Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle cok ozur diliyorum cunki biraz uzun bir post olucak, aslinda baslangicini surada yapmistim ama devamini getirmek bir zorunluluk oldu (baslangici okumaniza gerek yok :)). Kismet bu guneymis. Bunu su veya bu sekilde gecen seneler icinde benle birseyler paylasmis insanlar icin yaziyorum cunki birdenbire kaybolmak gercekten ayip olucakti, kolay degil burda kurdugum cogu arkadaslik 10 seneden eski. Beni tanimiyorsaniz, tiksiniyor nefret ediyorsaniz lutfen zamaninizi harcayip bunu okumayin, gereksiz cunki. Giderayak bu kadar fazla drama yaratip saeros a gereksiz is cikardigim icin burdan public olarak ozur diliyorum.

Bu actigim son topic olucak, 2 sine kadar buradayim ancak 2 sinden sonra cogu insan icin artik varolmiycam. Yazicaklarimla ve sahsimla istediginiz kadar dalga gecip trolleyebilirsiniz ama zaten kirik olan birseyi daha fazla kiramazsiniz :D kasmayin bosuna

Bu komuniteye dahil oldugum gunden beri sanirim 14 sene ve 26000 kusur mesaj gecti ve cidden burada cok eglendim, cok iyi arkadasliklar kurma ve cok iyi insanlar tanima sansim oldu ancak her guzel sey gibi bununda bir sonu olmasi bir zorunluluktu.
Kiminizin belki dikkatini cekmistir ama 2013 ortalarindan beri giderek uzaklasmaya ve mesafe koymaya basladim, zevk aldigim tartismalardan uzaklastim ve en zevk aldigim seylerden biri olan sizlerle oyun oynamayi neredeyse tamamen biraktim. RL de yapilan bulusmalari atlatmaya basladim, facebook u komple biraktim ve cogunuzun dogum gunu ve evlilik yildonume vs gibi ozel gunlerinizi kacirdim, steamden konusmaz oldum.

Bir kisminiz hariketlerimdeki degisikligi fark edip sordu, bir kisminiz ile ise tamamen rastgele bir sohbette konusma sansim oldu ve cogunluk olan bir kisminiz ile bir araya gelsekte hic konusma sansim olamadi. Nedenlerimi neredeyse en basindan beri bilip sessiz kalan bu kisilere burdan sonsuz sukranlarimi sunuyorum, benim icin birer kahramansiniz, tekrar tekrar coook tesekkur ederim. Birazdan yapicagim seyi yapmamami benden istiyenlerinizde oldu ancak bu forumdaki iyi insanlara hala guvenim var, forumu son yillarda bok yerine cevirenler zaten umurumda degil.

Kliselere girmeden kisa yoldan gidiyim, insanligin sadece cok kucuk bir bindesini etkiliyen dogustan gelen bir tibbi durumum var, resmen biri yabanci 3 farkli psikiyatr tarafindan gender dysphoria yada eski adi ile gender identity disorder teshisi konuldu bana ki bunu bilmek icin doktora gitmeme gerek yoktu. Derinlemesine neyin ne olduguna girip SJW lik yapmiycam veya ogretmenlik taslamiycam, merak eden acip wikipedia dan bakabilir ama kisaca ozetler isek dogustan bedenim ile ruhum uyusmuyor, ezici cogunlugun sahip oldugu beden/zihin/ruh harmonisine sahip degilim. Ilk anilarimdan beri ruhum ile bedenim arasinda bitmek bilmeyen bir savasi yasadim ve zihnim bu savasta arabulucu olmaya calisirken hep dayak yedi. Daha ilk anilarimdan bunun son derece tehlikeli bir durum oldugunun ve benimle mezara gitmesi gerektiginin farkindaydim o yuzden bu sirri butun dunyadan gizledim ve zaten sonsuz bir savas icinde tikilip kalmis olan zihnim buyuk bir sirri saklamanin agirligi ile dahada ezilip buzuldu. Dysphoria nin nasil birsey oldugunu soyle ozetliyebiliriz cunki empati kurmasi korkunc zor bir sey, bir gorme engelli ile gozlerinizi baglaryarak empati kurabiliyor iken bununla empati kurmak kesinlikle mumkun degil:

http://i.imgur.com/bohBkEU.png

Tamami

http://i.imgur.com/jHqxyMU.png




Normal bir hayata sahip olamiyicagimi daha kucuk yastan kavramistim ve birde tek lanet yetmezmis gibi birde ustune ustun zeka ile lanetlenmistim, hicbir sansim yoktu. Daha onceki yazimda yazdigim gibi hayatimi diger insanlara yardimci olabilmek icin yasama karari aldim ve kendimden vazgectim, kendimi kurtarma sansim olmadigi icin baskalarini kurtarmayi kafaya takmistim. Ergenlikten sonra dunyam iyice egilip bukuldu, normal bir sekilde sosyal iliskiler kuramaz oldum ve asosyal tuhaf biri oldum ciktim. Her gun icimden gelen gercek kimligimden hem bedenen hemde zihnen dahada uzaklastim ve kendim olmayan bir yabanciya donusmeye basladim.

Kendimi entellektuel hedeflere vermem tesaduf degildi cunki kendimle ilgili yanlisin neden kaynaklandigini bulup onu duzeltmek istiyordum, olmadigim birine zorla donusmek icin sonsuz caba sarfettim, sayisiz doktora gittim ve hipnozu bile denedim ama bu lanetin bilinen hicbir caresi yoktu. Beni kim yarattiysa dalgasini gecmis ve boyle dandik bir ulkede yanlis bir bedene kadin kimligi ile yollamisti, daha kucuklugumden kadinligin utanilicak asagilik birsey oldugu toplum tarafindan ogretildi bana. Kari gibi gulme, kari gibi el kol oynatma, kari gibi yurume, kari gibi konusma, kari gibi, kari gibi, kari gibi... Yarasi olan gocundugu icin her uyari benligimden baska birseyleri alip kopardi ki geriye "ben" diyebilicegim bir tek dusuncelerim kaldi.

Cok sevdigim oyunlarada bu sekilde bulastim, ilk oynadigim oyun ben 5-6 yaslarindayken yeni cikmis olan street fighter 2 idi, chun li ile oyniyabiliyor olmak ilgimi hemen cekmisti ve o saatten sonra oyun oynamak en buyuk tutkularimdan biri olmustu. Bu forumu ilk kesfetmeme sebep olan UO yada sirf kadin akrakterle oyniyabiliyoruz diye bulasmistim, senelerce OSI de hangi shardda oynadigimi gizli tutmak zorunda kaldim. "gene kari karakter acmis" elestirisi bu komunitede en cok yedigim elestirilerden biri oldu :)

Daha 18 ime girdigim sene giderek hayatimi sonlandirma istegi beni yonetmeye basladi, artik bitmek bilmeye nsavas sonsuz aci vermeye baslamisti. Ilk tesebbusumden ailesel sorunlar nedeniyle vaz gecmek zorunda kaldim, belirli bir kisinin hayati dogal yollardan son bulana kadar annemin yaninda olmam gerekiyordu ve sirf onun icin ite kaka yasamaya basladim. Kendimi WoW denen illete gomdum ve senelerim bir odanin icinde gecti, ders kitabi kapagi acmadan universiteyi ve sinav sabahlari 3-4 saat calisarak yuksek lisansi bitirdim. Arkadas zoru ile basvurdugum erasmusum kesinlestiginde olumunu bekledigim kisi hakkin rahmetine kavustu ve benim onumde bir engel kalmadi. Ailem icin en guzeli hollandaya gittigimde orda kendi izimi kaybederek bu dunyadan ayrilmam idi ki herkes kayip sansin. Onu bile beceremedim ve cesitli uzmanlarla yaptigim uzun gorusmeler sonunda gercegi gorme sansim oldu.

Kolay yolu secip herseyi bitirebilirdim yada zor yolu secip kendi mutlulugum icin savasabilirdim. Yeteri kadar efor ve destek ile sonsuz savasimi sonlandirip baris sagliyabilirdim. O noktaya kadar degisimin sadece zayif bunyeli olan ucubeler icin oldugunu zanneden ben sonunda farketmistim, asil intihar kolay yoldu ve gecis sureci denen roller coastera binmek ve toplumdan gelen butun nefreti sirtlamak gercek cesaret gerektiriyordu. Utandigim ve herkesten sakladigim, omrum boyunca degistirmeye calistigim sey benim ruhumdu, yaradilisimdi, vucudum gibi gelip gecici bir sey degildi. Ruhumu degistirmek sandigimin aksine beni duzeltmek yerine bambaska bir insan yapicakti, o yuzden bu istedigim kainatin kuralalrinin uzerinde olan bir seydi.

Konu ile ilgili kisa ve ozet biraz bilgiyi asagidan edinebilirsiniz, ne kadar bildiginizi sansanizda yakinizda birnin basina gelmedikce tam olarak bilebiliceginiz birsey degil bu ne yazikki. Tanri veya hangi sakaci guc bunun arkasindaysa aman yakinlarinizdan uzak tutsun. Ayrica merak edenler icin kismen basarili veya basarili olmus anonlarin resimleride en alttaki linkte.

http://www.avitale.com/developmentalreview.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_identity_disorder

http://imgur.com/a/qWpxv

Kisa sure icinde butun aliskanliklarimi ve yasam seklimi degistirdim, 8 ay gibi bir surede neredeyse 50 kilo verdim ve 127 den 80 kiloya indim, yazin aslinda 72 kiloydum ama eylulde yaptigim bir aptallik ve gecirdigim bir operasyon yuzunden gene kilo almayi basarip 80 e ciktim >_< Yilbasinda gercek tedaviye baslayali 11 ay bitmis oluyor ve mart ayindada thailandda final var :3

Bu saatten sonra degisimimi gizliyebilicegim esigi coktan astim, son kadikoydeki bulusmada zaten cok fazla soru ile muhattap olmak zorunda kalmistim ozellikle digerleri gibi sakliyamiycagim cildim ile ilgili. Erkeklerin okuz gibi bakislarina giyim kusamimi degistirmedigim halde maruz kaliyorum sokakta ki ikea da nakliyede bi tip annemin yaninda sulandi bana, annem niye bakiyorsun cocuguma diye kizinca "ne yapiyim hanfendi cocugunuz cok guzel" diye basladi heh. Kafamda sapka ustumde bol siyah mont ile saklandigim halde konusmadigim surece kasiyerler filan hanfendi diyor zaten o yuzden su veya bu sekilde ortaya cikicak ve fisilti&geyik konusu olucakti bu artik. Bu nedenle deger verdigim tum arkadaslarimi bizzat ben bilgilendirmek istedim . Facebookta boyle birsey yapmiycam mesela ve sadece kaybolucam cunki orda bu forum disinda deger verdigim insan sayisi bir elin parmaklarindan daha az.

Bu yazdiklarimdan sonra her tarafindan testosteron akan, %99.9 u hetero erkek olan bu forumda rahat bir sekilde zaman geciremiycegimin farkindayim, sayisiz biyolojik kadini barindirmayip kacirdiniz buradan ki bende hic ugrasamiycam muhtemel gelicek olan shitstorm ile, durumum yuzunden dusuncelerime saplanmaya calisicak ad hominemler ile, cinsel kimligim yuzunden ciddiye alinmamaya ve dis gorunusum ile yargilanmaya. Eh dogustan gelen paket bu, dunya nufusunun yarisi bununla ugrasmak zorunda o yuzden yapicak birsey yok, sizinde pek bi sucunuz yok o yuzden. Forumdan ayrildigi halde buraya tutkuyla bagli olan pek cok arkadas gibi bende fake alip sifirdan basliyabilirdim ama kahretsinki cok ozel bir uslubum var ve ilk postumda taninirim saatlerce kasip yazdiklarimi degistirmessem.

Bana herhangi bir sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz, alinip kirilip gucenmem, genel sorulari bu thread de sorabilirsiniz, ozel sorular veya sadece konusmak icin hepinizde steam im bnet im filan var, OM de atabilirsiniz tabi ama 2 sinden sonra bakip cevapliyicagimi sanmiyorum

Topic buyuk ihtimal bok icinde yuzucek o yuzden sae den tekrar tekrar ozur diliyorum, eh benim gibi biri gumburtu ve patirtiyla ayrilmiyicakta ne olucakti, GRAND FINALE :3

Tum arkadaslarimdan tekrar senelerce ve sonrasinda nisan 2013den beri bu sirri sakladigim icin ozur diliyorum, tersledigim veya bi sekilde mesafe koymak zorunda kaldigim kisilerden binlerce kez ozur diliyorum ve kalbini kirdiklarim var ise, tartisirken asiriya gittiklerim var ise gonulden kocamaaaan bir ozurde onlardan diliyorum. Nefret ettigim ve beni bir sekilde incitmis herkesi ben coktan affetmeyi ogrendim, kimseye bir kirginligim yok, hepiniz iyiki varsiniz :)


[hr]


T.L.D.R.

Hepinize kocamaaaan bir mutlu yillar diliyorum, bu seneyi ve sonraki seneleri sevdiklerinizle mutluluk ve bereket icinde gecirmeniz dilegi ile

stay classy paticik and never go full retard :3
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Atlayarak okudum biraz ama onemli yerleri yakaladim sanirim. Hic muhabbetimiz olmadi ama veda etmene gerek yok diye dusunuyorum. Nasi bi degisim gecirmis olursan ol her zaman icin Viktor geldi Viktor gitti olursun bence pati icin.

Ha bir de devam edip seni mutlu edecegini dusundugun sey icin ugrasmani cani gonulden destekliyorum. (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...