Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik 4 (2014) - Paralel Türkiye

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

antik yunanda komedinin çıkışına bakarsak:

said:
said:
Komedyalar, Eski Yunanistan'da şölenlerde söylenen müstehcen şarkılardan ve anlatılardan ya da insanlara ve basmakalıp tiplere yapılan şakalardan meydana gelmiştir. Aristoteles Poetika adlı eserinde komedyanın phallus ezgilerinden meydana geldiğini belirtir. Phallus, erkeklik uzvunu simgeleyen heykellerdir. Eski kültürde phallus sağlığı ve bereketi simgeler. Komedya sözcüğü komos(köy) ve aoide (şarkı) sözcüklerinin biraraya gelmesiyle oluşmuştur ve orijinal anlamı bir köy cümbüşüdür. Komos, Attika'nın kent ve köylerinde yapılan bir alaydır. Dionysos bayramlarında halk bol bol şarap içtikten sonra, acaip kılıklarla sokaklarda dolaşır, hatta flüt çalan bir adamın arkasından alay halinde açık-saçık türküler söyleyerek, kaba ve müstehcen hareketlerle çılgınca oynayarak, yol boyu sataşarak, kentin ileri gelenlerini alaya alarak yürürdü. Ayrıca, sepetler içinde Dionysos'a adanacak kurbanlar tapınır, ve üremeyi, bolluğu simgeleyen heykel büyüklüğünde bir phallus geçit töreninde yer alırdı.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Antik_Yunan_komedyas%C4%B1

hal böyle olunca komediden büyük laflar, devrim icraatlar beklemek beyhude olur. insanlar eğlenmek, unutmak, başka boyutlara bakmak için komedi ile ilgilenirler.

çeşit çeşit insan doğası olmasından ötürü, neye gülüneceğide göreceli bir hal alıyor.

kişiden kişiye değişmeyen şeyler, oyunculuk, çekim vb. gibi alanlarda filmleri değerlendirmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

GERGE said:

Ben Turk filmi izliyorum diyip Recep Ivedik ya da Gora cok guzel diyenin Sevmek Zamanı hakkinda ne dusundugunu de merak ediyorum.

kusura bakma ama sende hep bir unique olma ihtiyacı var. sevmek zamanı'nı sevmeyip, recep ivedik'e gülen bir ordinaryus olabilir belki hayatta.

rpg değil bu sonuçta sınıflandıramazsın. adamın beynindeki kimyasallar ona gülmesini söylüyordur ve o da gülüyordur. gülmek sınıflandırılabilecek bir şey değil.

90 larda mesela okumuş kişiler genelde kemal sunal filmlerine gülmezlerdi çünkü alt tabaka bir komedi yaptığına inanırlardı. şimdi bu algı kırıldı çünkü içselleştirdiler.

yani demem o ki mario oynayıp, sevmek zamanı izlemek seni diğerlerinden üstün kılan özellikler değil sadece senin kişisel zevklerindir. bu sebepten dolayı bakın ben sevmek zamanı izleyen birisi olarak, recep ivedik seyredenlerden kültürel olarak üstünüm algın çok çok çok yanlış.

hatta bu hayat tarzı bana göre varoş bile sayılabilir.

bundan önceki mesajlarımdan birisinin içerisinde 'komedi tartışılabilir değildir' demiştim. çünkü en basit bir şekilde birisine komik gelen bir sahne, bir diğerine öyle gelmiyordur. bu sebepten dolayı her sene bu tartışma süregeliyor. bende recep ivedik fanı değilim sonuçta, hatta serinin dördüncüsünün yapıldığını da bu hafta içerisinde öğrendim ama izlerken sadece gülüp geçiyorum, üstünde çok düşünmüyorum.

olaya ahlaki açıdan yaklaşanlar da olmuş. yaptığı magandalığın rahatsız edici olduğundan bahsedilmiş. evet, gerçek hayatta magandalık hoş bir şey değildir ancak bu izlediğimiz sadece bir senaryo. ona bakarsanız yıllar boyunca rambo'da vietnam'da adamların vatanına girip abd propagandası yaptı ama hiç abd'nin ne işi var adamların toprağında demedik. dövüşlerini izledik, efektli sahneleri izleyip eğlenip geçtik.

şu yazıyı recep ivedik savunması olarak algılıyorsanız, kapatın dükkanı gidin...
Sosyal ağlarda paylaş

ülkenin geneline uygun bir ürün çıkartıyor adam. bir kesim tarafından nefret edilip, hor görülürken diğer -devasa- bir kesim tarafından bayılınıyor. amaç para kazanmaksa izlediği yol doğru, şayet kendisinin sanat yapmaya çalıştığına veya "kaliteli" bir şey çıkartmaya çalıştığını düşünmüyorum.

its all about the money, dım dım dırı dım
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi adıma konuşursam,

- Cem Yılmazla ilgili bir sorunum yok.
- Şahan ve Recep İvedik ile ilgili bir sorunum da yok, eğer osuruğa gülmekte ısrar etmek isteyen varsa, bununla ilişkili nitelemeleri de kabul ediyor demektir.
- Certhas'ın yazısına Recep İvedik savunması demedim doğrudan, Recep İvedik eksenli bir tartışmada WOT döşemenin saçmalığına değindim.
Sosyal ağlarda paylaş

Şahan zamanında gayet sağlam mizah yaptı. Hatta Levent kırca kendisine bu kadar bol keseden dağıtma mizahi gücünü az kıs filan dediğinde onunla bile dalga geçtiydi tv8 deki son final bölümünde. Recep ivedik ile ilgili çok elitist yaklaşmaya gerek görmüyorum içinde herkesin güleceği şeyler çıkabiliyor sonuçta bizde bu ülkede yaşıyoruz komik sahneleri mutlaka vardır ama ağzımdan salyalar saçarak gülemiyorum. Halk seviyor bu karakteri izliyor beğeniyor recep ivediği eleştirip prim yapmak da pek gereksiz bir çaba bence.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar çok yanlış yerden ele alıyor konuyu ya. TV8 deyken hayvan gibi gülüp de şimdi laf ediyorsak adama demek ki olay entellik dantellik falan değil, hala daha internet ortamında arkadaş ortamında eski skeçlerinden bölümleri hatırlatıyoruz yeri geldiğinde. Ama bir espriyi 5 kere yaptığında nasıl boku çıkıyorsa şahan sırf kolay para kazanmak için 1 skeçlik karakterle 2 şer saatten 4 tane film çekip aralıksız bağırıp, osurup küfredince bunun da boku çıkıyor.

Bi de şahan'ın skeçlerini komik yapan ana noktalardan biri gözlem yeteneği. Adam gerçek hayattaki kadın programlarını, tartışma programlarını, aptal muhabirleri, aptal futbolcuları, reklamları her şeyi ama her şeyi kendince uyarladı. İzleyip de hem tespiti hem esprileri görünce bu kadar güldük. E şimdi aynı karakterle 4 tane film çekmenin olayı nedir yani, bir yaratıcılık kaldı mı bir tespit bir anafikir kaldı mı. eskiden yaptığıyla şuan yaptığının bir alakası yok ki.
Sosyal ağlarda paylaş

kötü olana kötü demenin altında başka bir şeyler aramaya gerek yok lan.

yok toplumu yansıtıyormuş yok bilmemneymiş. 3 filmden trilyonlar kaldırıp hala 20bin tl'ye 1 ayda film çekiyorsan senin niyetin belli. şahan evde oturup o zengin adam skeçindeki kahkahaları atıp mallara bak demiyorsa neyim sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
gülmeyecek adam niye izlesin zaten filmi :). Ben öyle aman bu nası film kafasında değilim ama aynı filmi 4 kere çekersen bi yerden sonra insanlar bayar. İkiden sonra izlemedim zaten.

youtube'da izleyince güleceğin onbinlerce video var, sinema ayrı bir olay. Recep ivedik serisinin tamamı kalitesizdir yani bu aşikar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...