bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 tüh lan ben de oradan ev tutacaktım ama tutmadım, güzelim sucuklardan oldu huehuehuehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 komşu olurmuşuz bir iki sene kadar klasjdklasjd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Abi evde kıyma makinan varsa ve iyi et aldığın bi kasabın varsa kendin yapman en mantıklısı ve çokta kolay youtube da türk ustalardan tarifler var ordan bakıp yapıcaksın yada gidip günaydın nusret gibi yerlerdenm alman lazım ki istediğin hijyen ve tadı alasın ama baya tuzludur oralarda kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 videoda bi sıkıntı yokki? gayet leziz sosisler yapıyo gözüküyo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 abi leziz sucuk sosis..= guzel et..o etleri islemeden de iyi baharatlayip yersen zaten sahane lezzet alirsin..bizim tutturamadigimiz etin kalitesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 bi resim vardı sucuk ile ilgili var mı o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 makrocenter'da hiç katkı maddesi olmayan sucuk var. Biraz pahalı haliyle, ama lezzeti baya iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 deve sucuğu istiyosanız gönderiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Liebe said: videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi. videoda gösterdiği etler, beyaz beyaz olanlar, kesimlerden geriye kalan çöp etler abi. Bir de bu temiz hali. Dediğin gibi TR'dekiler nasıldır allah bilir. Hayatta ağzıma sürmem artık. Anca lokal üretimleri yerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Dworgian said: abi maslak darüşşafaka da gazeteciler sitesi var. onun içinde. bir de tabii adından belli sarıyerde bir yeri olması lazım ama bilmiyorum. ben o sitede oturuyordum da ondan 2 3 sene oradan sucuk aldım. akrabalar ankaradan fln sipariş verir oldular alıp göndersene die abi senin dediğin yerle benim sariyer dediğim yer arsında dünya yol varmış. :) Aklımda bulunsun, bi ara gidip alayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ya adı öyle işte. sarıyerde de vardır mutlaka senin dediğin yere yakın yani. darüşşafaka daki şubesi zaten. esas yerine netten bi bak derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ShadowFax said: Liebe said: videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi. videoda gösterdiği etler, beyaz beyaz olanlar, kesimlerden geriye kalan çöp etler abi. Bir de bu temiz hali. Dediğin gibi TR'dekiler nasıldır allah bilir. Hayatta ağzıma sürmem artık. Anca lokal üretimleri yerim. geçtiği işlemden sonra nerden yapıldığının çok bir önemi yok ki. sosise ö! diyosan jelibondan falan aman uzak dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Dworgian said: ya adı öyle işte. sarıyerde de vardır mutlaka senin dediğin yere yakın yani. darüşşafaka daki şubesi zaten. esas yerine netten bi bak derim http://www.sariyerkasabi.com/ siteleri varmış. Sucuk yok envanterde ama kesin siteyi güncellemeye kasmamışlardır. horacegoesskiing said: ShadowFax said: Liebe said: videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi. videoda gösterdiği etler, beyaz beyaz olanlar, kesimlerden geriye kalan çöp etler abi. Bir de bu temiz hali. Dediğin gibi TR'dekiler nasıldır allah bilir. Hayatta ağzıma sürmem artık. Anca lokal üretimleri yerim. geçtiği işlemden sonra nerden yapıldığının çok bir önemi yok ki. sosise ö! diyosan jelibondan falan aman uzak dur. Haklısın da görünce daha bi etkleniyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 olabilir tabii. gitmeden ara sor derim. canım çekti bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 aktiftablet said: makrocenter'da hiç katkı maddesi olmayan sucuk var. Biraz pahalı haliyle, ama lezzeti baya iyi.degisken oluyo bunun tadi. Bazen cok kuru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 İstanbul'da sucukçular Çatalca'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Cumhuriyet eskidendi artık polonez varken başkasına gitmeyin şiddetle tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 aynen bozdu cumhuriyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Sucuk dediğin zaten kıyma ile baharatı düzgünce karıştırıp bağırsağa doldurup kurutma olayı makine ile yapınca da değişen bir durum yok. Bazı kasaplar hakikaten baharatı çok iyi ayarlıyor ortaya müthiş sucuk çıkıyor o başka. Deve sucuğu var birde gayet lezzetli,kişisel tavsiyemdir,rakı ile güzel gidiyor. Deve güreşlerine de sırf deve sucuğu ve rakı muhabbeti var diye gidesim geliyor. Bu sene Selçuk'ta düzenlenecek olana giderim belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ShadowFax said: Selam, Alttaki videoyu izledikten sonra seri üretim sucuk, salam, sosisi bıraktım. sosisten salamdan geçtim de sucuğu insan arıyor. Seri üretimler dışında sucuk aldığınız kasaplar var mı? İçindekine güvendiğiniz, kesimden geriye kalan etleri değil kaliteli et kullanılmış gerçek sucuktan bahsediyorum. Bu işi düzgün yaptığına inandığınız lokal kasaplar var mı? Bir arkadaşımda ev yapımı sucuk yemiştim. Ev yapımı ayarında bir şey arıyorum. bizim zeytinburnun'da kasap dükkanı var istersen yardımcı olurum ben sucuk yemem, sevmem de sucuk'ta genel olarak kötü et kullanılır bundan kasıt, bayat kokmuş hastlıklı değil kıyma bile çeksen kurtarmayacak kısımlar yağlı yerler, etin kararmış yerleri tabi ki 1 kilo sucuğun tamamı böyle değildir kasabın aldığı ham etin bir kısmı(max %2-3) yukarıdaki muhateviyattadır normal et ekler, sucuk yaptırır. biz kendi etimizi götürüp yaptırıyoruz. (5-10 kasabın ortak olduğu bir imalathane var) bir parti 25 kilo civarı, bu kadar alırım, toplanabiliriz diyen varsa gözüyle gördüğü etten yaptırırız normal gidip dükkandan da alsanız piyasadan aldığınızdan bin kat iyidir. bu hafta işim yok, gitmişken sorayım ne kadar katakulli yapmış, içime sinerse yazarım tekrar buraya bu arada ben et doğrarım vs. diyen varsa ham et de satarız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 karkas et 20 22 lira mi neymis.25 kg diyorsun 500 e gelir..baharati cekmesi basmasi da 100 tutsa. 25 kilosunu 600 e mal edersin.24 e kilosu gelir sucugun..ki karkas etten % 20 fire versen sucugun kilosu 28 30 tl ye gelir..ha ama kurudugunda kutur kutur et olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 sucuk satmak daha karlı işte hem etteki fazlalıklardan kurutuluyorsun hem de kıymalık etleri değerlendirmiş oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Eğer vakit ayırabilirseniz kendiniz de yapabilirsiniz genelde en lezzetli sucuklar kuzu ve dana eti karışımı ile iyi ayarlanmış baharat ve sarımsak ile oluyor. Sucukluk bağırsak zaten her yerde bulunuyor. Ev yapımı sucuklar bana her zaman daha lezzetli geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Videoyu izledim de,mükemmel yapmışlar,sterilizasyon falan 10 numara.Tr de böyle yer yok,karısım miktarı hesabı en basit haliyle: maxsimum su + soya unu+ baharat+minimum et olarak hesaplanıyor,en az et kullanarak sosis,sucuk yapan firma sır gibi saklıyor oranı. Alıcaksanız fermente sucuk alın,kasap babanız olsa güvenmeyin,ne zaman sucukyapacagını öğrenıp o gün basında durun kasabın,yoksa kesin at eti,kıpıntı et dediğimiz hayvanın ekonomık deger tasımayan etleri,tavuk bacağı,eşek eti,bol miktarda nitrat,nitrit yersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar