Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dolandırıcılık mı?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

ürün kargo ile geldiği, gidip görerek almadığı için haklı durumda. faturada yazanı yollamadılar bana dolandırdılar beni diyecek.

hatta sonrasında 800 liraya samsung s5 miydi neydi onu satmak zorunda bırakacaksın adamları. yoksa dolandırıcılıktan savcılığa vereceksin. 800 e samsung galaxy s5 almıs olacaksın sdfd
Sosyal ağlarda paylaş

büyük bir ihtimalle, vergi iadesi falan gibi bir durum için hayali fatura olayı olabilir, ki buda hepimizi dolandırmış oluyorlar, aksi halde açık fatura göndermeleri gerekirdi diye düşünüyorum.

gerçi bu mevzuatları bilmiyorum, 50tl ye değeri olan şeyleri 800tl ye fatura kesersen ne gibi bir kazancın oluyor? o şeyleri 800tl olarak giriş yapması gerekiyor herhalde

gerçi bu durumda hayali faturadan koda falan giriyor olman lazım, ticaret hayatı için kötü olur
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Daemir said:

ama daha önce dendiği gibi irsaliye olayı beni de şüpheye düşürdü? irsaliye dediğimiz şey de malı teslim ettiğine dair belge. orada malın cinsi miktarı yazar, fiyat yazmasına gerek yoktur mesela. ellerinde malı teslim ettiklerine dair kanıtları yok yani adamların. bana sadece fatura yollamışlar mal yok kardeşim desen adamlar malı yolladığını ispat edemez.

irsaliyeli faturadır o. itiraz şekli aynı şekilde mi bilmiyorum, irsaliyeli faturayı kargocu çıkartıp imzalatır mı ona da emin değilim.

irsaliyeli fatura geldi

Kithnos said:

Liebe said:

kaşe nereye vurulmuş? eğer üstteyse faturanın adamlar bunlar veresıuye mal aldı ödeme yapmadı derlerse tahsılat makbuzu , fış falan göstermenız gerekır kı o da sızde yok tabıkı

Bu tam bir şehir efsanesi.

Neresine vurursan vur, her fatura aynıdır.

bu doğru değil araştırdım hakkaten üste vurulursa açık, aşağı vurulursa kapalı demekmiş.

Theridone said:

Ne sacmalammis bilmiyorum ama, sadece op un yazdiklarini okudum.

Firma sana urunu gondermis. Fatura zaten acik kesilmistir, firma kasesi urunun adinin altina basilmaz o durumda, ust tarafa basilir. Bu durumda da, urun sana NE ZAMAN GELMIS OLURSA OLSUN 8 gun icerisinde faturaya itiraz etme hakkin var.

E peki adam bana faturayi 7 gun once kesip, son gun gonderirse ne olacak?

Hicbir sey olmayacak, yasal sure URUN ELINE GECTIGI ZAMAN baslar.

Ayrica, senin durumunda bir ufak istisna var. O da urunu dokunup bakmadan almis olman.

Bu durumda da sana 15 gun SORGUSUZ SUALSIZ iade etme hakkin var.

Simdi ne yapacaksin?

1- Kargo teslim belgelerini sakla
2- Sirketi ara, ben sizden urun istemedim, hemen iade aliyorsunuz bunu yoksa dolandiriciliktan savciliga gidiyorum diyeceksin. SAKIN AMA SAKIN LAFTAN ANLAMA, BEN ANLAMAM ALACAKSINIZ de.
3- Ikna etmelerine izin verme.
4- Her belgeyi sakla ilerde lazim olabilir.
5- Bu da sana ders olsun. Sakin hicbir sey kabul etme boyle durumlarda.

Durumda bir sakatlik olursa yaz buraya ya da pm at.

fatura açık değil kapalı. kaşe aşağıya vurulmuş durumda.

dediğim gibi ilk iş olarak faturaya itiraz edicez ve alın bu ürünleri bizden diyip adamların cevabına göre ya polise ve tüketici mahkemesine gidicez yada ödeme falan yapmicaz adamlara sadece ürünleri yollıyıp kapatıcaz olayı orada.
Sosyal ağlarda paylaş

faturanın bir nüshasına teslim aldım diye imza atmadıysan hiç birşey olmaz.

faturada ürünün marka, modeli açık açık yazmak zorunda. eğer samsung diye dandirik ürün kakalamışlarsa imza atmışsan bile parasını alamazlar. faturanın diğer nüshasına imza atmış mı annen onu sor, sonra da faturada yazan marka, model ne ona bak.

faturaya itiraz süresi de ancak faturayı kabul ettim diye imza atarsanız geçerli. öbür türlü ben hepinize fatura göndereyim 15 gün sonra icra takibi başlatayım.
Sosyal ağlarda paylaş

itusozluk said:

sayın müşterimiz düzenli fatura ödemelerinizden dolayı adınıza tanımlanan galaxy s5 cep telefonunuzu ve 500 dk'nizi aktifleştirmek için 08508111079 u arayınız.

şeklinde bir mesaj haberdar olunan dolandırıcıların yeni numarası.

halbuki bulgaristan da mahsur kaldım yardım edin,
bilgileriniz terör örgütü tarafından kullanılıyor para gönderin

gibi numaralar çok daha güzeldi

bariz para koparma olayi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara call center kurup ciddi miktarlarda para dolandırıyorlardı,milyon liralık vurgun yapmışlardı. Beni de aradılar sigorta borcu çıkardılar dedim yok öyle bir borç sonra biraz daha bilgi almak için ısrar edince bende kafadan bir kredi kartı numarası salladım,bütün borcumu kapatmak istediğimi söyledim sevindiler,müdürle görüşebilir miyim ileriye dönük ödeme de yapmak istiyorum dedim rastgele birini bağladı kız, adamı güzelce bir kalayladıktan sonra her yere şikayeti yazdım,avukat arkadaşı aradım o da gitti savcılığa suç duyurusunda bulundu sonra tüketici hakları derneğini aradım,onlara dedim insanlar mağdur,emekliler kan ağlıyor diye anlattım sonra baskın yedi hıyarlar,call center çetesi çökertildi diye haberlere çıktılar. Çorba da tuzum oldu,bizim yaşlıları da uyardım,ne olur ne olmaz.

Ama olayın iç yüzünü araştırdım ya turkcell'in ya da turktelekom'un bok yemesiydi gayet rahat bu tip numaraları dağıtıyorlar,ihbarları iplemeyip numaraları kullanıma da kapatmıyorlar. Diğer taraftan telefonun kayıtlı olduğu adres gerçek adres değil. Polis desen zaten her yeri birbirine denk. Savcılıkta küçük işlerle uğraşmıyor,olay büyüyünce uğraşıyor. Kısacası dolandırıcılıkta iyi para var zaten olaya polis ve savcılık müdahil olana kadar kanarya adalarında kumun tadını çıkarıyor olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi gerçekten saçma lan. parasını almadan kim kime birşey yollar? ya online ödemiştir, ya kapıda ödemiştir ya havale eft yapmış, ya elden ödemiştir illaki ödemiştir ki o ürün faturayla gelmiştir.

yani ben sana fatura kestim itiraz etmedin gg 10000 lira mı ver, icraya veriyorum diye bi şey var mı?

kaldıki adam ürünün parasını almadığını nasıl kanıtlayacak? para almadıysan kesme o zaman faturayı ürünü sattım diye mal adam derler.

ben olsam para ödemem arar teşekkür ederim derim. soran eden olursa ben size parayı elden vermiştim ya derim. bırak onlar kanıtlamaya çalışsın sonra.

ama gerçi düşününce ne bileyim abi dolamndırıcı sonuçta bunlar. bu kadar riskli bir dolandırma yöntemi olmaz gibi geliyor bana.

bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bi benzerini bana yapmaya çalıştılar

acaip hızlı konuşan bi kadın tel açtı şöyle şöyle tablet kazandınız adres verin gönderelim diye

e gönderin dedim

sonra benden kk bilgilerimi tırtıklamaya çalışıyor ama ısrarla bakın beyfendi sizden kk nosu istemiyorum, eee son kullanma tarihi neydi ? falan diye

napcaksın diyorum başlıyor anlatmaya yok şukadar mgpixel kamerası yok wiifii yok ıvır zıvır tablet özellikleri sayıyo

kapadım suratına
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

aras kargo ile gelmiş sadece oraya kargoyu aldım diye imza atmış. başka atılan bi imza falan yok.

Bu mesaja istinaden tüm patidaşları bilgilendireyim.
İster PTT'den, isterse herhangi bir kargo firmasından size gelen zarf veya herhangi bir kargoyu içinde ne olduğundan emin olmadan kesinlikle teslim almayın. Teslim almak için de imza atmanız gerektiği için yani imza atmayın demek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim 2 kuruşum: mesafeli satışa girmiyor mu bu? mesafeli satış sözleşmelerinde (Gerçi öyle bi sözleşme de yok ortada da) max 14 gün içerisinde sorgusuz sualsiz iade hakkın var bildiğim kadarıyla. Yapıştırırsın iadeyi olur biter, ama şebekenin arkasını çıkarmak lazım gerçekten de. Temiz şerefsizlik. Bunla alakalı isimleri vs. de içeren bir yazı mutlaka yaz derim internete
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...