Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzcon 2014

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Ben de blizze gelen çakma eleştirilerini anlamıyorum. Adamlar şimdiye kadar 1 tane bile orijinal fikirle oyun yaptılar mı da herkes orijinal bişeyler bekliyor ahah. Sanırım bitek ilk diablo var, izometrik h&s hatırlamıyorum o zamana kadar. Allah bilir onu da bi yerden çakmışlardır sdfs.

Ya adamlar D3 xpacine gidip feci tutan F2P oyundan çakma sezon falan koydular lol daha ne olabilir. Tabii ki shooter marketa girceklerdi. Ben gerçi daha bi division tadında bişeyler bekliyordum ama cutie-pie moba fps kırması takım oyunu da mantıklı, tam blizz kafasında. Ki imama katılıyorum en büyük yenilik SC/Diablo/WoW assetlerini yeniden kullanmak yerine Titan assetlerini kullanmak olmuş lel.

Ki oyunların bu kadar tepki görmesine de anlam veremiyorum. P2W gibi konsol autoaimi gibi oyunculuğu geriye götürecek bi kavram göstermiş değiller, (ç)alıntı blizz oyunu görünce bunca şaşırmak niye.
Sosyal ağlarda paylaş

starcraft farklı türlerdeki resource kontrolünü düzenli hale getiren ve 3 tane tamamiyle birbirinden farklı ırk sunan ilk oyun(aoe 2-3 ay önce çıkmıştı galiba aynı zaman sayılırlar), warcraft ilk olarak stratejilerde hero birimi kullanan oyun. diablo multiplayer destekleyen ilk arpg ve ilk h&s. her bir blizz oyununda daha önce denenmemişi deneyip başarılı olan fikirlerle doluydu ama artık böyle birşey denemiyorlar.

işin kötüsü piyasanın en iyi grafikerleriyle çalışıyorlar ve super ui ve gfx in arkasında aslında daha önce başarılı olanı kendi yorumlarıyla piyasaya çıkıp, aslında var olanı tekrar ediyorlar. bu age of empire 2 nin üstüne rise of nations yapmak gibi birşey değil çünkü piyasadakinin daha basitini sunuyorlar, bu gibi sebepten ötürü yeni fikirlerin yaşamasına imkan tanımıyorlar. koskoca valve hl3 çıkarmaktan imtina ediyor çünkü yeni fikir yok. hl2 bile vasat bir senaryo ve yeni grafik motoru haricinda birşey getirmemişti. blizz yaptığı işi çok iyi yapıyor ama oyunculuğu bir piyasa haline getirdiler. tek başına getirmedi bunu valve ve riot gibi firmalarla yapıyorlar ama bu demek değildir ki diablo 3 ilk çıktığında yüzlerce insan reddit üstünden auction house olmasın diye yalvardı ve takmadı, sonra hem piyasayı kontrol altına alamadılar ve normal bir oyuncu gold almadan eşya alamaz oldu, hem de eşya alamayan bayıp bıraktı. ek paket çıkıp tükürdüğünü yaladı ancak oyuncular nasıl bir hipnoz altındaysa çok sevindiler. e zaten bu fikri sen 2012 yılında bağıra çağıra söylemiştin, neden senin istediğin şeyi tekrardan sana parayla satıyorlar? blizzin bu kadar başarılı olması dediğim gibi oyunculuğu etkiledi swg yi batırdı, aventurine tüm oyunu revize edip basite indirmek zorunda kaldı, mortal online tutmadı, vanguard ağır patladı ve bunların hepsinin sebebi blizzin tüm bir alanı domine etmiş olması. lider durumdayken hiçbirşey katmadığından artık kimse hem vaktini, hem parasını riske etmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sc bw gibi bir efsane yapan adamlar değiller artik. bunu kabul ettikten sonrası kolay

aslinda şu overwatch bir açidan iyi adamlar sc diablo warcraft arasına sıkışıp kalmışlardı. ve o markaları da kendi fikrimdir nerdrage yapmayın daha da kötü hale getirmekten başka bi iş yapmiyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas benim dediğim de o işte, adamlar mevcut bi oyunu alıp yok resource diversity yok kuntin ünite yeni ability vs. ile birlikte GAMEPLAY ekleyip Samwise a makyajlatıp satıyorlar. Hep yaptıkları bu oldu, bundan sonra da değişmez heralde. Ha gameplay noktasını kotarıyorlar orda hakkını yememek lazım, lokum gibi akıyor oyunları.

D3te P2W yaptılar diye boykot ettik oyunu, sırf ben değil milyon insan RMAH var diye almadı oynamadı. Yeterince başarılı olmayınca da döndüler ordan kaldırdılar RMAH ı. İşte o zaman Path of Exile kadar iyi olmamasına rağmen gidip aldık oyunu, çünkü desync yok barbarla vurunca vurduğunu hissediyorsun falan. Bu yani, adamlar bunu beceriyor.

Bide vanguard olsun mortis online olsun şu oyunların batmasının sebebi gerçekten wow mu? Evet wowa ona buna benzemeye çalışıp patlayan bir ton oyun var da, hırsızın hiç mi suçu yok arkadaş? Hep aynı örneği veriyorum ama adamlar Path of Exile diye bi oyun yaptılar, biraz teknik yeterlilikleri olsa D3ü donlarında sallıyor olurlardı. Ha yine iyi ciroları var ve çok başarılı oldular bütçeye göre, iş planları gerçekten harika para vermek için can atıyorsun falan. Yapan yapıyor yani.

EAware ya da badhesda gibi kendi dandik ipleriyle yetinmeyip şirketten değerli IPlerin üzerine çöküp çamur oyunlar yapmak yerine kendi IPlerini çekip çeviriyor blizz en azından. Starwars ve fallout3 faciaları bi 20 yıl daha hafızalardan silinmez heralde. Ki casuallar piyasayı domine ediyor hani bizim oyunlarımız gibi rpglerde yaşadığımız bir serzenişiniz varsa buyrun kickstarter projelerine.

Az önce Heroes of the Storm indirdim kurdum. Saçma salak bi oyun yani, türü de pek sevmediğimden 20 saat belki oynarım toplamda. Ama açılış vidyosunu bi daha paylaşmak istiyorum. Müziğe dikkat.

http://www.youtube.com/watch?v=fDrLSJuFD_0

Zahahaha diye gülüyorum bildiğin keyiflendim bi anda. Şu duygusal bağı yakalayabilen çok az stüdyo var ki çok önemli bi faktör. Adamlardan kalite akıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Overwatch olayını şimdi gördüm de...

Abaawww rezalete bak lan, koskoca Blizzard ne hale düşmüş.

Titan projesini, SC:Ghost'u "Bizim kalite çizgimize uymuyor, en mükemmel olmayacaksa hiç olmasın dedik" diyerek iptal eden firmanın iptal etmediği oyun bu yani.

Sevenlerine Allah sabır versin.
Sosyal ağlarda paylaş

hots oynıyabildiğim tek moba su anda. ha onuda haftada 2 mac bilemedin 3 mac anca onuyorum. belki 5 kişi takım olsa falan daha bi oynanır hale gelir, ama katlanabildiğim tek moba olduğu gerceğide var.

aşırı linear ilerleyen moda gameplayini kırmış işte biiraz. bide harita ceşitliliği var. öle gideri oluyo biraz.

Neyse abi, ben legacy of the void'ime bakarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

Sorieno said:

Boş boş konuşulmuş yine.
Gayet de geliştirmiş adamlar.
Shieldler, blinkler, melee'ler, flight'lar. Gırla yenilik var.
Ulti olan FPS.
Daha nasıl bir gelişim sağlanması lazım?

"düjüg aygülü jojuqlara oyun yapıolar" diyenler gelsin Quake oynayalım o zaman. En iyi Quaker'lar şimdi fizik kürsüsüne sahipler çünkü.

http://i.imgur.com/sfoDvX1.jpg

sfdgsdfgghfdgh
Sosyal ağlarda paylaş

sürekli aynı oyunlar cıkıyor, hepsi birbirinin kopyası acaba PC oyunculuğu bitiyor mu, cunku hep aynı serilerin devam oyunu cıkıyor bla bla bla yapan insanlarsınız.

Böyle devrim niteliğinde olmasa da türe yenilikler getirecek bir oyuna neden bu kadar ön yargılı yaklaştınız ?

Eminim Blizzard degil baska firmadan cıkıyor olsa, boklayanlar abi cok fena oyun ya baya değişik bieşy olacak wowww be falan triplerinde olurdu eminim
Sosyal ağlarda paylaş

ya seriler baydi..film oyunlari zaten tirt.spor oyunlarinin tutunacak dali yok kurallari degistirmedigin surece...sanatsal denemeler aa guzelmis ama dan oteye gidemiyor..fps ler zaten teknoloji demosu seklinde ilerliyor ekran karti sektorunu besliyorlar..

minecraft candy crush flapping bird ve angry birds in cikisina bakin..kolay eglenceli bagimlilik yapici..ve nispeten yeni bir fikir ..goat sim bile prim yapti o kadrodan

ayni genre den sittin oyun yapinca suyu cikiyor..

istisna kairosoft var telefonlara oyun yapan..anlamsiz guzel iyi dusunulmus ..o mantikla pc ye oyun yapsalar oynarim...
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

sürekli aynı oyunlar cıkıyor, hepsi birbirinin kopyası acaba PC oyunculuğu bitiyor mu, cunku hep aynı serilerin devam oyunu cıkıyor bla bla bla yapan insanlarsınız.

Böyle devrim niteliğinde olmasa da türe yenilikler getirecek bir oyuna neden bu kadar ön yargılı yaklaştınız ?

ne yeniliği yahu 6 senelik tf2 bu, onun kadar iyi olma ihtimali de düşük. Ne bir fps yapmışlıkları var, ne de ellerinde source motoru var.
Sosyal ağlarda paylaş

Blizzard'in basindaki adam cikiyor boyle basit/kiytirik oyunlar yapmaya devam edip ceplerimizi dolduracaz diyor, fanboyu gelmis hala buyuk oyun yapicaktir onlar butce topluyorlardir diyor.

Obur fanboy gelmis, adamlarin yaptigi oyunun aynisi 7-8 senedir piyasada, hala yenilik bu ufgh cok iyi diyebiliyor.

Bi silkinin ve kendinize gelin artik.
Sosyal ağlarda paylaş

abi anlıyorum ne kadar oynasan da oyun yine kötü olabilir. ama arka sayfalardaki çoğu üye gibi diabloda rosda 500 saat played hoursdan sonra, hearthstone beta zamanı BEN EBAYDEN 50 DOLARA KEY ALDIM HACI ALAMAYANLAR DÜŞÜNSÜN dedikten sonra

BU TUTMAZ LOLOL BEN DİYORUM BAK
BEN BUNU BEĞENMEDİM HACI 94 AY ÖNCE HEDESOFT DA YAPMIŞTI ZATEN

demeyin lan

atma recep din kardeşiyiz lan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...