Gizli Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 eskiden hatırlıyorum gerçekten de parlaklığıyla direkt diğerlerinden ayrılan güzel bir yıldızdı kutup yıldızı; ancak geçen fark ettim ki uzun süredir onu göremiyorum. bu durumu yaklaşık 1 yıl önce fark ettim. gökte artık o kadar parlak bir yıldız yok, göklerdeki en parlak yıldız ise kuzeyi göstermiyor. şimdi kuzeye doğru, güneşin battığı yeri bildiğimden kabaca kuzey olduğunu biliyordum, bir yıldız gördüm. biraz daha parlak denilebilecek bir yıldız ancak tabii ki çocukluğumda hatırladığım kutup yıldızının yerini tutamaz, hey yavrum heybetli demirkazık. hemen pusulama baktım, evet pusulam var, ama tam olarak kuzeyde değil, kuzeyin yaklaşık 30 derece doğusunda olduğunu gördüm yıldızın. arkadaşlar kutup yıldızını gören var mı, nereye kayboldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ViForVictory Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Kutup yıldızı patladı bilmiyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Googleda baktın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ViForVictory Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 sanssizsansli said: Googleda baktın mı? Googlede* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 kutup yıldızı kaybolmadı ve eskiden olduğu gibi hala aynı parlaktıkta ve aynı yerinde görüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Az önce Trivia Crakte soru olarak geldi. Çoban yıldızı olarak bilinen gezegen hangisidir diye ? yaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 kuresel isinmadan dolayi eridi artik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 bunlar hep palm yagi yediginiz icin oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 ViForVictory said: sanssizsansli said: Googleda baktın mı? Googlede* lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 gogelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Zati kutup yıldızı hiç bi zaman çok parlak olmadı simgeleştirildiğinin aksine. Sirius ve canopus en parlak olanlar her daim. Kutup yıldızı görece mevsim ayırt etmeden kuzeyde olduğu için yön bulmaya yarıyor, bulmak için de parlaklığı değil takım yıldızını buluyorsunnce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 eskiden venüse bakıyosundur sen kutup yıldızı diye bi de kutup yıldızı gelip geçici, bi sonraki daha parlak olur belki tabi sen güney yarım küredeysen bilemicem, zavallıların kutup yıldızı bile yok veya uzun pozlamayla bi gökyüzü çekersen, fotoğrafta en parlak o olabilir belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Senin kutup yıldızı sandığın venüs'tür kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Gizli said: hemen pusulama baktım, evet pusulam var, ama tam olarak kuzeyde değil, kuzeyin yaklaşık 30 derece doğusunda olduğunu gördüm yıldızın. manyetik kuzeyle polar kuzey birbirinden farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 ViForVictory said: sanssizsansli said: Googleda baktın mı? Googlede* Gerizekalı onun doğrusu googleda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 türkçe yazım kuralınaa göre googlede diye yazılır onu demek istemiş herkndakçxkrepsickd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 gözlerin bozulmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 yıldız focusunu yitirmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Şehirler eskisi kadar karanlık değil artık. O yüzden yıldızları görmek şehirlerde çıplak gözle zorlaştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 milyonlarca yıldır duran yıldıza hayırdır inşallah kayıp mı oldu demek nedir ya ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 milyonlarca yıldır mı duruyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 sirius la polaris hep karışır zaten. polaris(kutup yıldızı) küçük ayının en uç noktasında olan yıldızdır. küçük ayıyı bulmak da zordur, büyük ayının daha yukarısında bulunur ve yaklaşık en az 6-7 kat küçük gözükür. sirius'un yarısı kadar bile parlak değildir. birde venüs vardır karışan. o biraz büyükçenedir zaten. venüs'e de çoban yıldızı denir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 venüse niye çoban yıldızı diyorlar? çoban yıldızı ile kutup yıldızını aynı sanıyordum ben bu arada 3000 yılında kutup yıldızı polaris yerine gamma cephei olcakmış, hazırlıklı olun. sonra demedi demeyin edit: bu yazımı da arkeleoglar bulur çıkarır ve beni anarsa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 razz a yazmistim yoo kaybolabilir kaybolmusu hatta patlamisi var https://tr.wikipedia.org/wiki/Yenge%C3%A7_Bulutsusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 wiki maddesindeki türkçe gözlerimi kanattı. atmosfer yerine gazyuvar kullanmış adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar