Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobbing icin ihtarname fln


aQuelleris

Öne çıkan mesajlar

Olay kısaca kız arkadaşımın çalıştığı okulda bölüm başkanı tarafından sürekli angarya işe maruz bırakılması, son dakika işleri kitlenerek geç cıktırılması v.b. yazabilecegim daha bir sürü şey var. Aynı durumdan muzdarip başka ogretmenlerde var bu zümre de yani sıkıntı bir tek biz de degil.
Özetle noterden bir ihtarname çekebilir miyiz biz buraya? Örneğini aradım nette fakat bulamadım. İstifa etse sözleşmesi sıkıntılı. Yakında sinir krizi geciricek kız ya da ben türkiyede ilk okul basma haberlerine cıkıcam.

Hukukçu patiler bir akıl verirse ozeliikle sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sozlesmesine ve is kanununa atifta bulunarak yazilmasi lazim ihtarnamenin. Kacta mesaiye basliyor kacta cikiyor hangi gunler oldu kac kere oldu kimden geldi vs. gibi.

mobbing kanitlamasi zor bir olay, somut bir sonuc elde etmek oldukca zor. Internetten bulup copy paste edip yapilabilcek olsa avukatlar bu is icin para almazdi sen isin bu kismini da bir dusun ve isi profesyonel bir sekilde yaptir derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

angarya is mobbing degildir

bilmeden gaza getirmeyin milleti


yapabilecegi sey basit, kanunda insanlarin aylik maksimum calisma saati bellidir, haftalik 45 saatten fazla calistiramazsin kimseyi, eger 45 saati geciyorsan ekstra maas isteme hakkin var.

Bununla ilgili bir ihtar yollayabilir, karsi taraf isten atarsa bu saatlerde calistigni kanitlayan birseyle dava acabilirsin

konunun mobbing le alakasi yok, hele boyle delikanli erkek arkadaslik yapacagim basicam edicem falan hic gaza gelme yersin hapis cezasini bilemedin erteleme siciline islenir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Çok iş verilip geç çıkartılıyor, ama zümrede birçok öğretmen de böyle" diyorsun. Mobbingden ziyade 5 kişilik iş varken 3 kişinin çalıştırılması sonucu fazla mesai oluşması ve ücretinin ödenmemesi özetle.

Tek bir örnek verip "bunun gibi bir sürü şey" diye genelleyip geçmişsin, biraz daha detay verirsen daha çok yardımcı olabiliriz.

Giriş/çıkışta kart basılıyorsa kişisel loglarınızı dilekçe ile talep etme hakkınız var, vermezlerse noterden iadeli taahhütlü çekersiniz, o da olmuyorsa elinizde vermediklerine dair kanıt olur en azından ve şahsi kanıtlarınızla (şahit, mailleşmeler vb.) dava açıp fazla mesai ücretinizi talep edersiniz. Bu nedenlerle kovulursanız işe iadeyi de talep edersiniz + işsiz kaldığınız dönemki maaşınız ödenir, falan filan.

Türk halkının zora gelemeyip, yasal haklarını da bilmeyip, ota boka mobbing demesi durumu yüzünden mahkemelerde onlarca haklı mobbing davası kaybedilip gidiyor. Hakim olmadığınız konularda peşin hüküm vermeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kasıtlı olduğuna dair veri yok, özel birine de yüklenilmiyor ilk mesaja göre. Fazla iş var ama ne işler erteleniyor ne ekstra adam alınıyor, onun için mesai yaptırılıyor işte. Başka bir veri yok anlatılanda.

Herkese ılıman davranılırken sana bağırıp çağrılıyor mu, başkası yarım saat geç gelince bir şey olmuyor da sen 3 dakika için departman önünde azarlanıyor musun, herkes 1 gün mesaiye kalırken sen 15 gün mü kalıyorsun, haksız yere rencide edip moralini bozacak uyarı mailleri mi alıyorsun, bunlardan çıkılır mobbing yoluna. Topluca sık mesaiye kalındı diye değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...