Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

direksiyon sınavı

legali

Öne çıkan mesajlar

ilk defa gireceğim. sistem değişmiş sanırım, tek yanlış yapsan bile sınavdan kalınıyormuş. eskisi gibi değilmiş puan sistemi. 8 ders aldım 4 direksiyon dersim daha kaldı, güzergahı az çok ezberledim. sınav 1 hafta sonra, ne yapmak lazım , ne tavsiye edersiniz? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

lan 500 metre ya gidiyorsun ya gitmiyorsun. taklayı nerde becerdin sdfs

arkada oturan lavuklara sinir oldum
mahalle karısı gibi çar çar konuşup dururuyordu
dikkat diye bir şey bırakmadı

artislik yaptım bende u dönüşü sırasında, ölsün hibineler diye :DD:
Sosyal ağlarda paylaş

Tek yanlış yapsan değilde sistem şöyle;

Önceden park yapamasan bile "arabayı kullanabiliyosun ya" diyip sınavdan geçebiliyordun.

Yeni sistem de ise, sana puan verecek denetmenin elinde "Bu kişi arabayı düzgün şekilde park edebildi mi?" veya "Rampada durmuş arabayı tekrar hareket ettirebildi mi?" gibi ibareler mevcut. Bunlardan birini yapamadığın zaman sınavdan geçemiyorsun. Ayrıyetten sınav olduğu bölge ve sınava giren kişi sayısının yoğunluğuna göre sana 3-5 kere tekrar deneme şansı veriyorlar. Yine yapamazsan go go rmk.
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

Tek yanlış yapsan değilde sistem şöyle;

Önceden park yapamasan bile "arabayı kullanabiliyosun ya" diyip sınavdan geçebiliyordun.

Yeni sistem de ise, sana puan verecek denetmenin elinde "Bu kişi arabayı düzgün şekilde park edebildi mi?" veya "Rampada durmuş arabayı tekrar hareket ettirebildi mi?" gibi ibareler mevcut. Bunlardan birini yapamadığın zaman sınavdan geçemiyorsun. Ayrıyetten sınav olduğu bölge ve sınava giren kişi sayısının yoğunluğuna göre sana 3-5 kere tekrar deneme şansı veriyorlar. Yine yapamazsan go go rmk.

hergün min. 1 defa stop ettiriyorum arabayı :(
mesela rampada durmuş arabayı nasıl hareket ettiririz? kavram yapıp vites 1 deyken ayağı debriyajdan çekip gaza basmak lazım sanırım. sınavda 3 kişi biniyolarmış gg :/
PrudenT said:

legali said:

parkur mu desem güzergah mı desem 2 3 kavşak geçiyoruz ya 500m falan değil. araba da küçük hyundai 180 boyla sığamıyorum pedallarda sıkıntı oluyor bazen

getz, kabusum
180 boyunda adam nasıl sığamaz bir arabaya ya
dizlerim direksiyonda kalıyordu lan

geçen gün ayağımda botlar vardı. çekirge gibi oturdum gene ter akıta akıta bitirdim parkuru off
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Holy said:

acemiler için rampada kalkarken kullanmak üzere el freni diye bir icat var.

89'da aldım ehliyeti o günden beri kullanıyorum ve dik yokuşlarda MUTLAKA el freni kullanırım. Hatta otomatik vitesde bile sıfır kaydırma hedefli gene kullanırım el frenini.

Araba alırken de dikkat ettiğim şeylerden bir el freninin rahat çalışıp çalışmadığı, kokpitteki yeri, ulaşım kolaylığı, ergonomisi ve ele verdiği histir.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Holy said:

acemiler için rampada kalkarken kullanmak üzere el freni diye bir icat var.

89'da aldım ehliyeti o günden beri kullanıyorum ve dik yokuşlarda MUTLAKA el freni kullanırım. Hatta otomatik vitesde bile sıfır kaydırma hedefli gene kullanırım el frenini.

Araba alırken de dikkat ettiğim şeylerden bir el freninin rahat çalışıp çalışmadığı, kokpitteki yeri, ulaşım kolaylığı, ergonomisi ve ele verdiği histir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...