Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whiplash (2014)

Laraken

Öne çıkan mesajlar

eldar said:

Theridone said:

Filmin ilk 8-10 dakikasini izledim, baktim efsane bisey olacak dedim sinemada izleyeyim. Dogru mu yapiyorum patipotlar

Cuma giriyor gösterime, daha önce emin olamamıştım :).

bence sinemada izlencek bir film değil bu
sonunda istem dışı ayağa kalktım hani
mutlaka kalkan olmuştur ybenim gibi sinemada olsam olmazdı
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar ratelendigini bilmedigim için evet veya hayır diyemedim. Bazı filmler var, kendilerini bi kalite skalasına koyduklarında ne kadar iyi olduklarını konusabiliyorsun sadece. Çünkü kusur yok, sadece source material ne kadar iyi etc etc. Hani "Abi of şurası tam tırtoydu" dedigim biryer yok.

Tek araba kazasından sonra çalmasına izin vermesi bi ÖEH ulan dedirtti.

Oraya da suspension of disbelief vurulabilir gayet.

Ha asrın filmi mi hayır, caz seviyorsan bi ayrı hosuna gidiyor ama orası apayrı zevkler renkler.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Bugün Ne İzlediniz gibi bık bık bi topicte baya muhabbeti döndü. Çok temiz film, jazz hastası olmanıza gerek yok tadına varmak için.

Thriller'dan daha thriller.

e xunn sen plebmişsin baya baya. :B interstellar başlığında görüp elit sanmıştım

suspension of disbelief diyorsun da filmin bana hadi len çektirdiği kısımlar epey fazla. geri kalan kısımlar da ekseriyetle :I

fletcher'ın olduğu kısımları izlemedin galiba filmde.

film çok bilmediğimiz bir doğu bloğu ülkesinde geçse, caz müzik değil de klasik müzik olsa, işin içine kan man gibi şeyler koymasalar abuk subuk belki daha olabilirdi. en azından rocky olurdu o zaman.

mental tough love konusunda house md den fersah fersah geride. upuzun film izliyorsunuz sonunda ne izledim acaba ben bu kadar süre dedirtiyor. ziplesen 10 dakkalık film.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi okudum, let's agree to disagree dedim. Tartışmaya açık birşey dememişsin zaten. House kıyaslamasına da katılamadım.

Hani adam atılmasa haklısın da, House gibi 8 sezon her bölümde illegal hareketi gözüne soksa, adamın haşlaması house kadar witty ve daha çok comedy bazlı olsa kıyasın tutabilirdi belki.

Predestination'ı övüp bu filmi sevmemek gibi bir harekette bulunmasan pleb suçlamasını gögüslerdim de ı-ıh.

Sosyal ağlarda paylaş

şu yüzden house ile kıyaslıyorum ben aslında. işleniş farklarını ve tonlarını bir kenara bırakalım. tough love konusunda farklı düşünelim, belki insanları zorlamak onlarda bir şey açığa çıkarır. çok mu PC yiz, gibi şeyleri sorgulamak istiyorsan house bunu daha iyi yapıyor.

whiplashde ise fletcher bildiğin sayko. çocuk da obsesif. evet abi bazen belki de sandalye fırlatmak lazım diye düşünmüş bir adam tamamen sonuç odaklı düşünen adam filmde. filmin sadece sonunu değiştir bir de öyle bak.

tartışmaya açık değil diyorsun, doğru bence de tartışmaya açık değil. ellerin kanayana kadar davul çalarak okula girersin ancak. sonra ellerin kanamaz. hızlı çalarak hızlı davulcu olursun caz müzisyeni olamazsın. bu tedirginliğin olduğu yerden müzisyenlik çıkmaz, belki, belki teknik yeterlilik çıkar ki bu kadar stresin çok sağlıklı olmayacağını yine yüce house bile işledi. fletcher okuldan çok geç atıldı. herkesin alışmış olduğu bu davranışlarla bir yıl bile kalamazdı orada. şurada gerçekçiliği ile alakalı bir inceleme var neyse uzatmayayım:
http://www.vulture.com/2014/10/ask-an-expert-juilliard-professor-whiplash.html

filmin en büyük başarısı, aslında spor filmi olmasına rağmen kendini kamufle ederek beğeni kazanması. davulsuz olsa olmayacaktı böyle.

yine de bence birileri yönetmene sandalye filan fırlatsın tokat atsın. daha iyi filmler çeker belki. bir de boş zamanlarında elleri kanayana kadar editing falan yapsın ahah.

Sosyal ağlarda paylaş

horacegoesskiing said:

şu yüzden house ile kıyaslıyorum ben aslında. işleniş farklarını ve tonlarını bir kenara bırakalım. tough love konusunda farklı düşünelim, belki insanları zorlamak onlarda bir şey açığa çıkarır. çok mu PC yiz, gibi şeyleri sorgulamak istiyorsan house bunu daha iyi yapıyor.

whiplashde ise fletcher bildiğin sayko. çocuk da obsesif. evet abi bazen belki de sandalye fırlatmak lazım diye düşünmüş bir adam tamamen sonuç odaklı düşünen adam filmde. filmin sadece sonunu değiştir bir de öyle bak.

tartışmaya açık değil diyorsun, doğru bence de tartışmaya açık değil. ellerin kanayana kadar davul çalarak okula girersin ancak. sonra ellerin kanamaz. hızlı çalarak hızlı davulcu olursun caz müzisyeni olamazsın. bu tedirginliğin olduğu yerden müzisyenlik çıkmaz, belki, belki teknik yeterlilik çıkar ki bu kadar stresin çok sağlıklı olmayacağını yine yüce house bile işledi. fletcher okuldan çok geç atıldı. herkesin alışmış olduğu bu davranışlarla bir yıl bile kalamazdı orada. şurada gerçekçiliği ile alakalı bir inceleme var neyse uzatmayayım:
http://www.vulture.com/2014/10/ask-an-expert-juilliard-professor-whiplash.html

filmin en büyük başarısı, aslında spor filmi olmasına rağmen kendini kamufle ederek beğeni kazanması. davulsuz olsa olmayacaktı böyle.

yine de bence birileri yönetmene sandalye filan fırlatsın tokat atsın. daha iyi filmler çeker belki. bir de boş zamanlarında elleri kanayana kadar editing falan yapsın ahah.

Hocam gerçekten subjektif eleştirilerin baya. Yani HAYIR ÖYLE DEĞİL diyebileceğim birşey demiyorsun. Ki nadir yaşıyorum bunu burada.

O el kanatmalı çok çalışmalar tamamen mental bence, durumu fazla literal almak olmuş. Ve cocugun en büyük sıkıntısı timeline. Hani amacı filmin basında EN İYİ OLUCAMdan çok orkestrada tutunmaya calısması. Ve aslında çok hızlı calıcam bir yerde var sadece. Geri kalanda TEMPO(!) sıkıntısı çekiyor. Hocanın kendini öldüren ögrencisi direkt cocugun geleceği bu arada gözünden kactıgını sanmıyorum. Üflemelide scales sorunu yaşayan bir eleman, aynı Neiman. birşey gördüm ık bık. Ve hocanın sayko olduguna katılmıyorum. Günümüzün "Everybody is a winner" tutumuna başarılı bir eleştiri oldugunu düşünüyorum. Filmin sonunun siyah beyaz oldugunu düşünmüyorum. Fletcher zaten söyleşide hocanın tavrının çok sıkıntılı buldugunu ve çok net yanlış oldugunu söylerken bana neye girdigini bildigin sürece yanlış gelmiyor. Ama geliyor da. Ama gelmiyor da. Kesinlikle BU diyebileceğim bir durum olmadıgı için filme max 8 verdim, o da ilgi alanıma girdi vs vs. Ama benim de mesela objektif bir yorumum yok bu yazdıklarımda.

Daha teknik yaklaşırsam filmin müzigi atmosferi pacingi hep benden çok yüksek not aldı. Tek eleştirim de yine Fletcher'ın bazı anlarının çok ekstrem olması.

Sosyal ağlarda paylaş

bu amerikalıların sporlu yarışmalı film türünde bir başyapıt olmuş resmen.

Filmin hedeften sapmadan akıcı bir biçimde olayına odaklanmasını çok başarılı, müzik sahnelerinin çekimini mükemmel buldum. Bence caz sevmeyen insanların bile sıkılmayacağı bir film olmuş nihayetinde. Ancak 10 dakikalık bir caz parçasını bile baymadan dinleyemeyen birini açmaz film.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...