Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

köpek komşunun tavukları parçalamış

zipzip

Öne çıkan mesajlar

olayı baştan anlatayım;
9 yaşında bi köpeğim var, evin kapısı açık olur, o gider gelirdi sokağa.3 ay kadar önce sokakta bulduğum yavru köpeği de dayanamayıp eve almıştım, birlikte gezip geliyolardı.2si de dişi köpeklerin.son aldığım köpek hastalanınca, komşunun erkek köpeği peşinde dolaşa dolaşa onları bahçeye alıştırdı bizimkini.bu erkek köpek ile tavuklar aynı evin.

olay burda başlıyor.bizim köpek ordaki tavukları öldürmeye başlıyor.2 hafta kadar önce söylediler bu durumu bize, ben de köpeği hava kararınca salmaya başladım.bugun kümese girip 5 tavuğu parçalamış yine.yarın zabıtayla geliceklermiş eve.merak ettiğim neler yapabilirler?

dipnot : tavukların parasını karşılamak istediğimizde kabul etmediler.
Sosyal ağlarda paylaş

saldırganlık bi yanı yok ki.evde bütün gün kedilerle birlikte yatıyor.sokakta da çoluk çocuk oyun oynuyor.hatta kime anlatsam olayı inanmıyor.bu tavuklarla derdi ne bilemedim.

adamlar haklı sonuna kadar.

bingildak said:

arkadaşımın köpeği de aynı şeyi yaptı, yüzlerce TL para ödedi. adam kabul etmek zorunda değil.

dava mı ettiler nedir?bunu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Köpeği alabilirler mi onu bilmiyorum ama ceza yazılabilir. Adamlar gayet haklı çünkü. Önceden de uyarmışlar zaten. İlk seferinde zabıtaya koşmamışlar. Dikkatsizliğine gelmiştir, olur öyle demişler. Uyarıya rağmen köpeğin başkasının hayvanını öldürüyorsa ceza gelir, köpek nereye gider bilemem.

Bunun yanında kümes hayvanı öldüren köpek, etrafın çocuğu için de tehlikeli, başkasının hayvanı için de tehlikeli.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşımın köpeği de öyleydi tavuk, hindi, civciv ne varsa öldürdü kümeste. onun dışında insanın önüne yatar göbeğini sevdirir eşşek kadar sibirya kurdu.

arkadaşım adamla gitti konuştu. adam bu kadar para istiyorum ayrıca gidip kaybettiklerimi yerine koyacaksın dedi. o da seve seve yaptı. adamın bunu kabul etmeme hakkı da var, dava eder büyük ihtimal o köpeği uyuturlar.

arkadaşımın köpeği de 1 ay sonra kaçırıldı zaten. bir daha bulunmadı aylarca ilan milan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim başımıza geldi böyle bir olay, bir kere eve ağızında bir piliçle geldi köy yerinde oluyor bu ama piliç canlı oldürmemiş sahibi geldi verdik.

Aradan bir kaç gün geçti başka bir köylü geldi güya 38 tavuğu kayıpmış bizim köpek çalmış hepsini, bizde böyle birşey yapmıcağını biliyoruz daha öncede hiç öldürdüğüne şahit olmadık.

Adam bizden parasını istedi ispatla dedik vermedik daha sonra jandarmaya gitmiş ama jandarma bize gelip birşey demedi.

Arada 1-2 ay geçince telefon geldi adam ceza davası açamamış tazminat davası açmış onun içinde davanın olduğu yere bile gitmene gerek yokmuş uzaktan ifade verincede kabul oluyormuş.

Tabi bizim durum biraz daha iftira ortada kesin birşey yok, bariz adamın fırsatçılığı kendisi 38 tavuğu olduğunu bile ispatlayamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

olayın parasında değilim açıkcası.tazminat davası açsın dert değil, köpeğe bişey olmasından korkuyorum ben.hayvanın başı benim sorumsuzluğumdan yanmasın.5 6 ay oldu sokaktan aldım, kurtarmaya çalışırken başına iş açmış olmayım.

avukat arkadaşımla konuştum, bu tür olaylar mala zarar sayılıyormuş.yapamazlar köpeğe bişey dediler ama insan korkuyor.diğer kötü yanı da 20 30 senelik komşularla aramız bozulacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi bu arada adamın tavuklarıyla manevi bir ilişkisi varsa üzücü bir durum, rahmetli anneannem severdi tavuklarını kucağına alıp herkezden kaçarlardı ondan kaçmazlardı.

Tabi rahmetli bu durumu lehine çevirip arada bir iki tanesini kesip yedirirdi bize.

Abi o eski tavukların lezzeti yok yanlız şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

olayın parasında değilim açıkcası.tazminat davası açsın dert değil, köpeğe bişey olmasından korkuyorum ben.hayvanın başı benim sorumsuzluğumdan yanmasın.5 6 ay oldu sokaktan aldım, kurtarmaya çalışırken başına iş açmış olmayım.

avukat arkadaşımla konuştum, bu tür olaylar mala zarar sayılıyormuş.yapamazlar köpeğe bişey dediler ama insan korkuyor.diğer kötü yanı da 20 30 senelik komşularla aramız bozulacak.

köpeği sokağa salıyorsan ve adamda niyeti bozduysa o köpeğe her türlü zarar verir. bence cidden o köpeğe sen başka ev bul veya salmayı bırak. bahçede falansa da eti zehirler atar bahçeye kontrol etmen imkansız yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...