Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da Sucuk


ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

Abi evde kıyma makinan varsa ve iyi et aldığın bi kasabın varsa kendin yapman en mantıklısı ve çokta kolay youtube da türk ustalardan tarifler var ordan bakıp yapıcaksın yada gidip günaydın nusret gibi yerlerdenm alman lazım ki istediğin hijyen ve tadı alasın ama baya tuzludur oralarda kanımca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi.


videoda gösterdiği etler, beyaz beyaz olanlar, kesimlerden geriye kalan çöp etler abi. Bir de bu temiz hali. Dediğin gibi TR'dekiler nasıldır allah bilir.

Hayatta ağzıma sürmem artık. Anca lokal üretimleri yerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

abi maslak darüşşafaka da gazeteciler sitesi var. onun içinde. bir de tabii adından belli sarıyerde bir yeri olması lazım ama bilmiyorum. ben o sitede oturuyordum da ondan 2 3 sene oradan sucuk aldım.

akrabalar ankaradan fln sipariş verir oldular alıp göndersene die


abi senin dediğin yerle benim sariyer dediğim yer arsında dünya yol varmış. :) Aklımda bulunsun, bi ara gidip alayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

Liebe said:

videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi.


videoda gösterdiği etler, beyaz beyaz olanlar, kesimlerden geriye kalan çöp etler abi. Bir de bu temiz hali. Dediğin gibi TR'dekiler nasıldır allah bilir.

Hayatta ağzıma sürmem artık. Anca lokal üretimleri yerim.


geçtiği işlemden sonra nerden yapıldığının çok bir önemi yok ki. sosise ö! diyosan jelibondan falan aman uzak dur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

ya adı öyle işte. sarıyerde de vardır mutlaka senin dediğin yere yakın yani. darüşşafaka daki şubesi zaten. esas yerine netten bi bak derim


http://www.sariyerkasabi.com/

siteleri varmış. Sucuk yok envanterde ama kesin siteyi güncellemeye kasmamışlardır.

horacegoesskiing said:

ShadowFax said:

Liebe said:

videodaki yapım sürecinde bişi yokki, sosis nasıl yapılıyor sanıyordunuz abi. asıl o türkiyedeki orta halli fabrikalarda nasıl etler, hayvanların nereleri kullanılıyo onu görmek lazım. gördükten sonra muhtemelen vejeteryan oluruz tabi.


videoda gösterdiği etler, beyaz beyaz olanlar, kesimlerden geriye kalan çöp etler abi. Bir de bu temiz hali. Dediğin gibi TR'dekiler nasıldır allah bilir.

Hayatta ağzıma sürmem artık. Anca lokal üretimleri yerim.


geçtiği işlemden sonra nerden yapıldığının çok bir önemi yok ki. sosise ö! diyosan jelibondan falan aman uzak dur.


Haklısın da görünce daha bi etkleniyor insan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sucuk dediğin zaten kıyma ile baharatı düzgünce karıştırıp bağırsağa doldurup kurutma olayı makine ile yapınca da değişen bir durum yok. Bazı kasaplar hakikaten baharatı çok iyi ayarlıyor ortaya müthiş sucuk çıkıyor o başka. Deve sucuğu var birde gayet lezzetli,kişisel tavsiyemdir,rakı ile güzel gidiyor. Deve güreşlerine de sırf deve sucuğu ve rakı muhabbeti var diye gidesim geliyor. Bu sene Selçuk'ta düzenlenecek olana giderim belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

Selam,

Alttaki videoyu izledikten sonra seri üretim sucuk, salam, sosisi bıraktım.



sosisten salamdan geçtim de sucuğu insan arıyor.

Seri üretimler dışında sucuk aldığınız kasaplar var mı? İçindekine güvendiğiniz, kesimden geriye kalan etleri değil kaliteli et kullanılmış gerçek sucuktan bahsediyorum.

Bu işi düzgün yaptığına inandığınız lokal kasaplar var mı? Bir arkadaşımda ev yapımı sucuk yemiştim. Ev yapımı ayarında bir şey arıyorum.


bizim zeytinburnun'da kasap dükkanı var
istersen yardımcı olurum

ben sucuk yemem, sevmem de
sucuk'ta genel olarak kötü et kullanılır
bundan kasıt, bayat kokmuş hastlıklı değil
kıyma bile çeksen kurtarmayacak kısımlar
yağlı yerler, etin kararmış yerleri

tabi ki 1 kilo sucuğun tamamı böyle değildir
kasabın aldığı ham etin bir kısmı(max %2-3) yukarıdaki muhateviyattadır
normal et ekler, sucuk yaptırır.

biz kendi etimizi götürüp yaptırıyoruz. (5-10 kasabın ortak olduğu bir imalathane var)

bir parti 25 kilo civarı, bu kadar alırım, toplanabiliriz diyen varsa gözüyle gördüğü etten yaptırırız

normal gidip dükkandan da alsanız piyasadan aldığınızdan bin kat iyidir.

bu hafta işim yok, gitmişken sorayım ne kadar katakulli yapmış, içime sinerse yazarım tekrar buraya

bu arada ben et doğrarım vs. diyen varsa ham et de satarız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Videoyu izledim de,mükemmel yapmışlar,sterilizasyon falan 10 numara.Tr de böyle yer yok,karısım miktarı hesabı en basit haliyle: maxsimum su + soya unu+ baharat+minimum et olarak hesaplanıyor,en az et kullanarak sosis,sucuk yapan firma sır gibi saklıyor oranı.
Alıcaksanız fermente sucuk alın,kasap babanız olsa güvenmeyin,ne zaman sucukyapacagını öğrenıp o gün basında durun kasabın,yoksa kesin at eti,kıpıntı et dediğimiz hayvanın ekonomık deger tasımayan etleri,tavuk bacağı,eşek eti,bol miktarda nitrat,nitrit yersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...