek bilmiyorum varsa tecrübeliler dinlemek isterim.
Öne çıkan mesajlar