Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yuzulen deriye ne yapilir?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

boş bir zamanında git pansuman yaptır, hatta eczane bile yapar. saracaklar sonra. bir tane ilaç var ondan verecekler. her gün pansuman yap diyecekler mikrop kapmasın diye o kadar. 1 sene falan orası biraz oyuk durur derin kalktıysa ama sonra fark edilmiyor düzeliyor. çok az bir iz kalıyor. dert edilecek bir şey değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Yardim gerek, kucuk bir kaza gecirdim ve parmagimin derisi yarim santimetre kare kadar soyuldu tam ucundan. Oyle basit soyulma degil ama, deri yuzuldu resmem, kipkirmizi alti ama kanamiyor, oldugu gidi kalkti deri, et cikti altindan.

Normalde dert degil, gecer gider ama tam isaret parmagimin ucu ve cok klavye kullanmam lazim, yazilacak bir makalem var. Kisa surede en azindan tuslara basarken aciyi gecirecek bir sey biliyor musunuz? Sabaha kadar yazi yazmam lazim. Parmagi kullanamiyorum su anda, hata yapip duruyorum, bitmez boyle sayfalarca odev.

hocam benim kız arkadaşımın parmağı yandı böyle, benzer derinlikte bi açılma falan olmuştu.
Yanıkla bir değil ama, kremler var hatta şu bepanthenin özel losyonu var yeni bepanthol mü ne öle bişi krem gibi deil böle sıvımsı o çok iyiymiş.

Onun dışında aklıma gelen şu, oranın mikrop kapmaması lazım, bir şekilde strelize edicen en azından, yarabandı vs ile sar ya da direk pamuk bas.
hatta oksijenli su + pamuk muabbeti vardır ya onu yapabilirsin.

En kolayı bi acile veya eczaneye gitmek, acilde işin hemence halledilir
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

GERGE said:

Bir merhemi, kremi filan vardir belki diye. Local uyusturucu krem filan belki. Bu saatte doktor bulamam, gidip nobetci eczane arayip elim bos da donmek istemiyorum.

arkadaşım kör müsün göz pomadı diyor kocaman?

sen benim söylediğimi söyle eczacıya, yaranın üzerini kapatıyor sarı, gayette güzel hızlandırıyor iyileşme sürecini.

elin boş dönmezsin.

Bilkent tarafına yakın olsam alıp gelirdim eczaneden, ne o forum dayanışması yok flm çok ayıp :)
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

applev0dka said:

GERGE said:

Bir merhemi, kremi filan vardir belki diye. Local uyusturucu krem filan belki. Bu saatte doktor bulamam, gidip nobetci eczane arayip elim bos da donmek istemiyorum.

arkadaşım kör müsün göz pomadı diyor kocaman?

sen benim söylediğimi söyle eczacıya, yaranın üzerini kapatıyor sarı, gayette güzel hızlandırıyor iyileşme sürecini.

elin boş dönmezsin.

Bilkent tarafına yakın olsam alıp gelirdim eczaneden, ne o forum dayanışması yok flm çok ayıp :)

bak ne yaziyor kardeşim ? editledim keşke editi okusaydın.. aceleden diger resmi koymusum,

eger mecidiyeköy'e yakınsan gelebilrsin dolabimda var
Sosyal ağlarda paylaş

Anestolu ciddi tavsiye ederim ama. Adindan belli zaten anestol, anestesik krem. Hemoroidden yaniklara kadar her turlu aciya veriyorlar bunu sdf. Hatta internette anestol diye arat, uyusturucu etkisi nedeniyle geciktirici krem olarak kullananlari, bunun zarari olur mu diye soranlari falan goreceksin ahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

@apple: adamlar sizi yiyor aynı ilacın 30luğunu yapıp cilt 50liğini yapıp göz pomadı yapmışlar bak demedi deme.

cips mi abi bu üstüne kafana göre peynirli soganlı gibi yazı basasın,

naco 105gr taco 112gr bence seni yiyorlar

30 yıldır saglık sektöründe olan annem bana bunu verdiyse, elin ayagın yandıgında kesildignde sür diye, onun içindir o yani..

bide abdi ibrahim'in ürünü lol
Sosyal ağlarda paylaş

asitli şeyler kola portakal suyu gazoz içmeyeceksin bol protein ile beleneceksin bu oranın iyileşme sürecini maksimum seviyeye çıkaracaktır. Bunun yanında bepanten plus kullanabilirsin veya en yakın eczaneye gidip kendine merhem karıştırabilirsin karıştırıcağın merhemde alovera ve bepanten plus olsun bunu sadece yaraya değil tüm parmağa sür ki gerilme yapmasın serin tutmaya bak bol su iç.
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun abi, makale yazmam gerekiyor demişsin de ilaçlar v.s hiçbiri bu gece tam performansla yazmanı sağlayamaz gibi geliyor bana şu anda.

alternatif bi çözüm önereyim ilaç vs. dışında, sadece yazını tamamlayabilmen için. parmağın ucuna tampon görevi görebilecek bi şey ekle, yüksük vs. gibi bişeyle en azından yaralı bölgenin yüzeyle temasını engelleyerek işini halledene kadar idare edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...