Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5


AthleT

Öne çıkan mesajlar

Ben

Sabah protein tozu (light sütle) + ceviz/badem
Öğlen evden sebze + et (ya da kantinden döner/ton balığı :( )
Akşam creatin + sebze + et (bazen yumurta falan da ekliyorum)
Akşam spor sonrası protein tozu (light sütle) + ceviz/badem

Bir de aralarda falan çikolata yiyorum. Pilav, makarna, bulgur falan da eklemem lazım muhtemelen ama üşeniyorum pişirmeye. Yağ ve protein makrolarımı tutturuyorum genellikle (protein 20gr falan az kalabiliyor; 140gr çok fazla sdf); karbonhidratı tutturamıyorum. Öğleden sonra 3 gibi falan yemem lazım aslında karb.ları ama işte olduğumdan bulamıyorum doğru düzgün bir şey. Evde de spordan önce yersem çok rahatsız oluyorum. Spordan sonra da 21.00'de falan yemek yemek istemiyorum.

Haftada 6 gün spor yapan 191cm 92kg bir insanın 3200 kcal alması gerekiyor bu arada kilosunu koruyabilmesi için; ben biraz kilo vermek istediğimden 2800 kcal falan yemeye çalışıyorum ama yiyemiyorum o kadar çok. (Bu arada kilo da veremiyorum, spora başladığımdan beri 92 kg'yim; ölçülerimi de almamıştım; ne durumdayım bilmiyorum.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla bana sorarsanız çok düzenli hayatı olan insanlar harici diğerleri öğün öğün program yapmamalı. uymamanın moral bozukluğu fazla oluyor. bulk döneminde hayvan gibi yemek + definasyon döneminde basit şekeri kesmek en güzel yöntem.


definasyonda 16% - 18% bandına kadar rahat geliniyor zaten ama bundan sonrası biraz işkenceye bağlıyor. haftada 0.2% - 0.3% gibi inebiliyorum ben ancak şu an.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sebze ne yapion evde
ne yiyon?


deadwoll said:

Ben

Sabah protein tozu (light sütle) + ceviz/badem
Öğlen evden sebze + et (ya da kantinden döner/ton balığı :( )
Akşam creatin + sebze + et (bazen yumurta falan da ekliyorum)
Akşam spor sonrası protein tozu (light sütle) + ceviz/badem

Bir de aralarda falan çikolata yiyorum. Pilav, makarna, bulgur falan da eklemem lazım muhtemelen ama üşeniyorum pişirmeye. Yağ ve protein makrolarımı tutturuyorum genellikle (protein 20gr falan az kalabiliyor; 140gr çok fazla sdf); karbonhidratı tutturamıyorum. Öğleden sonra 3 gibi falan yemem lazım aslında karb.ları ama işte olduğumdan bulamıyorum doğru düzgün bir şey. Evde de spordan önce yersem çok rahatsız oluyorum. Spordan sonra da 21.00'de falan yemek yemek istemiyorum.

Haftada 6 gün spor yapan 191cm 92kg bir insanın 3200 kcal alması gerekiyor bu arada kilosunu koruyabilmesi için; ben biraz kilo vermek istediğimden 2800 kcal falan yemeye çalışıyorum ama yiyemiyorum o kadar çok. (Bu arada kilo da veremiyorum, spora başladığımdan beri 92 kg'yim; ölçülerimi de almamıştım; ne durumdayım bilmiyorum.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kabak + kırmızı biber + yeşil biber + domates + mantar ince ince soteleyip wok'ta pişiriyorum genelde, yarım saatte 3-4 günlük sebze yemeği çıkıyor. Sürekli farklı baharatlarla pişiriyorum ve arada patlıcan, mısır vs. ekleyip değiştiriyorum. Etle falan güzel gidiyor.

Arada sırada da barbunya, nohut falan yiyorum bakliyatlardan, ama kırk yılda bir.

Haftanın bir kaç günü de dışarıda yiyorum bu arada. Mümkün mertebe kebapçıya ya da steakhouse'a gitmeye çalışıyorum ki hamurişi yemiyim.

Bir de yazmayı unuttum. Ara sıra çavdar ekmeğine fıstık ezmesi + bal veya tereyağı + domates salçası sürüp yiyorum; kahvaltı edecek gibi hissettiğimde yediklerim max. bunlar lel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu çok iyi bi article zamanınız varsa aradaki referanslarıda okuyun iyi kötü bir fikriniz olur hedefiniz olur en azından.

http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/general-philosophies-of-muscle-mass-gain.html/

hatta tldr;

said:

There’s no doubt that gaining some fat will allow a faster rate of muscle gain. The drawback is that, gain too much fat and dieting time is extended and appearance suffers. And while staying lean is nice from an appearance standpoint, trying to stay too lean all the time tends to hurt mass and strength gains because the trainee simply can’t eat enough.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi klasik bulk+cut döngüsüyle ilerlemeye çalışmak kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük.
Yani anabolik alıp yediği her kalori direk mala giden adamların 4000-5000kcal'lık diyetlerine bakıp "e bunlar da bulk+cut" yapıyor demeyin. Yedikleri her gram kar bu adamlara. Aynı zamanda cut'ı da clen veya en masumu eca ile yaptıkları için öyle define oluyorlar. Sizler gibi "ekmeği kıstım" değil yaptıkları cut'lar.

Bulk döneminde aldığın yağ hücresi ömrün boyunca vücudunda seninle kalıyor. Cut döneminde sen o hücrenin yapısını bozuyorsun/küçültüyorsun içindekini okside ederek ama hücre kalıyor. Yarın bir gün cut'ın bittiğinde o hücre yine büyüyor, yine şişiyor ve sen o yağı yine alıyorsun. Bitmek bilmeyen alt karın ve bel yağlanmalarınızın başlıca sebeplerinden biri bu olay işte. Bu döngüden kurtulmanızın tek çözümü de liposuction yaptırmak.

Sığır gibi yiyeyim, 20 kilo alayım, sonra önümüzdeki dönemi o 20 kilonun 15 kilosu olan yağı vermeye çalışarak geçirirken güç bela kazandığım 3-4 kg kası kaybetmemek için de gece kabuslar göreyim mantığı doğru gelmiyor bana. Bir de üstte saydığım hayatın boyunca sana sıkıntı yaratacak lanet yağ hücreleri boyutunu da katın.

Onun yerine zaten genetik potansiyelinizin el verdiği bi aylık gain limitiniz var. En benim diyen adam zorlasa çatlasa 1.5 kg kas kazanıyor doğal yollarla. Maintenance üstüne sadece bu hedefi yakalayacak bir surplus koysan gayet clean bi şekilde atrophy yap kafan rahat olsun. 1.5 kg kas aşağı yukarı 600-700 gr da glikojen tutuyor yanılmıyorsam. Yani sen ayda 2.5 kg'dan fazla alıyorsan yağ alıyorsun su alıyorsun. Böl bunu günlük baza, 300-400 kcal surplus ediyor ve MHP'nin 40. yıl dönümü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yağ hücresi sayısı artmaz ne demek? Günde 20000 kalori yesem vücudum yağ hücresini aynı tutup hücre size'ını mı genişletecek? Hücrenin kapasitesi en fazla 0,0000000002 gr oluyor, vücudun daha fazla adipoz doku ürettiğinde bölünerek çoğalıyor.


Bahsettiğim ve geri dönüşü olmayan bu process için:
https://en.wikipedia.org/wiki/Adipogenesis
Bilimsel dayanak isteyen aşağıda bulabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Var tabii.
Vücudundaki her hücre ölüyor.
Ama "yağ yakmak" dediğimiz şey bu hücreyi yok etmek değil, hücrenin içindekini azaltmak oluyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Lipolysis ya da https://en.wikipedia.org/wiki/Beta_oxidation

Ama sonradan bi kapasiteye erişmiş yağ hücresi, yağ depolayacağı zaman yine aynı boyuta ulaşmak istiyor, optimum state'ini korumaya çalışıyor.
Yani bi balon düşün, o balonu 1 kg su ile doldurmuşsun, sonra o suyu boşaltınca balon artık daha geniş ve gevşek bir hal alıyor ve sonrasında daha kolay doluyor.
Anlatmaya çalıştığım bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...