Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ofsayt kuralı kaldırılsın mı,yoksa bir düzenleme mi lazım?

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

tambjk said:

KuddusiMavra said:

tambjk said:

ofsayt kalkarsa futbol daha ucuz, basit, sığ ve kalitesiz bir oyun olur.

futbol zaten basit bir oyun.

bir basketbol değil.asla olmadı.olmayacak.
dünya genelinde daha fazla izlenmesinin nedeni de basitliği zaten.

abi biran için ofsayt kuralının kalktığını düşünüyorum, atılacak gollerin %90'ı rakip defansın arkasında beleşte bekleyen hızlı forvetler ile topu buluşturmaya dönecek oyun. Bu sefer de defans oyuncuları da rakip le beraber kale önüne yığılacak. Modern futbol 40-50 metrelik bir alanda takım halinde savunma ve defans yapmaya dayanırken ve bloklar arası mesafeler kısaltılmak istenirsen bu sefer bloklar arasında deli gibi mesafe olacak, oyun 90m lik alanda oynamaya başlanıcak. Orta saha oyuncularında aranan kriter olarak yetenek teknik ve çalım vs olmaktan çıkıp, maç boyun topu bir kaleden diğerine götürecek sprinterlik ve kondisyon devreye girecek. Böylelikle hagi, alex, pirlo, iniesta, ronaldinho, zidane, sergen, sneijder vs aklıyla ve yüksek tekniği ile oyun oynayanların misyonu kalmayacak çünkü, maç boyu 90 metrelik mesafeyi koşabilecek noktada değiller.

Özetle mahalle maçına dönecek işler, topu alan karşı kaleye koşacak yada şişirecek. Yetenek ve stratejinin yerini kurnazlık ve piçlik alacak.

öküz gibi "saçmalamayın yeaaa" diye yazan tipler varken gayet güzel,düşünerek yazmışsın.teşekkür ederim.haklı olabilirsin.ancak tersi de olabilir.rakip defansın arkasında beleşte bekleyen hızlı forvet takımının savunmasını 1 kişi eksik bırakacak olan forvettir diye düşünüyorum.bugünkü futbolda "şurada beleşe bekleyeyim,şişirirler bir top gelir,gider golümü atarım" düşüncesinin pek işe yaramayacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

KuddusiMavra said:

Fistan said:

ofsaytı kaldırıp saha ölçülerini biraz küçültmek lazım
daha çok gol daha iyi izlenebilirlik olur bence

o var zaten.
onun adı futsal.

o kadar küçültmeyeceksin ayrıca çim saha olacak
45x75gibi falan

abi o zaman da prekazi veya hami gibi tipler çıkar, kendi kalesi önünden karşı kaleye gol atar.
Sosyal ağlarda paylaş

@KuddusiMavra ,

abi illa gidip rakip kalecinin önünde beklemene gerek yok, forvet oyuncusu oyundan kopmadan, rakip saldırırken hücum presi ile destek yada gerektiğinde pres yapabileceği bir mesafe olarak 3-5 metre ileride durup avantajlı durumda beklesin, hızlı hücüm da defansın arkasına sağladığı avantaj yardırsın gitsin, 1 top ile biter iş. Bu sefer de defans oyuncularının hepsinin atletik olması beklenir. Mevcutta iyi stoperde aradığımız özellikle öncelikli olarak pozisyon alma, oyun kurma, hava hakimiyeti ve oyun zekası iken, ofsayt kalkınca, geriye hızlı koşmabilme en büyük kriter olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

offsayt ve diğer pozisyonlarda teknolojinin yardımına elbet başvurulacak. bu hangi olayların akabinde olur bilmiyorum ama çok uzak değil.

karmaşık bi yatırıma veya teknolojiye de gerek yok. yerleştirilmiş kameralar ile görüntü üzerinden bile 1 saniyeden kısa sürede hesaplanır, hakem daha sesi duymadan düdük de çalınır gerekirse.

burdaki tartışma konusu teknolojiden faydalanıp insanın hata payını ortadan kaldıralım mı olmalı.

offsaytın kalkması soruluyorsa, tek başına olmaz. belki başka kurallar eklenip düzenlenerek olabilir ama o işe de girmezler.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

tambjk said:

KuddusiMavra said:

tambjk said:

ofsayt kalkarsa futbol daha ucuz, basit, sığ ve kalitesiz bir oyun olur.

futbol zaten basit bir oyun.

bir basketbol değil.asla olmadı.olmayacak.
dünya genelinde daha fazla izlenmesinin nedeni de basitliği zaten.

abi biran için ofsayt kuralının kalktığını düşünüyorum, atılacak gollerin %90'ı rakip defansın arkasında beleşte bekleyen hızlı forvetler ile topu buluşturmaya dönecek oyun. Bu sefer de defans oyuncuları da rakip le beraber kale önüne yığılacak. Modern futbol 40-50 metrelik bir alanda takım halinde savunma ve defans yapmaya dayanırken ve bloklar arası mesafeler kısaltılmak istenirsen bu sefer bloklar arasında deli gibi mesafe olacak, oyun 90m lik alanda oynamaya başlanıcak. Orta saha oyuncularında aranan kriter olarak yetenek teknik ve çalım vs olmaktan çıkıp, maç boyun topu bir kaleden diğerine götürecek sprinterlik ve kondisyon devreye girecek. Böylelikle hagi, alex, pirlo, iniesta, ronaldinho, zidane, sergen, sneijder vs aklıyla ve yüksek tekniği ile oyun oynayanların misyonu kalmayacak çünkü, maç boyu 90 metrelik mesafeyi koşabilecek noktada değiller.

Özetle mahalle maçına dönecek işler, topu alan karşı kaleye koşacak yada şişirecek. Yetenek ve stratejinin yerini kurnazlık ve piçlik alacak.

öküz gibi "saçmalamayın yeaaa" diye yazan tipler varken gayet güzel,düşünerek yazmışsın.teşekkür ederim.haklı olabilirsin.ancak tersi de olabilir.rakip defansın arkasında beleşte bekleyen hızlı forvet takımının savunmasını 1 kişi eksik bırakacak olan forvettir diye düşünüyorum.bugünkü futbolda "şurada beleşe bekleyeyim,şişirirler bir top gelir,gider golümü atarım" düşüncesinin pek işe yaramayacağını düşünüyorum.

Öküz gibi düşünmeden buraya teklif yapan tiplerden iyiyim en azından dostum. Tambjk'nin yazdığı durumu futbol ile ilgili herkes tasavvur edebilir.

Uğraşmayıp boş beleşten topic açıyorsun sonra da öküz diyorsun. De get ya.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Fistan said:

KuddusiMavra said:

Fistan said:

ofsaytı kaldırıp saha ölçülerini biraz küçültmek lazım
daha çok gol daha iyi izlenebilirlik olur bence

o var zaten.
onun adı futsal.

o kadar küçültmeyeceksin ayrıca çim saha olacak
45x75gibi falan

abi o zaman da prekazi veya hami gibi tipler çıkar, kendi kalesi önünden karşı kaleye gol atar.

öyle adamlar şimdi de atıyor zaten
bi de 100 den 75 e düşecek uzunluk uzaktan şutla ne alakası olacak
uzaktan atan 35 metreden yine atıyo, daha fazla uzaktan gol olsun hem fena mı? kim sevmez uzaktan atılan golleri
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

offsayt ve diğer pozisyonlarda teknolojinin yardımına elbet başvurulacak. bu hangi olayların akabinde olur bilmiyorum ama çok uzak değil.

karmaşık bi yatırıma veya teknolojiye de gerek yok. yerleştirilmiş kameralar ile görüntü üzerinden bile 1 saniyeden kısa sürede hesaplanır, hakem daha sesi duymadan düdük de çalınır gerekirse.

burdaki tartışma konusu teknolojiden faydalanıp insanın hata payını ortadan kaldıralım mı olmalı.

offsaytın kalkması soruluyorsa, tek başına olmaz. belki başka kurallar eklenip düzenlenerek olabilir ama o işe de girmezler.

böyle fikirler bi noktada malesef takılıyor
fifaya üye ülkelerin hepsi bu teknolojiyi kaldırabilecek mi?
amatör kümelere de bu teknolojiyi yapabilecek misin? Zambia 2. ligde kamera, sensör vs temin edebilecek ve onları zaptedebilecek mi asds
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında maçlardan önce iki takımın da onaylaması şartıyla kuralları değiştirebilseler filan çok güzel olmaz mı?

Kurallar şu anki haliyle default olucak ama mesela iki takım da isterse ofsayt kuralı kalkıcak. Benzer şekile beraberlik yok diyebilsinler turnuva usulü uzatmalar penaltı ya da her ne şekilde olucaksa biri kazanıcak ya da ne biliyim 3 korner 1 penaltı kuralı getirebilsinler. Taraflardan biri kabul etmezse default kurallar geçerli olsun. Sonra haftalarca dalga geçilsin yemedi mi lan ahahahah diye.

Tabi faul yok ölümüne girişin filan derlerse gladyatör dövüşlerinin geri dönmesi ihtimali de var. Ama pek sakıncası olacağını sanmıyorum, aksiyon olur ne güzel. Hep futbol bayar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...