Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yok yerine YÖK yazanlar yeter

tiLi

Öne çıkan mesajlar

tiLi said:

benim çevrem hep apple galiba. sözlük kullanmak bana batıyo bi de. seviyo musunuz siz

yaklaşık 15 yıl önce kullandığım telefonda t9 sözlük default olarak açık geldiğinden beri, yeni aldığım elektron cihazlarda ilk yaptığım şey sözlük, kelime önerisi, gramer düzelteci falan gibi şeyleri kapatmak.

evet, gün içindeki konuşmamın içinde cirit atan ingilizce kelimelerin oranı %30-40'lara gelmiş olabilir. biz bunları yaptık. biz bunları hiçbir zaman inkar etmedik.

ama burdan hangi de'yi ayırıp hangisini ayırmayacağımızı söyleyen bir takım kişilere de, bakın ben cevap vermek zorundayım. zira hala, 2017 yılında gerek virgülü, gerek kesme işaretini, hatta noktayı bile nereye koyacağımız konusunda bize ders vermeye çalışanlar var. burdan bunlara sesleniyorum. HADDİNİZİ BİLİN. ya böyle bir şey olabilir mi? bi' kere sen haddini bil. sen kimsin ya? biz cümlemize allah'ın adıyla başlamayı bildiğimiz gibi, bittiğinde de sonuna noktayı koymasını biliriz. bunu herkes böyle bilsin. kimse de kusura bakmasın.

edit: türkçe, dilbilgisi, edebiyat öğretmenleri hariç :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...