Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da Sucuk


ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

virginia angus da olacak mı?

ya da hamdi?

ya da her ikisi de


Esh said:

karaköyde baltazarda burger yenecek mi?



vircinya angustan aldıgımız burgerın içine baltazarın burgerini ve hamdiden aldıgımız küp kebabının içeriğini doldurup öyle yeriz

hatta üstümüze başımıza süreriz

inanmamız yeter



edit: biber burger'i daha çok seviyorum ama

hele rokforlusu

üfffff
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

kasap lazari'den domuz gestirek bigün. barbekü şansımızın olduğu biryer bulabilirsek


annemler de ben evliyken lazariden alıp alıp gelirlerdi. şimdi onların yanındayım geçici, kaç aydır "alacağız getireceğiz" diye vaatler vaatler =/

da direk domuz kestirmek?

bacon alsak olma mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

kasap lazari'den domuz gestirek bigün. barbekü şansımızın olduğu biryer bulabilirsek


bbq konusunda diyeceklerim var !

barbekü ve grill (mangal) farklı şeyler

barbekü,kapalı sistemde,ateş ile değil ısı ile pişirmek demek,külün sıcağıyla mesela,yavaş yavaş,oturaklı,bizim "kuyu,tandır" sistemlerimize daha yakın,mangal'a değil.

o yavaş yavaş pişen et,yumuşacık olur,lifleri sertleşmez,etin içersindeki yağ yavaş yavaş eriyip etin her yerine dağılır,içersindeki su buharlaşıp gitmez,pamuk gibi olur pamuuuuk


dolayısıyla düzgün bir şekilde işleyen bir barbeküden alınan sonuç,mangalda pişen etlere benzemez,resimdeki arkadaşa benzer


döş


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

Vingthor said:

kasap lazari'den domuz gestirek bigün. barbekü şansımızın olduğu biryer bulabilirsek


bbq konusunda diyeceklerim var !

barbekü ve grill (mangal) farklı şeyler

barbekü,kapalı sistemde,ateş ile değil ısı ile pişirmek demek,külün sıcağıyla mesela,yavaş yavaş,oturaklı,bizim "kuyu,tandır" sistemlerimize daha yakın,mangal'a değil.

o yavaş yavaş pişen et,yumuşacık olur,lifleri sertleşmez,etin içersindeki yağ yavaş yavaş eriyip etin her yerine dağılır,içersindeki su buharlaşıp gitmez,pamuk gibi olur pamuuuuk


dolayısıyla düzgün bir şekilde işleyen bir barbeküden alınan sonuç,mangalda pişen etlere benzemez,resimdeki arkadaşa benzer


döş




biliyorum bebişim. babyrib diyorum. barbekü diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...