Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Karag8z said:

sharky said:

Pati tarihinde ilk ve tek olacak şekilde bir isim değişikliği

eski pati olsaydın nik değişiminin bir ara çıktığını bilirdin. her ne kadar 2001 yazsada sürekli takip etmediğin belli oluyor.

Adam forumun ilk nesil üyesine ve eski adminine "eski olsan bilirdin" diye bilgiçlik taslamış yaa ahaha :D

Abi bu adam dedicated troll olmalı ya, başka çok az açıklaması var.

Dragon Age Inquisition topiğinde de screenshot paylaşanları quotelayıp "hile yapmışsın bariz!11" diyip duruyor sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

heh taze taze haber geldi malesef surda yilin son gunlerinde

17 yasinda bir genc ohio da sirf benim gibi oldugu ama ultra hiristiyan ailesi tarafindan kabul edilmedigi icin intehar etmis pazar gunu

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2891267/Transgender-teenager-leaves-heartbreaking-suicide-note-blaming-Christian-parents-walking-tractor-trailer-highway.html

intehar mektubu

If you are reading this, it means that I have committed suicide and obviously failed to delete this post from my queue.
Please don’t be sad, it’s for the better. The life I would’ve lived isn’t worth living in… because I’m transgender. I could go into detail explaining why I feel that way, but this note is probably going to be lengthy enough as it is. To put it simply, I feel like a girl trapped in a boy’s body, and I’ve felt that way ever since I was 4. I never knew there was a word for that feeling, nor was it possible for a boy to become a girl, so I never told anyone and I just continued to do traditionally “boyish” things to try to fit in.
When I was 14, I learned what transgender meant and cried of happiness. After 10 years of confusion I finally understood who I was. I immediately told my mom, and she reacted extremely negatively, telling me that it was a phase, that I would never truly be a girl, that God doesn’t make mistakes, that I am wrong. If you are reading this, parents, please don’t tell this to your kids. Even if you are Christian or are against transgender people don’t ever say that to someone, especially your kid. That won’t do anything but make them hate them self. That’s exactly what it did to me.
My mom started taking me to a therapist, but would only take me to christian therapists, (who were all very biased) so I never actually got the therapy I needed to cure me of my depression. I only got more christians telling me that I was selfish and wrong and that I should look to God for help.
When I was 16 I realized that my parents would never come around, and that I would have to wait until I was 18 to start any sort of transitioning treatment, which absolutely broke my heart. The longer you wait, the harder it is to transition. I felt hopeless, that I was just going to look like a man in drag for the rest of my life. On my 16th birthday, when I didn’t receive consent from my parents to start transitioning, I cried myself to sleep.
I formed a sort of a “f*** you” attitude towards my parents and came out as gay at school, thinking that maybe if I eased into coming out as trans it would be less of a shock. Although the reaction from my friends was positive, my parents were pissed. They felt like I was attacking their image, and that I was an embarrassment to them. They wanted me to be their perfect little straight christian boy, and that’s obviously not what I wanted.
So they took me out of public school, took away my laptop and phone, and forbid me of getting on any sort of social media, completely isolating me from my friends. This was probably the part of my life when I was the most depressed, and I’m surprised I didn’t kill myself. I was completely alone for 5 months. No friends, no support, no love. Just my parent’s disappointment and the cruelty of loneliness.
At the end of the school year, my parents finally came around and gave me my phone and let me back on social media. I was excited, I finally had my friends back. They were extremely excited to see me and talk to me, but only at first. Eventually they realized they didn’t actually give a s**t about me, and I felt even lonelier than I did before. The only friends I thought I had only liked me because they saw me five times a week.
After a summer of having almost no friends plus the weight of having to think about college, save money for moving out, keep my grades up, go to church each week and feel like s**t because everyone there is against everything I live for, I have decided I’ve had enough. I’m never going to transition successfully, even when I move out. I’m never going to be happy with the way I look or sound. I’m never going to have enough friends to satisfy me. I’m never going to have enough love to satisfy me. I’m never going to find a man who loves me. I’m never going to be happy. Either I live the rest of my life as a lonely man who wishes he were a woman or I live my life as a lonelier woman who hates herself. There’s no winning. There’s no way out. I’m sad enough already, I don’t need my life to get any worse. People say “it gets better” but that isn’t true in my case. It gets worse. Each day I get worse.
That’s the gist of it, that’s why I feel like killing myself. Sorry if that’s not a good enough reason for you, it’s good enough for me. As for my will, I want 100% of the things that I legally own to be sold and the money (plus my money in the bank) to be given to trans civil rights movements and support groups, I don’t give a s**t which one. The only way I will rest in peace is if one day transgender people aren’t treated the way I was, they’re treated like humans, with valid feelings and human rights. Gender needs to be taught about in schools, the earlier the better. My death needs to mean something. My death needs to be counted in the number of transgender people who commit suicide this year. I want someone to look at that number and say “that’s f***ed up” and fix it. Fix society. Please.
Goodbye,
(Leelah) Josh Alcorn

hani her cumle ayri uzucu ama usenenler icin suraya ozet koyiyim

said:
After a summer of having almost no friends plus the weight of having to think about college, save money for moving out, keep my grades up, go to church each week and feel like s**t because everyone there is against everything I live for, I have decided I’ve had enough. I’m never going to transition successfully, even when I move out. I’m never going to be happy with the way I look or sound. I’m never going to have enough friends to satisfy me. I’m never going to have enough love to satisfy me. I’m never going to find a man who loves me. I’m never going to be happy. Either I live the rest of my life as a lonely man who wishes he were a woman or I live my life as a lonelier woman who hates herself. There’s no winning. There’s no way out. I’m sad enough already, I don’t need my life to get any worse. People say “it gets better” but that isn’t true in my case. It gets worse. Each day I get worse.

said:
The only way I will rest in peace is if one day transgender people aren’t treated the way I was, they’re treated like humans, with valid feelings and human rights. Gender needs to be taught about in schools, the earlier the better. My death needs to mean something. My death needs to be counted in the number of transgender people who commit suicide this year. I want someone to look at that number and say “that’s f***ed up” and fix it. Fix society. Please.

cokta guzel bir kiz olurmus cocuktan, cooook yazik :( ergenlikte aileye acilicak cesareti bulmus, vucudu testosteron tarafindan harap edilmeden, sesi kalici olarak bozulmadan hormon tedavisine baslayip sokaktaki kizlardan goruntude hicbir farki olmadan yasama sansi varmis. resmen hayatini gasp etmislercocugun

peki ne icin ha? ne icin?

din

icimden komikli sakali resim koymak bile gelmiyor, hepsi ayni bok, hep ayni bok
Sosyal ağlarda paylaş

Güçlü olabilmek işte biraz da karakter meselesi. Tabi ki ebeveynlerinin yardımcı olmaya çalışmaması, anlayışsız ve bencil davranmaları en büyük tetikleyici neden olsa da bu durumdaki çoğu kişi zorluklara göğüs gerebilecek kadar güçlü değil.

Senin neler yaşadığını, sadece ufak bir kuplesini anlattığını düşünüyorum, sadece sen bilebilirsin. Kim bilir o çocuk ne hisler içindeydi. Üzücü...
Sosyal ağlarda paylaş

yalniz 14-17 yaslari arasindaki bir cocuktan bahsediyoruz, letteri okumadim o ayri

aile ultra modern allahsizligi yayma komitesi mensuplarindan da olussa 88 kere dusunursun o yasta bir cocugun boyle bir fikirle cikip gelmesini

ailesi muhtemelen aptalligindan psikolog falan dahil etmemis isin icine, genctir akli basina gelsin hele diye diretmis olmalilar. yine de gercegi ogrenmeden yargilamamak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

HocaEfendi said:

tekrar kurcalarken başlığı gözüme çarptı 100kusur milyarlık giderden bahsetmişsin. iyiki ailenin maddi durumu iyiymiş.. ya olmasaydı ?

hele aileleri manevi olarak da desteklemeyince mevzu maalesef otoban kenarında bitiyor çoğu insan için. düzgün işlerde çalışabilme ve düzgün bir çevre edinebilme imkanı olsa o insanların fuhuşa itilmezler.

bugün ekşide dbe'ye girmiş bir homofobi entrysi vardı. sırf kıza benziyor diye çocuğun tekinin taşla gözünü çıkarmışlar tek gözü kör olmuş. ultra manyak bir toplumumuz var.
Sosyal ağlarda paylaş

iki üç gündür işim vardı 10. sayfada yazdım sonra yarım yamalak baktım hep topiğe. şimdi 30. sayfaya kadar okudum.

bir baska gurupta kabul eden ama hazir olmiyan ve degismeden degismemi bekliyenler. yazin arkadasimla annesi geldi, tek yaptigim skinny bir kot giyip goguslerimi gizlememek ve sacima biraz sekil vermek oldu, arkadasimin annesi soka girdi resmen ve benim goruntumu kabullenemedi. Gene sozde kabul ettigini soyleyen ve guya destekleyen bir komsu beni tesadufen catkapi geldigi kendi evimde elbise ile gorunce ayilma bayilma triplerine girdi filan, o gunden beri yuzume bakmiyor konusurken

2-3 gündür kendimde gözlemlediğim şu. durup durup, arada bi idrak ediyorum ne olduğunu. bunun dar görüşlülükle kabullenmemekle alakası yok. tek bir fotoğrafını biliyodum keçi sakallı gülümsediğin. düne kadar hala nikini görünce beyin o fotoğrafı getiriyodu gözümün önüne.

faceden ekleyince felan şimdi tam idrak edebildim. ki düşün ben forumdan biliyorum sadece, 2-3 kere anca diyaloğumuz olmuştur. birde seni senelerdir tanıyan arkadaşların çevren için daha uzun zaman alabilir. yani hemen bağnazlığa dar görüşlülüğe kabullenmemeye bağlama. çok basit bi idrak yetersizliği bu.

yanlız o durup durup idrak etme kısmı çok zevkli :D zihni açılıyo insanın.

şimdi farkettim idrak edemediğim şeylerden biri gösterdiğin cesaret. durup durup bunu idrak ediyorum. kaç kere söylendi ama helal olsun cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

yalniz 14-17 yaslari arasindaki bir cocuktan bahsediyoruz, letteri okumadim o ayri

aile ultra modern allahsizligi yayma komitesi mensuplarindan da olussa 88 kere dusunursun o yasta bir cocugun boyle bir fikirle cikip gelmesini

ailesi muhtemelen aptalligindan psikolog falan dahil etmemis isin icine, genctir akli basina gelsin hele diye diretmis olmalilar. yine de gercegi ogrenmeden yargilamamak lazim.

elimizde yargılamak için gerekli bütün bilgiler var.
çocuğunun çıkıp geldiği şeyin bir fikir olmadığını anlamak için şöyle bir kere adam akıllı düşünmen yeter.

haydi itiraz ettin kavga ettin. çocuğun bu hale gelene kadar bu "fikir"de ısrar ediyor, seninle uzlaşamıyor. artık ister tercih de ister fıtrat de farketmez, adam olman onu o şekilde kabul etmen lazım.

ders olsa bari ileride ailelere.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Yeni nick ve title yakıştı :)

nick değişimi yapmıyoruz. bu istisna hariç. belki ilerde 1000$'a yaparız ama şuan yok.

bunu gören başkaları aa nick değiştiriliyor mu diye gelmesin lütfen. cidden büyük sorun yaratıyor.

COOOOOOOOK tesekkur ederim, yonetime, ilk defa oneride bulunan ve on ayak olan herkese SONSUZ tesekkur ederim

cok iyisiniz ya T_T

oh be!

DoruK said:

cocugu gidip hiristiyan doktorlara goturmusler zorla "tanri yanlis yapmaz" diye

ayrica cok kucuk yaslarda uzman doktorlar tarafindan tani konulmasi cok ama cok kolay birsey bu artik. cahil bile olsalar "seni duzelticez!" diye din uzerine gitmek yerine konuyla ilgili bir uzamana goturselerdi bu boyle sonuclanmiycakti

tabi bu uzmanlar salak degil, ergenlikte yakalandiginda hemen hormonu basip ameliyat etmiyorlar, 18 yasin altinda ameliyata izin veren ulke yok gibi dunyada zaten. Ayrica vucudu bozulmasin diye ergenligi durduruyorlar genellikle 18 yasina kadar, 18 yasinda hala kararliysa asil hormona baslatiyorlar, vaz gecerse ilaci kesiyorlar ve ergenlik kaldigi yerden devam ediyor

kim petras var 12 yasinda basliyan

http://fc04.deviantart.net/fs70/i/2011/278/a/c/kim_petras_first_shoots5_by_romanium-d4bw1gs.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=wt4LyIrgQww

testosteron vucuduna kalici hicbir hasar vermeden basliyabilmis cunki akilli olan ailesi "ya cocuktur duzelir" modundan cabuk cikip uzmanlara goturmusler direk, dogru yasta dogru hormonlara sahip oldugu icin aylarca her gun saatler harcayip ses calismasi gerekmiycek (ki buna ulasinca bile gulme ve oksurme gibi sesler degismiyor), vucudu kendi yas gurubundaki kizlarla paralel gelisti, kemikleri irilesmedi ve kalca kemigi kapanmadi. Yuz ameliyatina ve gogus ameliyatina birsuru para vermek zorunda kalmadi

her seyden onemlisi hayatinin en guzel yillari mafolmadi, genlcigi kendisi olarak yasadi, kendisi olarak arkadaslar endindi. hicbirzaman "sokakta bana bakanlar ayyyy bu erkekten donme" diycek, hakaret edicek, tip tip bakicak veya siddete maruz kalicam gibi korkulari olmiycak.

en basiti aylarca benim gibi "bu kadar senede edindigim ve beni baska biri olarak bilen arkadaslarim ogrenince ne tepki vericek?" diye zangir zangir titremiycek

vaperon said:

Güçlü olabilmek işte biraz da karakter meselesi. Tabi ki ebeveynlerinin yardımcı olmaya çalışmaması, anlayışsız ve bencil davranmaları en büyük tetikleyici neden olsa da bu durumdaki çoğu kişi zorluklara göğüs gerebilecek kadar güçlü değil.

Senin neler yaşadığını, sadece ufak bir kuplesini anlattığını düşünüyorum, sadece sen bilebilirsin. Kim bilir o çocuk ne hisler içindeydi. Üzücü...

gencligim belkide hayatim mafoldu ama GENEDE sansliyim, hep diyorum birkac boylam doguda, birkac enlem guneyde dogsaydim her sekilde erken yasta olum vardi buyuk ihtimal kaderimde.

ahmedinejad said:

hele aileleri manevi olarak da desteklemeyince mevzu maalesef otoban kenarında bitiyor çoğu insan için. düzgün işlerde çalışabilme ve düzgün bir çevre edinebilme imkanı olsa o insanların fuhuşa itilmezler.

hem disla normal bir is edinmesine, namusu ile calisip gecinmesine izin verme, ondan sonra bir daha disla ve sirf hayatta kalmaya cabaladigi icin binbir hakareti yapip hor gor

sez iscileri toplumun ayibi direk

ha sirf kolay para diye bunu yapan yiginla insan var, italyanin en meshur turku olan ve "randevu defterimi aciklarsam hukumet duser" diye siyasileri tehdit edebilen trans falan olmayan, travesti efe bal iste. Kolumdaki canta ile sizi satin alirim diye geziyor, milanoda imparatorluk kurdum, sahip oldugum evleri sayamam diye geziyor. birakiyormu yaptigi isi? tabiki hayir

Mal said:

iki üç gündür işim vardı 10. sayfada yazdım sonra yarım yamalak baktım hep topiğe. şimdi 30. sayfaya kadar okudum.

bir baska gurupta kabul eden ama hazir olmiyan ve degismeden degismemi bekliyenler. yazin arkadasimla annesi geldi, tek yaptigim skinny bir kot giyip goguslerimi gizlememek ve sacima biraz sekil vermek oldu, arkadasimin annesi soka girdi resmen ve benim goruntumu kabullenemedi. Gene sozde kabul ettigini soyleyen ve guya destekleyen bir komsu beni tesadufen catkapi geldigi kendi evimde elbise ile gorunce ayilma bayilma triplerine girdi filan, o gunden beri yuzume bakmiyor konusurken

2-3 gündür kendimde gözlemlediğim şu. durup durup, arada bi idrak ediyorum ne olduğunu. bunun dar görüşlülükle kabullenmemekle alakası yok. tek bir fotoğrafını biliyodum keçi sakallı gülümsediğin. düne kadar hala nikini görünce beyin o fotoğrafı getiriyodu gözümün önüne.

faceden ekleyince felan şimdi tam idrak edebildim. ki düşün ben forumdan biliyorum sadece, 2-3 kere anca diyaloğumuz olmuştur. birde seni senelerdir tanıyan arkadaşların çevren için daha uzun zaman alabilir. yani hemen bağnazlığa dar görüşlülüğe kabullenmemeye bağlama. çok basit bi idrak yetersizliği bu.

yanlız o durup durup idrak etme kısmı çok zevkli :D zihni açılıyo insanın.

ahaha tabiki dogru ama uzayli muamelesi yapip asiri tepkiler vermeleri gerekmiyor :) gene sicak haber, annem yakin bir arkadasina soyledi, "ah vaaah neden bizim cocugun basina geldi, oysa piril piril..." klisesinden sonra "AMAN bizim tanidik psikolog var, ameliyata gitmeden once mutlaka ona gidin! telefonu su arayin hemen!" aklinca beni kurtaricak iste, beni kendimden koruyacak cunki ben 28 yasinda kendi kararlarimi verebilicek, kendi yolumu cizicek akli melekelere sahip degilim (gerci doktora ilk gidildiginde 1500 sayfalik bir karakter tesi, bilimum klise ruh sagligi testi ve bilimsel gecerliligi tartismali oldugu halde gerizekalimisin degilmisin diye yapilan IQ testini dayatiyorlar dunyanin cogu yerinde, sonra benim gibi 147IQ yu gosteriyorsun "trans olucagina gerizekali olsa keske!" modunda olanlar morariyor) gerci iyi niyetli oldugu icin kizamiyorumda :D

neyse efendim arandi demin psikolog, "bu bir faz olabilir" klisesini gectim daha psikolog escinsel ile trans arasindaki ayrimi bile bilmiyor ve bu kisi bana yardim edicek hemde seansi 300 liraya! gitsem buyuk ihtimal butun seans oturup ben onu egiticem o yeni benden ogrenicek ve sutume parami alicak heh

Remus said:

Bu topiği okudukça aklıma gelen şarkı

http://www.youtube.com/watch?v=8cvEVNBH6GM

durumunun benle alakasini gectim daha ne oldugu bile tam belli olmasada sunu beklerdim kendim icin :3

[video]http://vimeo.com/70429786?feature=oembed" width="459">

durumunun benle alakasini gectim daha ne oldugu bile tam belli olmasada bunu koymis oliyim bende kendim icin :3

http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire2/8844e046c48780474720efc9028467d51379099630_full.jpg

edit:

topigi actigimdan beri steam indirimlerine bakmayi unuttugumun farkina vardim su anda, DOH!
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

Ya olay zaten "eh madem öyle mutfaktan bıçağı getir de keselim gitsin" diye işleyen bir süreç değil, aylarca yıllarca süren bir süreç, ve bu sürecin çok büyük bir bölümü psikologlar/psikiyatristler üzerinden yürüyor. Bu konularda uzmanlaşmış kişilerin filan görüşlerinin alınması şart. Anlık hevesler, geçici psikolojik sorunlar veya çocukluk/ergenlik problemleri gibi bir sebebi olursa anlarlar, gizlemeye çalışsa bile anlarlar -ve öyle bir durumda kimse böyle bir ameliyatı yapmaya kalkışmaz, emin olmadıkları sürece o işin sorumluluğunu alamazlar. Ama sorunun ne olduğunu bile anlamadan otur oturduğun yerde demek en büyük hata.

Yani her durumda yapmaları gereken önce bir psikoloğa gitmek görüşünü almak, gerekirse bu konuda uzman bir psikoloğa/psikiyatriste yönlendirmesini istemek filan lazım.
Bu konuyla ilgili bir tek christian therapist kelimesi geçmiş haberde, ki böyle bir şey varmış cidden. İlk önce bildiğin psikoloğa gittiler de adam yobaz çıktı filan gibisinden bir şey sanmıştım. Direkt christian therapist diye çalışan tipler varmış -bizdeki hacı hoca tayfasının cüppesiz sarıksız versiyonları gibi bir şey belli ki- Onlar da wowowow haram çekip göndermişler herhalde.

Habere yönelik olarak ta türkiyede yaşaya yaşaya bu tip haberlere bayağı bağışıklık kazanmışım, gayet normal şekilde okudum, ama ona rağmen mektubun son kısmı çok feci geldi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki hata işte tanrı kavramını insan yargılarına göre şekillendirip (yunan tanrılarındaki gibi insansı bir kalıba sokma - sadece şeklen degil) tanrı hata yapmaz demeleri, bir canlının sonradan form degiştirmesi neden yanlış-doru diye düşünme süreçleri yok. cok sevdikleri tanrı kendi inanışlarında 2 günde mısırda 30bin bebegide öldürdü sonuçta heh.

nese burda konusu dönmesin aslında. yazdım artık silmiycem asds
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...