KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2016 tuborg tadı almak için şekersiz %100malt yapamıyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2016 Ben de aldım fermanteri hazırladım merakla bekliyoruz, %100 malt için şeker yerine malt özü koyuluyor. Şeker yerine 1e1 değiştiriliyor. Şişe meselesini düşünüyorum, elalemin içtiği şişeleri temizlesem de iğrenirim gibi geliyor. O yüzden bira yüklemesi yapmaya başladım 3 haftada 23lt yine zor gözüküyor ama bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2016 %100malt için şeker yerine kuru malt özütü katılması gerekiyor. Milletin şişesinden iğrenme 2kere kaba temizlik ardından 1pbw 1starsandan sonra cillop gibi oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Sabah daha ayılmadan gaza gelip aldım hazır setlerden. Olaylara cesaretle değil gazla atılmamın hangi hediyesini alacağım bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 yeahh1986 said: Ben de aldım fermanteri hazırladım merakla bekliyoruz, %100 malt için şeker yerine malt özü koyuluyor. Şeker yerine 1e1 değiştiriliyor. Şişe meselesini düşünüyorum, elalemin içtiği şişeleri temizlesem de iğrenirim gibi geliyor. O yüzden bira yüklemesi yapmaya başladım 3 haftada 23lt yine zor gözüküyor ama bakalım. İkeada kapağı pıt diye açılan bi şişe var, hatta o tarz bi bira markası da var pahalı bişey, o şişelere yapsan olur mu acaba? Kapağı plastik tıpalı, metal aksamı çekip açıyosun falan Ben bira yapıcak olsam o şişeye yaparım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 kim açtı bu topiği zor tutuyorum kendimi eve çıkayım direk yapıcam tadı güzel oluyor mu gerçekten? bir de merak ettiğim bişey var şişelemeyi nasıl yapıyorsunuz ağzını falan neyle kapatıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Drall said: yeahh1986 said: Ben de aldım fermanteri hazırladım merakla bekliyoruz, %100 malt için şeker yerine malt özü koyuluyor. Şeker yerine 1e1 değiştiriliyor. Şişe meselesini düşünüyorum, elalemin içtiği şişeleri temizlesem de iğrenirim gibi geliyor. O yüzden bira yüklemesi yapmaya başladım 3 haftada 23lt yine zor gözüküyor ama bakalım. İkeada kapağı pıt diye açılan bi şişe var, hatta o tarz bi bira markası da var pahalı bişey, o şişelere yapsan olur mu acaba? Kapağı plastik tıpalı, metal aksamı çekip açıyosun falan Ben bira yapıcak olsam o şişeye yaparım http://www.smartdrinks.ro/uploads/products/2011W28/0118-bere-grolsch-sticla-gallery-2-973x1395.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 abi zaten o sitede metal kapak ve metal kapak kapatıcısı veriyo. sana kalan tek şey şişe bulmak, o da git bakkaldan al eve gel yıka kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 mesela mantarlı cam şişeler fln oluyor böyle ikeada fln onlara olur mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 mantarlı olmaz abi, içindeki basınç mantarı fırlatır gazlanırken. yukarıdaki fotoğraftaki şişe olur eğer uğraşamam dersen. yoksa ben şundan aldım; http://ecx.images-amazon.com/images/I/91W7tbtAEFS._SX355_.jpg istediğin renk şişe kapağı da bulursun. crown cap diye geçiyor ingilizcesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Black-ice said: mesela mantarlı cam şişeler fln oluyor böyle ikeada fln onlara olur mu ? abi annen hiç yemeklik domates yapmadı mı sonra şişeleyip kaynatıp kışın kullanmak için.. bizde bile şişeleme zınbırtısı var veririm ben sana kapak takacağın zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 lamanın dediği şu; http://www.canmakina.com/yuklenen/urunler/b-24220151021_170707.jpg bu biraz daha ucuz ama yer kaplıyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 he valla alet bu ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Butikbira'dan iki sefer bira yaptım ben de. İlki pilsner, ikincisi lager hazır setiyle. İlkinde "çevir-aç şişe kullanmayın" uyarısını şişelemeye başlarken gördüm, artık çok geçti mecbur yaptım, kapaklar yeterince sıkı kapanmadığından gazı az oldu. Onun dışında (komple 1 kg. şekerden yapmama rağmen) beklediğimden çok daha iyi oldu, ben ilk yapışımın da etkisiyle biraz kötü bekliyordum ama öyle olmadı hiç. İkincisinde 500 gr. şeker, 500 gr. şerbetçiotlu toz malt özü kullandım. Onu şişeleyeli 1 hafta oldu daha, dün dayanamadım bir tanesini açtım. Gaz olarak sorunum çözülmüş, gayet çasırt diye patlayarak açıldı, içimi de gazlıydı. Bira da biraz daha iyi olmuş ama şerbetçiotu özütü çok iyi değilmiş sanırım, fazla Efes'imsi bir tadı olmuş. Belki şişede vakit geçirdikçe daha temiz olur. Üçüncüsü için buğday seti aldım, özel buğday birası mayasını da aldım paketten çıkan yerine. Onu da yapınca paylaşacağım. Butikbira'ya yeni gelen 24'lü pet şişelerden de aldım, bir kısmını deneme amaçlı kullandım. Lezzeti bozan bir durumu yok, cam şişeyle aynı duruyor. Basınç kontrolü çok büyük avantaj, yandan sıkıyorsun anlıyorsun hemen. Kapak tutmadı, gaz kaçırdı vs. derdi de yok. Hafif olduğundan boşunu depolaması da kolay. Sevdim o yüzden baya, tavsiye ederim. Cam istiyorsanız da Bomonti'nin çevir aç olmayanları yeterince iyi, hem de depozitolu olduğundan bulması kolay. Önce kaynar suda bekletip hem etiketlerini sökersiniz, hem kullanılmış şişe aldıysanız mikrobu falan kırılır. Sonra zaten PBW ve Starsan ile yıkandığından hijyen problemi olmaz. Diğer alternatifse Eminönü Mercan'dan Grolsch tarzı mantarlı şişe almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 ya ben 330 luk şişe seviyorum da şişelerken 1 kesme şeker çok olmaz mı? onu nasıl ayarlarım a canlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Toz şeker kullanırsın. Hatta şekeri litre başına gram olarak hesaplayıp ölçekli şekilde suda kaynatırsan daha iyi olur sterilizasyon bakımından. Sonra komple karıştırıp şişelersin tek tek uğraşmayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 hıaaa evet direk kazana konabilir doğru. ben de diyorum nasıl manyak gibi 4 er gram şeker tartayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Muntons hazır kitlerinde litre başına 4.5 gr. şeker diyor, yani şişe başına 2.25 grama geliyor. Marketlerde 360'lı toplamda 1 kg. olan küp şeker paketlerinden alırsanız küpün tanesi 2.75 gr. oluyor. O yüzden ya biraz daha gazlı olsun diyip bir küp atacaksınız, ya da 750 gr. 360 adet olan markalardan tercih edeceksiniz, İslamik marketlerde oluyor öyle şeyler. Yine de 33'lük şişeye 1 küp biraz overkill olur gibi. Bu arada Butikbira'nın Türkçe tarifiyle Muntons'un kendi web sitesinde (veya malt extract içinden çıkan booklette) yazan şeyler de biraz tutarsız. Şişelemeden sonra Butikbira "1 hafta bekleyin yardırın" diyor, Muntons "2 gün oda sıcaklığı, sonra 2 hafta serin ortam, sonra için" diyor. Şeker için de Butikbira direk 1 küp şeker diyor, Muntons yukarıda dediğimi diyor. Ben üreticiyi dinliyorum haliyle ama biraz da deneme yanılma. Direk kazana eklemek alkol oranını arttırır sadece, mayalanma kovada biter. Şişeye koymak şişede de biraz mayalanma sağlayıp, çıkan karbondioksiti de şişede hapsedip gazlanma sağlamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Butikbira'nın tarifleri tutarsız ya, 1 haftada fermentasyon tamamlanır diyorlar, okuduğum her yerde en az 2 hafta denilmiş oysa. Şekeri de direkt kazana önceden atmıyoruz, şişeleme aşamasında katıp sonrasında dolduruyoruz, şişeye şeker katmayla bir farkı olmuyor dolayısıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 O zaman da şekerin baya bir kısmı boşa gider. Karıştıramazsın da o saatten sonra çünkü, tortu havalanır, rezil olur bira. İki rekat fazla gayret edip doğru gramajı şişeye atmak lazım her türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Havalandırmadan usulca karıştırınca sorun olmuyor ya, tortuyu çok karıştırmazsan da, havalanan kısmın çökmesi maksimum bir saat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Olabilir aslında, ya da havalanan tortu elbet şişede de çökecek, ama benim içime sinmedi :) Grolsch o mantarlı şişeyi getirmiyor artık galiba bu arada, bildiğin metal kapaklı şişesi vardı geçen, üzdü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 abi normalde arada 2-3 bira içen adamım. o da işte haftasonları. bazen haftasonu da içmem. şimdi ben 1 ay sonra evde 45 şişe biram olursa. gider gelir içerim lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 ya da ..arkadaslarini cagirirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2016 bu arada ne keyif**zevengi olduk belli degil..bir yandan evde birak yapiyoruz catir cutur bir yanda buharlanip ecigar goturuyoruz.. ne diyim sefaniz olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar