Mina Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 +1 kanuni, Oyun hakkında, şu ana kadar yorum yapanlardan sadece bir kaçı betaya girmiştir geri kalanı, her oyundan önce yazılan tipik muhabbet ( Trolleme )yazılar. Şuraya oyun class,skill vesaire gibi bilgilendirici yahut oyunla ilgili doğru düzgün bir şey yazıldı mı ? cıks. Benim takip ettiğim bir kaç site var, merak edenler (kusura bakmayın ingilizce siteler)bakabilir. Irklar-race ability ve Bütün skill açıklamarı ESO Skill Calculator Tam bitmemiş, ama yapan arkadaş gün geçtikçe updateliyor. Bethes'te forumları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Yazildi betaya girenler tarafindan bircok bilgi buraya neredeyse tumu olumsuzdu tabiiki. Arti twitch den vs. seyredebilirsiniz ne halde oyun, karar vermek icin illaki oynamaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 lan oyun çıktı sandım birkaç gündür paso tepede... şimdi güzel miymiş oynanır mıymış neymiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 birisi yazmıştı beta zamanında.yazan bir dolu kişide var başka forumlarda gördüğüm kimse beğenmemiş. gerçi ben twitch yayınlarını izlemiştim o kadarda kötü gelmemişti ama 30 dk falan izleyebilmiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Herifcotr Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 bingildak said: oyunu beğeniyorsan alır oynarsın. ben fikrimi belirtiyorum, senin almana engel olmuyorum. eğer okudukların rahatsız ediyorsan ne mutlu bana. rahatsız olmanı, alırım ben bu oyunu noktasından "lan alsam mı acaba" noktasına gelmeni çok isterim. gelmezsen de hiç umrumda olmaz, 1 tane adam fikrini değiştirse kafasında soru işareti olsa kazançtır. hype'da ürünü incelemeden alanlar şuursuz alıcılardır. ben SWTOR'u da zamanında eleştirmiştim, insanları almaması konusunda uyarmıştım. onu da satın almadım, bunu da satın almayacağım. sen harbi olayı aşmışsın bu nedir abi ya:) kendini insanların doğru yolu bulmaları için mi şartlandırdın? yukarıda yazıyo ama bende yazmak istedim çok enteresan. birinde şöyle yazmışsın "eğer okuduklarınla seni rahatsız ediyorsam ne mutlu bana" ve birde "1 tane adam fikrini değiştirse kafasında soru işareti olsa kazançtır" ne kazancı abi kim neyi kazanıyo burda anlamadım ben? ve en önemlisi şu hem diyosun ki adama "lan alsam mı acaba noktasına gelmeni çok isterim" ardından da şamarı yapıştırıyosun "gelmezsen de hiç umrumda olmaz" eeee ne bu şimdi? hem oyunu almamasını istiyosun hemde alsan hiç te umrumda olmaz diyosun. o zaman derdin ne abi? hani 1 kişiyi bile vazgeçirebilirsen kazançtı? ne oldu o ulvi mesajlarına? içip içip foruma mı koşuyosun ne yapıyosun? sakın yanlış anlama benim bi derdim yok senin le, ardından da şunu yazarmışım yanlış anlarsanda anla umrumda olmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 ulvi derken? hehe. sağolasın. mesaj aslında çok açık ama kısaca tekrar özetleyim. bir kişi bile satın almaktan vazgeçse noktasında kazanç oyunun satışlarının azalması çünkü araştırmadan IP'e bakıp, yokluktan almayı planlayan birçok insan var. bunlara oyunun aslında nasıl olduğuna dikkat çekmek ve araştırmaya teşvik etmek, bunun sonucunda oyunu almaktan vazgeçirmek bir kazanç. paticik boyutunda kitlesel bir kazanç değil belki ama bu durum sadece paticikte böyle değil zaten. mmo piyasasındaki bu shit-tier ürünlerin IP ile milyonlar satması ve 1 ay sonra patlamasından sıkılmış çok fazla oyuncu birçok platformda bu tarz oyunları demote ediyor. gelmezsen hiç umrumda olmaz noktasında şamarlık bir şey yok. eğer sen araştırdığında hala oyunu beğeniyorsan ve sence bu oyunlar (1 ay giden) iyi ise satın alırsın zaten. ne yapacam yani bunu dert mi edecem kendime? benim aldığım aksiyon insanları bilinçlendirme noktasında. bakın bunu alıyorsunuz ama bu şu sonucu doğuruyor sonrasında sektör bu hale gelince hepimiz etkileniyor, hep beraber ağlıyoruz noktasında. adam sanane kardeşim ben bayılıyorum bu oyuna, swtor'da yıllarca oynadım dünyanın en iyi mmorpg'siydi bence diyorsa bunun üzerine tartışmaya gerek yok zaten. o kişiler daha nice tesolara daha nice swtor'lara müstahak. beni ilgilendiren kesim bu gidişattan memnun olmayan kesim. oyunlar 1 ayda patlamasın, 6 ayda f2p olmasın diyen kesim. seslendirme > kombat demeyen kesim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 her karakterin ayrı seslendirilmesi de ayrı bir saçmalık zaten. toplamda 10 saniye muhatap olduğun birisinin sesi unique olsa nolur, olmasa nolur? hadi hikayedeki önemli karakterler, bosslar olur ama işi gücü bırakıp hepsini tek tek seslendirmek boş iş. aynısını swtorda da yaptılar, bunda da yapıyorlar. einstein'e göre aptallığın kanıtı aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuçlar beklemektir. bıngıldak'ın da söylemeye çalıştığı bu mmorpgleri çok yüksek rakamlara yapıyorlar ama ardından altı ay geçiyor bakıyorsun f2p oluyor, yeni content eklemiyorlar çünkü para getirmiyor. insanların sevdikleri markaları, onları sömürmek için içi boş bir biçimde çıkartıyorlar. seven yine sever ve gider oynar kimse ona birşey demiyor ancak kötü yönlerini de konuşmak lazım ki ortada ortak bir akıl olsun. swtor'da dalga geçer gibi yaptıkları uzay savaşlarını yapmalarının sebebi yapımcıların ne verirse yutulacağını düşünmeleridir. oyuncular yapım aşamasında söz sahibi olsalardı öyle bir uzay savaşının ortaya çıkması mümkün olmazdı. star wars gibi şahane bir dünyadan öylesine kısır bir oyun çıkması mesela çok enteresan bir olaydı. şimdi aynı olaylar elder scrolls'un başına geliyor. elder scrolls denilince aklıma özgür bir dünya, bol etkileşim, iyi kurgu geliyor. swtor'dan biliyorum bu hero engine'in ne gibi bir motor olduğunu ve hayalimdeki eso böyle olmamalıydı diye düşünüyorum. bu emeği, çabayı morrowind gibi bir oyunun online versiyonu için harcasalar, saygı duyulur o projeye. hangi birimiz morrowind'de gemiden çıkıp etrafı görünce büyülenmedik? işte bana göre eğlencenin kaynağı o sihirde yatıyor. eğer yaptığın oyun birilerine büyülenmiş bir his veriyorsa iyi yoldadır. önceden de yazdığım gibi morrowind'in sonrasında oblivion'u oynarken 'vay iyi grafik' demiştim ama senaryosu berbattı ve oynanabilirlikten konsol yüzünden vasattı. aynısı skyrim içinde geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Insanlarin bilincsiz oldugunu nerden cikardin bingildak birde ayni ozveriyi single player oyunlarda da bekliyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 bingildak said: şurada 10 tane alacak adamdan 1 tanesi almaktan vazgeçse ben mmo sektörüne katkıda bulunmuş oluyorum. Adamın misyonu var. Denizyıldızlarını kurtarmaya çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Bu arada bingil'a sallamış gibi algılamayın. Pek çok yerde doğru söylüyor ama biraz aşırı kaçtığı için haterlık gibi görünüyor. Daha önce ben de yazmıştım. Bu oyun yokluğunda çok süper pazarlama stratejisi yaptı adamlar. İki ay önceden pre-order falan bu boşluktan yararlanmak içindi. Ben, SWTOR kadar olmasa da yeni bir TORTANIC vakası bekliyorum açıkçası. adamlar open beta falan da yapmayacaklar. Yada sadece oyunu alan adamlara yapacaklar. Kurtuluş The Repopulation'da, ama (bu sana gelsin Kanuni) Paticik sandbox oynamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 duzgun olsun oynariz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Pascha said: biyerlerde yazıyordu usendim alıntı yapmaya, malına guvenen open beta yapar demiş birisi, abi katılmıyorum buna cunku oyle maymun istahlı nankor insanlar varki, en iyi oyunları 3 gunde sıkılıp bırakan, o yuzden katılöıyorum, oyum ret hatta bu katagoriye kısmen kendimi de dahil ediyorum. maymun istahlıyız, istahlısınız istahlılar reampage said: bence malına güvenen firma open beta yapmaz Ben dediydim onu, ama cok dusunmeden yazmisim o saatte, gecmise bakinca destekleyecek ornek de tek tuk. Safak vakti sallamisim heheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 2014 de repopulation disinda benim radar im da baska mmo yok, bir de iste bu ESO mevcut du. ESO tu kaka kotu peki, kiyaslama yapilirken elbet vardir heralde bu daha iyi, alin bunu bekleyin/oynayin diye baska oyun... Ne ki o, adini bir koyuverin bari. Oturalim onu da inceleyelim. Yav bir de gencler/arkadaslar/ihtiyarlar, para mevzusu uzerinden yapilan comment ler objective/subjective boundry lere vuruyor, bunu yapmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Nda kalkti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 wildstar var, iyi bir themepark ama yeni hiçbir niteliği yok. themepark sevenler için leveling progress'i, content'i, dünyası artwork'u, kombatı, pve'si son derece iyi görünüyor. uzun süre eğlendirme potansiyeline sahip. repopulation var, onunda kombatı çok kötü görünüyor. ben büyük ihtimal oynayacağım ama sandbox niteliğinden dolayı oynayacağım. crafter denemek istiyorum, ne zamandır bir oyunda salt crafter yapamıyoruz. warhammer 40k'dan bir nebze umutluydum, o da space marines'in multiplayer'i gibi bir şey çıkacak büyük ihtimal. IP üzerinden mal götürmece yine. konsolcuları eğlendirir. everquest next sinsi bir şekilde geliyor, ondan hala umudum var. star citizen'dan çok umutluyum. camelot unchained'den azıcık umutluyum. bunların dışında pek bir şey kalmadı. archeage vardı, onu da patlattılar sağolsunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 gw2 master race Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khiran Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 bu oyun için hala bir umut 'belki' diye bakanlar var. yav oyun aylardır betada ve çıkmasına 1 ay kalmış. sonuç? hala nda var. yapımcısı bile oyununa güvenmiyor, ben bu sonucu çıkarıyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 open beta yapacaklar her türlü, çok fazla adamın kafasında soru işareti var oyunla ilgili. beta yapmıyoruz derlerse baya komik olur. bu arada konsola iki tane promising şey geliyor, ne kadar mmo oldukları tartışılır ama konsol sevenler araştırabilir. 1) division 2) destiny bu ikisini merak ediyorum. PC'de çıkmayacaklar büyük ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Division PC'de Destiny belli diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 destiny pcde yok su an icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khiran Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 destiny'nin pc sürümü için adamlar 'never say never' falan diyordu. yani gelme ihtimali yüksek. activision sonuçta. ama o oyun mmo oyuncusunu ne kadar doyurur bilmiyorum. adamlar tüm contenti solo bitirmek mümkün diye açıklama yapmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yazuach Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Tek beklediğim oyun şuan Division. Belki birazda Everquest Next o kadar. Destiny tam mmo olmayacak yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 ben division'ında öyle aman aman mmo olacağını düşünmüyorum şahsen. borderlands gözüyle bakıyorum onlara. yapmaları gereken nitelikleri düzgün yapsınlar varsın mmo olmayıversin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 bingildak said: "ulan teso bile patladıysa biz farklı bir şey üretmek zorundayız" böyle birşey yok işte. aksine ulan teso bile patladıysa, bu mmo communitysini tatmin etmek çok zor, biz mmo'ya yatırım yapmayalım derler. "o oyun" u bekleyene kadar bakmışsın 5 seneye mmo kalmamış. oyun kötüyse kötüyü oynayın demiyorum zaten ama daha release edilmemiş oyuna bir şans vermek lazım. şans verenleri bash etmek, haterlık oluyor wow'dan beri çıkmış pve contenti en sağlam, en iyi themepark p2p mmo, ffxiv'e bile shit tier dediğin için aslında tartışmak istemiyorum. ama yine de yazacağım. pc integrasyonu iyi yapıldıktan sonra xplatform olması hiç sorun değil, hatta baya kolaylık oluyor, kafana eserse yatağa uzanıp, gamepadle mining yapıyorsun mesela eso'da swtor'un düştüğü aynı hatalara düşeceklerini sanmıyorum, mmolara şans veren ve zevk alan bir insanım zaten. 15 saatlik singleplayer oyunlara 50$ para veriyor insanlar. 45$ pre-order çektim, kafam rahat, yüzlerce saat oynayacağımı biliyorum. IP'e bakıp almıyorum, mmo dünyasını takip eden bir insanım. yeterince araştırmamı yaptım zaten. yani bahsettiğin kesimden değilim, beni kurtarmana gerek yok dsdsf. şüphesi olan release'i bekler zaten ama oyun hakkında küçük kesitler izleyip birşey biliyormuş gibi burda bash etmek baya itici oluyor. release olmadan noktayı koymak falan komik yani, hele bi dur. open beta olsun, 2-3 gün oynayıp, ürünü görelim o zaman konuşalım. ben bu bölüme bakmayalı, sen bu tarz yazmadığın için baya değişik geldi yazıların. yoksa sevdiğim patilerden birisin :) eski mesajlarıma bakarsam, ilk duyuru yapıldığında eso'da heroengine kullanıldığı için şüpheli yaklaşılsın, almadan release'i beklenebilir diye yazmıştım ama streamlerden o kadar kötü bir durum görmedim. swtordaki o kanser koridorlaştırılmış enviroment yok mesela, combat hakkında kendim oynamadan yorum yapamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 yanlış anlaşılma söz konusu. ben kimse oyuna şans vermesin demiyorum. oyun bir sürü red flag veriyor, bunu göre göre gidip pre-order etmeyin, araştırmadan - denemeden almayın diyorum. araştıran, deneyen adamın hoşuna gidiyorsa "bu oyun bence iyi" diyorsa tabii ki de alsınlar, beni alakadar etmez bu noktada. fakat "1 ay idare etsin ya, yoklukta gideri var" diyen adamları almaması yönünde teşvik ediyorum. çünkü bu tarz ürünleri bu tarz zihniyetler ile desteklerseniz süregelen ürünlerde "1 ay idare eder" seviyesinde oluyor. buna bilerek kişiler yine satın alıyorsa, paşa gönüllerinin bileceği bir durum tabii ki de. kurtarılmak istenilen ne kişinin parası, ne de kendisi. amaç bu tarz ürünlere darbe vurmak (1 aylık ürünlerden nefret etmiş kesim olarak - swtor bayılarak oynayanlar var, ne mutlu o insanlara, onlar tabii ki de desteklesin bu tarz ürünleri) "eso bile" çok yanlış bir yaklaşım. "bile" lik bir durumu yok çünkü ürünün. herhangi bir yenilik getirir, vaad ettiği şey özeldir veya vaad ettiği şeyi kaliteli bir şekilde deliver edecek sistemler geliştirmiştir o zaman "bile" diyebiliriz. başarısız bir motor ile, yüzlerce milyon doları bir projeye akıtıp, seslendirmeye çuval çuval para verip ondan sonra targetların içinden greataxeler geçtikten sonra "bile" denilecek bir niteliğe sahip bir ürün değil. başarısız olmaya mahkum herhangi başka bir mmo. sadece IP'sinin fan base'i kalabalık. sadece bu yeterli olsaydı zaten SWTOR başarısız olmazdı. mmo sektöründe bu tarz oyunlar desteklenmezse, patlarsa sektörde oyun yapılmaz, üretim durur fikri külliyen yanlış. mmo piyasası terk edilecek bir piyasa değil, çok çok çok büyük bir pasta. öyle olsaydı wow'dan sonra çıkan war, aoc, aion vb. projelerden sonra sektörün tamamen bitmesi gerekiyordu? sözüm ona hepsi patladı? fakat şirketler hala üretime devam ediyor, her geçen gün yeni projeler açıklanıyor? daha bir sayfa önce belki 6-7 tane 2014'de beklenen proje saydık? bu projelere yön verme konusunda sorumluluk oyuncuya düşüyor. kötü ürüne tepkisini koyup satın almaması gerekiyor ki yapımcılar "bunun kabul görmediğini" anlasınlar ve alternatif şeyler ile oyuncu kitlesinin önüne çıksınlar. bu büyülü bir şekilde shit-tier ürünler 10 milyon satarken olacak bir şey değil. bu shit-tier ürünlerin release PATLAMASI ile olacak bir şey. oyunu release edildikten sonra kritize edilmesi gerektiği konusunda da hemfikir değilim. oyunlar artık betada hatta alphada aşağı yukarı ne olduğu belli olur halde. kaldı ki teso ile ilgili deli gibi footage çıktı, saatlerce izledik ettik, burada bir sürü kişi deneyimlerini paylaştı, birçok farklı platformda hala paylaşıyorlar. açıp, okuması bedava. okuduktan sonra bence oyun iyi diyenler zaten satın alır, o kişilere yönelik değil yazdıklarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar