Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Tartışma Başlığı #2

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Benim hatırladıklarım. Bunları hatırlama nedenim, bana komik geldiğinden olabilir.

1. (favorim) oyunda denge var! item kasıp kasıp tek atamıyorum. Yeni 80 gelip beni kesiyor (hatta 80 olmamış adama ölenler bile var. Normalde ölmezsin! oyundaki trait (talent) var. Adam eksik skill ile oynuyor.

2. Spvp beğenilmedi. Spvp yapıpta kozmetik açmayı beğenmedi insanlar. (nasıl yani? item eşitliğini beğenmediler :P. Kozmetik açma işi aslında en mantıklı şey bana göre)

3. Endgame de yapacak birşey yok. Kastığım şeyler 3dps daha iyi değil. Niye gidip kasayım? (kasma! :D). Fakat şuan yeni gearlar eklendi böyle ağlayanlar yüzünden. Keşke eklenmeyeydi. Yapmasıda uğraştıyor zaten.

4. Pve content istedi çıktığı ilk hafta. Biraz birşeyler vardı ama buglı idi. Dungeonlara giremiyordun. Party de sorun oluyordu. LFG sistemi yoktu. Fractal yoktu.

5. Yetemeyenler! "pvp için kastığı karakterin kötü olduğunu iddia etti, yeni karakter kasmak istemedi". Normalde yok böyle birşey. Her karakter ile esebilirsin. Fakat : Wow da nasıl cast barları takip edip, "fear, sheep" gibi cc skillerine interupt atıyorsan, bunda da animasyonları öğrenip onlara "dodge" veya "interupt" skillerini kullanacaksın. Fakat millet bunları çözmek istemedi.

6. Bırakmak için insanlar birbirini gazladı. Sonra adamlar "refund! verdi. Herkes gitti parasını geri aldı". Eee aylarca açık kalan hesapları için refundu görenler, fırsatı kaçırmak istemedi.

7. Mana, healer, tank.... gibi sistemler olmadığından oynayamayanlar oldu. "Aha boş cd" diyip rast gele skill kullananlar vardı. Millet alışmış yapacak birşey yok malesef. Tanklar a sırasında, range sınıflar e1 geçsin... Kafasında bir oyun olmadığından insanlar beğenmedi. Hatta olsa bile "ekranın ortasında niye KOCAMAN KOCAMAN, NE YAPACAĞIMIZ YAZMIYOR diye ağlarlar (örnek: "BOSS A YAKLAŞIN, UZAK YERLER YANACAK" )

8. Lvl kasma kısmında ufak şeylerle kapışmak bile zahmetli olabiliyor bir çok sınıfta. Bir yerde sabit durup, skill basarak kasılmadığından, insanlar beğenmemişti. "Ben niye kasamıyorum, kendi lvl ımdaki yaratığıma ölüyorum" diye soranları duymuşsunuzdur. Dodge skill ve saldırılardan kaçınmak oyunun mekaniği zaten. Yaratık kılıcı sağ arkaya doğru götürdüyse. Öne doğru bir kesme gelecek. Ne diye önünde duruyorsun? :D. Ya dodge at, yada geri atla, yada stun vs. at.

9. Guild wars da GvG yoktu :(. Sahiden niye yok? şakamı adamlar.

10. Spvp yi beğenmeyenler oldu. (3 noktayı tutve savun işini beğenmeyenler oldu.)

11. 15 skilllik oyunmu olur denildi (15 skill yok aslında. Bazı skiller 2li, 3 lü. Dodge da bir skill. Hem olay skill sayısı değil. O skilleri doğru kullanmak. Yoksa moba da bile 4 skill var. İşte millet diğer mmolardan alışmış, açık gördüğü skilleri cd ye sokmayı. Burada böyle yapınca, pvp yi beceremediler malesef.

Kısaca çoğunun bırakma nedeni aslında ceviz kabuğunu doldurmayacak şeyler. Tamam ufak ufak çok değişmesi gereken şeyler vardı fakat yeni çıkan bir oyunun haketmeyeceği şekilde tepki aldı. O sırada başka bir oyunun gazımı ne olmuştu. Wow expansion muydu hatırlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Level kasma işi çeşitlenmiş. Spvp den bile level alabiliyorsun. 1lvl atlatan scrollar var. 1k mı ne istiyordu. Varsa glory gidip 20-30 tane al. Meslek ile 50 ye kas, scrolları bas. 80 sin :D.

meslek için : http://www.gw2crafts.net/
uyarı: siteyi yenileme. Kasacağın zaman malzemeleri al. Her seferinde malzemeler değişiyor. Marketdeki en ucuz kasılacak şekliyle, hesaplayıp gösteriyor.

Şu adamı izliyordum, engi oynayan varsa. Yayın güzelmiş. Oyuna kilitlenip, yayını unutmuyor : http://www.twitch.tv/sir_koroshi
Sosyal ağlarda paylaş

seafarer da guild vardır, niye tek başına oynuyorsun?

Bu arada, necro açmayı düşünüyorum. Spvp de takılıp lvl işini halledeceğim. Şuanda 20 ye yakın lvl up scroll var. Varsa necro oynayan tavsiye eder mi? elementalistden sonra baymasın.
Engi açayım diyorumda, yaşama süresi iyi diye fazla oynayan vardır ):
Sosyal ağlarda paylaş

20 lvl scroll işi için 5.000 ach istiyormuş. Bende 4k olmamış bile =). Neyse sorun değil 20 lvl.

şu lvl 20 scroll u = http://wiki.guildwars2.com/wiki/Experience_Scroll

şu var direk spvp den. 15 lvl pve, 30 lvl meslek, gerisi altdaki. Halledilir ya. Baya kolay. Zaten spvp de takılacağım.
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Tome_of_Knowledge
Sosyal ağlarda paylaş

gw2 pvp sinin ot gibi olduğunu düşünenler için ufak bir video. Hali hazırda oynayanlarda niye iyi olamadıklarının örneğini görebilir (iyi olanlara lafım yok :P).

Olayın özeti: düşmanına göre hareket etme. Üstündeki bufflara göre, elindeki silahlara göre, rakibin animasyonlarına göre bastığı skilli bilme vs.

Bilgi tazeleme olarak netde takılıyorken denk geldim. Bir yandan oynayıp bir yandan anlattığını görünce paylaşmak istedim. Üzerine konuşulanlar gibi yapmacık değil, daha doğal duruyor.

http://www.twitch.tv/xerrex/c/3522482
Sosyal ağlarda paylaş

Crafting skillerini silemiyorsun, başka bir crafting skilli öğrenebilirsin(aynı anda 2 tane tutabiliyorsun) ama daha önceden kasıp bıraktığın bir craftinge tekrar geçtiğin zaman (bir miktar para ödemen gerekiyor) skillerin aynen duruyor.
Ama leveling için ucuza kasılan crafting skillerini kasarak oradan level atlayıp sonra işine yarayacak şeylere geçebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

kolay leveling icin buldugum ve gordugum en temel yontemler..

1) QD de champ train.. oldukca skici bir is, ama 1 saatte 1 lvl a yakin geliyor.
2) AC story mode da girip farmliyorsun, yarim saatte 40 dk da 1 lvl aliyosun.

3) bunu eskiden yapiyordum ama yeni halini bilmiyorum, farkliysa soyleyin lutfen, wvwvw de bolge ele geciren trainler vardi, katiliyosun, 1 tur yarim lvl getiriyor iste..

ayrica crafting var ama maliyetli ve bide ben cabuk bayiyorum ondan.

oyunun yeni halini ben begendim, oynarim vakit buldukca..

SFR dayim, nickim B L A X X
Sosyal ağlarda paylaş

ovchinnikov said:

eyvallah. benim kolaydan lvl hayallerim böylece suya düştü :D

Birden fazla crafting kasabilirsin, mesela chef ve artificer kastın, sonra onları bırakıp weapon we armor a geçip kastığın zaman onlardan da exp alıyorsun. Toplam 8 crafting var, her birini 400 e kadar kassan 10 level alıyorsun 80 levelı bile tamamlayabilirsin bu şekilde.
Ama armor, weapon filan kasmak pahalı tabi, kenarda yığınla gold veya materyal biriktirmediysen zor iş.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

ovchinnikov said:

eyvallah. benim kolaydan lvl hayallerim böylece suya düştü :D

Birden fazla crafting kasabilirsin, mesela chef ve artificer kastın, sonra onları bırakıp weapon we armor a geçip kastığın zaman onlardan da exp alıyorsun. Toplam 8 crafting var, her birini 400 e kadar kassan 10 level alıyorsun 80 levelı bile tamamlayabilirsin bu şekilde.
Ama armor, weapon filan kasmak pahalı tabi, kenarda yığınla gold veya materyal biriktirmediysen zor iş.

Bu eski bilgi biraz, 400'e kadar kasmak artık 10 level vermiyor, 7-8 olması lazım.

Ancak 500'lersen 10 level alıyorsun o da zaten çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...