yalniz 14-17 yaslari arasindaki bir cocuktan bahsediyoruz, letteri okumadim o ayri
aile ultra modern allahsizligi yayma komitesi mensuplarindan da olussa 88 kere dusunursun o yasta bir cocugun boyle bir fikirle cikip gelmesini
ailesi muhtemelen aptalligindan psikolog falan dahil etmemis isin icine, genctir akli basina gelsin hele diye diretmis olmalilar. yine de gercegi ogrenmeden yargilamamak lazim.
Ya olay zaten "eh madem öyle mutfaktan bıçağı getir de keselim gitsin" diye işleyen bir süreç değil, aylarca yıllarca süren bir süreç, ve bu sürecin çok büyük bir bölümü psikologlar/psikiyatristler üzerinden yürüyor. Bu konularda uzmanlaşmış kişilerin filan görüşlerinin alınması şart. Anlık hevesler, geçici psikolojik sorunlar veya çocukluk/ergenlik problemleri gibi bir sebebi olursa anlarlar, gizlemeye çalışsa bile anlarlar -ve öyle bir durumda kimse böyle bir ameliyatı yapmaya kalkışmaz, emin olmadıkları sürece o işin sorumluluğunu alamazlar. Ama sorunun ne olduğunu bile anlamadan otur oturduğun yerde demek en büyük hata.
Yani her durumda yapmaları gereken önce bir psikoloğa gitmek görüşünü almak, gerekirse bu konuda uzman bir psikoloğa/psikiyatriste yönlendirmesini istemek filan lazım.
Bu konuyla ilgili bir tek christian therapist kelimesi geçmiş haberde, ki böyle bir şey varmış cidden. İlk önce bildiğin psikoloğa gittiler de adam yobaz çıktı filan gibisinden bir şey sanmıştım. Direkt christian therapist diye çalışan tipler varmış -bizdeki hacı hoca tayfasının cüppesiz sarıksız versiyonları gibi bir şey belli ki- Onlar da wowowow haram çekip göndermişler herhalde.
Habere yönelik olarak ta türkiyede yaşaya yaşaya bu tip haberlere bayağı bağışıklık kazanmışım, gayet normal şekilde okudum, ama ona rağmen mektubun son kısmı çok feci geldi ya.
Öne çıkan mesajlar