Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wow dumbed down


nienna

Öne çıkan mesajlar

yekeyeke said:

Expansion gelince oyunun %75'i contentin sonunu göremiyordu.

aynen bu yüzdendi
aylarımızı verip her gün saatlerce raid yapsakta günde nerdeyse 1 yada en fazla 2 boss kesip yatıyoduk.
lich king geldiğinde nerdeyse insanlar 1 ay heroic falan farmlamıştı. nax'ı bitirdik zar zor sonrası gelmedi bile adam akıllı.
düzgün bi guildin yoksa göremiyodun content sonunu. düzgün bi guildin olsada bu sefer raidde yer bulamama riskin vardı vs.
ha şimdi şöyle bi olay var herkes kesebiliyor lfr yada flex ile ama olay normal yada heroic zımbırtılarda. yani flexten düşen yada lfrden düşen zaten bi boka yaramıyo adam akıllı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalamada tabii ki basitleşti de, zorunu oynamak isteyene de kapılar sonuna kadar açık, bir problem yok. Expansionların son aylarında oyuna dönüp, iki tane faceroll LFR yapıp şu yorumları yapmak da moda oldu. Sanırsın hepsi Heroic falan bitirdi de çok basit geldi, öyle karar verdiler. İsteyene her zaman content var, yeni exp'e 5-6 ay kala girilen bu ölü dönemler dışında elbet.

Dumbed-down dediğiniz konular eskiden 60 slot olan çantanın 28 slotunun çeşitli ot bok reagent'lerle kaplı olması, bunların kimisinin stacklenmemesi, 40 kişiye düşen 2 tane loot'un birilerinin "misclick/DKP" idaresine teslim edilmesi, etrafta zilyon tane olan Quest Helper addonlarının benzerinin oyunun kendisine entegre edilmesi vs. ise; bunlar "zorluk" değil de angaryaydı açıkçası. Kaldı ki 10 yaşındaki bir ürünün üstüne her versiyonda ekleme yapıp hiçbir şeyi çıkarmaz, basitleştirmez, konsolide/revize etmezseniz, karmakarışık bir çöplük haline gelir. Var olan kullanıcılar kaçar, yenisi ise hayatta oraya adım atmaz.

Sadece WoW ya da MMO değil, tüm oyun sektörünün ihtiyaçları değişiyor. İnsanlar haftanın 2 günü 3-4 saat raid yapacak diye geri kalan 5 gün 4'er saatten reagent/buff/pre-quest vs. kasmak, signup'lar 36 kişide kaldı diye yatıp uyumak, güç bela kestiğin bosstan 6 kişiye düşen 1 loot'u DKP yüzünden roll bile edemeden başkasına kaptırmak istemiyor.

Emin olun ki bunu en hardcore, en yetenekli adam bile istemiyor. Taktiğini okuyup, videosunu izleyip, gerekiyorsa 5-6 saat yemeğini flask'ını farmlayıp raid eğlencesine odaklanmak ve %10-15 ihtimalle istediği loot'u almak istiyor. Bunu da eskisi gibi MUTLAKA İLLA DA GUDUBET GUİLDLERE APPLICATION KASIP KIRK KİŞİ OLACAKSINIZ kalıbında değil, isterse 10 kişilik arkadaş grubuyla yapıyor, isterse 25. İsterse normal zor, isterse ultra zor.

Bunları sadece "ulan zamanında ne kadar kasmıştık şimdi çoluk çocuk 6 katım DPS yapıyor, oyun basitleşti hep ondan......" diyen ego tatmincisi azınlıklar ("gerzek oyunu" diye süper sığ yorum gelmiş mesela yukarıda) dert ediyor. Onlar da çok dert değil yani. Kim hangi oyundan nasıl zevk alıyorsa öyle oynasın, varın dert etmeyin. Zevk almıyorsanız da oynamayın ama yeter ki haksız noktalardan şikayet etmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun eski hali ile şimdiki halini karşılaştırdığımızda şimdiki hali dumbed down olmuş olmaksa keşke her oyun böyle dumb down olsa dedirtiyo gerçekten. Gerçekten dumb down olduğu konular vardır elbet de, asıl önemlisi hem user friendly (inventorynin rahatlatılması, zebil indikatör gelmesi, damajdır proctur) hem casual friendly (lfrdir, scenariodur) hem de hardcore friendly (heroictir, challenge modedur, diğer değişiklikler nedeniyle artık gereksiz şeyler için daha az vakit kaybetmedir) hale geldi.

Patinin genel olarak bu durumdan memnun görünmesi sevindirdi. Communitynin geri kalanı da böyle düşünse keşke.

Ha bu durumun kötü yanları da var, genel olarak yeni oyuncu kalitesini düşürdüğü bi gerçek. Mesela bütün arkadaşlarım oyunu bırakmış olduğu için dün anca challenge mode'a girebildim hayatımda ilk defa ve beraberinde girdiğim ekip 20-23 yaş arası, oyuna 2-3 sene önce başlamış öğrenci tiplerdi. Taktik falan okumadan girdiğimiz için iki defa wipeladık hemen pes ettiler, "ya veririm 4-5k boostlatırım kendimi" diyip çekildiler.

Ulan kendi yapmadğın challenge'ın sana ne faydası var? Sabah işin yok gücün yok, uğraş işte. Eski ekiple beraber olsak geceleyin bile saatlerce kasar alırdık o achivi, sabah da paşa paşa kalkıp giderdik işimize.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...