k1nJo Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 benim de aklıma şu film geldi izlerken http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMjE5MDMzOTk3MV5BMl5BanBnXkFtZTYwNTE0NTg2._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 kan sporu daha da doğru tabi. hoca dövüyo orada direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Theridone said: Filmin ilk 8-10 dakikasini izledim, baktim efsane bisey olacak dedim sinemada izleyeyim. Dogru mu yapiyorum patipotlar Cuma giriyor gösterime, daha önce emin olamamıştım :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Harbiden meh/10 idi , abartıldığı kadar yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 çok abartıldığı kadar yoktu ama kötü de değildi. sardı baya 8/10 verilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 eldar said: Theridone said: Filmin ilk 8-10 dakikasini izledim, baktim efsane bisey olacak dedim sinemada izleyeyim. Dogru mu yapiyorum patipotlar Cuma giriyor gösterime, daha önce emin olamamıştım :). bence sinemada izlencek bir film değil bu sonunda istem dışı ayağa kalktım hani mutlaka kalkan olmuştur ybenim gibi sinemada olsam olmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 abi sinemada duygulandığım, heyecanlandığım, gerildiğim film hiç olmadı değil. Ayağa kalkmadan da duygumu yaşayabilirim. İlla ayağa kalkmam gerkekirse de kalkarım. En fazla napıyo lan bu bakışı atarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Baya akıcıydı film,müzikten zerre anlamayan beni bile sıkmadan kulakların pasını sildi.8/10,meme gösterseler 10/10 olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Umut sarikaya karikaturune donuseyim, istanbul yaziyodu zilin ustunde. Overrated bu arada evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Ne kadar ratelendigini bilmedigim için evet veya hayır diyemedim. Bazı filmler var, kendilerini bi kalite skalasına koyduklarında ne kadar iyi olduklarını konusabiliyorsun sadece. Çünkü kusur yok, sadece source material ne kadar iyi etc etc. Hani "Abi of şurası tam tırtoydu" dedigim biryer yok. Tek araba kazasından sonra çalmasına izin vermesi bi ÖEH ulan dedirtti. Oraya da suspension of disbelief vurulabilir gayet. Ha asrın filmi mi hayır, caz seviyorsan bi ayrı hosuna gidiyor ama orası apayrı zevkler renkler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 ÖEH ulan dedirten yeri spoilera alsaydın. Biz de ÖEH ulan demek isteyecektik belki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Of çok pardon bro, hiç aklıma gelmedi paslıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 hiyar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 8.7'lik bir film degil kisacasi. kotu film demiyorum. jazz bilmeyen adama izletip dinletip sevdirdi. ayrica jk simmons'i tenzin'den sonra duzgun bir rolde gormek sevindirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 8.7 mi demişler? Değil abi. Hype'ın bokunu çıkarmanın alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 xunn said: Bugün Ne İzlediniz gibi bık bık bi topicte baya muhabbeti döndü. Çok temiz film, jazz hastası olmanıza gerek yok tadına varmak için. Thriller'dan daha thriller. e xunn sen plebmişsin baya baya. :B interstellar başlığında görüp elit sanmıştım suspension of disbelief diyorsun da filmin bana hadi len çektirdiği kısımlar epey fazla. geri kalan kısımlar da ekseriyetle :I fletcher'ın olduğu kısımları izlemedin galiba filmde. film çok bilmediğimiz bir doğu bloğu ülkesinde geçse, caz müzik değil de klasik müzik olsa, işin içine kan man gibi şeyler koymasalar abuk subuk belki daha olabilirdi. en azından rocky olurdu o zaman. mental tough love konusunda house md den fersah fersah geride. upuzun film izliyorsunuz sonunda ne izledim acaba ben bu kadar süre dedirtiyor. ziplesen 10 dakkalık film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Abi okudum, let's agree to disagree dedim. Tartışmaya açık birşey dememişsin zaten. House kıyaslamasına da katılamadım. Hani adam atılmasa haklısın da, House gibi 8 sezon her bölümde illegal hareketi gözüne soksa, adamın haşlaması house kadar witty ve daha çok comedy bazlı olsa kıyasın tutabilirdi belki. Predestination'ı övüp bu filmi sevmemek gibi bir harekette bulunmasan pleb suçlamasını gögüslerdim de ı-ıh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 filmi bi horace begenmemis baskalari da begenmesin diye ugrasmis bayagi ama olmamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 şu yüzden house ile kıyaslıyorum ben aslında. işleniş farklarını ve tonlarını bir kenara bırakalım. tough love konusunda farklı düşünelim, belki insanları zorlamak onlarda bir şey açığa çıkarır. çok mu PC yiz, gibi şeyleri sorgulamak istiyorsan house bunu daha iyi yapıyor. whiplashde ise fletcher bildiğin sayko. çocuk da obsesif. evet abi bazen belki de sandalye fırlatmak lazım diye düşünmüş bir adam tamamen sonuç odaklı düşünen adam filmde. filmin sadece sonunu değiştir bir de öyle bak. tartışmaya açık değil diyorsun, doğru bence de tartışmaya açık değil. ellerin kanayana kadar davul çalarak okula girersin ancak. sonra ellerin kanamaz. hızlı çalarak hızlı davulcu olursun caz müzisyeni olamazsın. bu tedirginliğin olduğu yerden müzisyenlik çıkmaz, belki, belki teknik yeterlilik çıkar ki bu kadar stresin çok sağlıklı olmayacağını yine yüce house bile işledi. fletcher okuldan çok geç atıldı. herkesin alışmış olduğu bu davranışlarla bir yıl bile kalamazdı orada. şurada gerçekçiliği ile alakalı bir inceleme var neyse uzatmayayım: http://www.vulture.com/2014/10/ask-an-expert-juilliard-professor-whiplash.html filmin en büyük başarısı, aslında spor filmi olmasına rağmen kendini kamufle ederek beğeni kazanması. davulsuz olsa olmayacaktı böyle. yine de bence birileri yönetmene sandalye filan fırlatsın tokat atsın. daha iyi filmler çeker belki. bir de boş zamanlarında elleri kanayana kadar editing falan yapsın ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 bir gün utanıcaksınız bu filmi sevdiğiniz için :B beğenmemek meselesi değil, izler geçerim kenara normalde ama olağanüstü şaheser falan denilince deliriyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 izledim, beğendim, ileride yine izlerim o listede yani güzel gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 xunn said: 8.7 mi demişler? Değil abi. Hype'ın bokunu çıkarmanın alemi yok. abi insanlar rating vermeyi bilmiyor letterboxd'da cok görüyorum filmi cok begendim şöyle böyle şurasu iyiydi orası kötüydü anlatmış adam, verdiği ratinge bakıyorsun 5 yıldız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 horacegoesskiing said: şu yüzden house ile kıyaslıyorum ben aslında. işleniş farklarını ve tonlarını bir kenara bırakalım. tough love konusunda farklı düşünelim, belki insanları zorlamak onlarda bir şey açığa çıkarır. çok mu PC yiz, gibi şeyleri sorgulamak istiyorsan house bunu daha iyi yapıyor. whiplashde ise fletcher bildiğin sayko. çocuk da obsesif. evet abi bazen belki de sandalye fırlatmak lazım diye düşünmüş bir adam tamamen sonuç odaklı düşünen adam filmde. filmin sadece sonunu değiştir bir de öyle bak. tartışmaya açık değil diyorsun, doğru bence de tartışmaya açık değil. ellerin kanayana kadar davul çalarak okula girersin ancak. sonra ellerin kanamaz. hızlı çalarak hızlı davulcu olursun caz müzisyeni olamazsın. bu tedirginliğin olduğu yerden müzisyenlik çıkmaz, belki, belki teknik yeterlilik çıkar ki bu kadar stresin çok sağlıklı olmayacağını yine yüce house bile işledi. fletcher okuldan çok geç atıldı. herkesin alışmış olduğu bu davranışlarla bir yıl bile kalamazdı orada. şurada gerçekçiliği ile alakalı bir inceleme var neyse uzatmayayım: http://www.vulture.com/2014/10/ask-an-expert-juilliard-professor-whiplash.html filmin en büyük başarısı, aslında spor filmi olmasına rağmen kendini kamufle ederek beğeni kazanması. davulsuz olsa olmayacaktı böyle. yine de bence birileri yönetmene sandalye filan fırlatsın tokat atsın. daha iyi filmler çeker belki. bir de boş zamanlarında elleri kanayana kadar editing falan yapsın ahah. Hocam gerçekten subjektif eleştirilerin baya. Yani HAYIR ÖYLE DEĞİL diyebileceğim birşey demiyorsun. Ki nadir yaşıyorum bunu burada. O el kanatmalı çok çalışmalar tamamen mental bence, durumu fazla literal almak olmuş. Ve cocugun en büyük sıkıntısı timeline. Hani amacı filmin basında EN İYİ OLUCAMdan çok orkestrada tutunmaya calısması. Ve aslında çok hızlı calıcam bir yerde var sadece. Geri kalanda TEMPO(!) sıkıntısı çekiyor. Hocanın kendini öldüren ögrencisi direkt cocugun geleceği bu arada gözünden kactıgını sanmıyorum. Üflemelide scales sorunu yaşayan bir eleman, aynı Neiman. birşey gördüm ık bık. Ve hocanın sayko olduguna katılmıyorum. Günümüzün "Everybody is a winner" tutumuna başarılı bir eleştiri oldugunu düşünüyorum. Filmin sonunun siyah beyaz oldugunu düşünmüyorum. Fletcher zaten söyleşide hocanın tavrının çok sıkıntılı buldugunu ve çok net yanlış oldugunu söylerken bana neye girdigini bildigin sürece yanlış gelmiyor. Ama geliyor da. Ama gelmiyor da. Kesinlikle BU diyebileceğim bir durum olmadıgı için filme max 8 verdim, o da ilgi alanıma girdi vs vs. Ama benim de mesela objektif bir yorumum yok bu yazdıklarımda. Daha teknik yaklaşırsam filmin müzigi atmosferi pacingi hep benden çok yüksek not aldı. Tek eleştirim de yine Fletcher'ın bazı anlarının çok ekstrem olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 horace vs xunn yılın kapışması ama spoiler yememek için okuyamıyorum. http://3.bp.blogspot.com/-4nd_Y2uhG50/VIaImAHqC2I/AAAAAAAAB-c/vMlKKay91h0/s1600/imgres-6.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2015 bu amerikalıların sporlu yarışmalı film türünde bir başyapıt olmuş resmen. Filmin hedeften sapmadan akıcı bir biçimde olayına odaklanmasını çok başarılı, müzik sahnelerinin çekimini mükemmel buldum. Bence caz sevmeyen insanların bile sıkılmayacağı bir film olmuş nihayetinde. Ancak 10 dakikalık bir caz parçasını bile baymadan dinleyemeyen birini açmaz film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar