Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Martian (2015)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

Barathrum said:

Filmde herşeyin bukadar kolay olması sizede garip gelmedi mi yahu?Adam marsta karnına mızrak gibi demir girerek hayatta kaldı,sanki evinin arka bahçesinde takılıyormuş gibi davrandı.Film bana marsta yaşam mücadelesi hissi vermedi.Bildiğin yazlığının bahçesinde takılan botanist ve anılarını dinledik bi 45 dakika..

bu adamlar evinin arka bahçesinden alınarak yollanmıyorlar marsa lel
yıllar süren sıkı çalışmaların sonucu uzaya cıkmaları, senin benimle aynı şekilde etkilenmesini ve sakinliğini kaybetmesini bekleyemezsin dimi :D
Sosyal ağlarda paylaş

hiç beğenmedim, beğenemedim.

çok karışık yazıcam, sadece aklıma gelenleri dökücem sonra yine hatırlarsam yazarım fazla vaktim yok.

hayvani bir bilim kurgu/uzay hayranı olarak izlemeye fırsat bulamamıştım ve popülerliği ile beklentilerim de artmıştı. interstellar gibi olacak diye düşündüm, vurucu olacak dedim. çok klişe ve yapay çıktı. matt damon bile yetmedi.

lanet olsun 3d'ye zaten bi boka odaklanamıyosun, bir daha avm'de sinamaya gidersem. 2 kişilik sinema masrafı mısırlarla 75'e geliyor hay sizin dürtmenize ve tüketim çılgınlığınıza. neyse düzgün bi versiyonu çıkınca bir daha izlemeyi bile düşünmüyorum sanırım, açıp bi kızıl gezegen izlerim daha iyi. en azından adam gibi bilim kurgu.

tamam çok accurate tasarımlar, tamam nasa süper vs ama yok abi filmin özünde bilim kurgu yok. bunu hissedemiyorsun. filmin özünde cıvık bir hollywood formülü var. bir adamın üzerine yükle yetenekleri, filmin ortalarına kadar şakalı komikli kaliteli işler yapsın, sonra herşey ters gitsin. en sonda da ver gazı, alt metni ve zorlayarak başarsınlar. aaa süper kahraman formülü. o yüzden klişe. herşey komikli ve karizmatik bir şekilde ilerlesin sonra terslikler ve drama izleyiciyi duvara toslatsın. en sonda da azimle sınırları zorlayıp kazansınlar. herkes mutlu.

filmde ne doğru düzgün uzay temalı müzik var (bi ufak mars tınısı var onun dışında bişey duyamadım konsepte uygun), ne bilinmedik bir yerin keşfini hissettirebiliyorlar (mars bizim arka bahçemiz ya gibi işleniyor). anca biraz fırtına koymuşlar ama onun dışında dünyadan pek farkını hissedemiyoruz. yok soğuk oluyor, sıcak oluyor demişler de onları da casual işlemişler. mars'ın ısı sıkıntılarını geçtim insanın sınırlarını aşmasını, klimayla çözebiliyoruz yani o derece.

kaptanın böhühü ben yaptım, ben bıraktım onu ağlayışları. gemideki herkesin kurtarma operasyonuna süper bi şekilde gönüllü olması. hatta gemide 2 sevgilinin bulunması öeh çok bayık şeyler. HATTA tüm dünyanın herşeyi bir yana bırakıp tek bir astronotun kurtuluşuna odaklanması, meydanları doldurması falan.

gönderilerin de çok göze sokulması da eleştirilebilir(5 yaşındakiler de anlasın diye heral). nasa herşeyi yanmaz gönderdi ama şu tahta hacı yakabilirim. in your face religion.

sonuç olarak öyle iğrenç bi formülle sunulmuş ki film, izleyiciyi düşünmeye falan itmiyor. öle bi kahramanlık izleyip, uzun metraj nasa virali tükettikten sonra çıkıyorsunuz. evet mars'ta su var, hı hı.

bi de biz en büyüğüz, ama hadi bak çin de var diyip onların üzerinden prim yapmak nedir ya. çin de ne kadaaar babacan aman allahım. uzayda teknolojide lideriz ama çin'de de var bişiler diyomuş gibi yapıp yine kendilerini övmeleri çok manidar. rusların esamesi bile okunmuyor o da ayrı bir konu lol.

mantık hatalarına girmiyorum onlar zaten bilim kurguda normal bişi ama iron man olayı bitirdi tabii sdfs

sonuç olarak ne bileyim en tırışka, düşük bütçeli bilim kurguları bile izlerken (europa report mesela) böle bi heyecan yaratıyor, bi hayal gücü boostluyor, düşündürüyor ama bu filmde olmadı. çünkü dediğim gibi öyle bir ortam olmamış filmde, herşey izleyiciye hazır verilmiş.

Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

çok karışık yazıcam, sadece aklıma gelenleri dökücem sonra yine hatırlarsam yazarım fazla vaktim yok.

hayvani bir bilim kurgu/uzay hayranı olarak izlemeye fırsat bulamamıştım ve popülerliği ile beklentilerim de artmıştı. interstellar gibi olacak diye düşündüm, vurucu olacak dedim. çok klişe ve yapay çıktı. matt damon bile yetmedi.

lanet olsun 3d'ye zaten bi boka odaklanamıyosun, bir daha avm'de sinamaya gidersem. 2 kişilik sinema masrafı mısırlarla 75'e geliyor hay sizin dürtmenize ve tüketim çılgınlığınıza. neyse düzgün bi versiyonu çıkınca bir daha izlemeyi bile düşünmüyorum sanırım, açıp bi kızıl gezegen izlerim daha iyi. en azından adam gibi bilim kurgu.

tamam çok accurate tasarımlar, tamam nasa süper vs ama yok abi filmin özünde bilim kurgu yok. bunu hissedemiyorsun. filmin özünde cıvık bir hollywood formülü var. bir adamın üzerine yükle yetenekleri, filmin ortalarına kadar şakalı komikli kaliteli işler yapsın, sonra herşey ters gitsin. en sonda da ver gazı, alt metni ve zorlayarak başarsınlar. aaa süper kahraman formülü. o yüzden klişe. herşey komikli ve karizmatik bir şekilde ilerlesin sonra terslikler ve drama izleyiciyi duvara toslatsın. en sonda da azimle sınırları zorlayıp kazansınlar. herkes mutlu.

filmde ne doğru düzgün uzay temalı müzik var (bi ufak mars tınısı var onun dışında bişey duyamadım konsepte uygun), ne bilinmedik bir yerin keşfini hissettirebiliyorlar (mars bizim arka bahçemiz ya gibi işleniyor). anca biraz fırtına koymuşlar ama onun dışında dünyadan pek farkını hissedemiyoruz. yok soğuk oluyor, sıcak oluyor demişler de onları da casual işlemişler. mars'ın ısı sıkıntılarını geçtim insanın sınırlarını aşmasını, klimayla çözebiliyoruz yani o derece.

kaptanın böhühü ben yaptım, ben bıraktım onu ağlayışları. gemideki herkesin kurtarma operasyonuna süper bi şekilde gönüllü olması. hatta gemide 2 sevgilinin bulunması öeh çok bayık şeyler. HATTA tüm dünyanın herşeyi bir yana bırakıp tek bir astronotun kurtuluşuna odaklanması, meydanları doldurması falan.

gönderilerin de çok göze sokulması da eleştirilebilir(5 yaşındakiler de anlasın diye heral). nasa herşeyi yanmaz gönderdi ama şu tahta hacı yakabilirim. in your face religion.

sonuç olarak öyle iğrenç bi formülle sunulmuş ki film, izleyiciyi düşünmeye falan itmiyor. öle bi kahramanlık izleyip, uzun metraj nasa virali tükettikten sonra çıkıyorsunuz. evet mars'ta su var, hı hı.

bi de biz en büyüğüz, ama hadi bak çin de var diyip onların üzerinden prim yapmak nedir ya. çin de ne kadaaar babacan aman allahım. uzayda teknolojide lideriz ama çin'de de var bişiler diyomuş gibi yapıp yine kendilerini övmeleri çok manidar. rusların esamesi bile okunmuyor o da ayrı bir konu lol.

mantık hatalarına girmiyorum onlar zaten bilim kurguda normal bişi ama iron man olayı bitirdi tabii sdfs

sonuç olarak ne bileyim en tırışka, düşük bütçeli bilim kurguları bile izlerken (europa report mesela) böle bi heyecan yaratıyor, bi hayal gücü boostluyor, düşündürüyor ama bu filmde olmadı. çünkü dediğim gibi öyle bir ortam olmamış filmde, herşey izleyiciye hazır verilmiş.

adam haklı.
interstellar'ın boku olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

oh my god ya... oh my god.

her filme anlam yüklemen gerekmiyor. bu bir survival hikayesi, felsefik düşünceler, çıkarımlar falan niye bekliyorsun.

muhteşem bir hikaye ve hikayedeki her öğe inanılmaz düşünülerek, araştırılarak, fizik, kimya, yörünge fiziği vs'ye en uygun şekilde, gerçekleşebilecek şekilde yansıtılmış.

cıvık ve klişe hollywood formülü dediğin şey, kaliteli bir şekilde işlendiği zaman her zaman işe yaradığı için 'klişe' adını aldı.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

muhteşem bir hikaye ve hikayedeki her öğe inanılmaz düşünülerek, araştırılarak, fizik, kimya, yörünge fiziği vs'ye en uygun şekilde, gerçekleşebilecek şekilde yansıtılmış.

[no offense]
nasıl en uygun şekilde ya? biri beni aydınlatsın, en basitinden, marsta nasıl dünyadaki gibi yürüyor? yarıdan fazla çekim kuvveti farkı olması lazım dünya lehine, biraz zıplayarak yürümesi gerekmiyor mu aga, suit falan mı sağlıyor bunu? ben mi aşırı cahilim, bilemedim.
continous oksijen supply'ı hakkında da bilgiye ihtiyacım var.
[/no offense]
Sosyal ağlarda paylaş

Filme nasa destek vermiş, şöyle de bir konu vardı, nasanın 9 gerçek projesi filmde kullanıldı gibi, http://www.themarysue.com/nasa-fact-checks-the-martian/ o nedenle çok yakın gerçeğe deniyordur. Hatta wired'da bir de video var, nasa bilim adamları yorumlamış, http://video.wired.com/watch/nasa-scientists-fact-check-the-martian
Sosyal ağlarda paylaş

nasa videosu

videoda saçma öğelerin aslında gerçekçi olduğu anlatılmıyor. patates seçimi iyi falan deniyor veya işte pathfinder üzerinde o vardı, onu kullandı demiyor. O OLSAYDI, BÖYLE BİR ŞEY YAPABİLİRDİ diyor. nasa pr kazanıyor böyle filmlerden, destek topluyor, insanlarda awe uyandırıyor, tabii ki de destekleyecekler.

Sosyal ağlarda paylaş

Yani pratikte olan kullanılan şeylerden ziyade prototip veya teorik olarak mümkün görülen şeyler var ortada. Ama %100 böyle bu doğru demiyor ki zaten film, belgesel değil. http://www.businessinsider.com/whats-accurate-in-the-martian-2015-9 burası da karşılaştırmalı yapmış kullanılan teknolojileri.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

sabonis said:

[no offense]
nasıl en uygun şekilde ya? biri beni aydınlatsın, en basitinden, marsta nasıl dünyadaki gibi yürüyor? yarıdan fazla çekim kuvveti farkı olması lazım dünya lehine, biraz zıplayarak yürümesi gerekmiyor mu aga, suit falan mı sağlıyor bunu? ben mi aşırı cahilim, bilemedim.
continous oksijen supply'ı hakkında da bilgiye ihtiyacım var.
[/no offense]

das spoiler

Kitapta yer çekimiyle ilgili bayağı bir muhabbet var aslında, filmdeki gibi takılmıyor.

Kitap filmden 50 kat falan daha gerçekçi olabilir ki en sondaki iron man olayı da biraz gırgır olarak geçiyor ama yok öyle bir olay. İzin vermiyorlar çıkmasına, öyle kaptan falan da değil, öteki eleman "ipe bağlı" bir şekilde gelip alıyor elemanı mekiğin içerisinden.

Film bence güzel olmakla beraber benim için kitapta okuduklarımı görselleştirmek adına önemliydi, o yüzden aradığımı buldum sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sahaneydi film hani uzun suredir beslenmeyen bilim kurgu olmasada uzay acligimi besledi, bilim kurgu degil bence cunki cok kurguya bisi kalmamis sahaneydi. Matt damonida severim baya zaten iyide oynamis sevdim baya

said:
Tek sevmedigim yani ters gidebilicek herseyin ters gitmesi ve once uygula sonr plan yap kafasi yapmalari onun disinda nasa ve ames icin cok iyi PR olmus, orda attiklari tek roketin veya mattin soktugu tek bir plakanin bedelini soyleseler kudururdu cumhuriyetciler WASTING TAXPAYES MONEY LOLO diye

Interstellarla kiyaslamak sacma sonucta filmin sonunda isa kolyesinden cikan isik ile marsta portal bulup dunyaya isinlanmiyor adam. butun film science kasip power of love ile science rape yapmiolar ahahahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...