Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4 #3

Sam

Öne çıkan mesajlar

ben nv'i de melee oynamıştım ki en zorda oynamıyordum. ondan mekanikler daha düzgün çalıştığı için dikkatli oynarsan sorunsuz ilerliyordun (sneak ile girdiğin sürece, bütün mekanı çekmediğin sürece). fo4'de ilk 15 level falan çok zorlandım bütün mekanın aggroluyor olmasından dolayı, bozuk mekaniklere çözüm olarak pa var ama, baktın olmuyor pa içine girip god mode kesiyorsun. 20'den sonra baya sapıtıyor. itemların oturmasıyla, ilgili modların açılmasıyla, perklerin stacklenmesiyle falan. blitz zaten çok komik bir perk ya. neyin kafası oyuna koymuşlar anlamadım. blitz + ninja direkt gg oluyor.

nv ile fo4 arasındaki en büyük melee farkı animasyonlar. nv'de kuş gibi uçarım arı gibi sokarım* yapabiliyordun animasyonların hantal olmamasından dolayı (saldırı animasyonlarının). fo4'de slow weapon swing ettiğinde animasyon 2 sn fln sürüyor. mal gibi kalıyorsun. ben şişkebapla vızır vızır etrafında dönerek mob kesiyordum ama fo4'de öyle bir olay yok. melee, ranged silahlardan daha hantal ve melee range'e girdiğinde nv'deki gibi avantajlı konuma geçmiyorsun, tam zıttı her atılan mermiyi yemeye başladığın için dezavantajlı hale geçiyorsun.

teşekkürler blitz ve ninja, böyle dertlerimiz kalmıyor. teleport, 10x sneak, teleport, 10x sneak. mob ateş edemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kizillelma said:

Lopeth said:

http://i.radikal.com.tr/150x113/2015/11/16/201511161046_e7bd3a07-641f-4090-af1c-ac414d96f723.jpg

Vayyy
Vayy
Vay

Oyuna ekleyen belli olacak mı?
Nasıl seçildi?
..

tembel bir grafikçi gibi düşünüp googleda büyük çözünürlük imza arayınca cevap bulunuyor

bkz: occam's razor :P
Sosyal ağlarda paylaş

4. melee perk'u frontal cone aoe veriyor, yan yana 5 mob varsa, 5 ine birden vuruyor. sneak içinde geçerli bu. mesela ghoul gruplarına blitz ile sneak teleport çaktığında bütün gruba vuruyor, hepsi ölüyor.

blitz 2. perkte baya abarıyor, 15 mt fln oluyor

sanırım bu rank 1

https://www.youtube.com/watch?v=QhrmGZXHmiM
Sosyal ağlarda paylaş

1. Yezid, Metacritic review ratinglerinin kendisine itibar ve meşruiyet sağlamadığını biliyor. GOTY yolunda hiçbir engel istemiyor.

2. Zift Medyası'nın yalanlarının aksine oyun oldukça buglı ve optimizasyon konusunda sıkıntılı. Rockville'deki Siyonistler RPG öğelerini kırpmaya devam ediyor.

3. User ratinglerin düşük olması İsrafsaray'ın koridorlarında bağırışların yankılanmasına sebep oldu. Yezid, Sam'e çalışma yaptırdı.

4. Yezid'in en büyük korkusu metacritic'te 85'in altında kalmak. O yüzden düşük reviewler konuşulduğunda Sam, AoD ve Alpha Protocol'den, hatta ne alakaysa XCOM'dan bahsedecek.

5. Türkiye'de Sam ile anlaşan Yezid, uluslararası arenada da mafyatik yöntemler kullanan IGN ve Gamespot ile omuz omuza vermiş.

6. Yezid'in "Bilgisayar Oyunları" bölümüne kayyum ataması gündemde. Sam'in "bölümün tek modu ben olmasam kapatırım" demeci bunun ilk ayağı.

7. Adamlar er geç beni bitirecek korkusuyla sağa sola saldırma. Sizi oyunun bugları, 15 yıllık motorda dynamic lightning olmaması değil, RPG'de choice and consequence bitirecek.
Korkma, savele.
Sosyal ağlarda paylaş

metacritic'de ne bombalamışlar lan öyle. 5 e düşmüş notu. 0 verenlere baktım içi boş yorumlar mı diye millet baya oynayıp da bombalamış. 5'de overkill ötesi olmuş. critic + user / 2 yapsan doğru bir şeyler çıkacak gibi hahaha. critic ne kadar içi boş oylamışsa, user da o kadar acımasız içini boşaltmış. 8,6 + 5,1 / 2 = 6,85 teşekkürler metacritic
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

xcom'un içine etti firaxis ismini alıp, ben de gittim xenonauts aldım onu oynadım. burada da isteyen de gitsin aod oynasın fo4 beğenmediyse, kimse birşey kaybetmiyor.

bak burda güzel diyorsun.

ancak senin xenonauts'u tercih etmenin sebeplerini söylemekte özgür olman gibi, bi başkası da new vegas'ın fallout 4'ten iyi olduğunu söyleme özgürlüğüne sahip.

insanların beğendiği şeylere 98-shit tier diyip duruyorsun sürekli. sonra 78-shit tier bi oyun yapıldığında "kardeş beğenmiyorsan oynama" diye savunma ihtiyacı duyuyorsun.

gitsin oynasın new vegas, xenonauts, ama gelip de burda çemkirebilir.

sonuçta çok eskiden beri gelen bi hayran kitlesi var.

örneğin quake fan kitlesi.
tamam quake fan kitlesi, şu an cod oynayan insan sayısı kadar değil.
ancak quake için yaptıkları (modding, server açmak vs vs) cod oynayan kitleye karşı çok daha büyük durumda (TF2 gibi oyunları onlara borçluyuz mesela)

bu yüzden yarın öbürgün Quake 5 çıktığında oyun Battlefield 4 gibi bişiye dönerse, insanların çıkıp "noluyor lan burada" diye bağırmasında haklı bi taraf var bunu da görmen lazım.

sadece bişiyin haklarını aldın diye kafana göre saçma sapan işler yapma ayrıcalığın bulunmuyor. al bak Robocop reboot. nasıl yerin dibine batırıldı, adamlar kaçtı gitti.

ne yazık ki oyun piyasasında bu pek işleyemiyor,
çünkü "YA SEV YA TERKET"çiler yüzünden gerizekalı firmalar yaptıkları her şeyi bahaneler arkasında koruyabiliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

‘Fallout 4’ Smashes Records, Sees 12 Million Copies Worth $750 Million Sold On Day One

Eski oyuncular dusunsun gelecegi ortam bu sonucta.

doğru diyorsun.

nasılsa her yerde IŞİD saldırı olacak diye olan ölümleri de gözardı edip evimizde sessiz sedası oturmakla aynı mantalite bu.
tepki gösterenlere karşı tepki göstermek. "sus otur şikayet etme önündeki yemeği ye"

ne gereği var di mi, 199 milyon doları reklama bas, 1 milyon dolara oyun yap, sonra "500 milyon dolardan fazla sattı" diyince her şeyi haklı bulalım. satıyorsa o zaman haklıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alaka simdi isid falan?

Yeni oyuncu turu bu dedim orada. Senin fikrince cikip yeni oyunculari oldurmek gerek o zaman tepki koymak adina..

Adam oyunu bu sekilde yapmis iki taraf var begenen begenmeyen. Ne dertmis bilader. Moda da degisiyor her sene bana gore sacma sapan seyler ne yapayim her begenmedigimi tenkit mi edeyim var iste seveni giyeni alani oynayani.

Tobe tobe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...