Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şengen Vizesi

Phoenixlin

Öne çıkan mesajlar

İtalya kıl. ABD vizesi, tarihi bitmiş giriş-çıkış dolu 3 tane Schengen (Fransa-İspanyax2) vardı. Geçen sene tatile gidecektim daha önce İtalya'ya girip çıkmama ve banka hesap hareketleri iyi olmasına rağmen herifler 1 aylık 2 girişli vize verdi ya küfür gibi.

Tabii çok fazla faktör ve keyfi uygulama var ama saçma bir şekilde en uzun vizeyi Fransa veriyor benim gördüğüm
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Buraya da not olarak düşeyim. Şirket bürokrasisi yüzünden sabahın 6sında yola çıkıp akşam 9'da dresden'e vardım. Arada milan, frankfurt görmüş oldum ucundan asdf. Giren de şirkete girdi gelecek miller cebime kâr kalacak.

İtalya'ya giriş yaptıktan sonra zaten kimse nesin necisin diye sormadı. Ha toplasan 5 saat sürcek yolu 15 saatte bitirince feleğim silkelendi orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Aiko said:

meraktan soruyorum. ayın 6'sında şengene başvurdum daha önce vize aldığım bi ülkeden. cuma günü uçağım var. sitede aratınca evraklarınız konsolosluğa teslim edildi yazıyor. vize yetişir mi acaba cumaya kadar ?

1 hafta önce almanya için şengen aldık başka bir çalışan için, konsolosluk istanbul dan ankara ya yolluyoruz dedi. bakanlığa gidiyormuş? çok anlamadım, sorgulamadım da. ama sonuç olarak ;

16.06.17 de teslim ettik evrakları, 06.07.17 de pasaportu alabildik. uçak biletleri yandı.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, son ana kadar bekledik çıkar diye. ama uçak biletini salladıkları yok. gerçi g20 zımbırtısı da vardı o ara, etkisi oldu mu bilmiyorum. ticari davetiyeli vizeydi. o yüzden konsolosluğu ara derim ben de. en azından uçak biletine 2-3 gün önceden müdehale edebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkenin atarlı gittiği avrupalılar acımıyor. Almanya falan şuan minimum 1 aydan başlıyor. Bunun sizin geçmiş vizelerinizle ya da kişi olarak ne kadar uslu bir çocuk olduğunuzla alakası yok. Acele işiniz falan varsa daha atar yapmadığımız ülkelerden alın (macaristan, italya falan). Daha hızlı çıkma ihtimali var en azından; ama tabi haliyle önce o ülkeden giriş yapmanız gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

Ülkenin atarlı gittiği avrupalılar acımıyor. Almanya falan şuan minimum 1 aydan başlıyor. Bunun sizin geçmiş vizelerinizle ya da kişi olarak ne kadar uslu bir çocuk olduğunuzla alakası yok. Acele işiniz falan varsa daha atar yapmadığımız ülkelerden alın (macaristan, italya falan). Daha hızlı çıkma ihtimali var en azından; ama tabi haliyle önce o ülkeden giriş yapmanız gerekiyor.

vize aldıgınız tarihte o ülkeden girmen lazım. Vize istedigin tarihten 1-2 hafta sonra gidersen ve sorarsa memur gayet güzel yalan atıp girebilirsin : tur gezim iptal oldu , işim cıktı , kaynım bana kaydı....

ha ilk kez schengen'e başvuruyorsan , 1-2 haftalık vize verdilerse geçmiş olsun asdaf
Sosyal ağlarda paylaş

Yunanistan hızlı değerlendiriyor ya yaz-kış, yeter ki başvurunu içeri sok. Tek problem yazın vize randevusu almak, çok dolu oluyor. O yüzden kışın üşenmeyip bir Yunan şengeni patlatıp, Sakız veya Samos'a gir-çık yapmak iyidir. Bir kere yazın almaya kalktım randevu yoktu resmen İzmir'de, Marmaris'e gittim sırf vize için

İtalya öven çok olmuş da; benim pasaportta 4 Schengen var, baya bir giriş-çıkış çoğu ülkeye (İtalya da dahil lol) banka hesabı falan da sorunsuz; 2 haftalık 2 girişli vize verdiler geçen sene küfür eder gibi. Birçok kişiye de böyle olmuş. Vizede en iyi Yunanistan sabrederseniz, kümülatif ilerliyor her vizede 6 ay, 1 yıl, 2 yıl diye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...