Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Watch Dogs

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Oyun için kişisel düşüncelerim ;

Grafikler (Ultra için) : Denildiği kadar kötü değil. Özellikle PC için yazıyorum. Gece grafikleri gündüze oranla daha iyi. Oyundaki grafiği en iyi geceleyin yağmur yağarken arabayla gezerken anlıyorsunuz. Su ve yağmur efekti gerçekten iyi. Kaplamalarda sorun var. Taş kaya kaplamaları çok kötü. Bunun dışında gündüz grafikleri geceye göre vasat kalıyor. Özellike açık havada. Sırıtıyor grafikler.

Hikaye: Hikayesi ortalama diyebiliriz. Ama bana biraz sıkıcı geldi. Karakterler sıkıcı daha doğrusu. GTA'daki Trevor gibi bir karakter yok mesela. Hikaye akışıda çok monoton. Ondan dolayıda hikayesi beni hiç sarmadı diyebilirim. Sürekli aynı şeyleri yaptırıyor. Bir an için AC I serisini hatırlattı bana. Değişik farklı görevler yok hep aynı şeyler ve benzeri görevler. Birini takip et, mekanı temizle, bulman gerekeni bul ve çık git. Hep aynı şey yani. Hacking kısmıda bir yerden sonra sıkıyor. Çünkü o da monotonlaşıyor bir yerden sonra. Daha güzel ve komplike entrikaların döndüğü bir hikaye sunulabilirdi. Dümdüz bir hikaye anlatıyor sıkıcı konuşmalar eşliğinde. Bu oyunun devam oyunları çıkacaksa hikayede mutlaka değişiklikler yapılmalı. Bu hikayeyle diğer oyunlarda sıkıcı olur çünkü. Ya da hiç devam oyunu yapılmadan bu oyun burada bırakılmalı. Open world başka bir hikaye sunabilirler.

Yan Görevler : Oyunun en çok tartışılan ve eleştirilen yönleride görevleri. Zaten Open world'ü open world yapan bu yan görevler. Ama maalesef bu oyun bana göre open world bile değil. Şahsen ana hikaye bittikten sonra oyunu silicem ve bir daha da bakmam heralde. Yan görevler bu kadar mı kötü ve sıkıcı olabilir ? Bir suç konvoyu durdurma olayı var yoldan geçen kamyona ateş ediyorsun ve olay bitiyor şaka gibi :) Bu mudur yan görev mantığı ? Ctos hackleme falan var o kadar sıkıcı ki 1 tane hackledim ve başka ellemedim. Bir de suçlu arama var. O da çok kötü suçlu kişiyi bulup engelliyorsun o kadar. Başkada bir nane yok. Şehirde avare avare dolaşıyorsun şehir biraz canlı gibi ama sen dokunamıyorsun şehre. Yani ana hikaye bittiği zaman oyunda yapacak hiçbir şeyin yok. Bu hiç yakışmamış ubisoft'a.

Crafting, Skills ve diğer naneler: Oyunda crafting namına hiçbir şey yok. Bir tek bomba falan yapıyorsunuz ama çok basic şeyler ihtiyacınız olmuyor zaten. Ula bari silahları modifiye falan etseydik o da yok. Zaten sadece keleşle oyunu bitirebiliyorsunuz diğer silahlara ihtiyaç yok. Araba modifiyeside yok sanırım o kadar oynadım ben görmedim o da büyük bir eksik. Ne GTA'daki gibi yer satın alma borsa olayları hiçbiri yok. Rezillik resmen. Anca köprüyü kaldır indir, trafik ışıklarını değiştir, su vanalarını patlat o kadar :D. Skillerde 4'e ayrılıyor hacking driving crafting ve combat diye ama hiç skill kasmasınız bile bir eksiğiniz olmaz. Sırf skill koyalımda dursun diye koymuşlar resmen. Misal bir skill var helikopteri 15 saniye devre dışı bırakıyor geliştermesi ise 30 saniye :D ula oyunda zaten helikopter ya 1 kere ya da 2 kere karşıma çıktı :D Blackout gibi önemli bir skill var fakat oyunda hiç kullanamadım şaka gibi. Kullanmayı gerektirecek bir durum yok cunku ve hiçbir işe de yaramıyor. Crafting ve skill sistemi çöpten ibaret.

Kısacası oyun vasat arkadaşlar. Oyunu almanızı önermem. Ben playstore'dan aldım ki ucuza geldi. Büyük beklentilerle almıştım ama büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için. Tek umudum The Witcher 3 şu an :) Ondan birşeyler bekliyorum. Bu oyun 10 üzerinden ancak 4 puan alır daha fazlasını hak etmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar güzel fikirler sunuyor ama bunu "epic" hale sokamıyor.

Bence;

[*]Senaryoya AC dokunuşu gerek.
Derin bir lore yok olayda. ctOS'in arkasında aslında crime'ı yönetmek, işleri için kullanmak fikri en basit fikir. Ayrıca gerçek hayatta da olan/beklenen bir olay. Bu gerçeklik plot'un heyecanını kırıyor. Bence AC ile birleştirselerdi sonda iyi olurdu. Oyunun illa AC serisine dönmesi gerekmiyor, aynı evren içinde farklı bir yol bulabilirdi kendine ve asıl hedef çok daha içine çeken bir unsur olurdu.

[*]Karakter tanıtımı çok zayıf.
T-bone tutabilecek bir karakter, Trevor'e yaklaştırmışlar. Adamın evinde robot kastıracaklarına underground safe house yapsaydılar mesela ve paranoya ile işin içinde olsaydı iyi olurdu. The Bunker'da T-bone ile tanıtılabilirdi.

Clara üzerine gidebilirlerdi. Aiden için companion halini alabilirdi. Karakter tanıtımı ve gelişimi sürelerini o kadar az tuttular ki T-Bone'un bir anda kanka olması, Clara'nın olayı falan etkilemiyor bizi. Hikayeler ve görevler duygusal bond için kısa.

Defalt gizemliydi ama o da hemen harcandı. O bence oyun boyunca ortaya çıkmamalıydı ve en baştan beri bizle ctOS arasında ki savaşa burnunu sokup işleri daha da çıkmaz hale getiren kaos karakteri olsa daha iyi olurdu.

Asıl villian Lucky o kadar bariz ve basit bir karakterdi ki baydı her sahnesi.

Brenks'in davranışları tam oturmuş, o tip hareketler beklenir o karakterden AMA sondaki mayhem'i yaratacak güçte bir karakter değil, onu yapamaz o herif. Burda Defalt devreye girebilirdi.

Oyunun sonunda da Aiden hüzün ve yalnızlık duygusuyla bunker'a kapardı kendini, T-bone giderdi. Defalt kalırdı yine geriye. Böylece Ubisoft eğer Aiden Pierce karakteri sevilmez ise Defalt ile devam edebilirdi. Aiden'ı da bunker'dan yöneten biri haline getirirdi. İyi kıvırabilirdi yani duruma göre.

Onun haricinde yan görevler'in asıl konuya bir bağlılığı yok, ödülü yok. Boş doldurma görevlerinden öteye gitmiyor.

IED'leri, bombaları falan Konvoy görevleriyle, gizli ve süper silahları weapon case görevleriyle, arabayı şurdan al şuraya götür ile arabaları unlock edebilirdik. Vigilante olmanın "gerçek" bir yararı olabilirdi.

Yani 2 dakka düşününce bunlar hemen çıkıyor ortaya, kaç senede bunlar niye düşünemediler diyeceğim "WD2'ye bırakalım" demişlerdir. Ama yine de düzeltebileceklerini sanmıyorum WD2 ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

http://www.youtube.com/watch?v=DURGH2385co

PC versiyonunda gizli (E3) efektlerin açılmış hali.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=838538

Herifler konsolcular bıdı bıdı yapmasın diye ne var ne yok kapatmışlar lol.

gg Ubi

asafhsdflhjasf kepazeliğe bak lan, gerçi adamlar da haklı şunu gören kimse gidip konsol almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi ben de onu anlamıyorum.

Niye kimse konsol almasın şunu görünce?

Ben konsolu 6-7 yıl donanıma kafa yormayayım, güncele yakın grafiklerle oyunumu oynayayım aracı,

PC yi de, 2 yıla bir upgrade edersem, olabilecek en güzel grafikleri görürüm aracı

olarak gördüm hep, PC için hayvan gibi daha fazla harcama yapıyorsun. Benim 2 yıl önce aldığım tek ekran kartı PS4 ten pahalıydı. Yani neyin hesabı bu anlamadım. Çok para veren niye daha kaliteli ürün almasın?
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Ya abi ben de onu anlamıyorum.

Niye kimse konsol almasın şunu görünce?

Ben konsolu 6-7 yıl donanıma kafa yormayayım, güncele yakın grafiklerle oyunumu oynayayım aracı,

PC yi de, 2 yıla bir upgrade edersem, olabilecek en güzel grafikleri görürüm aracı

olarak gördüm hep, PC için hayvan gibi daha fazla harcama yapıyorsun. Benim 2 yıl önce aldığım tek ekran kartı PS4 ten pahalıydı. Yani neyin hesabı bu anlamadım. Çok para veren niye daha kaliteli ürün almasın?

Tamam senin düşüncen güzel ama konsolların pazarlama sürecinde verdikleri mesaj çok farklı. Her yeni nesil konsol çıktığında sanki pc ölüyormuş, artık oyun falan oynanmayacakmış havası estirmeye çalışıyorlar. Bunu da işte sözde pc'den kat kat güçlü bir sistem, daha iyi grafikler sunarak yaptıklarını iddia ediyorlar. Konsol alacak insanların önemli bir bölümü bunu göz önünde bulunduruyor, ortalama bir pc fiyatına high-end pclerden daha iyi grafiklerle oyun oynatan bir konsolu almak daha akıllıca bir tercihmiş gibi görüyorlar.

Burada da işte watch dogs'un şu videosunu gören birisi madem pcde bu kadar iyi grafik var, ps4'te yok o zaman niye ps4'e bu kadar para vereyim ki? diye düşünebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...