Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu


neutrino

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Bu nedir ya? Micro dalga firin gibi bira makinesi. Bu tarz seyler sadece bir tek seyi ifade etmek icin. Bende para bok, sacma sapan zevklerime harciyabiliyorum. Ama sen anlamazsin.
Home made bira, Diy- do it your self. Seviyorsan otur kendin yap. Ahsap ficida rafine et mayala birayi bi ozelligi olsun. Fabrikada bira yapan makinanin oyuncagi aq.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
Verilen tariflerin dışına çıkıp deneysel işlere girişen var mı bu konuda?

Örn. şeker yerine başka şeyler kullanan (oralet, bal, reçel vb.) ya da şunlar gibi; https://beerandbrewing.com/VKQ_xisAAF-R9E6C/article/mushroom-beers http://www.chelseagreen.com/blogs/mushroom-infused-beer/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sıcak ortamda yapmak biranın bozulmasını yada alkolünü etkilemiyor ama tadı kötüleşiyor. Ben şimdi bir tane bock kurdum nasıl olacak bakalım.
Bu arada Ale, Lager'e göre sıcakta daha iyi performans gösteriyor.

Burada basit bir modifiye var.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=LbLAp39ej9Q?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sıcaklığı düşürmek veya fazla yükselmesini engellemek için dibi leğenimsi, etrafı staforlu birşey yapılabilir. Hatta bunun içine termostat ve fan bağlayıp gerektiğinde fanları çalıştırıp soğuk bölümden içine hava üflicek şekilde yapanlar var.
Evde güneş almayan bir yerde, dolap içinde sıcaklığın yazın da olsa çok yükselmiceğini düşünüyorum. Varsa kuzey odalar daha uygun olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeahh1986 said:

Sıcak ortamda yapmak biranın bozulmasını yada alkolünü etkilemiyor ama tadı kötüleşiyor. Ben şimdi bir tane bock kurdum nasıl olacak bakalım.
Bu arada Ale, Lager'e göre sıcakta daha iyi performans gösteriyor.

Burada basit bir modifiye var.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=LbLAp39ej9Q?feature=oembed" width="459">



oha di bira yapmaya baslamis lan sdfksj ahaha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. fermantasyon kabı kullanımı ve bu transfer sürecinin sebebi nedir? bu konuda ne düşünüyorsunuz?

şişeleme sırasında şekerleme konusunda ne düşünüyorsunuz? şeker üstüne bira veya bira üstüne şeker, fark eder mi? önce şişeleri doldurup sonra mı kapaklıyorsunuz yoksa şişeyi doldurur doldurmaz mı kapaklıyorsunuz? şişeyi doldurunca biraz bekletmekte fayda var mıdır (oluşan co2 havayı şişeden atıp kapaklama öncesi içerde hava kalmasın diye)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de yeni başlicam, uzun süredir yapanların çekindiği yazda ilk kez deneyecek olmak soğutmaz umarım.

şimdilik teori çalışıp ıvır zıvır sorularıma cevap arıyorum. siparişi bugün vercem sanırım.

sıcaklıkla ilgili bir düşüncem, evin direk güneş ışığı almayan bir odasında muhafaza etmek. gerekirse yarıya kadar su dolu bir leğene oturtabilirim, suya da gerekliliğe göre soğuk su/buz/soğutucu vb. ile müdahale edebilirim. ama çok stabil olmayacaktır sıcaklık, iniş çıkışlı olcak. belli aralıkta tutsam bile bu oynama nasıl etkiler bi fikrim yok.

2. seçenek de otoparkta bir köşe kullanmak. binanın bodrumunda, 0 güneş alan, genelde serince olan bir yer. ama sürekli müdahale veya acil durumda çözmek problem olabilir, ne sıkıntı çıkar bilmiyorum henüz

benim düşündüğüm alternatifler arasında olmayan bir çözüm de ısı yalıtımlı bir sandık/kutu yapıp içine fanlı/soğutuculu sistem kurtmak. örn: http://www.pervanebiracilik.com/sogutma/fermantasyon-kovasi-sogutucusu-yapimi.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

2. fermantasyon kabı kullanımı ve bu transfer sürecinin sebebi nedir? bu konuda ne düşünüyorsunuz?

şişeleme sırasında şekerleme konusunda ne düşünüyorsunuz? şeker üstüne bira veya bira üstüne şeker, fark eder mi? önce şişeleri doldurup sonra mı kapaklıyorsunuz yoksa şişeyi doldurur doldurmaz mı kapaklıyorsunuz? şişeyi doldurunca biraz bekletmekte fayda var mıdır (oluşan co2 havayı şişeden atıp kapaklama öncesi içerde hava kalmasın diye)


2. Fermantasyon kabı olayları posalı ürünlerde yapılıyor diye biliyorum (şarap-berraklaştırma).
Şişe şekerinin sebebi Co2 sağlamak. şekeri koy, birayı koy, kapakla. Süre geçmesin çok. Sonra tekrar şeker, bira, kapak. Çevrim bu şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şişenin içinde oksijen ve hava kalması iyi mi kötü mü kapaklama sırasında?

bir de şeker yerine amazonda co2 kapsülü gibi bir şey vardı, onların amacı nedir?
https://www.amazon.co.uk/Home-Brew-Wine-Making-Carbonation/dp/B003E5ZYB8/ref=pd_sim_201_7?ie=UTF8&dpID=510tm8an5VL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR115%2C160_&refRID=26N1EJ5C3B5PGZPQYBXA
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mayalanma sırasında oksijen=sirke. Kit alırsan, doldurma çubuğuyla ağzına kadar dolduruluyor. Çubuk yoksa, çok az bir boşluk kalacak şekilde kapatılıyor üç parmak diye hatırlıyorum.
Eğer yeterince mayalanma yapılırsa ve şişede çatlak yoksa patlama ihtimali düşük. Mesela 1 hafta mayaladıktan sonra şişelersen muhtemelen patlar, şişede çok boşluk bırakırsan gazlanma az olur vs...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gazın katı hali mi diyosun :D

bi tür şeker o da, tepkime sonucu co2 çıkıyor sonuçta ama ne +/-'si var küp/toz şekere göre?

siparişi verdim bakalım, diabolo denicem ilk. to-do-list'te kriek ve trippel var. daha ilerisi için apple cider, zencefilli bira falan var.

yaptığınız biralar hakkında düşüncelerinizi yazarsanız hem kolaylık/zorluk hem tad olarak seçim yaparken yardımcı olur birbirimize
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...