Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Suark said:


(ejderhaları)
mancinikla vururdum ben olsam


Koskoca sabit piramidi vurmak zorken havada uçup ateş üfleyen devasa bi yaratığı altına pisleyip kayıp düşmek yerine mancınıkla vurmaya çalışman sanırım cute skalası üzerinden 0,6 Cute'luk bi puan getirir sana.


Mancınıkla olmaz da ballista iş yapardı. Kölecilerin ejderhalara karşı hiçbir savunma düşünmeden şehre saldırmaları fazla aptalca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

ha bir de

teaserda görülen beyaz kuş (ki white raven olduğu söyleniyor interweblerde) ve bölüm ismi (winds of winter) bölümün white walkerlarla alakası olması gerektiğini hissettiriyor ama major plot king's landing'de. o nası iş?



white raven lar oldtown citadel den geliyor sadece

master of maesters to maesters
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son bölüm cersei

Bence cersei şehri yakmaya kalkacak ama Rahibin adamlarınca öldürülecek - Tommen bu acıya dayanamayıp intihar edecek. Taht otomatikman Kraliçeye kalacak. Şehirde rahipin adamları ile lannister askerleri birbirine girecekler. Bence bu bölümde leydi stoneheart ı görme ihtimalimiz olacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emre333 said:

bu bölümü beğenenler için senaryonun bundan sonraki gidişatı şu şekilde olmalı:

1- arya eve döner, sansayla mutlu mesut winterfell de takılırlar
2- khaleesi kings landingi kuşatır, salt throne u yaraya verir, her yere barış getirir
3- herkes birleşir white walkerlarla savaşı kazanırlar
4- bran de gelir kardeşlerini görür, sonra duvarın diğer tarafında görevini idame ettirir.
5- jagen hgar aslında aryayı white walker savaşına hazırlıyormuş. vsvs

hollywood diye ağlanması bundan dolayı işte, bu dizi/kitap/hikaye yukarıdakilerden tamamen farklı olduğu için tuttu zaten ama son gidişat bu yola doğru evrildiğini gösteriyor dizinin.


AMA VARYA



yara ve khalessi seks döndürse efsane ötesi olur off aklımı alırlar ya. yara niyeyse aşırı çekici gelmeye başladı bana bu sezon



Bence önümüzdeki birkaç sezon şu şekilde olacak


Spoiler kısmına katılmıyorum ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi.
:D

Bence önümüzdeki birkaç sezon şunlar olacak:

1.Daenerys Yara ve hadım kardeşine sözünü tutacak. Karşılığında çok büyük bir donanması olacak. Khalesi olması sebebiyle getirdiği eşşek yükü kadar adam + hadım askerleri + hava kuvvetleri (ejderhalar) ile en güçlü orduya sahip hale gelecek.
2.Sansa Littlefinger tarafından markaja alınacak ve kısa sürede eski şımarık ve düşüncesiz halleri geri gelecek. Jon'a yamuk yapacak. Şöyle ki Vahşilere Jon Kuzeyde toprak vermek istediğinde(Starkların toprakları içinden)Sansa buna onay vermeyecek. Jon'da Vahşilerle birlikte çekip daha kuzeye,geldikleri yöne doğru giderler.
3.Jaime ise gitgeller yaşamaya devam eder.Ama Cersei'ye olan aşkı nedeniyle yine kötü adam olur.Tahttaki oğullarını korumak için uğraşırken oğlan çoktan yobaz din adamı ve genç kraliçe tarafından avuç içine alınmıştır bile.Hiç ummadıkları an da kral yani oğulları tarafından sürgün edilirler.İşin kötü tarafı haneleri üzerinde eski otoriteleri de yoktur ve en büyük nedeni amcalarıdır.Kral Katili amcasını öldürür.Hane tekrar kontrolleri altına girer.
4.Arya Winterfell'in yeniden Starkların eline geçtiğini duyar duymaz soluğu orada alır.Kısa süre sonra ablasının durumları "ıygh,bu ne lan,olmuş yine bu!" şeklinde düşünmesine neden olur. Ablası ile güç mücadelesine girer ve abisi Jon'dan yardım ister. "Abi,gel buraya,babamın topraklarını bu Littlefinger'ın kuklası olmuş Sansa'ya yönettirmeyelim.Seninle beraber Sansa'yı yenip topraklarımızı yeniden hak ettiği şekilde yönetelim.Sen geç başımıza." şeklinde abisini damardan etkileyen bir mektup yazar. Jon Vahşilerle durumu konuşur ve yeniden Winterfell'e doğru yollanırlar.Starklar'ın çoğu savaşa Arya ve Jon'un yanında girerler.Sansa ve Littlefinger ise ağırlıklı olarak Littlefinger'ın getirdiği ordu ile.Sonuç belli:Kuzey kuzeylilerindir. Jon Littlefinger'ı öldürür. Sansa'yı da Stark ailesine bağlı küçük hanelerden birisine sürgüne gönderirler.Yanında da annelerine söz verdiği için ona bağlılık yemini etmiş bayan iri kırım şövalye(arada bir yerlerde o vahşilerin başındaki adam ile bu şövalye arasında da bir mevzu olacak ama vahşi baş edemeyecek bu kadınla). Arya kısa süre içerisinde Jon Snow'un Ned Stark'ın öz be öz oğlu olduğunu ve soyadının da bundan sonra Stark olarak anılacağını duyurur. Yönetimin de Jon Snow tarafından yürütüleceğini ilan eder.Durun,her şey bitmedi.Bran birkaç gün sonra çıkıp gelmesin mi?Ne büyük mutluluk bu,Allah'ım?!
5.Dyanerys Kingslanding'i almak için sadece kendi gücü ile değil müttefiklerin de olması gerektiğini düşünür.Bunu düşünmesine neden olan da SAĞ KOL'u Tyron olur.Ona tavsiyesi Stark'lardan yardım istemesi olur.Çünkü kuzeyli savaşçılar serttir ve Ned Stark'tan dolayı da King's Landing'in başındaki krala diş bilediklerini söyler.Dyanery's atlar ejderhasına tek başına Winterfell'e gider. Jon Snow'a amacını anlatır.Ama abayı da yakar Jon'a.Neticede senaristler ve yönetmen patidaşlara Dyanerys ve Jon'un popolarını gösterecekler.
6.Dyanerys'in ordusu denizden,Jon'un ordusu karadan King's Landing'e doğru sefere çıkarlar.Haber duyulunca Lannisterlar "ulan,ne de olsa kralımız ve hatta yerim kralını,bizim oğlumuz"diyerek ordularını hazırlayarak King's Landing'e doğru yola çıkarlar.
7.Tyrel'lar yardım için ordularını King's Landing'e yollarlar. Ama savaş hem Lannisterlar ve hem de onlar için tam bir yıkım olur.Ejderha kebap ve Ejderha sote şekline gelen askerlerinin geriye kalanlarını da zaten Khalesi'nin askerleri ve Starklar kesip biçerler.Jon'un Dyanerys'e baştan koyduğu şartın gereği olarak Jaime ve Cersei Jon ve Arya'ya verilir.Babalarının idam edildiği yer de Jon Jaime'nin, Arya'da Cersei'nin kellesini alır.Oğlan kral ise Demir Adalıların yanına sürgüne gönderilir.Kraliçesi ise ejderhaların birisi tarafından hapır hupur yenilir. Diğer ejderha ise Cersei'in koruması olan şu Frankestein'ı önce pişirirp sonra yer.
8.Zaferin henüz ertesi sabahı Dyanerys ve Jon uzun bir gecenin sonunda mışıl mışıl uyurken kapı çalınır.Dyanerys "gel" der.İçeri SAĞ KOL Tyron girer ve elindeki birkaç mesajı sallar. "Haberler kötü kraliçem.Stark ileri karakollarından 2 mesaj var ve 1 tane de GECE NÖBETİ'nden mesaj var.AK GEZENLER GECE NÖBETİ'nin adamlarının çoğunu yok etmiş ve kara Kale'yi ele geçirmişler. Az sayıda Gece Nöbetçisi kaçıp Stark topraklarına sığınmış.Stark karakolları da bunu doğruluyor."
Dyanerys bir Tyron'a ve sonra da Jon'a bakar.Kamera Jon'a döner.Zumlaya zumlaya gözlerine kadar yaklaşır.
Sonra ekranda yazı belirir.
10. sezonun sonu.



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

abi hep rob starkın mallıkları toparlanıyor hala


devle ilgili sövmeye gelmiştim, yeterince sövülmüş. adamın eline ver ağacı sana koridor açsın yani... ziyan ettiler soyunun sonuncusunu :) kalenin kapısını kırdın ne diye koşuyon hala çekil kenarda dinlen.


little finger kuzeyi yönetir yönetmesinede kuzeyde bu savaş sonunda adam kalmamış oluyor. jonda kalanlar vahşilerle karışık maksimum 1500 falan.
karlstarklar falan yalan oldu... şu an kuzeyin erzurumdan farkı kalmadı.

khalesi çok sağlam gidiyor şu an. onun antisi kim olacak acaba merak ediyorum...

finalde önemli karaterlerden biri daha ölecek ama kim :)




Şuanda tahmini olarak elde kalan ordu sayılarını bilen var mı ?



Kitaptaki rakamlarla dizideki rakamlar uyuşmuyordu yanlış hatırlamıyorsam ama özetleyecek olursak.

Vale olaya son ana kadar dahil olmadığı için 45k civarında ordusu olması gerekiyor. Aynı şekilde Dorne'da da 50k civarında bir ordu olmalı.

Bunun dışında herkes savaşa girip büyük kayıplar verdiği için Tyreller hariç elde avuçta pek bir şey kalmamış olmalı (bir miktar da Lannister)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

piramit uzakta dragon hemen 2 kayik otede duruyor havada ole.
E bunlar asker, belki unsullied kivaminda kolelerdir.

axedice said:

Suark said:


(ejderhaları)
mancinikla vururdum ben olsam


Koskoca sabit piramidi vurmak zorken havada uçup ateş üfleyen devasa bi yaratığı altına pisleyip kayıp düşmek yerine mancınıkla vurmaya çalışman sanırım cute skalası üzerinden 0,6 Cute'luk bi puan getirir sana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

Billur mu geçiyosunuz gerçekten öyle mi bilemedim, spoiler yememek için gogıllayamıyorum da asfd



abi jorah mormont grayscale olmadi mi?
onu iyilessin diye yollamadi mi khaleesi?
onun gidip bulacagi healer olacak. ama tas kalpli, kotu bir kadin.
devamini spoiler olacagi icin anlatmiyorum..
yok efendim keraneciymis bilmem ne. oyle bir sey yok ya. uydurmus arkadas.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:


dragonlar bir tur dönse white walker ordusu üzerinde tertemiz olur zaten ya. mindless zombie sonuçta. geriye kalan liderleri de savaş esnasında birine kestirirler.



boş beleş şeyler değil bence whitewalkerlar her boktan haberleri var. ( koca kuzeye tamamen kar kış getirdiklerini düşünürsek dragonların toşakları bile dondururlar)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

abi eleştirdiğiniz dizinin bi önceki bölümünde 10 yaşında kız 4 kere bıçaklanıp,kanalizasyona düşüp,1 günde iyileşip,2.kattan düşüp,merdivenlerden yuvarlanıp,kendinden çok daha güçlü kızı kesmedimi?

sonra bu bölümde mantık hatalarımı arıyosunuz lol


Onun için şöyle bir teorim de var, arkadaşla konuşurken gelişti:

Arya teorisi

Faceless'ları Cercei tuttu, amaç Stark soyunu temizlemek. O yüzden eğitim bahanesiyle Arya'nın ağzından ailesiyle ilgili her detayı aldılar. Bu son sahnede de aslında diğer kız Arya'yı öldürdü, yüzünü de maske olarak giydi. Duvara astığı da kendi yüzü. Nitekim yüz takınca boy, kilo, ten rengi falan da değiştiğini önceki sahnelerden biliyoruz. O yüzden bizim eleman da "A girl is finally no one" dedi. Ve nitekim yine o yüzden o sahnede hiç topallamadan yamulmadan basıp gidiyor. Tabii niye atar yaptı derseniz o ayrı.

GRRM olsa çok ney böyle bir şaşırtmaca beklenirdi, ama Hollywood klişesine boğulmuş tırt senaristler bu kadar detaya girmezler heralde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam oldurdu olm 1 tanesini
Emre333 said:

bingildak said:


dragonlar bir tur dönse white walker ordusu üzerinde tertemiz olur zaten ya. mindless zombie sonuçta. geriye kalan liderleri de savaş esnasında birine kestirirler.



boş beleş şeyler değil bence whitewalkerlar her boktan haberleri var. ( koca kuzeye tamamen kar kış getirdiklerini düşünürsek dragonların toşakları bile dondururlar)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...