Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Robot garsonlar


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikası Konya'da kuruluyor
Fabrikanın temelinin 26 Aralık günü düzenlenecek törenle atılacağını belirten Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, fabrikada kafeteryada görsonluk yapabilecek ’Ada’ ve ’Akıncı’ adını verdikleri robotla birlikte son geliştirdikleri havaalanlarında yol gösterip, bilet satışı yapabilecek ’Ada Hostes’ adlı robotların seri üretimini gerçekleştireceklerini söyledi.


Kaynak

McDonald’s plans to do something no other restaurant of its kind has ever done before; open thousands of stores run entirely by robots.

The 25,000 stores are set to be completed throughout the United States by the end of 2015. Each restaurant will still employ a small team of 1-3 humans to insure all of the robots are working correctly, the food and cleaning supplies remain stocked along with removing the money collected by the robots. Visitors to the restaurants will see these new robots working in harmony at a speed of 50 times faster than the average human employee, with no chance of error



Kaynak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Ahah hikaye zaten de adamlar ciddi ciddi bu mekanik mankenler için atölye kurmuşlar. Demek ki satabileceğine inanıyor. ARGE boyutunda tutarsın işte 20 yıl sonra asimonun ilkelini yapar ordan aldığın tecrübeyi başka mekatronik uygulamalarda kullanırsın arada da robot garson haberiyle basın desteği alırsın falan bunların hepsi amenna da bunu ciddi ciddi fizıbıl bi üretim - satış aracı olarak görüyorsa goldun dediği gibi kamuya falan çakacak heralde.

Gerçi %100 çin servolarıyla yapılan %100 yerli robot diyince alıp koyacak çok gerzek nargile kafeci vardır, sırf konyada en az 20 tane satması lazım lel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Bunlar hikaye diye düşünüyorum çünkü garsonluk, tezgahtarlık gibi işlerin yapay zekanın insan seviyesine gelmesi için daha bir 15-20 yıl var diye öngörülüyor. Onlardan önce finans sektöründe yapay zeka egemen olacak.


zannetmiyorum finansa sektöründe egemen olacaklarını.
abuk subuk repetitive data işleme konusu tamam tabi de. türkiye gibi marketlerde karar almaları falan mümkün değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...