Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cyberpunk 2077

Desqpio

Öne çıkan mesajlar

8 dakika önce, Xenocide dedi ki:

Kingdom Come'da niye 3rd yok dememişken

ben dedim bunu, başlığında gidip görebilirsin.

ayrıca deus ex'te de seçenek olabilirdi eğer oyun o yaklaşımla yapılsaydı ama bundaki gibi o da o şekilde yapılmadığı için sohbeti olmamış. bana kalsa seçenek olarak alırdım orada da. seçenek olmasını aramayacağım oyun az, hiç yok demiyorum ama az.

nedenini niyesini anlattım işte daha ekleyeceğim birşey yok ama madem bana dönük yazmışsın cevap verdim.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

abi dünyada bir tek paticik ve pati discord yok, biraz sağda solda gezince görürsünüz tek hakim görüş buradaki görüş değil oyunlar hakkında. cp77 için zaten en çok konuşulan şeydi uzun süre ilk detaylar gelince.

bethesda oyunları bununla en çok zaman geçirdiğim oyunlar olduğundan onlardan örnek veriyorum, başka örnek verdim işte şahsi saldırılar başladı sonra. ne yapayım yani böyle mengeneyle sıkıyorsunuz resmen insanı her taraftan. örnek versem suç vermesem suç, verince "o sayılmaz" veya "o kötü". aoe monk gibi conversion kasmıyorum işte anlattım, örnekledim, beğenmediniz, bu kadar yani napalım. yeni de değil konu aynı şeyleri kaçıncı keredir konuştuk zaten.

rewendor birkaç sayfa önce güzel yazmıştı detaylı bir mesaj, ona katılıyorum. biraz da başkalarıyla güreşin. ?

Sam tarafından düzenlendi
daha kibarlaştırdım
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben öyle sayfa sayfa gezip araştırmıyorum elbette, ama genel konsensus diye bi şey var ve bi ses yüksek çıktığında duyuyosun bi şekilde. Sen Kingdom Come için söylemiş olabilirsin ama benim orada kastettiğim o değil, yani Cyberpunk'ta böyle bi talep oldu evet bu sesi duyduk hepimiz, developerlar cevap bile verdi. Sağda solda görüyosun bunu bi şekilde oyun dünyasıyla ilgiliysen. Benim dediğim ben diğer oyunlarda böyle talepler hiç görmedim. Elbete bireysel olarak 3 kişi 5 kişi 10 kişi hadi 100 kişi 1000 kişi olsun neyse, söylemiş olabilir. Zira Kingdom Come'da niye siyah yok niye trans yok falan diye manasız bi ses çıkmıştı hatırlarsan. Lakin ben hiç Kingdom Come'da niye 3rd person yok diye güçlü bi ses-tartışma duymadım. Veya niye Witcher'da first person yok diye bi tartışma dönmedi. Tekrar söylüyorum, ufak tefek dönmüştür, ama gündem haline gelecek bi şey olmadı asla. Taa ki cyberpunka kadar. Cyberpunk dışında ben başka hiçbir oyun için böyle bi gündem haline gelen tartışma hatırlamıyorum. Bunun arkasındaki psikolojiyi merak ediyorum, neden witcher'da bunun lafı bile edilmemişken doğru düzgün, Cyberpunk'ta AAA OPTIONAL OLMALI diye bi gür ses çıkıyor? 

Sosyal ağlarda paylaş

Reddit takip ediyorum, tps tartismasinin altinda genelde sunumlarda cok one cikarilan customization kismi oluyor. On argumandan sekizi falan bu yani. Gameplay ile ilgili bi argumana rastlamadim. Hatta transmog niye yok'a dondu bu tartisma dunden sonra. Var mi yok mu bilmiyorum da uzunca bi basligini gordum.

Bi reviewer vardi japonumsi yarim saat incelemeli. Gamepadde yuruyorum da klavyede walking tusu bile atayamadim diyordu.

sylvanas tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

W3 ile CP77 iksii de open world RPG olarak değerlendirilmiş ama (doğmamıs çocuğa don biçmek gibi olmasın da) CP77 rp'si ile witcher'in alakası yok gibi..

çok fazla FPS-TPS tartıştınız, hadi biraz da RPG mi? Action-RPG mi ? rp ögeleri olan düz action mu? tartışması yapın

applev0dka tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

10 dakika önce, Xenocide dedi ki:

ya ben öyle sayfa sayfa gezip araştırmıyorum elbette, ama genel konsensus diye bi şey var ve bi ses yüksek çıktığında duyuyosun bi şekilde. Sen Kingdom Come için söylemiş olabilirsin ama benim orada kastettiğim o değil, yani Cyberpunk'ta böyle bi talep oldu evet bu sesi duyduk hepimiz, developerlar cevap bile verdi. Sağda solda görüyosun bunu bi şekilde oyun dünyasıyla ilgiliysen. Benim dediğim ben diğer oyunlarda böyle talepler hiç görmedim. Elbete bireysel olarak 3 kişi 5 kişi 10 kişi hadi 100 kişi 1000 kişi olsun neyse, söylemiş olabilir. Zira Kingdom Come'da niye siyah yok niye trans yok falan diye manasız bi ses çıkmıştı hatırlarsan. Lakin ben hiç Kingdom Come'da niye 3rd person yok diye güçlü bi ses-tartışma duymadım. Veya niye Witcher'da first person yok diye bi tartışma dönmedi. Tekrar söylüyorum, ufak tefek dönmüştür, ama gündem haline gelecek bi şey olmadı asla. Taa ki cyberpunka kadar. Cyberpunk dışında ben başka hiçbir oyun için böyle bi gündem haline gelen tartışma hatırlamıyorum. Bunun arkasındaki psikolojiyi merak ediyorum, neden witcher'da bunun lafı bile edilmemişken doğru düzgün, Cyberpunk'ta AAA OPTIONAL OLMALI diye bi gür ses çıkıyor? 

insanların çoğunun CP77'yi yeni bir witcher olarak görmeleri ve orada yaşadıkları deneyimi burada yaşayamama korkusu. Bambaşka oyunlar olduklarını anlayamıyor veya kabul edemiyor insanlar. 

Günün sonunda adamların anlatmak istedikleri bir hikaye var, ve bunu da en uygun böyle olacağına karar vermişler.

POV korku film çeken yönetmene neden öyle çektin demek gibi bir şey burada neden 3rd person yok diye yapımcı linçlemek

Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, dreagloth dedi ki:

oynayanlar rpg diyor zaten, arpg değil, gta değil yani witcher daha doğru örnek.

sorun CP77'nin rpg olup olmaması degil, zaten gösterilenler sapına kadar RPG oyunu olduğunu ortaya koyuyor

Sorun witcher 3'ün rpg olup olmaması, o mesajda söylemek istediğim şey oydu.

Sosyal ağlarda paylaş

8 dakika önce, Xenocide dedi ki:

şimdi cdp oyuncuları belki dediğin gibi "witccher yapılabildi burada neden yapılamadı" demiş olabilir ki o da makul. şirketin skillseti dışında birşey değil. ama ben mesela kingdom come gibi %99 melee bir oyun fp olunca bu bayağı gamebreaking benim açımdan. oyunu oynadım ve combattan keyif alamadım pek başlıca bu nedenle.

çekya'da zenci meselesi işte bildiğin anti-sjw tepkiler, git bak mesela şimdi de gamespot review konuşulacak 1-2 hafta, pc gamer'ın bug eleştirisi veya main-side quest etkileşimi konuşulmayacak. çünkü hep controversy'nin ses çıkardığı bir çağdayız. en çok ses çıkarana bakarsak zaten bizim forumun "dialog seçenekleri azalıyor" endişesini de hiçbir yerde bulamazsın.

2 dakika önce, reampage dedi ki:

ya sen drm bile koymayan gayet en etik düzeyde iş yapan firmlardan birini suçladın bizi dolandırıyor diye. Nasıl eviriyorsun çeviriyosun lafları. Sanki senin tps seçeneği olsun demene kızdı millet.

pr makinesinin sunduğunu hazır kabul edip yemeyin diyorum, çok basit anlattığım şey.

Sosyal ağlarda paylaş

4 dakika önce, applev0dka dedi ki:

sorun CP77'nin rpg olup olmaması degil, zaten gösterilenler sapına kadar RPG oyunu olduğunu ortaya koyuyor

Sorun witcher 3'ün rpg olup olmaması, o mesajda söylemek istediğim şey oydu.

w3 sapına kadar rpg, combata odaklanmayıp hikaye vs ile mest etmesi uf negzel günlerdi

Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Of course, there are other oddities with reflections, like the fact that V doesn't cast a reflection. We found this to be very weird, particularly for a game that allows you to play dress-up with all sorts of articles of clothing. Want to see how V looks? Either go into your inventory, or enter photo mode, or go to a bathroom mirror and press F. Yeah, we're not sure why or how the mirror turns off, but it does.

Perhaps V actually stands for Vampire, and that's why the player character doesn't cast a reflection? Running around Control and seeing Jesse in the reflective surfaces was great, and we've seen the same thing in Battlefield V, Wolfenstein Youngblood, and Watch Dogs Legion. But even in third-person perspective sitting on a motorcycle, V is missing from reflections. This omission feels like something that needs to be patched because currently the RT reflections just feel wrong with the lack of V.

şu enteresan yalnız, toms'dan.

Sosyal ağlarda paylaş

yoo izometrik olması, kamera vb açısından değil. biraz RPG türünün tanımlanmasından kaynaklı benim söylediğim şey. Yerli ve yabancı oyun basınında çok tartışılıyor zaten bu RPG türünün çizgilerinin ne olduğu, hangi oyunların türe dahil edilip edilmemesi gerektiği. 

skill-stat bazlı karakter progression üstüne diyalog seçenekleri veren oyuna RPG dediğin anda havuz çok genişliyor. Oyun türleri zaten son yıllarda iç içe girmiş durumda, birbirlerinden esinlenmeler veya tutan mekaniklerin yaygınlaşması ile falan. Böyle olunca da sanki tam elma-elma kıyaslaması olmuyor gibi iki oyuna da RPG diyip öyle kıyasladığımız zaman.

Ben de oynarken RPG görerek oynadım bu arada da, son zamanlarda okuduklarım izlediklerim biraz kafa açtı bu konuda, o yüzden paylaşmak istedim.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...