mani Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 ya bilgisayarın üzerine kola dökmüştüm anakart ekran kartı falan Asus servise vermiştim geldi bedavaya tamir etmişler garantileri olmamasına rağmen lol. neyse SSD vardı bende AHCI ayarlıydı biosdan. Pili falan çıkarınca herhalde resetlemiş bios ide olarak gözüküyor. Ama format atmama, windowsu tekrardan kurmama gerek kalmadı. Servise vermeden önceki işletim sistemi ve herşey normal duruyor birtek sistem saati 2002'e dönmüş okadar. Tekrardan biosdan AHCI yaparsam sorun olur mu ? Yeniden işletim sistemi mi kurmak gerekir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 sorun olmaz gerek yok formata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 vaperon said: Şimdi, anakartında sata 3 portu var görünüyor. Aldığın ssd'yi sata 3 portuna takman vaadedilen hızlara ulaşmanda yardımcı olacaktır. 120gb bir süre sonra yetmeyecektir. O yüzden alabiliyorsan 240 GB al. Nasıl takacağına gelince. Eski HDD'ni anakarta bağlamadan SSD'ye windows'u kur. Windows yüklemen bittikten sonra harddiski boştaki bir sata soktine bağla. Bios üzerinden Harddisk boot priority seçeneğinden ssd'yi seçili hale getir. Boot işlemini ssd'den yapacaktır. Normal Windows kurulum dosyalarını olduğu gibi eski HDD'den SDD'ye atsam, sonra eski HDD'yi çıkartıp SSD'den boot edip windows'u kursam olmaz mı? DVD okuyucu filan kullanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 Kurulumu USB'ye yukleme programi var Microsoft'un sitesinde, oyle yuklemistim ben Macbook'a. Onu bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 Birincisi, bilgisayar o şekilde açılmaz. MBR'de kayıt olması gerekiyor ki kopyala yapıştırla bunu yapamazsın. İkincisi Gerge haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2013 GERGE said: Kurulumu USB'ye yukleme programi var Microsoft'un sitesinde, oyle yuklemistim ben Macbook'a. Onu bul. bu *bazı durumlarda* çok kıl bir şey yalnız söyliyim. 32bit sistemden 64bit windows 7 yazdırana kadar anam ağlamıştı. saatlerce uğraştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Hazır topiği bulmuşken ben de sorunumu yazayım. Dün elektrik kesintisi oldu evde, bir baktım ki bilgisayar açılmıyor. Windows SSD'ye kurulmuştu, SSD şu anda bios'ta görünmediğinden boot device gözükmüyor diyor, load defaults yaptım bios'tan olmadı, kesinlikle görmiyor SSD'yi. 2 kablosu vardı onları çıkardım taktım yine tık yok. Ne yapmalıyım açıkçası donanım üzerine de çok bir bilgim yok. Noldu yandı bitti kül mü oldu şimdi güzelim SSD... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2013 Evet yok mu bir el atan, herşeyi denedim, görünmüyor SSD acaba gerçekten yanmış olabilir mi. Ama bu kadar basit olmasa gerek? Yoksa Windows'u 0'dan HDD ye yükleyip Windows'tan mı zorlamak gerekiyor nasıl birşey yapmak lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 128Gb Samsung 840 pro aldım , emektar notebookuma çaktım. optik sürücü zaten bozuktu, oraya da dealextreme'den 11 dolara aldığım hdd kızağını çakıp eski hdd'yi taktım, mis gibi oldu. her şey tıkır tıkır çalışıyor şu an, bi de anakart sata3 destekleseymiş çogzel olcakmış. @sotto surge'den gitmiş gibi duruyor senin hdd :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Bir elektrik kesintisinden çat diye gidiyor mu bu SSD'ler yani. Bilseydim almazdım ya, işe bak bir de Windows yüklüydü uğraş dur şimdi. Vatan'a götürücem 2 hafta bekletcekler, sinir oldum şimdi neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Hangi marka ve model ssd kullanıyordun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Corsair Force 3 GT 120GB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 http://www.msi.com/product/nb/GE60-0ND.html su notebook u alıp 120 yada 128gb ssd takmayı dusunuyorum. notebooklarda msata ssdler için ayrı slot varmıs dvd-rom u sökmeden direk takılabiliyormus hdd'nin yanına. onu almak mı daha mantıklı yoksa dvd-rom u söküp 2.5" ssd takmakmı crucial msata modeli 2.5" lerden daha hızlı gorunuyor ama ben turkiyeden sadece intel modelini bulabildim. fiyatı 2.5" lere göre biraz daha fazla. varmı notebook a msata takmıs bilgi verebilecek bir arkadas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Notebook destekliyorsa oluyor o. Iki HDD varmis ama zaten icinde, en mantiklisi bence birini cikarip SSD yapman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 dikkat etmemisim orda yazana, belki seçenek olarak koymustur, benim alacagım yerde 750gb gosteriyor sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabot Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2013 Aiko said: taktım bu sabah ssd'yi sorunsuz çalışıyor fakat ne windows açılış hızı azaldı ne de gözle görülür bi hız farkı var. sadece setuplar biraz daha hızlı doluyor. benim yarım saatte gözlemlediğim sonuç bu http://i.imgur.com/9WOEl1s.jpg bu sonuçlar normal mi şimdi ? bende de bunun gibi bi sonuç var. ahci mod biyerde buldum integrated periphals'de onda da sata mode ahci'ydi ztn. kablolar ya da taktıgım yer sata3 mü emin değilim tam. puanlarım hemen hemen aynı crucial m4 128 gb var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 laptop ın hdd sorunlu diye bugün değiştirmek istiyorum fakat çok fazla maddi kaynak ayıramam şu an iki seçenek var: 1. hybrid diskler 2. ssd diskler hybrid alırsam şunun gibi bir şey alacağım: SEAGATE 2.5" 500GB SSHD SATA 3.0 64MB 5400RPM ssd alırsam da: SANDISK 128GB ULTRA PLUS SATA 3.0 SSD şimdi sorun şu, ben dual boot kullanıyorum. ssd için kapasite problem olur gibi geliyor. hybrid için performans farkı ne kadar olur normal hdd lere göre? veya diğer seçenekler? help! edit: fiyatlar: hybrid 200TL ssd 270TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Nessaftw said: Crucial M4 ya da Samsung 840 Pro alıyorsun rahat ediyorsun :)-D bugun ide diskide patlatmanın verdiği rahatlıkla, vatana yol alacağım ssd için. nedir şimdi halen son durum bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Aynen, Samsung 840 Pro performans ve stabilite lideri konumunda şuanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Eylül 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2013 samsung 840 serisi iyi baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2013 150 kağıda varmı ssd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2013 150-180 civarına kingston in 2. el 128gb lık ssdleri var. 200tl civarına da ocz'nin 2. eli falan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 yeni samsung 840 evo'lar hakkında bilgisi olan var mı? her testte süper über çıkmış fiyatlarına göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2013 Laptopa(Asus N56-vz) kendim SSD taksam garanti gider mi? Servisi falan arayıp sorayım dedim de ya meşgül ya açan yok. 10 saniyelik bir soru cevap faslı içinde götümü kaldırıp adamların yerine gidesim de yok açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2013 gitmez garanti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar