Ninlempis Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Black-ice said: keşke 2016 yılında en azından forumumuzda 6.yüzyıl çöl adetlerine saygı duyuyor gözükmek zorunda kalmasaydım. this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Sayfa sayfa hakaret edip ağzınızdan köpükler saçarak anti din mastürbasyonu yaptıktan sonra saygı duyduğunuzu ima etmeniz baya fantastik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 mulgear6 said: Genel olarak ay değil ama Hilal şeklindeki ay Peygamber efendimiz öldüğünde dolunay olması gerekirken o gün hilal şeklinde çıkmış ay. Ayetlerde bunun kanıtı var peygamber öldüğünde ayette kanıtı nasıl var lan. ayet kime gelmiş. ödemeli kargo ile mi göndermişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Black-ice said: keşke 2016 yılında en azından forumumuzda 6.yüzyıl çöl adetlerine saygı duyuyor gözükmek zorunda kalmasaydım. beni çok tahrik ettin şuan seni istiyorum resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 BonePART said: mulgear6 said: Genel olarak ay değil ama Hilal şeklindeki ay Peygamber efendimiz öldüğünde dolunay olması gerekirken o gün hilal şeklinde çıkmış ay. Ayetlerde bunun kanıtı var peygamber öldüğünde ayette kanıtı nasıl var lan. ayet kime gelmiş. ödemeli kargo ile mi göndermişler. hakket yaf muhammed öldükten sonra devam mı etmiş kuran gelmeye? admamın hayatı içersinde bitirildi kitap diye bildim şimdiye kadar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 ve tek soruyla din cokmustu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 BonePART said: mulgear6 said: Genel olarak ay değil ama Hilal şeklindeki ay Peygamber efendimiz öldüğünde dolunay olması gerekirken o gün hilal şeklinde çıkmış ay. Ayetlerde bunun kanıtı var peygamber öldüğünde ayette kanıtı nasıl var lan. ayet kime gelmiş. ödemeli kargo ile mi göndermişler. ahah, ağğbi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 ileriye yönelik gelmiş tabiki de saçmalamayın ya boşu boşuna şu saatte günaha girmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 amazon kargoyla gelmiş özel evrak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 adam öleceğini kitaptan mı öğrenmiş? çok değişik lan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 kargo gelirse açmayın ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Peygamber öldüğünde ay, dolunay yerine, hilal şeklinde olacak. Bayrakları cami tepelerini hilallerle donatın. yakarım. S.Hııı!! 3.a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 senko said: BonePART said: mulgear6 said: Genel olarak ay değil ama Hilal şeklindeki ay Peygamber efendimiz öldüğünde dolunay olması gerekirken o gün hilal şeklinde çıkmış ay. Ayetlerde bunun kanıtı var peygamber öldüğünde ayette kanıtı nasıl var lan. ayet kime gelmiş. ödemeli kargo ile mi göndermişler. hakket yaf muhammed öldükten sonra devam mı etmiş kuran gelmeye? admamın hayatı içersinde bitirildi kitap diye bildim şimdiye kadar hep. ya benim ayfondaki kuran uygulamasına bile update geliyosa öldükten sonra neden ayet gelmesin ki? senko said: adam öleceğini kitaptan mı öğrenmiş? çok değişik lan sdf ya zaten kitap bi anda beliriyo önünde yazılı olarak akşam okuyuo ertesi gün öğretmenine özetini götürüyo tövbe estağfurullah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Back end update dir onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 her seye gucunun yettigini iddia eden bir guc var ve beni ona boyun egmezsem sonsuza kadar ateste yakmakla tehdit ediyor ama benim ona uydurma demem saygisizlik oluyor sgakahdakf orta cağ zekasinda takildi bizim millet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Shean said: yazdım ya yukarıda alıntı değil direk ayet lan verdik ya onun cevabını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Black-ice said: keşke 2016 yılında en azından forumumuzda 6.yüzyıl çöl adetlerine saygı duyuyor gözükmek zorunda kalmasaydım. şimdi bir karar verin, 6.yy mı sümer mi? ayrıca buradaki hiç kimsenin her hangi bir arap adetine saygı duyduğunu zannetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 40 yapar yazısı olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 birisi gelip hayaletlere inandığını, onlardan korktuğunu söylerse onunla ne kadar tartışmak istersen ben de semavi dinlere inanan birisiyle o kadar tartışmak istiyorum. yani hiç içimden gelmiyor. bunu hakaret için yazmıyorum sadece ne hissettiğimi anlaman için yazıyorum. o yüzden x ayetinin 3. kelimesi falan gibi detaya girmek bana saçma geliyor. arap adetleri dediğim arap adetleri değil. din işte. anlamamazlıktan mı geldin yoksa kinaye mi yaptın? islamın bütün paradigması 6. yy ortadoğu çöl hayatı üzerine kurulu değil mi? dediğine gelirsek de tabi ki kimse arap adetlerine saygı duymuyor, buradaki müslüman olduğunu düşünenler de duymuyor çoğuna. ve dinin gerekliliklerini yerine getirmiyor. ama gönüller rahat. niyetler temiz. kafalar rahat. bunu yargılamak için söylemiyorum. olamaz da zaten. sekülerlik sosuna bandırılmış laik müslüman toplumumuzda daha fazlası nasıl olsun. toplum dediysem, iğneleyeceği olsun diye. bakmayın, toplumdan değil insandan. din tam olarak uygulanamaz. bir yerde sorun çıkar. insan dürtülerini baskılayamazsın. daha büyük sorunlara yelken açarsın. insan haklarına kadın haklarına ters düşersin. hayatından aldığın zevke ters düşersin. medeni hukuğa ters düşersin. demokratik kurallara ters düşersin. ceza yasalarına ters düşersin. uygulayamazsınız dediğim bu. askerde yan ranzamda inanılmaz dinibütün geçinenler de uygulayamıyorlardı. gündüz götümü suyla değil de ıslak mendille siliyorum diye bana sünnete ters düştüğüm için nutuk çekenler geceleri ramazan bitse de gidip ormanda veren karıya çaksak diye gizli gizli sohbet ediyorlar, ramazanda çarşı iznine çıkıp içki içtiğimi duysa beni kesecek adamlar, akşam dışardan getirdikleri hapları içip gazinonun çatısından aşağı kedi atıyorlardı. hiç kusura bakmayın arkadaşlar. modern müslümanın geleceği nokta, dindeki emirlerin ve optional bonusların yüzde 40'ını falan yerine getirip gönlünü hoş tutmaktan öteye geçemeyecek. yazdıklarımdaki ince agresif tutum saygısızlık olarak algılanabilir. elimden geldiğince törpülemeye çalışıyorum. ama şunu da anlamanız gerek. ben inandığınız şeye saygı duymuyorum ben sadece sizin inanıyor olmanıza saygı duyuyorum ancak bunu da değiştirmek için bir şansım varsa eğer elimden geleni yaparım. anlatırım, konuşurum da. ama inancından kopamayacak biriyle konuşmak pek bana göre değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Bence su mesajinda saygisiz hicbir sey yok kardesim. Ama muslim degilim o yuzden sayilmaz herhalde benim yorumum. Olsun gene de soyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Feamer said: Shean said: “Peki onlar, Allah’ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de istemese de- O’na teslim olmuştur ve O’na döndürülmektedirler.” (Al-i İmran 83) “Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85) din-diyanet kurdunuz, içinizden birini tanrı ilan edip, malınızı, mülkünüzü, namusunuzu önüne serip, ona mı secde ediyorsunuz da bizim mi haberimiz yok? bazı kavramları kullanırken ne manaya geldiğine bakın önce Abi sunu daha acik yazar misin? Cahil misin tadinda bir tepki vermissin ama anlamadim ben de. Simdi bir yahudi, bir hristiyan, bir ne bileyim hindu cennete girebilir mi Allahin bakis acisinda iyi bir insansa? Cunku bana da hep tersi ogretildi ve yukarida yazilan ayetten de onu anliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Duymuyorsunuz saygı maygı, kimseyi kandırmayın. Yok törpülemişmiş yok çok kibarmış... İki gram saygı duysanız 7 sayfa arkadaki inananlar bağnazdır, karaktersizdir diyen adama iki çift laf söylerdiniz bu saygısızlıktır diye. Neyse ben bölmiyim, anti din mastürbasyonuna devam. Lube? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 mulgear6 said: bence bişeye kanıt olmadan inanmak bağnazlıktır karaktersizliktir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Sana iki cift lafim var mulgear6 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2016 Çok saygısızsın mulgear. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar