pontipati Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 applev0dka said: bu konudaki herşey teori değil mi, içinde kanun olan var da ben mi kaçırdım içinde kanun olan kanuni var abi bi önceki sayfada Kanuni said: Kim onlar ? Please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 karadelik için kendiliğinden oluşacak bir fenomen değil, birisi onu oraya koymuş olmalı 'others' diyor filmde. Sonra da o others'ı gelecekteki insanlık olarak tanımlıyor. Ne kadar gelecek, ne kadar evrimleştiler,(4 boyutta olduğunu söylüyor zaten) nasıl bir teknolojiye sahipler filmde bilinmediği için, Işık cıkmayan yerden adam çıktı demek ''BU FİLM İÇİN'' saçma oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: Kanuni, manavda sebzelerle konuşuyorsan bir sıkıntı var abi, tıbbi yardıma ihtiyacın olabilir. Aman ihmal etme. ETA: Yok hakikaten, ben böyle filmi izlerken bu detaylara takılmayı cidden tahayyül edemiyorum ya. Yaşamaktan nasıl keyif alıyorsunuz abi siz? Ne manavi ne sebzesi ? Filmi begenmek kadar bazi yerlerini begenmemek hak degilmi yahu. Nasil begendiniz, bu film begenilir mi diyorum ben. Beklentimi cok tutmusum dedim ilk postumda. Bende whiplashi cok sevdim bazilari hic sevmemis savunmayami gectim orda ornegin ? Birileri begenmeyince pek umursamiyorum acikcasi hatta burada cok kotu denen filmleride izlerim sonucta kisisel begeni beklenti isi bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 quixef said: "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." -Arthur C. Clarke Filmde diyor ki, insanlık gelecekte aşıyor, bu wormhole u bizi (kendilerini) kurtarmak için onlar açmış olabilir. Wormhole açan, yumurtaya can veren yüce insanlık, karadeliğin içini modifiye edebilir mi edemez mi? Konu bu mudur yani? ETA: Tabii film zaman yolculuğu temalı filmlerin sıkıntılarından muzdarip, ama ona yapacak bir şey yok. Filmde onu teori olarak sunuyor, ben hatalı teori olarak değerlendirmiştim, eğer gerçekse senaryo şu ana kadar gösterdiğinden de bayağı daha boktan demektir :D Kendini aşan başka boyutlara kadar geçen insanlık üstelik de tüm kaderi buna bağlı olduğu halde kendi geçmişiyle kütüphaneden kitap düşürmek dışında iletişime geçmeyi unutacak kadar çaresiz, unutmuş. Total BS :) Her zaman dediğim gibi, konu, atmosfer, görsellik, müzikler, oyunculuk, yönetmenlik hepsi 10 numara, ama senaryo Recep İvedik 4'ten hallice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 @rew : This again. Sen yaz benim yerimede :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 film asıl şu "insanlar kendi kendilerine, bilim yoluyla yetemiyor" mesajıylada rahatsız ediyor, en azından ateist, bilim benim tek gerçekligimdirci tayfayı etmeli. nolan others diyor tamam ama zeus yardım ediyo desede aynı noktaya cıkıcakmış. dışardan bir peygamber vari yardım gelmese insanlar bugday arpa yerken ölücekti toz toprak içerisinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Hadi Belieber'lara 14 yaşında kız daha çocuk diyip geçiyoruz da ayni zihniyeti bir film için burada sürdürüyorsanız bir sorun var :) Filmi beğenmek ve düzgün şekilde eksiklerini tartışmak (veya argümanlarla yok öyle değil böyle demek) ayrı, fanboyluk ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 https://pbs.twimg.com/media/B78coXnCUAAh_r3.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 asdfadssd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Rewendor said: Hadi Belieber'lara 14 yaşında kız daha çocuk diyip geçiyoruz da ayni zihniyeti bir film için burada sürdürüyorsanız bir sorun var :) Filmi beğenmek ve düzgün şekilde eksiklerini tartışmak (veya argümanlarla yok öyle değil böyle demek) ayrı, fanboyluk ayrı. Valla senaryosu Recep İvedik 4 ile aynı kalitede şeklindeki bir argümanın altında kaldım ezildim ya fanboyum allah kahretsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 4 değil de 3 olabilir üzülme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Beğenmeyebilirsiniz bunu anlarım yani tarzı sana uygun değildir, basit gelebilir, karmaşık gelebilir, anlamamış olabilirsin veya en basitinden sevmeyebilirsin AMA seven beğenen birini ne aşağılamaya ne de onu da sevdirmemeye çalışmaya hakkınız yok. Beğenmediyseniz belirtirsiniz sonra hangi filme gidiyorsanız gidersiniz ve geride sevenler ve adam gibi yazmasını bilen sevmeyenler kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Daesu said: film asıl şu "insanlar kendi kendilerine, bilim yoluyla yetemiyor" mesajıylada rahatsız ediyor, en azından ateist, bilim benim tek gerçekligimdirci tayfayı etmeli. nolan others diyor tamam ama zeus yardım ediyo desede aynı noktaya cıkıcakmış. dışardan bir peygamber vari yardım gelmese insanlar bugday arpa yerken ölücekti toz toprak içerisinde. Abi iyi de o yardım bir deus ex machina değil, gelecekteki insanlar yolluyor. Yine bilime dayanarak nihayetinde. Bence nolan'ın bütün filmleri iyi ama memento hariç hiçbir filmi çok iyi değil. Bu filmde milletin takıldığı, nolan, karısının (aynı zamanda yapımcılığını da yürütüyor filmlerin) bir röportajda dediği gibi eskiden kendisi için çekiyordu. Artık çocuğuyla beraber izleyebileceği filmler çekmek istiyor. Sevgi herşeyin üstünde mottosu da oradan geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Daesu said: film asıl şu "insanlar kendi kendilerine, bilim yoluyla yetemiyor" mesajıylada rahatsız ediyor, en azından ateist, bilim benim tek gerçekligimdirci tayfayı etmeli. Bu isabetli bi yorum, resmen her şey olacağına varır diye bağlamışlar filmi. Hani az daha tinfoil hat olsam deist ajanda propogondası var =(( diye qqlardım. Sparkcaster said: https://pbs.twimg.com/media/B78coXnCUAAh_r3.jpg Bu da o kadar iyi ki gülerken tükmüğümü yuttum. Dip not olarak kip thorne un kendi lafı var o deliğin çekim alanına giren hiç bişey sağlam çıkamaz diye ahah. Its meta-human love magic yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 eldar said: Abi iyi de o yardım bir deus ex machina değil, gelecekteki insanlar yolluyor. Yine bilime dayanarak nihayetinde. cıkmadıki rip bi cekip bakayım, ben "varsayım" "ima" olarak hatırlıyorum tamamen, anlatırlarkende bi god-like durumu var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Daesu said: eldar said: Abi iyi de o yardım bir deus ex machina değil, gelecekteki insanlar yolluyor. Yine bilime dayanarak nihayetinde. cıkmadıki rip bi cekip bakayım, ben "varsayım" "ima" olarak hatırlıyorum tamamen, anlatırlarkende bi god-like durumu var gelecekteki insanlar nasıl yolluyor, oradaki yokoluş, 1 insan bırakmayacak cinsten değil miydi, insanlığın sonu sözde. paralel bi evrenden kardeş evrene yardım eli mi uzattılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Sparkcaster said: https://pbs.twimg.com/media/B78coXnCUAAh_r3.jpg HAHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 WaNTeD said: Daesu said: eldar said: Abi iyi de o yardım bir deus ex machina değil, gelecekteki insanlar yolluyor. Yine bilime dayanarak nihayetinde. cıkmadıki rip bi cekip bakayım, ben "varsayım" "ima" olarak hatırlıyorum tamamen, anlatırlarkende bi god-like durumu var gelecekteki insanlar nasıl yolluyor, oradaki yokoluş, 1 insan bırakmayacak cinsten değil miydi, insanlığın sonu sözde. paralel bi evrenden kardeş evrene yardım eli mi uzattılar abi adam others are us gibi bişi diyor filmde. daha ne desin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 ben hatırlamıyorum net olarak filmi, o kadar silmişim sassdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Arkamı döndügüm gibi adamlar foto koymuş, lütfen kendi suratını da postlayın, sizi de görelim. Argümansız fanboylugunuza çare olmayacak lakin. Rewendor said: Filmde onu teori olarak sunuyor, ben hatalı teori olarak değerlendirmiştim, eğer gerçekse senaryo şu ana kadar gösterdiğinden de bayağı daha boktan demektir :D Kendini aşan başka boyutlara kadar geçen insanlık üstelik de tüm kaderi buna bağlı olduğu halde kendi geçmişiyle kütüphaneden kitap düşürmek dışında iletişime geçmeyi unutacak kadar çaresiz, unutmuş. Total BS :) Her zaman dediğim gibi, konu, atmosfer, görsellik, müzikler, oyunculuk, yönetmenlik hepsi 10 numara, ama senaryo Recep İvedik 4'ten hallice. Thread'teki ilk postum bu direkt. Nolan sinemanın bütün teknik ögelerine çok çok hakim. Çok ciddi bir plot ve source material sıkıntısı var ve bunu kasıtlı böyle yaptıgını düşünüyorum. "Niye tutarlı, realist, kült bir film yapayım, filmimi ortalama halk adamına sevdirebilecekken?" sendromu var. Bu adam Memento çekti, bu adam TDK çekti. İstedigi zaman çok güzel plotu var. Bir ara tekrar izleyin, Memento plotu derlemesi, tutarlı olması, filmin akışını komplimente etmesi açısından yapması aşırı zor bir film. Bütçe filmi mi? Hayır, iyi sci-fi için bütçe şart değil. 16k dolara mı ne çektiler Primer'ı, hala izledigim en çılgın sci-filardan. Başka yönetmen yapsa "6 abi, bence bu yani" diyip tekrar post atmam, ama Nolan'sın sen. Yaparsın istesen. Yapmamayı seçtigi için filmi hayvan gibi eleştiriyoruz. Hani şu an 10/10 diye annenizin evladıymış gibi toz konduramadıgınız film 3 kat daha iyi bir film olabilirdi. Ama ne spoonfedlenirse kabul eden bir kesim oldugu sürece bir yönetmenin degisme ihtimali yok. George Lucas 2: The Electric Boogaloo. Daesu said: film asıl şu "insanlar kendi kendilerine, bilim yoluyla yetemiyor" mesajıylada rahatsız ediyor, en azından ateist, bilim benim tek gerçekligimdirci tayfayı etmeli. nolan others diyor tamam ama zeus yardım ediyo desede aynı noktaya cıkıcakmış. dışardan bir peygamber vari yardım gelmese insanlar bugday arpa yerken ölücekti toz toprak içerisinde. Filmin bütün bu tarz undertoneları zaten enkaz tier. Yani 1800ler romanticism'i yanında grimdark kalır. Yapma demiyorum yine yap, ama subtle yap, daha finesse yap. Yüzüme sıvama, sonra bogazımdan aşagı sürahiyle dökme. Ghost In The Shell'in son sahnesinde bile var GOD undertone'u ve tam yarım saniye sürüyor ama kusursuz sahne. Daesu said: eldar said: Abi iyi de o yardım bir deus ex machina değil, gelecekteki insanlar yolluyor. Yine bilime dayanarak nihayetinde. cıkmadıki rip bi cekip bakayım, ben "varsayım" "ima" olarak hatırlıyorum tamamen, anlatırlarkende bi god-like durumu var Yok direkt godlike bir mevzu o, net hatırlıyorum. Hani başta gizemini koruyan sonra açık sunulan bir mevzu. Ve bir plot device olarak Divine Intervention'ı sci-fi filminin başından sonuna kadar kullanırsan ne suspension of disbelief kalıyor ne birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 abi başta godlike mış gibi gösteriyorlar ama kütüphanede adam böyle bi vahiy gelme anı yaşıyor ve yukarda dediğim şeyi söylüyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 romanticism ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Romanticism Bu abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 WaNTeD said: Daesu said: eldar said: Abi iyi de o yardım bir deus ex machina değil, gelecekteki insanlar yolluyor. Yine bilime dayanarak nihayetinde. cıkmadıki rip bi cekip bakayım, ben "varsayım" "ima" olarak hatırlıyorum tamamen, anlatırlarkende bi god-like durumu var gelecekteki insanlar nasıl yolluyor, oradaki yokoluş, 1 insan bırakmayacak cinsten değil miydi, insanlığın sonu sözde. paralel bi evrenden kardeş evrene yardım eli mi uzattılar hani zaman lineer bir çizgi gibi değil, daha ziyade kapalı bir çember ya, o yüzden oluyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar