Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hava Temizleme Cihazları


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Oturduğum ev ana cadde kenarında, çok toz alıyor. Bir de evde kedi var ve bekar olduğumdan haftada bir falan süpürge yapıyorum. Hal öyle olunca her yan toz doluyor. Toza da alerjim var, çok ciddi olmasa da.

Şimdi ben istiyorum ki bir tane hava temizleme cihazı alayım, o işin en azından bir kısmını halletsin. İki günde bir masamın üstü, sehpalar vs. toz kaplanmasın.

Ne alayım bunun için? Bildiğiniz, kullandığınız bir marka var mı? 1000 liraya falan çıkabilirim sanırım iyi bir şey için. Evin büyüklüğü 70 m^2 falan, en çok oturma odam ve çalışma odam toza maruz kalıyor caddeye baktıklarından; ikisi toplam 40 m^2 civarıdır taş çatlasa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi klima out of question. Kirada oturuyorum, ev sahibi istemez kır dök. Çivi çakmak bile problem olabiliyor. Bir de burada 1 aya havalar 20 derece civarına döner, şu an bile geceleri 13-14 derece olabiliyor lel.

Tabii ben evde yokken de çalışsın istiyorum bu air purifier öyle bir detay da var. Tozu emsin dursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

hava temizleme cihazlarının, evdeki tozu temizlediği falan düşünülmüş lan bu topic'te. oh my god


Supurge bile kose bucak dolasiyoken evin icinde oyle bi kosede durdugu yerden havayi temizleyecek aletler pek mumkun gorunmedi bana.Toz cunku havada asili kalmiyo pek.Yer cekimine direnci dusuk bir partikul.Virus falan eyvallahta toz icin bu iddialar yalan dolan olsa gerek.

Su yapilabilir ama.Hava buhari veren meretler var.Ucusan tozlarin daha hizli yere inmesini saglar.Oradan da https://www.youtube.com/watch?v=8ainSHbTZ5U soyle gezer bi robotla kose bucak dolasicak tertemiz yapacak ortaligi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toza alerji diye bir şey olmaz, toz akarına alerji olur.

Toz akarı organik kalıntılardan beslenir, buna senin cilt döküntülerin dahil. Bu yüzden, 20 yıl kapalı kalmış hiç temizlenmemiş bir yere girsen, 3 parmak toz da olsa alerjin tutmaz; çünkü akar yoktur.

Kesinlikle toz akarına alerjisi olan birinin evcil hayvan(kuş dahil beslememesi gerekir), belli ki senin alerjin az, ufak bir ihtimal kediye karşı da alerji geliştiriyor olabilirsin.

Yapacağın şey organik döküntülerin önüne geçmek; yemek, böcek ve hayvan. Kendini de temizliyorsundur herhalde.

Bunun dışında toz akarı su içemez, su ihtiyacını havadan karşılar. Nemli ortamlarda çokça bulunurlar. Evin kesinlikle nemli olmaması gerekir, sık sık havalandıracaksın. Klima ile kalorifer ve diğer ısıtıcılar havayı kuruttuğundan toz akarına karşı iyi gelir. Kesinlinkle evin nemli olmaması lazım, güneş vuran yerlerde de uzun süre barınamazlar.

HEPA filtresi olmazsa süpürgeye çektiğin akarlar elektrik süpürgesinden atılan havayla beraber tekrar ortama salınır, bildiğim kadarıyla bu filtre yıkanmıyor, ara ara değiştirmek lazım.

Odanda halı tutmazsan daha iyi olur, evin hiçbir yerinde olmasa daha da iyi olur.Kullanmadığın kıyafetleri hava almayacak şekilde plastik vakum torbalarına koy(hani süpürgeyle çektiğin türden).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu robot işi de cezbetti aslında ama Türkiye'de yok hiç bir şey. Anca yurtdışına vs. gidersem alır gelirim, o da sıkıntılı garanti kıl tüy işlerinden.

Ben bu hava temizleme cihazlarının belli miktarda toz da emdiğini düşünüyordum, en azından okuduğum kadarıyla öyle anlamıştım, bilemedim şimdi.

He bir de benim 20 küsür şeye karşı çok az alerjim var, birleştiklerinde voltron'u oluşturuyorlar. Geçen mesela ciğer yedim, toz altında kaldım ve kuru yemiş yedim bayağı; geceyi yarıda kesip eve gitmem gerekti. Şu üçlüden yalnızca bir tanesi söz konusuyken hiç bir şey olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...