Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul’un yeni taksi servisi: iTAKSi

Xaero

Öne çıkan mesajlar

geçen pazar gece 11 gibi falan harbiye taraflarından bindik bi taksiye. mecidiyeköye doğru gidiyoruz. amcam dinliyor arabesk bişeyler ama bilmiyorum kimdir. sonra birden gaza geldi açtı sesi ön camı indirdi falan. hayatımı yazsam roman olurdu diye bangır bangır gittik baya bi sdfsa. abi tamam geldik sokağa kadar girmeye gerek yok inelim böyle diyorum, rahat ol yiğenim çantalar ağırdır gireriz eve kadar diyor
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
4 kere çağırdım. Sonuç rezalet ötesi.

Kredi kartımı ekledim, ilk defa çağırdım geldi bir taksi, bindim. Merakdan sordum kredi kartıyla ödeme nasıl oluyor. HEMEN yakınmaya başladı itaksinin ne kadar kötü olduğu ile ilgili. Kredi kartından bizden komisyon gesiyorlar yaw (Tabi geliri de vergilendirmeleri gerekiyor kredi kart ödemesi olunca). Bize faydası yok hiç demeye başladı. 5dk uzaktaki adama giderken taksimetre de çalışmıyor boşuna benzin yakıyoz muhabbetlerinden yaptı bol bol.
Uygulama olsa da gene kafasına göre istediği yoldan götürebiliyor sizi. Klasik rezil taksicilik devam ediyor yani.

2. kez çağırdım. Uzakta bir taksi kabul etti. Bir süre sonra yol çalışması nedeniyle taksi iptal edildi yazdı.(?) Yol çalışması yoktu halbuki..

Hemen ardından 3.yü çağırdım. başka bir taksi buldu ve hemen arkasına "Yolculuğunuz Başlamıştır" dedi. Ama ben daha taksiyi görmemiştim bile. Uygulamadan baktım hakkaten gidiyoruz bir yere, ve işin saçma tarafı ben başlayan yolculuğu sonlandıramıyorum, şöförü arayamıyorum özetle mal gibi kaldım başka taksi de çağıramıyorsunuz doğal olarak...

En son kez çağırdığımda 10dk uzağımdaydı gelmeye başladı 5 dk geçti VE trafik yoğunluğu nedeniyle iptal edilmiştir dedi bu sefer de... (Tahminice yol üstünde birisi çevirdi, beni iptal etti hemen...)

Sonuç olarak binemediğim her taksi için Uber kurtardı durumu.

Taksicilere yaptırımlar gelmediğinden dolayı bi halta yaramayan leş bir uygulama bu iTaksi. Yolda çevirip ceza yesem bile Uber kalitesi ve rahatlığına devam ederim ben bu dakkadan sonra. Lanet olsun %98 oranındaki istanbulun leş taksicilerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bulunsun diye kurdum ayarladım ama çağırmadım bile, Uber > Bitaksi > iTaksi diye gidiyor sıralamam. Hiç şaşırtmadılar şu örneklerle.

Aklı başında Bitaksi'ciye komisyon lafı açarsan "abi sonuçta bu sistem olmasa sen de binmeyecektin, her gün normalde alamayacağım 5-10 ekstra müşteri getiriyor, bi %10 kendine almış çok mu" diyor. Sen belediye eliyle onu zorla elin kekosuna kurunca hemen ağlamaya başlar tabii. Uber vergi vermiyor diye eylem yapıp, kredi kartı olunca mecbur vergi verdi diye ağlayan beş paralık adamlar sürüsü.

Uber ile çizilen rotadan, kuruşu kuruşuna önceden belirlenen paraya, onun bunun ücretini gidiş dönüş almadan, elini cebine atmadan, adama yol tarif etmeden, doğru düzgün de muamele alarak gidiyorsun. Puan 4.5 altına düşerse sistemini kitleyip merkeze çağırıp açıklama istiyorlar. Grup halindeysen 4 yerine 6-7 kişi binebiliyorsun. Bütün bunları da en kötü ihtimalle 10 lira fazlasına (bazen daha ucuza bile) veriyor adamlar. Sokayım sarı taksisine afedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

bugün normal taksiye bindim.

bitaksi başlığında "olması gereken" dediğimiz şeyleri eklemiş adamlar her taksiye istanbulda (adam herkese dedi en azından)

kamera var hayvan gibi ve ses kaydı alıyor. şikayetlerde görüntü ve ses kaydı incelenecekmiş. o kayıt olması bile öküzleri biraz dingileyecektir. kredi kartıyla ödeme için temassiz pos eklenmiş.

iyi bi şey olmuş yani kısaca. takdir ettim adamları. doğru yönde adım.

Kamera ve ses kaydı olma sebebinin şikayetle falan alakalı olmadığını, dinlenme amaçlı olduğunu söylemişti taksici abim. Tam bir şey konuşuyorduk, konu malum yerlere geldi, taksici sus işareti yaptı. sonra anlattı durumu. NSA bile olabilir diyorlar. Düşünebiliyor musun? Bu bile oluyor yani, o mu olmasın. allasen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...