PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 her gta'da aynı dedikodular sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 İŞTE O MAKİNELER said: GPU: some units with Nvidia Titan, some GTX780, some GTX760, and some GTX660 CPU: some boxes with Intel: i7-4770, some i5-4570, and some i3 RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU) Hard drive: 1TB/8GB Hybrid SSHD Power Supply: Internal 450w 80Plus Gold Hard Drive: 35GB HD space Dimensions: approx. 12 x 12.4 x 2.9 in high Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 dünya bu makineleri konuşuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Warhero said: SteamMachines, PC parçalarıyla tek tek uğraşmak istemeyen kişilerin de PC sahibi olabilmesini sağlayacak. ve bizi "bana bunu sattiniz ama ugrade etmem, her oyunu max calistirsin" diye aglasan ve upgrade etmek istemeyen kitlelerle ve dolayisi ile bu kitleleri tatmin etmek icin yerinde sayan teknolojilere sahip oyunlarla bir cephede daha basbasa birakacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 steamos'umu kurdum, çok memnunum. dev ekranda big picture bir harika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 ve ben burda 780gtx sli i benchmark disinda hic bir ise yaramadigi icin kemirmeye devam edecegim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Namessar said: ve bizi "bana bunu sattiniz ama ugrade etmem, her oyunu max calistirsin" diye aglasan ve upgrade etmek istemeyen kitlelerle ve dolayisi ile bu kitleleri tatmin etmek icin yerinde sayan teknolojilere sahip oyunlarla bir cephede daha basbasa birakacak. apple yeni telefonu satıyor her yıl ios güncellemesiyle yavaşlatıp, kimse de gıkını çıkarmıyor. gaben reality distortion field çakar, o kitleler yeniler 2 yılda bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 ben androidciyim. gikimi cikariyorum. alakasini anlamadim konu ile. benim gozumde iphone cunun konsolcudan bir farki yok. daha cogunu ozgurce yapabildigim bir sistem varken ios i ne yapayim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 alakasını anlattım. o bahsettiğin insanlar makinelerini yenileyecekler 2 yılda bir. endişen yersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 upgrade uzerine niye tartisiliyor bilmiyorum said: The prototype machine is a high-end, high-performance box, built out of off-the-shelf PC parts. It is also fully upgradable, allowing any user to swap out the GPU, hard drive, CPU, even the motherboard if you really want to. hayir zaten ps4 ve xbone ortada, dolayisiyla onumuzdeki 8 senenin AAA oyunlarinin min specini bugun toplayabilirsiniz, valve pc paketleyip sattigi icin degisen bisi olmaz merak etmeyin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 HellHound said: upgrade uzerine niye tartisiliyor bilmiyorum bu aletlerin konsol olarak algilanacagini dusunuyordum da o yuzden. konsolcularin da klasik aglamasidir, aleti bir kere aldim mi her seyi calistiracak diye tuttururlar. zaman icinde ilk xbox zamanla pc nin yaninda camur gibi kalinca grafiklerde ortaligi ayaga kaldirmislardi. hatirlayan var midir bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 "Gabe PC'yi konsollaştırıyor, dumbed down oyunlar oynuycaz hep" http://i.imgur.com/4f51h0h.jpg "Damn Steam! They ruined PC Gaming!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Her makaleyi okuyorum ama şu sistemlerin mouse klavye kullanmayı gerektiren geniş oyunların(hatta geniş olmasa bile pc'ye portlanınca mouse desteği eklenmek zorunda kalan oyunların) sayısını ciddi biçimde düşürmekten başka bir işe yarayacağına inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Namessar said: HellHound said: upgrade uzerine niye tartisiliyor bilmiyorum bu aletlerin konsol olarak algilanacagini dusunuyordum da o yuzden. konsolcularin da klasik aglamasidir, aleti bir kere aldim mi her seyi calistiracak diye tuttururlar. zaman icinde ilk xbox zamanla pc nin yaninda camur gibi kalinca grafiklerde ortaligi ayaga kaldirmislardi. hatirlayan var midir bilmem. benim gordugum sirf konsol oyuncusu profili daha cok konsol ciktiginin ilk ayinda "ooooooo su grafiklere bak 65287652865 ameriganya dolari harcamadan pc'de replike edemezsin" diye gaza gelip, 1.5 yil sonra "grafik her sey degil" moduna gecerek gelecek 7 sene bahane uyduranlardan ibaret daha cok ama zaten onu gecelim, cunku hedefledikleri kisiler bu insanlar degil... aslinda baktiginda hedefledikleri insanlar baya niche bir market su noktada. ne normal sirf pc oyuncusu, ne normal sirf konsol oyuncusu, ne de evinde hem pc hem konsol olan oyuncu olan cok uyuyor duruma. oncelikle ortada belirli bir standart yok, basli basina konsol marketiyle alakasi olmamasinin en bariz sebeplerinden biri bu. 1 haftalik "biz bi boklar yiyoruz" aciklama surecinde, cidden bel fitigi olmayan her pc oyuncusuna yenilik olarak tek sunduklari sey windows pc'den linux distro'ya oyun stream'i. bu kadar. kalan her seyi su an wireless controller/keyboard/mouse'a toplam 1 saatte evinde kurabilirsin. o bir saatin cogunlugu da ubuntu kurup pc'yi salona tasimaktan ibaret... controller zerre onem tasimiyor, yine nedeni standart olmamasi. bu her turlu peripheral icin gecerli bir kural, nasil move cikti diye ps3 icin her oyun bir anda boktan motion controller uzerine kurulmuyorsa, valve tiriviri controller cikardi diye, her pc port mouse/kb'u siktir edip, steam controller'i baz alacak diye bir sey yok. maksimum olacak sey bugun xb360 controller'ina olan destek steam controller'a kayar, o noktada degisen bisi yok pc oyuncusu icin. oyun design asamasindayken bir developer her pc oyuncusunun keyboard ve mouse sahibi oldguunu garanti edebilir, steam controller'i icin ayni sey soylenemez. acikladiklari prototipleri fiyati belli degil, i7/16gb/titan configine sahip aleti su anda 500 dolar ve assagisina satamayacaklarini varsayarsak, ortada gaza gelinecek bisi yok. PC denen sey oyle rpgcodex dallamasi gibi "aman tanrim 160 iq lazim anlamak icin" diye bakilacak olay degil sonucta, random konsol oyuncusunun aradigi sey normal pc toplama fiyatlarina cakma mini-pc satin alip hdmi ile salonda tv'ye takmak olsa ortada son 5 senedir konsol diye bir sey zaten kalmazdi... valve endusturide acayip degisiklere gidiyor, hepimizi etkileyecek diye paniklemenin anlami yok, adamlarin amaci daha farkli gibi gozukuyor. ha tabi o spec'i 500 dolara satacak olsunlar yapacagim ilk sey, aleti alip, format sonrasinda win 7 pro kurup sakin sakin odamda keyfini cikarmak olur... 6 ay sonra valve'in "oha open source alet yapip zararina sattik kimse OS'imizi kullanmiyor, hala yuzde 95 windows kullanip xinput device yada kb/m ile oyun oynuyor" blogunu okur eglenirim, bonusu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 HellHound said: rpgcodex dallamasi http://www.rpgcodex.net/forums/smiles/codex_mob.png http://www.rpgcodex.net/forums/smiles/codex_torchbearer.png HellHound said: ha tabi o spec'i 500 dolara satacak olsunlar PCye biz istediğimiz kadar versatil diyelim pazar algısı hala living room entertainment değil, ki hacimli satışı olan da o. Ben pek niş bi pazar görmüyorum yani, maksat steami işin "entertainment" ayağını da destekleyen bi konuma yerleştirmek. Family sharingdir odur budur eve bi tane steam sistem alır ister film streamler casualları gabepadle eğlendirir, ister mouseunla FTLden çıkıp totalwara girer oyun oynarsın. Gaben ın yayıncılara mesajı da net. Bakın elimizdeki pazar bu, couch potato oyunculara da hizmet ediyoruz, e pileyşeyşır da x86ya çevirdi kendini, gelin pcye portlayın herşeyi steamden satalım cironuz artsın. Rockstar olup GTA5 yapmadığın sürece steam sale satış gücünden faydalanabilmek için yeş milord diye gabepad desteğiyle atlarlar bayıla bayıla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 pc'ye eninde sonunda cikmayan oyunlar listesi: japonya menseilliler (cogunlugu portlanmayacak zaten), 1st partyler (asla portlanmayacaklar, ozellikle sony/nintendoysa) zaten her oyun multiplatform, gabe'in "couch potatolara da hizmet ediyoruz" demesine gerek olmadan da portlaniyordu ayni oyunlar. hic bir publisher'in "iste pc icin bekledigimiz alet buydu, thanks gaben!" diye bir oyunun pc'ye portlanip portlanmayacagina karar verdigini sanmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 mac mininin oyun oynanabilir bir halini yapmaktan baska icat edilen ne var bu iste? ciddi soruyorum, sarcasm degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 - pc oyunlarında windows tekeline alternatif - kasadan tv'ye kablosuz stream - oyun pc'si standardizasyonu - daha iyi gamepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 windowsa alternatif os haricinde bi yenilik yok, geri kalan butun "yeniliklerin" alternatifi mevcut zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Tum oyunlari acabilir mi mesela? 3-5 sene once sadece Windows icin cikmis, hali hazirda bizim library de duranlari falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Tek başına açamıyor, açabilen bi windows makineden streamliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Redeagle said: Her makaleyi okuyorum ama şu sistemlerin mouse klavye kullanmayı gerektiren geniş oyunların(hatta geniş olmasa bile pc'ye portlanınca mouse desteği eklenmek zorunda kalan oyunların) sayısını ciddi biçimde düşürmekten başka bir işe yarayacağına inanmıyorum. Nasıl böyle bir kanıya vardın anlamadım. Gabepad, Keyboard+mouse replacement olarak gelişmiyor, her PC sahibi Gabepad almayacağı için, oyun geliştiricileri keyboard+mouse desteği koymaya mecbur. Amerika'da Xbox gamepad'leri çok yaygın, PC'ye çıkan multiplatform oyunlarının çoğu bu gamepad'e göre hazırlanıyor. Buna rağmen keyboard+mouse desteği devam ediyor, gabepad çıkınca niye olmasın? HellHound said: 1 haftalik "biz bi boklar yiyoruz" aciklama surecinde, cidden bel fitigi olmayan her pc oyuncusuna yenilik olarak tek sunduklari sey windows pc'den linux distro'ya oyun stream'i. bu kadar. Adamlar sadece 1 haftada düşünüp karar vermedi bunlara, uzun süredir araştırma yapıyorlardı zaten. Öyle konuşuyorsunuz ki sanki adamlar hiçbir şey bilmiyor. SteamOS ile Linux oyunculuğunu canlandırmaya yönelik çalışıyorlar. Windows'tan memnun olmayan ama Linux'un kurulum ve kullanım zorluğu yüzünden Windows'a hapis kalan oyuncular var, o kişileri de Linux'e çekmeye çalışıyorlar. Stream hizmetini kullanmak için bel fıtığı olmaya da gerek yok. Koltuğunda oturup TV'de oyun oynamak isteyen çok kişi var, bunlar PC'den konsola kayıyor sürekli. Steam ise konsolların PC'yi geçtiği bir alanda rekabeti değiştirmeye çalışıyor. said: controller zerre onem tasimiyor, yine nedeni standart olmamasi. bu her turlu peripheral icin gecerli bir kural, nasil move cikti diye ps3 icin her oyun bir anda boktan motion controller uzerine kurulmuyorsa, valve tiriviri controller cikardi diye, her pc port mouse/kb'u siktir edip, steam controller'i baz alacak diye bir sey yok. Gabepad'in güzelliği de burada. Klavye+Mouse ile oynadığın oyunları kolayca Gabepad tuşlarına atayabiliyorsun. Anladığım kadarıyla DOTA 2'deki Hero Build sistemi gibi bunda da her oyun için layout build getirecekler, kullanıcılar kendi tuş dizilimlerini paylaşabilecek. said: acikladiklari prototipleri fiyati belli degil, i7/16gb/titan configine sahip aleti su anda 500 dolar ve assagisina satamayacaklarini varsayarsak, ortada gaza gelinecek bisi yok. Açıkladıkları sistem dizilimleri sadece Prototip. Çıkaracakları ürünler aynen bu şekilde olmayacak, o yüzden 500 dolar fiyatına Titanlı PC satacaklarını beklemeyin. Farklı şirketlere farklı sistemler yaptıracaklarmış, 500 dolara çıkacak modeller çok daha düşük sistem dizilimlerine sahip olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 said: Gabepad, Keyboard+mouse replacement olarak gelişmiyor, her PC sahibi Gabepad almayacağı için, oyun geliştiricileri keyboard+mouse desteği koymaya mecbur. PC oyuncusunun konsola geçememesinin en büyük nedeni klavye-mouse'a yakın bir alet olmaması. Valve'ın çıkaracağı zımbırtı tabi ki klavye-mouse'un yerine geliyor, yoksa ne anlamı var. Gamepad pazarına girmek değil amaçları, oturma odası isteyene PC alternatifi sunmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Gabepad'in klavye ve mouse'a alternatif olarak gelmiyorsa oturma odasında pc'yle oynayın diye geliştirilen ürünün içinde ne işi var? Elbette mouse'unu bırakmayan adam konsol tarzı oynamaya geçsin diye klavye ve mouse'a alternatif olarak geliştiriyorlar. Eğer bu tutarsa ve yaygın kullanılırsa kimse klavye veya mouse desteği vermek zorunda değil. Şu an çıkan konsol portlarinda bile adamlarin nefretle portladığını belli edecek kadar kötü klavye ve mouse uyarlamaları var. PC çıkan orjinal oyunların bir kısmı kullanıcılar tarafından modlanmadan klavyeyle oynanmıyor bile. Zahmet edip options menüsü, keybinding, hassasiyet ayarı koymuyorlar. Birde bu zımbırtı tuttuğu anda "bu oyun gamepad'de oynanır" yalanıyla hepten mouse'u bırakacaklar. Gamepad oyunu ve pc tuş takımıyla olan portu yerine gamepad ve pc kullanıcılarını üzmeyen gamepad tuş takımı olarak aslıyla portu fark etmeyen oyunlar çıkacak. İnsan gibi nişan alma kavramının ölümüne sebep verme ihtimalinden başka bir artısını görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 stream işini sağlam yapsınlar yeter. mouse koyacak yer bulurum ben salonda onu dert etmesinler =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar