Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

bırakıp kaçtım

bugün 21 yaşında genç bir erkeği ameliyat ettim. erkekte meme büyümesi anlamına gelen jinekomasti sebebiyle.
bu hastalık çoğu zaman sebepsizdir, daha doğrusu tıbbi terminoloji ile idyopatiktir yani sebebi bulunamayan anlamına gelir. ama kimi zaman da hormonal dengesizlikler sebebiyle ortaya çıkar. bu çocuktaki sebep işte bu hormonal dengesizliklerdi.
çok muhtemelen yüzündeki kadınsı görünüm, tavırları vs de aynı sebeptendi. (elbette olmayabilir de).
ücretsiz ameliyat olabilmesi için "ileri evre jinekomasti" tanılı sağlık kurulu raporuna ihtiyacı var. (aksi halde estetik ameliyat kabul ediliyor ve sgk tarafından ödenmiyor). annesi çok uğraşmış ve raporu almış. neticede ameliyatını oldu ve normale döndü.
sohbet ederken sol gözünün görmediğini öğrendim. buna sebep olan olayı öğrenmekle bende yarattığı travmayı düşününce, kendisinin yaşadığı travmayı hayal etmem pek mümkün değil.
mahallesinde birileri apartmana girerken sıkıştırmış, dövmüş ve gözüne taşla vurmuşlar. sebebi : "sen kız mısın erkek misin lan".. sonuç: bir gözünde kalıcı görme kaybı.
ben öyle her olaydan duygusal sonuçlar çıkaran bir adam falan değilim; ama sanırım uzun zamandır bu derece ezilmişlik, dışlanmışlık, çaresizlik ve kabullenmişlik görmemiştim bir insan yüzünde.
sadece kendilerine ters geldiği için, babasız büyümüş, belki isteyerek belki istemeyerek edindiği bir kişiliğe ve karaktere sahip savunmasız bir insandan, onun gözünü çıkartacak kadar nefret etmektir sanırım homofobi. insana karşı olan herhangi bir fobiden de farkı yoktur. masumlaştırılamaz. insana karşı olan her fobi gibi kendisi gibi olmayan insandan nefret etmenin bir başka türüdür.

https://eksisozluk.com/entry/47991571

Sosyal ağlarda paylaş

heh daha topic omrunu tamamlamadan 2. intihar etti ki daha basian yansimayan sayisiz vardir

http://www.youtube.com/watch?v=msGSp_NH3Pk

said:
YAPAMADIM, ÇÜNKÜ İNSANLAR BANA İZİN VERMEDİ

ve yarin haber sitelerindeki dingiller yiginla yorum yapicak, bu kizin sesi ile, goruntusu ile dalga gecicekler. kimse onun kopegini veya onu emanet ettigi annesini dusunmiycek. dunyadan bi ucube daha gitti iste onlar icin

said:
herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum, ben artık yapamıyorum...

salya sumuk mode on direk
Sosyal ağlarda paylaş

dün gece sıkıntıya soktu beni o vidyo,2-3 saat uyuyamadım,darlandım

facebooktan lambda'ya fln mesaj attım ama henüz cevap vermediler

bu hanım kızımızın cenazesi nerden kalkacak,namazı nrde kılınacak bilen var mı? öğrenirseniz bana haber verin

ciddiyim hiç bişi yapamadım,gidip bu fuzuli gesture'ı yapmak istiyorum hiç olmadı

ben de köpek sahibiyim,garibanın son yalvarışları annesine,çok değişik etti beni,yazık

bu da haberi http://www.mynet.com/haber/yasam/bogazici-koprusunden-olume-atladi-1640654-1
Sosyal ağlarda paylaş

Baba tamam anladık bir arkadaşımız burada içini bize açtı zaten değişik bişi yapmamış bizim tepkimizde 'iyi hoşta niye gittiğin kısmını anlamadık kal takıl işte emenike' dedik kaldı. Bu arkadaşta intihar edeceğine gelseydi bize onada kucak açardık , burada hiç kimsenin başka insanları cinsiyetine göre hor görme lüksü yok.

Bu kısım ok ama intihar eden insanada üzülemem açıkcası. Hayat 1 kere yaşanan bir olay o kadar çok iş var ki şu dünya üzerinde yapılması gerekilen eminim ki ister erkek ister kadın ister travesti nolursa olsun yardıma muhtaçlara yardım etmeye çalışcam desin sen travestisin gelme demezler veya ne biliim onu bunu insanlara kabullendirmeye adıcam falan desin ne biliim dünyayı gezicem lan desin her ne bok derse desin şu dünyada intihar kadar saçma bir durum yok NE YAŞARSAN YAŞA , istersen ailen dışlasın seni istersen arkadaşların dışlasın istersen çöpçü olarak bile alınama açıkta soğukta donarak ölmek bile intihardan daha onurludur çok net.

Cinsel tercihlerinden dolayı saygı duyuyoruza bağladık diye intiharı meşru kılamam , direk iğrenç. Kim intihar ederse etsin benim gözümde kolaya kaçmış demektir. Asıl marifet intihar edip kurtulmak değil hayatta kalmak asıl marifet.
Sosyal ağlarda paylaş

Burdan aldığın o mu? orda hani 'ah ah vah vah' demem anlamında kullandım , dememeliyiz diye kullandım , intihar edenlerin ah ah vah vah diye haberlerde çıkması yüzünden bu kadar intihar var. Asıl biz 'travestiymiş iş vermemişler ailesi dışlamış arkadaşları dışlamış kimsesiz parasız pulsuz kalmış üç kuruş yok cebinde ama hayatta kalmış ve buralara gelmiş' haberleriyle bu intiharları önleyebiliriz.

Herkes huysuz virjin olsun demiyorum ama hayat harbiden sahip olduğumuz en kıymetli şey , ondan vazgeçmek için mantıklı bir tane bile sebep yok , yaşasaymış ve patide olsaymış mesela hepimiz destek verirdik bunu gördük son 10 günde , demek ki yanlış yerde desteği aramış belkide ya da herneyse ne sebebi sonuç olarak intihar etmek için mantıklı tek bir gerekçe yok.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
'travestiymiş iş vermemişler ailesi dışlamış arkadaşları dışlamış kimsesiz parasız pulsuz kalmış üç kuruş yok cebinde ama hayatta kalmış ve buralara gelmiş' haberleriyle bu intiharları önleyebiliriz.

buna katiliyorum da,

kadinin ne yasadigini bilmiyorsun. basindan neler gectigini tahmin bile edemeyiz, empati yapmak cok cok zor.
hayat cok degerli falan ok tamam da, bunlar bos laflar. skmisim hayati diyecek kivama gelmis kadin.
patide olsaydi destek olurduk falan bunlar da yani gercekten bos.
en katilmadigim kisim su,
said:
demek ki yanlış yerde desteği aramış belkide ya da herneyse ne sebebi sonuç olarak intihar etmek için mantıklı tek bir gerekçe yok.

herneyse ne sebebi, hayati daha fazla yasamak istemiyor ki intihar etmis. gerekcesi var demek ki.

uzaktan hayat cok guzel, firsatlar, kelebekler cicekler vs muhabbeti cok kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

olay su direk

http://i.imgur.com/mEU0wc0.jpg

intihar kolay yol ama insan oraya gelene kadar nelerden geciyor, nasil o karara veriyor diye dusunmek lazim once. sokakta acliktan sogukta onuruyla gebersin diye dusunmek kolay, insan aci cekerken merhamet bekliyor sadece, aci ceken birine coup de grace i vurmak gibi. bazen o kadar ruhsal aci cekiyoruzki iste avrupada cogu ulke trans bireylere otenazi hakki taniyor sirf bu sebepten ki orda turkiyedkei gibi berbat degil yasam konusllari. ben cok iyi bir aile ve arkadas cevresine sahip olmama ragmen bu yola gittim. hayatini nefret ettigi bir isi yaparak surdumek zorunda olan ve o isi yapmasina bile izin verilmeyen bir insan ne yapsin? sokaklarda yavas ve aci bir olum yerine en temizini secip o tecrubeyi yasamak istemiyor.

http://i.imgur.com/qMM5JEu.jpg

cikti iste kokusu ortaya, kendisi gibi olan bir gurup tarafindan bu muameleye maruz kalmis. yazik yani cidden cok yazik.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin yazılarını okumadan önce görseydim olayı toplum baskısı derdim ama dün izledim videoyu diğer trans kadınlardan dirsek yediğini anladım. Buradan anladığım toplum baskısına,sözlü şiddetine iyi kötü alışılıyor,en azından sineye çekiliyor ama tüm toplumdan izole yaşarken senden olanlar seni dışlayınca,ezince işte orada her şey bitiyor. İntiharın haklılığını haksızlığını tartışacak değilim ama onun için intihar bir zaruret olmuş yoksa sözlerinden intihar etmek istemediği belli ama yaşam alanı iyice daralmış,sıfırlanmış ve gerçekten bir kurtuluş umudu da kalmamış. Ne yapsaydı ? Zaten toplumdan kopuk ailesi de belki de reddetmiş birde üstüne seks işçiliği yapmasına dahi izin verilmiyor. Geyik yapılır para olmayınca ya hep ne yapayım otobana mı çıkayım ? diye onun bile mafyası var,ona bile müsaade yok.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu intihar eden insanlar üzerinden yok onurluydu yok salaklık, ilgi çekmeye çalışıyor videoçekmiş tartışmaları falan bi bitsin artık. devam etmeye gücünün yetmediğine inanmış atlamış bu kadar basit. şu ekşisözlükte falan yazılanları görse albert camus kafasına sıkardı, bir insanın kendi canına kıyması bu kadar ebleh tartışılır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...