Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2 #2

Sam

Öne çıkan mesajlar

o değilde,

bazı deniz birimleri niye abartı pahalı yaw, ben 160 birimlik 130g upkeep olan full armorlu falan lejyon kullanıyorum heryerde, denizden şehre saldırırken 15 tane lejyon indiriyorum hop diye, lakin 800g+ upkeepi falan olan, tek giydiği etek ve mızrak olan birimler var anlamsızca :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bütün tartışmayı okumadım üşendim ama tek bişi farkettim ben hiç mod oynamam . Demek ki baya hayvanmışım onu farkettim. Aklımda bulunsun bi ara bunun yeni modu çıkınca oynarım.

Sanırım bu oyunla ilgili sevmediğim sadece 3 şey var.

1- Orduların limitli olması
2- Orduların görünüşü (mapteyken savaşta değil o antik çağ aptal saptal şeylerinden bahsediyorum)
3- Beeeeelki , aile ağacı , ama hani o da olur o kadar sıkıntı değil aslında :D
Sosyal ağlarda paylaş

ordu limiti problem değil cidden pek, normalde tw oynarken aktif ordu sayısı 5 i geçmez, gerisi müsvedde ordular olur genelde.

burda 15 ordu olunca fazla geliyor şahsen, tek şehre 3 ordu dalıyorsun sıkıntıdan.

benim 12 ordum var 3 tanede ana şehirlerde Public Order arttırsın diye koyduğum müsvedde ordum var.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

benim haklı göstermek gibi bir olayım yok uzun uzun anlattım ben haklı oldugumu biliyorum zaten sen katılmayabilirsin

ca ve segadan calmak benim vicdanımı rahatsız etmiyor nedenleriyle anlattım.

Vicdanen rahatsız olman gibi bir beklentim yok. Sonuçta ben de şu anda olmasa bile seneler boyunca yüzlerce korsan oyun aldım, şimdi de pek çok film ve diziyi korsan izliyorum ve benim de vicdanım rahatsız değil.

Senin yaklaşımında hatalı bulduğum oyunu beğenmemeni oyunu korsan oynamana gerekçe olarak göstermen.

DoGMeaT said:

tamam modlar güzel,EB olsun darthmod olsun TW serisine can katıyorlar,ama RTW'yi ilk oynadıgında heycanlanmadın mı ? yahut medieval'ların kapsamlılıgı seni heveslendirmedi mi ? vanilya halleri bile muhtesem,yenilikçi ve kapsamlı oyunlardan bahsediyorum.

...

empire ,total war serisinin kapsamlı son oyunuydu,o oyundan beri inanılmaz bir dumbdown yoluna gidiyorlar.Bunu "gerçek bir tw" ci olarka fark etmiş olan lazım.Shogun 2 de harita koridorlardan olusuyordu,napoleon'a hiç girmeyeceğim zaten TW oyunu sıfatını hak etmiyor,bu trendin son meyvesi al işte RTW2

Kapsam açısından Rome 2 saydığın oyunların hiç birinden geride değil. Eğer çıkışlarındaki kusurlara bakarsak, diğer oyunlar da çok kusurluydu. Bir tek Shogun 2 çıkışından itibaren iyiydi.

Tabii senin kapsam olarak nitelediğin şey oyunların daha iyi olması anlamına da gelmiyor. Bence tam da tersine Total War serisi Empire gibi büyük ölçekli harita ve dönemlerde değil, Shogun, Napoleon, Viking İnvasion ve daha bir sürü expansion ve dlcdeki kısıtlı harita ve dönemlerde daha iyi işliyor.

DoGMeaT said:

aynısını romalılar diyordu sonra adam filleri geçirdi alplerden
aynısını fnrasızlar diyordu sonra ardennesten tanklar geçti

Senin verdiğin bu örnekler aslında tezinin tam tersini ispatlıyor. Her iki olayın da bu kadar ünlü olması, orduların normalde belli rotalarda hareket ettiğinin kanıtı.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de eu4 serisinin en kötü oyunu, 10$ filan olmadan almam. alanlara keriz muamelesi yapmıyorum ama, üslubunuza dikkat edin.

rome2 iyice yama yedikten sonra açık ara en iyi modsuz total war olacak, oyunun iskeleti feamer'ın dediği gibi hepsinden iyi. medieval2 bile kingdoms gelene kadar adam olmamıştı, kendileri official mod çıkardılar da o düzeltti komedi düzeyde dengesizlikleri.

empire, napoleon çöp toptan, tarih meraklısı olmasam oyun namına hiç dokunmazdım. fall of samurai'ye dokunmadım bile işte tom cruise filmini açarım daha iyi.

shogun2 de beni maalesef o kadar saramadı ama ona yapacak birşey yok, ahmet samurai vs mehmet samurai, o coğrafyada maalesef o kadar ekmek, o kadar köfte.

rome1'den beri tüm oyunları saydım işte, buradaki tek sorun norak'ın dediği gibi yapay zeka ölümüne crimsonland wave styla dalmıyor her yönden ki aslında bu diplomasinin ilk defa adam olması yüzünden. bir de eskisi kadar hile yapmıyor sanırım gelir bakımından, tek köyden doomstack çıkaramıyor eskisi gibi. bunlar eskiden beri şikayet edilen şeylerdi, düzelttiler ama bu sefer de oyuncunun rekabet bulması zorlaşıyor. işte rpg'lerdeki "çok güçlendim herşey one shot" sıkıntısı gibi birşey.

paradox badboy koyuyordu işte gamey sistem sırf bunun için, herkes ağlayıp kaldırınca bu sefer crusader kings 2 gibi kolaylaştı. bu sefer fazla kolay deyince herkes yeniden koalisyon olayı koydular eu4'te ama o da işe yaramıyor. yani gamey "ya ai hile yapıyor" ile "ai rakip olamıyor" arasındaki çizgi çok ince, 15 yıldır grand strateji oyunu yapan şirketler bile tam ayarını tutturamadı hala.

civ'lere hiç değinmiyorum bile, civ5 diplomasi rome2 diplomasiden kötü artık düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

shogunda ai fog of war'a girince bir anda milyonluk ordu koyuyordu ya ben mi yanliş hatirliyorum? bir de shogundaki dünya haritasi ile bir tutmayın rome 2'yi shogunda her yere iki giriş var.

şimdi empire total war'da ai gemilere asker koyup getiremiyordu brit factioni ile. ondan ötürü buradaki rome 2 öfkesinin önemli kismi tamamen kitle psikolojisi.

rome 1 devrimdi. rome 2 de öyle. eyalet sistemi faction içi hesaplaşmala-illaki detaylandirilacak- random eventler - bu da öyle- görsel ve detay açısından da cok kafi -faction sayısından bahsetmiyorum bile eskiden rebels diye bişi vardiasldkha-

şimdi a.i kötü. eyvallah
ama hangi total war'u birakin en son hangi oyuna bu kadar yoğun şekilde yama yapıldı?

adamlar umursuyorlar ilgileniyorlar. isteseler aynı şehirden 20 tane yapacaklarken her eyaletin başkentini ayrı tasarliyorlar falan böyle detaylar artik yok pc gamingde.-var diyen sc1 psi blade'i ile sc2 psi blade'ine baksın- ondan ötürü türü sevenler için gayet düzgün oyun. sevmeyene zaten diyecek bişi yok adam sevmiyor yani
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bence de eu4 serisinin en kötü oyunu, 10$ filan olmadan almam. alanlara keriz muamelesi yapmıyorum ama, üslubunuza dikkat edin.

rome2 iyice yama yedikten sonra açık ara en iyi modsuz total war olacak, oyunun iskeleti feamer'ın dediği gibi hepsinden iyi. medieval2 bile kingdoms gelene kadar adam olmamıştı, kendileri official mod çıkardılar da o düzeltti komedi düzeyde dengesizlikleri.

cekler caklar bi dünya

en iyi TW açık ara EB, modsuz olarak bana sorarsan shogun,bir daha hiç bir tw'nin multisi o kadar memnun edici olmadı,belki o yüzden empire cıkana kadar acıktı serverları.

hmm tamamlanmamış,betası yapılmamış,"iskelet" oyuna 60 dolar vermeye kerizlik demiyim,nediyim,komiklik diyim o zaman,cicişlerinizle totoşlarınız rencide olmasın

ama haftada bir patch çıkıyooooooor diye avunan avunsun,param değerli dostlar,bin tane özelliği çıkar oyundan(yahu pre-battle speechleri bile cıkarmıs adamlar)efsane oyunun devamı efsane oyunun yarısı kadar yenilik getirmemiş,bide bi dünya bug,salak ai,eytere ulan

siz mutlu olabilirsiniz ben hayal kırıklıgına ugradım,scout değilim potansiyel konusunda sizin kadar müneccim değilim,belki rtw2 gerçekten EN İYİ TW olur,ama benim ön görüm şudur,daha arcade'si TW oyunları yolda,daha küçük kapsamlı,daha dumb-down,orjinal içeriğinden uzaklaşmış tw oyunları.

alternatifsizlikten oluyor bu,inşallah yakında adam gibi bir rakibi çıkarda saints row'un gta'ya yaptıgını yapar.

paradox oyunları ,bırak patch'i expansionları cıkana kadar adam olmazlar,eu4'ü aldım ama dl etmedim duruyor steam'de , bekliyorum bikaç patch daha çıkmasını biliyorum cunku malımı

ama CA ve paradox arasındaki fark EU'ya umutla bakmamı sağlıyor,history channel'a belgesel/reklamımsı yaptırmaya para ve emek harcamayacak paradox,oturacak kasacak herifler ve bi şekilde uyuşturucu gibi oynanacak bir oyun haline getirecekler EU4'ü bundan şüphem yok,ama CA'nın TW'yi TW yapan şeylere olan bağlığından şüphe duyuyorum

oyunun zorlugundan yana bi şikayetim yok bu arada,iceni yahut kartacayla oynuyunca görüyorsunuz zorluğu,ilk 10 turn hayatta kalmak başarı oluyor,oyunun BOŞLUĞU beni rahatsız ediyor,klasik TW öğelerini sallayıp atması beni uyuz ediyor,beğenmediğiniz medieval'da 3-4 dakka süren savaş öncesi konusmalar vardı hatırlatırım,heey gidi hey

Komutan said:

Senin verdiğin bu örnekler aslında tezinin tam tersini ispatlıyor. Her iki olayın da bu kadar ünlü olması, orduların normalde belli rotalarda hareket ettiğinin kanıtı.

tartısma cok uzayıp cok budaklandıgı için karısıyor artık ama
dostum bu bir pc oyunu değil mi , pc oyununda hannibalın yaptıgını yapamıyacaksak nerde nasıl yapıcaz ? strateji oyunu birde,hani strateji yapasın,seçim yapmak zorunda kalasın gelmiyor mu oyun oynarken ? sence oyun gerçekçi olsun diye mi var o koridolar,yoksa gerizeaklı ai kaybolmasın diye mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ben 75 lira verdim, 60$ değil. eu4'e 40$ veren sana keriz mi diyeyim şimdi? çünkü 40$ ederi yok o oyunun çok net. sağol paradox'u finanse ettiğin için kötü oyun çıkardığı halde. o oyun adam olmayacak istedikleri kadar yama çıkarsınlar, kötü tasarım çünkü. bug dediğin yamayla düzelir, kötü tasarım düzelmez. 1-2 expansion yese belki biraz toparlar. anlattım kendi başlığında neden.

insanlara sataşmadan derdini anlatacaksan buyur dinliyoruz, yok kendin akıllı da başkası keriz sohbetine devam edeceksen 1 ay uzaklaştırmayı basalım rahat et.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ben 75 lira verdim, 60$ değil. eu4'e 40$ veren sana keriz mi diyeyim şimdi? çünkü 40$ ederi yok o oyunun çok net. sağol paradox'u finanse ettiğin için kötü oyun çıkardığı halde. o oyun adam olmayacak istedikleri kadar yama çıkarsınlar, kötü tasarım çünkü.

75 verdiysen tamam keriz değilsin :I

skyrim'i skyrim,güzel oyun ama rpg diyince aklıma witcher geliyor,eleştirilecek yanını eleştiririm,zorla mı sevecez aga

pronoit said:

pre-battle speech dediğin olay duruyor....

şimdiki haliyle durmasada olurmuş bana sorarsan.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ben 75 lira verdim, 60$ değil. eu4'e 40$ veren sana keriz mi diyeyim şimdi? çünkü 40$ ederi yok o oyunun çok net.

Dur sam ben adamın seviyeye ineyim bakalım ne olacak çok merak ettim. Dogmeat EU4 e 40 dolar verdiysen kusura bakma ama kerizsin, yani yanlış anlama belki hepmizden daha zekisin ama şu oyuna para vermiş olman kerizliktir.

Haha kendimden iğrendim :P.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

tartısma cok uzayıp cok budaklandıgı için karısıyor artık ama
dostum bu bir pc oyunu değil mi , pc oyununda hannibalın yaptıgını yapamıyacaksak nerde nasıl yapıcaz ? strateji oyunu birde,hani strateji yapasın,seçim yapmak zorunda kalasın gelmiyor mu oyun oynarken ? sence oyun gerçekçi olsun diye mi var o koridolar,yoksa gerizeaklı ai kaybolmasın diye mi?

Esas her yer açık olsa seçim yapman gerekmez. Evet, yapay zeka için de kolaylık, ama asıl sebep orduların belli bölgeleri savunmalarına olanak tanımak. Öteki türlü, kimin nereden geleceği belli olmadığı için, şehir haricinde bir yerde savunma yapman veya pusu kurman çok zor. Bu haliyle ise hem tarihsel açıdan mantıklı, hem de oynanışı derinleştiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

rome1 gibi olsaydı gerçeklik xerxes leonidas'ın yanından geçip giderdi savaşmadan. empire'ın getirdiği iki önemli yenilikten (öbürü de replenishment) biri zone of control idi, onu burada hepten anlamlı kılmışlar rotalar koyarak. dövüşmeden at koşturmak yok ortada, paso kuşatma savaşı da olmuyor o sayede.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...